Eviniz olduğu halde kayınvalidenizle yaşar mısınız.

ayrı bir eviniz olduğu halde kayınvalıdenizle onun evinde yaşarmısınız?

ayrı bır evımız olucak kayınvalıdemle yasıyacam?
ama ancak borcun olur yenı evlı olursunuz kendımızı toparlyana kadar yasarım ve esımın dusuncelerınıde almak sartıyla:))

Siz zaten evi ayıracaktınız tadilat var falan diyordunuz şimdi ne oldu? Ne değişti? Neden kararınızı değiştirdiniz?
Ayrıca siz kayınvalidenizle çok sorunlar yaşadınız daha önceki konularınızda anlatmıştınız. Tekrar aynı sorunları yaşamayı göze alabilecekmisiniz?
Anlattığınıza göre kayınvalidenizin tek kalamıyacak durumu yoktu ama bana sorarsanız para için değil ama vicdanen ben kayınvalidemi tek bırakmam bende çok sorunlar yaşadım ama buna rağmen eğer tek başına kalacaksa evim yakında olsa ben tek bırakmazdım açıkçası...

ben de ılk baslarda masraf olmasın dyrdm da gerekırse masraf olsun huzurum bozulmasın.. gerekıyorsa evını gıder temızler ıhtıyaclarını karsılarsın...

çok şükür kiraya ihtiyacım yok dediğiniz gibi huzurum olsun ayrı olsun kanısındayız eşimle.
genç değil fakat elden ayaktan düşmüş, rahatsızlıgı olan birisi değil.

hafta içi bazı günler beraber kalabılırız, gider gelırım evını temizlerim fakat kapısını benım açabılecegım bi evim olmalı.
eşimle arada bır gidip kalabilecegımız, arkadaslarımızı rahatça agırlayabılecegımız,
haftasonları pazar kahvaltılarınıda olsa gecelıgımle yapabılecegımız bir evım olsun Allaha şükür verdi rabbim.

tek problemim bunu baştan kabul ettım.kayınvalıdemde onu bırakıp gidecegız bakmayacagız, yanlız kalacak korkusu var.
fakat o mutlu olacak diye ben omur boyu mutsuz olamam.
zaten sorunlarımız var tartışmalarımız oldu en olurunu düşündüm bu şekılde olursa herkes için daha iiy olacak.

ben kararımı değiştirmedim.sorunsuz bı kayınvalıdem olsa bile aynı evde yaşamak zor.

sadece sizlerin fikirlerini almak istedim doğrumu yapıyorum mantıklımı? en oluru nedir bu işin?
siz olsaydınız ne yapardınız?

Tek başına yaşayan o kadar anneler varki sizin k.validenizde bunu kabul edemiyor herhalde,korku duymasıda normal ama sizler gençsiniz yanlız kalmaya ihtiyaç duyarlarmı diye düşünmeye çalışsa keşke.Yine ziyaretine gider gelirsiniz sizlerede gelir kalır arada..

çok gereksiz
yalnız başına yaşayan çok yaşlı insan var
ama olmazsa mutlaka birlikte kalmak zorunda kalırsanız da siz evinize yerleşin o gelip sizin yanınızda kalsın, evde egemenliği ele geciremez o zaman, o evin hanımı sen olursun çünkü, zaten sıkılıp gider muhtemelen, aradığını bulamayınca

Ben ne yapacağımı yazdım zaten ilk yorumumda bende kayınvalidemle çok sorunlar yaşadım ama ben kin tutamıyorum bana bir güler yüz gösterilsin yine kanıyorum hemen unutuyorum. Ama sonrasında yine aynı sorun oluyor o ayrı...
Ben masraf olmasın diye değil vicdanım rahat etmiyceği için tek bırakmazdım kendi annemi düşünüyorum tek başına evde kalsa ben çok rahatsız olurdum.
Ama tabi herkesin düşüncesi aynı olucak diye bir kaide yok siz yaşayamam diyorsanız en önemlisi sizin evinizdeki huzur eşinizin başka kardeşi yokmu hani kayınvalideniz biraz orda biraz sizde kalsa.

Evim olmasa da kalmam. Hatta kayınvalidemin büyük bir sarayı olsa, o kadar büyük ki içinde yaşayıp yıllarca birbirimizi göremeyeceğimiz kadar olsun, yine de olmaz!

hayır maalesef başka çocugu yok. rahatsızlandıgında tabıkıde gelıcek kalıcak haftada3-4 gün bız yine orda olucaz.
ben maalesef bıraz kinciyimdir.kafaya takarım bana denileni unutmam..

masraf konusuna gelınce o diyor masraf olmasın burda kalın kiraya verın dıger evi dıye.
ben kırada degılım durumum var 2 evede bakarım.

bende kendi annemi düşünüyorum tek kaldığını fakat büyük konışmııym benım annem yengeme asla ben sizle kalıcam gelın benle kalın mecbursun benı bakıcaksın gıbı seyler sarfetmez.
ve aslaa bana gelıp kalmaz.
insan bunları duyunca üzülüyor.
bakası varsada bakmak istemıyor.
resmen eşimle evlenırken onlada evlenmiş gibi hissedıyorum kendımı.
ben eşimle evlenerek ömür boyu onu bakma yükünüde almış oldum sırtıma.
,resmen ona bakmak için evlendim gibi bısey oluyo bu durum.
yanı annesine bakmak için offff ...
bu düşünce benı bu aralar beynimi kamaştırıyor.
önümü göremiyorum.
hayallerımın önunde hep o var.hep engel var.
herseyde onuda düşünmelıyım.

bu durumu bazı buyuklerımle danıştım.senın onunde Allahın izniyle bı hayat var.
bı kocan var çocukların olacak.
siz ayrı bır ailesiniz.
bir omur onunla yaşayamassın.aynı evde nereye kadar.siznir kat sayın yukselir çoocuklarına kocana faydalı olamassın hayatın çürür kafaya taka taka.
sen boyle düşünme yanı illakı hayatım karardı benım üstüme kaldı. bakmak zorundayım diye kendını karartma dediler.

Canım madem evinizde var, öyle birşey düşünmeyin.Bende 3 ay kaynanamla birlikte oturdum, çok iyi ve anlayışlı birisi oldğu halde; ev ev üstünde olmuyor.En basiti kocanla rahat bi şekilde şakalaşamıyorsun, ayaklarını uzatıp film izleyemiyorsun, bir misafir çağıramıyorsun; çağırsan bile rahat edemiyorlar ve bunun gibi bir çok sorun.Daha da kötüsü de 'edep' sınırı yaratıyor eşin farkında olmadan.Annemin yanında öle deme, böyle hitap etme ayıp.Derken bi bakıyorsun sizden birçok şey gitmiş.
İşin özü şu ki eğer ayrı evde oturuyorsan, sakın birleşme.Belki şimdi birarada oturmadığınız için sorun olucak ama zaman sonra unutulacak.Eğer birleşirde anlaşamazsanız, hem ayrılmak çok zor olur; hemde ayrıldığındaki psikolojik baskı daha da artar
.

mısafır gercekten cok sorun oluyor..kaynanam ust katta oturuyor ama bıze mısafır gelınce evde bıtıyor nedense basımızdan da gıtmıyor... püüüfff

cnm ben zaten beraber oturuyorum ayrı çıkmak istıyorum.
evide yeni aldım zaten.

Zaten haftanın 3-4 günü beraber olucaz diyorsan kayınvaliden birşey kaybetmiş olmuyor. Sadece sanki sizin haftada 2-3 gün izniniz varmış gibi bir durum oluyor bunda da sorun çıkarmaması gerek.
Bir de zaten ''mecbursun'' denildiği zaman gerçekten insanın yapası varda yapmak istemiyor. Bir şeyi söyleme şeklide çok önemli bir ''üzerine bir hırka giyin üşütür hasta olursun '' demek var bir de '' şu hırkayı giy donup gebereceksin '' demek var. Sizin sanırım söyleme şekillerinden dolayı da şevkiniz kırılmış.

Bu yaşlı insanların aklı fikri para ,empati sıfır cehalet diz boyu !sanki dünyaya yaşlı gelmişler ,kaynana kendini düşünüyor para lafı erkeğe tatlı gelir oğlunu kandırmaya kalkıyor, ortada seni kurban edecek ana,oğul mutlu mesut sen depresyona gireceksin! Aman dikkatli ol!atli ol!

evet cnm en son bunu düşündüm. bu durumdan iyidir en azından..
bi yazlığa gider gibi düşün.
eşim benım koyumü cok sevıyor. sureklı koyu ozledım ben deyıp duruyor.
çalışıyoruz inan ayda bır gıdıyoruz.
hafta sonu bıle gidilse ınsana bi terapi oluyor.
bunuda onun gibi düşün.. se iyi olur.

mısafır gercekten cok sorun oluyor..kaynanam ust katta oturuyor ama bıze mısafır gelınce evde bıtıyor nedense basımızdan da gıtmıyor... püüüfff

Neden böyle oluyor anlamıyorum kendi kızlarınada bunu yapıyorlar mı?Benim anneminde iki gelini var ama; onlarla arkadas gibidir karışmaz, müdahale etmez.Ki böylesi bi sorun olursada yengemler bana anlatır ve hemn ortayı bulur, annemi durdururum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…