Mesela bulaşığı hemen makineye koyarsanız dağınıklık olmaz. Yani yaptığınız her şeyi geri hemen yerine koymanız gerekiyor. Ben dağınıklık sevmem. Anneannemin bir sözü var ev temiz olsa bile dağınıksa o ev pis görünür. Ama ev toplu olup kirli olsa bile o ev temiz görünür der hep. Bence de öyle. Ben hemen yerine koyarım aldığımı. Ama dönem dönem tabi saldığım oluyorBaşlıktan da anlaşılabileceği gibi arkadaslar bu evi derli toplu tutmanın yolları nelerdir?
Ben tek başıma yaşıyorum 3+1 evde. Tam istediğim düzende kalmıyor evim. Yorucu bir işim yok ama işten geldikten sonra pek bir şey yapasım olmuyor. Yemek yapsam bulaşığı makineye koymuyorum mesela. Yan gelip yatiyorum , bir ara vitaminlerim dusuktu hic enerjim yoktu ilacla takviye ettim. Enerji artırıcı takviye, gıda vs önerebilir misiniz?
Bir zorunluluğum olmadığı için mi böyleyim ya
Cevabı kendiniz vermişsiniz :)Yemek yapsam bulaşığı makineye koymuyorum mesela. Yan gelip yatiyorum.
Bulaşığı makinaya koyarak meselaBaşlıktan da anlaşılabileceği gibi arkadaslar bu evi derli toplu tutmanın yolları nelerdir?
Ben tek başıma yaşıyorum 3+1 evde. Tam istediğim düzende kalmıyor evim. Yorucu bir işim yok ama işten geldikten sonra pek bir şey yapasım olmuyor. Yemek yapsam bulaşığı makineye koymuyorum mesela. Yan gelip yatiyorum , bir ara vitaminlerim dusuktu hic enerjim yoktu ilacla takviye ettim. Enerji artırıcı takviye, gıda vs önerebilir misiniz?
Tutamıyorum çünkü 8 buçuk aylık bi oglum var ve sürekli bişeyler yemek istiyor yürüteç ile gezerken yedigi her şeyi döküyor dolaplara sürüyor mutfakta, salonda, yatak odasında ayrı oyuncağı var hepsi bi yerde gezdigi her odada bulduğunu dagıtıyo yani toplu olmak çok zor en son onu uyutunca topluyorum işteBaşlıktan da anlaşılabileceği gibi arkadaslar bu evi derli toplu tutmanın yolları nelerdir?
Ay ben de yerleştirme özürlüyüm resmen, mevcut yerler nasıl daha verimli kullanılır, eşya tınçımayacak şekilde nasıl yerleştirip saklanır, biri benim ağzımdan bi soksa keşke şu beceriyi.Bir de temizlik ve düzen çok farklı şeyler. Mesela hep temiz olabiliyorum, wc, lavabo içleri felan her gün yıkar temizlerim domestosla, pat diye biri gelse banyo wc müsait olur. Ama aldığım şeyleri yerine koyma konusunda tam bir vasatım
Bu alışkanlığı nasil kazancam?
Aynen tembelim. Ama icim de pek rahat etmiyorDaha tek başınayken toplu tutamıyorsanız evli çocuklu olunca vay halinize..vitaminle alakalı olduğunu sanmıyorum tamamen canınız istemediği için. Yemeğinizi yer yemez bulaşıkları makineye koysanız yapılacak işi biriktirmeden yapsanız hem yorulmazsınız hem hep düzenli kalır ama oturayım yatayım deyince kalkamazsınız
Aynen tozu felan çok zor oluyor. Eşyalı olarak uyguna bulmuştum öyle tuttum. Misafir gelince yatili agirlamasi kolay oluyor sadeceBide 1 kişi 3+1 evde napiyor ya 2 oda 1 salon ufak bir ev daha kolay temizlenir toplanır az eşya kolay iş
Makjnadan çıkarıp yerine koymak işkence oluyor bazenMesela bulaşığı hemen makineye koyarsanız dağınıklık olmaz. Yani yaptığınız her şeyi geri hemen yerine koymanız gerekiyor. Ben dağınıklık sevmem. Anneannemin bir sözü var ev temiz olsa bile dağınıksa o ev pis görünür. Ama ev toplu olup kirli olsa bile o ev temiz görünür der hep. Bence de öyle. Ben hemen yerine koyarım aldığımı. Ama dönem dönem tabi saldığım oluyor
Bana da erken 9 bu gün zile basıp uyandırıldım..Bide ben erken kalkamaya başladım en geç 9 da kalkiyorum bana göre erkendün 11 de evi süpürüp silmiştim klimayı kırklamıştım erken kalkan yol aliyor gercekten her gün az az birseyler yapmak iyi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?