• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eviniz olduğu halde kayınvalidenizle yaşar mısınız.

cnm ben zaten beraber oturuyorum ayrı çıkmak istıyorum.
evide yeni aldım zaten.

kusura bakma canım konuyu tam anlayamadan cevap yazmışım.O zmn biran önce evinize geçmeye bakın.Bu bencillik değil, insanların özel alanı.Birisi de benim annemse olmuyor, anlaşamıyorsun.

Neden böyle oluyor anlamıyorum kendi kızlarınada bunu yapıyorlar mı?Benim anneminde iki gelini var ama; onlarla arkadas gibidir karışmaz, müdahale etmez.Ki böylesi bi sorun olursada yengemler bana anlatır ve hemn ortayı bulur, annemi durdururum

keşke senın gb bır gorumcem olsa :))))

peki ya yanlız kalıyorsa ve evler birbirine yakınsa ???

Aynı durum bende var kaynanan yan daıremde yanlız yasıyor basta cok zorlandı orda burda kaldı sozde yanlız uyuymazdı karanlıktan korkardı... Hırsızdan korkardı gece cıglık cıglıga uyanırdı.. Yok olmus kocası yanına gelırdı... Sözde ama yınede kalabıldı.. Tansıyonunu sorun ettı.. Daha ne sayabılırım kı... Ama sadece yatmaya evıne gıdyor sureklı kızlarında ona bıle laf ettı baslarda ama ben ıstemedım kalmasını cunku aramızda bır duvar var bagırda duyarım camma vurabılır falan o kadar yakınken ne gerek vardı... Buna ragmen evlılıgım ılk aylarında geldı kaldı sımdıde dıyor kısın sızde kalırım yok cocuk olunca sızde kalırım dıye evım kucuk olmasına ragmen salonda yatıyor hemen yatak odam orda hıcmı utanmıycak ben a desem duyulur cunku.... Kalır arkadasım tekte kalır Allah elden ayaktan etmesın yeterkı herkes evını bılsın bırgun hepımız olcegız tek kalacagız yeterkı kendı hızmetımızı yapalım gerısı kolay... Hersey anlayısta yatıyor işte kımısı rahatsız etmek ıstemez kimiside ortamızda yatırsak razı olur benim kayanam böyle ama 7 ay oldu alıştı... Alışmak zorunda kaldı ve bence en dogurusuda buydu.. Evi varken maaşı varken gül gibi geçinirken yanında kalmasına gerek yok..

eski kaynanam aklıma geldi
bırak aynı evde yaşamayı aynı apartmanda yaşamadım...
haaaa şu da var o da beni oğluyla yaşatmadı mutlu sonuca ulaştı :37:

kaynanamın sağlığı yerindeyse kendi işini görebiliyorsa evim yakında olsa aynı evde kalmak istemem :50:ama hastalık durumu söz konusuysa mecburen kolayda olmasa kabul ederdim

ben bir senedir kaynanamla yasiyorum. gercekten cok zor. rahatin yok, kendine ait bir hayatin yok, esine vakit ayiramiyorsun. yeni dogum yaptim. cocugum aglamaktan catliyor ama ben mutfakta yemegi hazirlamak zorundayim. gece uykusuz kaliyorum gunduz uyumak istiyorum ama evin isini yapmak zorundayim. annemlere gitmek istiyorum ama iki ayda bir anca gidebiliyorum. gece erken uyumak istiyorum ama mutfak savas alani gibi oluyor toplayip oyle yatmak zorundayim. anlayacaginiz cok zor bir durum. en cok zoruma giden de arefe gunu hastaneden ciktim kaynanam eve gelir gelmez temizlik yapmaya basladi ne bir yemek ne bir yatak sap gibi ve ac bir sekilde ortada kalakaldim. aglaya aglaya odama girdim Allahtan esim yanimdaydi. ayri olsaydim annem yanimda kalir bana bakardi. bebegim yarim kilo kaybetti ilk hafta bakimsiz kaldim ve sutum kesildi. cok zor birsey. neyseki ev bakmaya basladik Allah kismet ederse seneye kendi evimde olucam. akli olan kaynanasiyla oturmasin. aslinda kaynanam iyi biri ama evin icindeyken koleden bi farkin kalmiyor.

muhtaç-mecbur kalınmadığı sürece ev üstüne ev olmaz..bunu sadece ben değil benim annemde kayınvalidemde aynı şeyi söylüyor.herkesin kendi düzeni var herkesin yaşam tarzı herkesin yemek yeme düzenleri birsürü şeyde herşey farklı.. bizim yenge dizisinde ki gibi benim bana ait olsun nasıl olursa olsun diyor ya... Allah herkesi kendi özelinde yaşatsın..

beraber alıştıysa baştan zor gelebilir. yalnızlık da çok zor. ama sık sık gidip geleceğiz diyorsunuz, çok büyük maddi sıkıntılarınız yoksa bence oturmayın. benim k.validen dünya tatlısı bir insandır ama yine de sürekli bir arada oturmayı düşünmem. özel alan denen bir şey var sonuçta.

eşimin babannesi 81 yaşında bizlerle aynı sitede ama ayrı dairede oturuyor. torunları, oğlu ve gelini sık sık dolaşırlar. günde en az iki kere kapısını çalarlar. marketini, pazarını düzerler. temizlikçisini götürürler. arada yemeğe de gidilr, ama ayrı oturuyor, herkes memnun. elden ayaktan düşerse de bir hal çaresine bakılır.

eve birinin gelmesi masaya bir tabak fazladan koymaktan çoooook öte bir şey. ya da masraflar az olsun diye imkan varken niye dip dibe kalınıp yüz göz olunsun anlamam.

bence kararınızda dik durun evinize çıkın, sık sık dolaşın yeterli. tavır yapsa da zamanla alışır.

Canım madem evinizde var, öyle birşey düşünmeyin.Bende 3 ay kaynanamla birlikte oturdum, çok iyi ve anlayışlı birisi oldğu halde; ev ev üstünde olmuyor.En basiti kocanla rahat bi şekilde şakalaşamıyorsun, ayaklarını uzatıp film izleyemiyorsun, bir misafir çağıramıyorsun; çağırsan bile rahat edemiyorlar ve bunun gibi bir çok sorun.Daha da kötüsü de 'edep' sınırı yaratıyor eşin farkında olmadan.Annemin yanında öle deme, böyle hitap etme ayıp.Derken bi bakıyorsun sizden birçok şey gitmiş.
İşin özü şu ki eğer ayrı evde oturuyorsan, sakın birleşme.Belki şimdi birarada oturmadığınız için sorun olucak ama zaman sonra unutulacak.Eğer birleşirde anlaşamazsanız, hem ayrılmak çok zor olur; hemde ayrıldığındaki psikolojik baskı daha da artar
.

son derece haklısın sana şiddetle katılıyorum, bende kısa süreliğine birliktw yaşamıştım eşimin ailesiyle, çok iyi ve anlayışlı insanlar olmalarına rağmen yapamadık ne ben nede onlar,
her iki tarafta rahat edemiyor, yaptıgın en ufak bir şaka büyüklerin yanında kaka oluveriyor, dilediğin gibi giyinip uzanamıyosun, konuşamıyosun, gülemiyosun, vs vs vs sürekli kendini dizginleyip kontrol halindesin.
kendi anahtarınla kendi evinin kapısını kendinin açması kadar güzel bişey yok bunuda unutma.

Kayınvalideyle aynı evde yaşamak zordur. Ben de 1 senedir evliyim. Kayınvalidemi sevmeme ragmen aynı evde yasamak istemem. Bunun için o kadar çok sebep sayılır ki...
Beraber yaşamayı istememek konusunda sonuna kadar haklısın ona bir sey demiyorum...

Ben yeni üye oldum ama konuları devamlı takip ederim. Dolayısıyla seni ve actıgın konuları da az cok biliyorum. Sende durum daha farklı, kayınvalide bir saplantı olmus. Diger konularında da "o evden tasın da kaynanan rahat etsin" diyen kişiler de vardı sana. Ben de aynı seyi düsünüyorum. Kaynananın hatası cok ama bu noktadan sonra o kadın hic hata da yapmasa her seyi seni rahatsız ediyor. Ve hatırladıgım kadarıyla kadına hic rahat vermiyorsun. Diger konularında anlatmıstın kendi babanın evinde kadının üzerine yürümüstün degil mi? Kendini savunmak ezdirmemek kendi babanın evinde yaslı bir kadının, esinin annesinin üzerine yürüyüp hakaretler savurmak degildir. Ben de yasıyorum bazı sorunları ama hicbir zaman saygısızlık yapmayı tercih etmem.

Yaptıgın yorumları okuyanlar da görür kayınvalide saplantını. Okuyunca sanki kadın sana degil de sen kadına rahat vermiyorsun gibi. Yasanan onca seyden sonra kesinlikle ayrıl o evden. Bu saatten sonra daha fazla günaha girme.

Büyük konuşmayacağım ama bunun olmamsı için elimden geleni yaparıdm. ha hastadır eli ayağı tutmuyodur yaşlıdır mecburum o zman.. gelini olarak değil merhametli bi insan olarak .... biz evlenmeden aynı evde bi dönem oturalım teklifinde bulunduk bazı mevzulardan dolayı muallakta b döenm vardı ilk aylarımız için.asla oturmam dedi ! iyide etti... keyfi bi durum için razı gelmem.. zaten o imkanı bana kendi tanıdı saolsun canm k.validecim ...:47:

altlı üstlü otururken bile problem oluyorsa aynı evin içinde hiç anlaşamazdım elden ayaktan düşmedikten sonra kalmayı düşünmem

Canım madem evinizde var, öyle birşey düşünmeyin.Bende 3 ay kaynanamla birlikte oturdum, çok iyi ve anlayışlı birisi oldğu halde; ev ev üstünde olmuyor.En basiti kocanla rahat bi şekilde şakalaşamıyorsun, ayaklarını uzatıp film izleyemiyorsun, bir misafir çağıramıyorsun; çağırsan bile rahat edemiyorlar ve bunun gibi bir çok sorun.Daha da kötüsü de 'edep' sınırı yaratıyor eşin farkında olmadan.Annemin yanında öle deme, böyle hitap etme ayıp.Derken bi bakıyorsun sizden birçok şey gitmiş.
İşin özü şu ki eğer ayrı evde oturuyorsan, sakın birleşme.Belki şimdi birarada oturmadığınız için sorun olucak ama zaman sonra unutulacak.Eğer birleşirde anlaşamazsanız, hem ayrılmak çok zor olur; hemde ayrıldığındaki psikolojik baskı daha da artar
.

Aynen katılıyorum!,
eşimi tanıyamıyordum bile annesiyle olduğumuz dönemlerde sanki yabancı..
onu yapma, evde böyle giyinme,sesli şarkı bile söyleyemiyordum hani olurya insan mırıldanır söyleme ayıp diyodu, öyle yatmak uzanıp tv seyredim zaten yok..
Evime kimseyi çağıramıyordum arkadaşlarım zaten kaynanan var biz sonra geliris diolardı
huysuzdu çünki ve patavatsızdı ne konuştuğunu bilmiyodu..
yarı kapalı cezaevi..
ananeme gidicem annem evde tek kalmasın diyodu.
adam eve geliyodu bi s.a direk odaya annesinin yanına sohbet muhabbet gırlaa banada çay yap yemek hazırla şunu getir..
herşey normale döndü şükür artık görüşmüyorum evimede gelemiyo..

kaynanam yok ama görümcemle yaşadım 1 yıl...
1 yıl boyunca tek kelime konuşmadık birbirimizle..
ablası teyzeleri beni istemiyolardı o yüzden yanımdaki görümcemide dolduruyolardı..
abisiylede hiç konuşmuyodu..
sonra eşim kovdu bunu evden üstüne yürüdü yine ben ayırdım girdim araya salak gibi...
kız bağıra bağıra şarkı söylerdi " allah belanı versin" derken şarkıda ciğerleri patlayana kadar bağırırdı..
eşyalara vururdu..
ben yanından geçerken kapıları çarpardı...
ben temizlik yapardım resmen saçlarını dökerdi daha ben arkamı dönmeden..
ben yokmuşum gibi davranırdı..
sesli gaz çıkartırdı aynı ortamdaysak (adam yerine koymuyoya)
misafirlerimin yüzüne kapı çarpardı fln...
sonra abisiyle konuşmak isteyince eşim bunun üstüne yürüdü gelmiş bana
"deniz yarım et" diyo..
varyaaaaaaaaaaaaa dedim ahanda düştün ocağıma..
eşim hepsini başından defedince deniz değerli oldu birden..
son çare eşime tercih yap deyince eşimde beni tercih etti..
şimdi görüşmüyo kimseyle..
görümcede ağustos ayında ayrıldı bizden gitti ev aldılar...
diyeceeeeeem o kii en iyisiyle bile yaşanmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ablası teyzeleri beni istemiyolardı o yüzden yanımdaki görümcemide dolduruyolardı..
sonra eşim kovdu bunu evden üstüne yürüdü yine ben ayırdım girdim araya salak gibi...
kız bağıra bağıra şarkı söylerdi " allah belanı versin" derken şarkıda ciğerleri patlayana kadar bağırırdı..
eşyalara vururdu..
"deniz yarım et" diyo..
diyeceeeeeem o kii en iyisiyle bile yaşanmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
İnanmıyorum nasıl bir insanmış görümceniz.:53::53::53:

eşyalara vururdu..
"deniz yarım et" diyo..
katılıyorum asla yaşanmaz nihayetinde gelin görümca va kaynana yani adı bile yeter sendede iyi sabır varrmış 1 yıl iyi sabretmişsin tabrikler diyorum sana

Back
X