evinizde-evliliğinizde huzurlu olmayı nasıl başarıyorsunuz

belki sonra

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
331
348
103
mrb. epey bir birikim var içimde ama hepsini birden saçıp dökmek belki daha fazla kafamı karıştırabilir diye çok uzatmaan anlatabilirim inş.

evliyim. bi işim var çalışıyorum.sosyal hayatım yok denecek kadar az .aile ve akrabalarla görüşmekle sınırlı diyelim.tanışarak severek evlendik biz. tabi sevgiliyken ilgili ve yanlış yapmaktan korkan ve beni kaybetmek istemeyen bi adamdı.öyle hediyelere falan boğmazdı beni ama bana kıymet verdiğini anlayabiliyordum ve hiseetirirdi.bir yıl görüştük ve bir yılın sonunda evlendik.

her evlilikte olabileceği üzere başta aileler vs. sebeplerden sorunlarımız oldu.hep yapıcı olmaya azami gayret ettim. oda öyleydi ilk zmanlar.birbirimizi kırdıysak özür diler veya birşekilde gönlünü alırdık...sonra sonra o adam gitti yerine resmen kaba saba kırmaktan kırılmaktan korkmayan sivri dilli biri geldi.yaklaşık 3 yıllık evliyiz ama toplasak huzurlu günlerimiz sadece belki birkaç aydır..oda ilk zamanlarımızdır..

evlilik ve anne baba olma sorumluluğu mutlaka herikimizide zorladı.ama er veya geç bunları yaşayacaktık.kaldıki bu sorumluklarla uğraşan tek çift biz değiliz..ben artık idare etmekten bugünde böyle geçsin bakalım yarın ne olur bilinmez diye yaşadığım yıkımları savsaklamaktan yoruldum..tartışmlaar kavgalara kavgalar gürültülere dönüştükçe birbirimizden uzaklaştık uzaklaşıyoruzda.. sizler nasıl başarıyorsunuz eviliğinizi huzurlu yürütebilmeyi.huzur le mutlu bi aile olabilmeyi. inanın samimi tavsiyelere gerçekten ihtiyacım var...yaşım küçük değil ama sanırım duygusal olarak ilgi sevgi istiyorum her kadın gibi. öyle garip bi evliliğimiz varki bizim dahada anlatmak isterim ancak şuan bile epey uzun oldu.kimseyi sıkmak istemiyorum. çat pat el yordamı denediğim çözüm yollarındada başarılı olamadım olamıyorum..nerde hata yapıyorum ?

Bak canım ılk olarak aılesı hakkında senın aılen boyle gıbı sıkayet edecek kelımeler kullanma. Bol bol muhabbet ortamı kur. Aılesıyle ne kadar ıyı olursan oda senınle o kadar ıyı olur. Aksama ısten gelmesıne guzel bır masa kur. Ickı ıcıyosa al ıckısını bayııden yanına meyve cerez ne olursa. Yak mumları. Oda veya balkon aaa buranın ısıgı kapandı lamba patladı galıba bı bakıvrr de geldıgınde zaten yuzunde bır suru gulumseme olur. Kavgayı surdurdugun surece ondan gerı adım bekleme. Erkekler bızım gıbı olmuyorlar. Bırde muhakkak kalıtelı zaman cok onemlı. Bnm esım mac hastası hamıleyken sabahlara kadar mac oynardık delı gıbı. Istemedıgım sevmedıgım halde bırsey deme. Sen ne kadar mutlu olursan o o kadar mutlu ol. Formul deıl bu. Olması gereken. Fılm ızleyın yuruuçyun mısafır cagırın sız gıdınn. Yanı demem o ki kısaca beraber gecırecegınız zaman olsun kavgalı dahı olsanız baska odalarda tv ızlemeyın.

Cinsellik! Herşeyin başı.. cinsel hayatınız anladığım kadar çok az ve bu da sizin sürekli tartışmalara gerginlik yaratmalarınıza yol açıyor. Yanlış mıyım? Onun dışında karşısında sürekli alttan alan kişi olmamalısın. Haklıya haklı haksıza haksız muamelesi yap güçlü dur karşısında. İlgi de isteme ilgi istedikçe daha da uzaklaşıyorlar.
Cinsellik sıklaştığında zaten ilgiyi kendisi daha çok göstericek. Kendine bir uğraş bul,bütün gününü evde geçirme. Adamın biraz aklı sende kalsın sürekli nasılsa evde bir yere gitmiyor düşüncesi olmasın.. onun dışında tartışmalar ufak tefek olur.. ailesi ile ilgili şikayette bulunma. Bunlar kesin huzur getiren şeyler.. ama dediğim gibi en önemlisi cinsellik.

benim konuma da güzel yorumlar yapmıştınız bu yorumdan sonra farkettim evet bizde de cinsellik sıfırlandı eşim aşırı sinirli biri oldu. fakat kaç kez denediysem de yaklaşmadı istemedi. en son bayram zamanı biraz bir şeyler olacak gibiyken de ben istemedim.

ama erkekler evlilikte sorun olduğunda cinsellikten uzaklaşıyorlar alıp adamları zorla yatağa atamayız ki? istersem çıplak olayım adam dönüp bakmıyor bile.

Sürekli ilgilenip üzerine düştükçe şımarıyorlar, onun üzerinden yükünü alıp rahatlattıkça yayılıyorlar, hep toplarlayan, yapıcı davrandıkça "Nasıl olsa kçımızı-evliliğimizi toplayan var" havasına giriyorlar. Çoğu erkek böyle, ilginçtir ki "Sorunumuz var, ben nerede hata yapıyorum?" diye kendilerine sormak yerine, çabalayan kadınının kendisini "Bende mi eksik var?" sorgusuna itmesine sebep oluyorlar.

Öncelikle kendinize şunu söyleyin: Ben elimden geleni yapıyorum ve bu ilişki için sorumluluk sahibi, olgun ve donanımlı bir kadınım ve kesinlikle daha iyi bir muameleyi, daha iyisini hak ediyorum.
Bunu yazın kafanıza, buna inanın ve bu şekilde davranın.
Çekin kendinizi ve bir de böyle deneyin, faal olun, işinizden, dışarıdan güler yüzle evinize dönün.
Alış-verişe çıkın ve onunla konuşmayın. Anlatmayın, bırakın merak etsin, kendisi "Ne yaptın bugün?" diye ilgilensin. "Hiiiç!" deyip gülüp geçin. Ona, onsuz mutlu olabileceğiniz mesajını verin ve kaybetme korkusunu tetikleyin.

Seven adam kaybetme korkusu ile tutuşur, kendisini yetersiz görme ve düzenleme yoluna gider.
Siz tamamlamayın hiçbir şeyi; eksik yapın, sallamayın, dinlemeyin, anlatmayın, arada eleştirin fiziğini filan (Göbeklendin sanki son zamanlarda vb)... Denemeye değer bir yöntem.

:) yaklaşma şekli de önemli ama :) baktın uzanıyor,yanına uzan yavaş yavaş dokun tahrik olur zaten. Boynundan öp veya ne bileyim taktikler var. Ama tabi sizin durum da biraz olaylar fazla büyüdüğü için yaklaşmayabilir. Adam kızgınlığı geçmiş kinlenmiş :) o yüzden yavaş yavaş olmalı. Tavırların da önemli karşındaki kişiye karşı :) çok red ettiysen mesela karşılık vermez. Ben genelde red ettiğimde karşımda çocuk varmış gibi başını okşayarak red ediyorum
Önceden şimdi olmaz derdim sırtını döner trip atardı. Şimdi başını olşayarak aşkım pek istekli değilim diyerek. Sonra ne güzel sevdin diyor :)

ailesiyle aramız iyi.şöyleler böyleler vs. tarzı konuşmam hatalarını görsem bile..yaşlılıktan cahillikten der geçerim. ama eşim eğitimli çeşitli şehirlerde yaşamış görmüş biri. yani onun kabalıklarına tabiri caizse bir kılıf bulamıyorum. sonrada yaşadığımız tüm sıkıntıları sorunları sevgisizliğe bağlıyorum ne acı ki..seven böyle yapmaz yapamaz diyorum

kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama pek çok ılışkıde bu yıpranmalar söz konusu olabılıyor aynı kalmıyor yanı hersey ..eşinizle konuşmayı denediniz mi ? biz nerede hata yapıyoruz dediniz mi? belki de kısa bir tatil ikinize de iyi gelecek

Niye onu pohpohlayasın ki .sende onun gibi ol kaybetme korkusu yoksa seninde olmasın . İlgilenmiyorsa sende ilgilenme

Valla kaba kirici diye pekte naif kibar olamam hersey karsilikli o senin icin hicbi caba gostermiyosa sen niye onunde paspas olasinkii bu zihniyete karsiyim bence oturup konsmak dha dogru hala ayniysa gerosi sana kalmis

Esine istek varmi o onemli eger anahtar kelime cinsellikse.. artik cekici gelmiyosa yapacak pek birsey kalmiyor demekki

sende onun gibi ol bir süre cek kendini kenera bence eşiniz şımarıklık yapıyor.. nasılsa sizin huyunuzu biliyor cabaladıgınızı amannnn nasılsa yapıyorum herşeyi düzeltiyor rahatlıgında.
kend haline bırak önemseme bakalım ben öyle yapıyorum yoksa sımarıyorlarda hiç birşeyide alttan almam yapıcı olmam huzursuzluk varsa onada var ! herşey karışılıklı

Son düzenleme:

cinsel hayatımız mükemmel değil tahmin edildiği üzere..hatta bazen burada yazanları okuyunca yok yok bizde kesin bi sıkıntı var diyorum..hani 1 ay olmasa aramaz yani.mesela 3 yıldır birkez bile ya senin adetin nezaman bitecek vs.demedi.öncesi sonrası derken 20 gün sesi bile çıkmaz.

Neden cinsellik önemli ben esimle ilk evlendikten 2 ay sonra yaklaşık 4 ay birlikte olmadım şuan da 2 ay geçti sanırım bana saygı duyuyor çünkü şuan iyi değilim biliyor eşlerin saygı duyması lazım bence

Bütün sorun bundan kaynaklanıyor o zaman.. o yaklaşmayınca siz yaklaşmıyor musunuz? Sadece onun yaklaşmasıyla birlikte oluyorsanız uzaklaşmıştor. Yada çok red edildiyse ondan bu şekilde yapıyor.
Bizim de ilişkimiz bir dönem bu şekildeydi. Bu durum boşanmaya kadar gitti açıkçası 3 ay ayrı kaldık. Bence öncelikle bu durumu çözün sonra zaten herşey kendiliğinden düzelir..

Eğer sağlıkla ilgili bir sorun varsa tabi ki saygı duyması gerekir. Sizin de besbelli ki öyle bir durumunuz var. Kalkıp da cinsellik diye diretecek hali yok. Ama ortada sağlık sorunu yoksa,problem oluyor. Bu her ilişkide böyle.

Hayır canım benm sağlık sorunum yoktu annem rahatsızdı bir gün olsun sesini çıkartmadı aksine ben eve geldiğimde derdim bak istiyorsan yapalım diye yok derdi kendini topla istemiyorum şuan da ne oldu bilmiyorum hiç atamıyoruz ikimizde evin için de aynı yatakta ki ayirmayiz yatakları sarılır yatarız öyle gariptir ki

Ya tamam işte özel bir durum var ortada.
Kıyaslama yapmak gereksiz bence şu durumda. Önem vermiyorsanız da olmayın birlikte ne diyeyim sizin için önemli değildir ama çoğu ilişki cinsselik azaldığında yerine sinir stres ve tartışma yaratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…