Evinizi nasıl derli toplu tutuyorsunuz?

İşi çıktığı an yaparsan tutuluyor :)
Bulaşığı hemen topla, çöpleri çıkart kapıya koy en azından.
Çamaşırlar kurudu mu topla kaldır.
Ütüyü hemen çıkart aradan ( ben ütüyü toplu yaparım ama hemen yaparım )
Alışverişe gidip gelince hemen buzdolabını silerim, eskiler yeniler bakılır onlarda değiştirilir.
Kuruyan bulaşıklar hemen yerleştirilir.
Yani ben işi hemen yaparım sonrasında yatarım.
Baştan yatmak bana göre değil
Çalışıyorum ona rağmen düzenliyimdir.

Sabahları kalkınca yatak kapatırım, kahvaltı yaparız bulaşıklar makineye girer öyle çıkarım evden.

Yemek yediğinizde tabakları makinaya hemen doldurun sonra yaparım demeyin.
aldığınız şeyi tekrar aynı yerine koyun
İşlerinizi düzenli günlük ve yığılmadan yapın

Ya benim annem de öyleydi. Küçük kardeşim bebekti daha, bulaşık makinesi de yoktu, gece 2'ye kadar da olsa evin işini bitirmeden yatmazdi. Öyle gelenimiz gidenimiz de yoktu.
O motivasyondan istiyorum
Ben böyle oldum
Böylesi daha iyi valla. Gece 2 ye kadar bulaşık yıkayıp kendimi hırpalamaya gelmedim bu dünyaya benim annemde öyledir. Aşırı çalışkan annelerin çocukları olarak rahata alışık büyüyoruz ondan hep böyle olduk biz.

Zamaninda 4+1,3+1 ve suan 2+1 deyim hepsini deneyimledim.kesinlikle buyuk ev dertten baska bisey degil.madem tutmussunuz,2 odaya asla girmeyin tamamen kapatin.haftada bir supurup toz alin yeter.gelelim diger yerlere;eve gelince oncelikle camasir falan varsa direk atin camasira,yemek yaptiginzi sirada evi supurup silin.yemek yedikten sonra mutfagi toparlayin mesela ben her gun dolap kapaklarinda el lekesi varsa siliyorum.ustunkorude olsa heryere bez degiyor illaki.yemek bitince tuvalet ve banyoyu ovalayin.ben yarim saatten yapiyorum bunlari.tabi ben hep yaptigim icin elim pratik.her gun duzenli yaparsa iz vaktinizi almaz.zaten yalnizsiniz ev nasil kirlenecekki

evimi derli toplu tutmuyorum.
haftada bir gün genel temizlik yapıyorum diğer günler sadece yemekten sonra mutfağı toparlıyorum. onda da bulaşık makinesi dolmuşsa o gün ve bulaşık kalmışsa ertesi güne bırakıyorum.
çünkü ben bu hayata yaşamaya geldim, temizliğe vs değil...

Ben kendimi bildim bileli daginik olmadim nasil aksi olunur bilmiyorum ama su an evimde giyinme odasi var ve birazcik acil durum odasina cevrilebiliyor
Birde en buyuk ayrinti bence yeterli dolap ve az esya.
Bunlar yoksa ztn toplanmaz

Ben eskiden hiç bir işe elimi sürmek istemezdim ama kirlilik rahatsiz ederdi sonra YouTubda ev temizleme videolarına denk geldim izledikçe temizlik aşkı geldi ondan sonra hiç iş bırakmadım yemek mi yedik hemen dizdim makineye şarkılar türküler eşliğinde

Tabi kirli ev kirlidir ama düzenli durduğunda kirli olduğu anlaşılmaz çok fazla. Sizde eve gidince farketmișsiniz zaten Ama ev istediği kadar temiz olsa siz dağınıklığı gördüğünüzde temiz olduğunu düşünmezsiniz o evin

Aynen herkes yoruluyor yok vitamin şu bu zannetmiyorum. Isteyince herşey olabiliyor birde tek kişisiniz demek ki bu şekilde rahat edebiliyorsunuz herkesin yaşam tarzı farklı . Haftalık işinizi bölebilirsiniz gece yatmadan sağı solu toplayın o bile yeterli

üşenmemek çok önemli bi yemek yenince hemen toplanarak,bir bulaşık olunca hemen makineye atarak
eğer yarın yaparsam derseniz her gün aynı şeyi deyip biriktirirsiniz

Hep erteleme huyundan bunlar bir de biraz pratik olmak lazim. Benim de işim hiç bitmiyor hem huzurlu olamıyorum, hem de kalkıp yapmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…