• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizi nasıl temizliyorsunuz?

ben de evim herzaman düzenli temiz olsun isterim. ama bu yıl ben evle hiç ilgilenemiyorum.bu yıla kadar hafta sonum vardı. boş günüm vardı..artık o da yok.7 gün de çalışıyorum.. zaten kızım 4 yaşında ve evi dağıtıyor. inanın odasında bazen hersantimetresinde oyunck oluyor ayak basacak yer olmuyor. artık çok sıkıldım oyuncak toplamaktan.bazen o da bana yardım ediyor tabi topladığı da oluyor toplamadığı da.
eşim deseniz hiç temizlikle arası yok. arabasına binen bunu anlar zaten...allahtan mutfakta bişeyler yapabiliyor basit şeyler..o şekilde iş paylaşımı yapıyoruz. ben temizlik ,o yemek.

en çok çocuk olmadan önce evimi temizlemeye ne çok vakit ayırırmışım ona acıyorum. yahu ev dağilmıyormuşki. ben temiz evi temizleyip duruyormuşum.şimdi asıl ev dağınık. ve zamanım yok. aslında temizlik yapmayı seviyorum. kafama göre bi yardımcı da bulamadım. içime sinmiyor. kendim yapayım istiyorum. velhasıl olmuyor... olmuyor...

Valla benim temizliğimi haftada 2 kere gelen bi genç var o yapıyo... üniversıte ögrencısı hemde cok iyi temizlik yapıyo :). heryerı pırıl pırıl yapıyo.. erkek oldugu ıcın halıları falan kaldırmada cok basarılı. koltukları falan kaldırıp altlarını heryerı temızlıyo.. banyo tuvalet mutfak dip köşe temızlıyo :)) ben çalıştıgım ıcın ılgılenemıyorum pek..

Valla benim temizliğimi haftada 2 kere gelen bi genç var o yapıyo... üniversıte ögrencısı hemde cok iyi temizlik yapıyo :). heryerı pırıl pırıl yapıyo.. erkek oldugu ıcın halıları falan kaldırmada cok basarılı. koltukları falan kaldırıp altlarını heryerı temızlıyo.. banyo tuvalet mutfak dip köşe temızlıyo :)) ben çalıştıgım ıcın ılgılenemıyorum pek..

erkek temızlıkçımı:53::53:sasrdımvalla ıyımış yani
bebek olduktan sonra ben yapamıyorum yaa ne kotu mısafr gelsınbıle ıstemıyorum bu yuzden
evımı pırıl pırıl gormek ıstıyorum artıkk eskısı gıbı:31:

Yazılanları tebessümle okudum...Demek bu dertten muzdarip bir ben değilmişim..Bazen öyle bir gelirler sabahtan akşama kadar bir dakika oturmadan evi kırklarım resmen bazende öyle bir salarım amann bir dahamı gelcem dünyaya yapsan ne olcak 2 gün sonra ynı der bırakırım gider..2.5 yaşında bir oğlum var bazen oyuncaktan yere basıcak yer bulamıyorum sırf oyuncakla kalsa iyi tencereler tavalar kaşıklar poşeler gazeteler radyo,cep telefonu,çorap vb.. herşey onun için oyuncak..Onları gördükçe zaten çıldırcak gibi oluyorum bekliyorum o yatsın ki toplayım..
Mutfağım genelde hep temizdir bulaşık bırakmam sürekli dometosla temizler siler süpürürüm..Haftada 2 3 kere süpürge tutar toz alırım banyoya çamaşır suyu döker bekletirim..Camları en son 2 ay önce sildim herhalde..Yemekten bulaşıktan çocukla uğraşmaktan ona zamanım bile yok..Ya da ben yapmak istemiyorum..
Temizliği çok severim ama başkası yaparsa:)))

erkek temızlıkçımı:53::53:sasrdımvalla ıyımış yani
bebek olduktan sonra ben yapamıyorum yaa ne kotu mısafr gelsınbıle ıstemıyorum bu yuzden
evımı pırıl pırıl gormek ıstıyorum artıkk eskısı gıbı:31:

Çok var erkek temizlikçi... bızlere göre daha kuvvetlı olduklarından daha iyi temizliyo valla :))

gerçekten ihtiyaç duyan arkadaşlar için yazayım ben. yeni evliler olur, yeni çocuklular olur, kendini sıkıntıda hisseder, en azından okuduklarında abartılı yorumlardan iyice içleri sıkılmasın da birkaç faydalı şey öğrensinler. 5 senelik evliyim, ev düzeniyle ilgili yol yordam öğrenmem fazla zaman almadı, en önemlisi yapa yapa en kısa yoldan nasıl yapılır onu öğrendim. sizle de paylaşayım..

1. çocuklu/çocuksuz bir evin en önemli sorunu mutfak düzenidir. herkesin mutfağı sürekli toplu olmaz. eğer içinde yemek pişen ve yenilen bir evde yaşıyorsanız tabi. ama mutfağı kolayca derli toplu tutmanın en kolay yolu "bulaşık makinesi biter bitmez içindekileri yerlerine yerleştirmektir." bu iş sıkıcıdır ama 5 dk da biter ve siz gün içinde elinize geçen her bulaşığı anında makineye atarak tezgahı doldurmalarını engellersiniz, mutfağı toplamak için ekstra zaman ayırmanıza gerek kalmaz.

2. haftalık temizlik günü belirlemek önemlidir. çünkü işleri dağınık zamanlarda yaptığınızda evinizin hiçbir zaman tam anlamıyla temiz olmaz. bir gün tozları alayım, bir gün süpüreyim, ertesi gün sileyim derseniz siz işleri tamamıyla bitirmeden ev yeniden kirlenir. çocuktan dolayı haftaiçi temizliğe gün ayıramayan hanımlar haftasonu çocuğu eşlerine vererek en fazla, en fazla 2 saatte haftalık temizliği yapabilirler. bu benim haftasonum, gezmek tozmak istiyorum neden temizlik yapayım demeyin çünkü haftasonu çocuk derdi olmadan 2 saatte bitireceğiniz iş sayesinde haftaiçi kafanız rahat olacak, ani misafirde ne yapacağım telaşına düşmeyeceksiniz. ve cumartesi kahvaltıdan sonra 2 saat ayırıp sonrasında canınızın istediği gibi gezip tozabilirsiniz.

3. haftalık temizlikte hangi işler yapılır? toz alma, silme, süpürme, banyo temizliği. çekirdek bir aileye haftada bir defa bu temizlik yeter de artar bile. bunları haftada bir yapıp da hala evim pis, ay yetişemiyorum diyen insanlara rastlarsanız ciddiye almayın. ya yaptıklarında doğru düzgün yapmıyorlardır ya da alttan alta "bak ben ne kadar titizim mesajı" vermekle meşgullerdir.

4. işlerin sırası önemli. bütün yerleri süpürüp sildikten sonra toz almanın ne alemi var? masanın, sehpanın üzerinde her kırıntı toz anen sildiğiniz yerlere düşecek. haftalık temizlikte işler şöyle yapılır:
I. Önce tozlar alınır. Eşyaların kirine göre hafif nemli bir bezle silmek, ya da önce ıslak bezle silip ardından kurulamak, ya da ahşaplar için toz spreyi kullanıp kuru bezle silmek gibi alternatiflerden sizi uygun birini seçer ve uygularsınız. koltuklarınızın kolları deri ahşap vs ise oraların da tozlarını alırsınız. Pencerelerinizin iç mekana bakan kısımlarında tozlanacak yer varsa oraları da alırsınız. Bu iş hemencecik biter zaten.

II. Ardından koltukların minderlerini kaldırır hemen elektirikli süpürgeyle hızlıca süpürürsünüz iç kısımları. Halıları ve zemini de süpürüp en son halıyı rulo yapıp bir yere kaldırırsınız. Süpürürken koltukların altını da almalısınız ki oralardaki kirleri etrafa dağılıp temizliğinizi mahvetmesin.

III. Ve en son yerleri silersiniz. Kuruduktan sonra rulo yaptığınız halıyı yayarsınız olur biter.

IV. Banyoya gelince, önce yerdeki döküntüleri kaldırırsınız. Ardından güzelce süpürürsünüzz ki silerken kıl tüy elinize gelmesin veya yerde kalmasın. Ardından lavaboya, tuvalete ve küvete cif gibi bir temizleyici sıkıp ovar ve öylece bırakırsınız. Onlar biraz beklerken aynanın tozunu alırsınız vs. Sonra hepsini durularsınız. Islak bir bezle lavabonun altını falan bir çırpıda silersiniz ki durularken akıttığınız su kuruyunca iz yapmasın. Kulozetin dışına ben durulmadan önce çamaşır suyu katkılı su döker ve hızlıca ovalarım ardından duru suyla durularım, en son tuvalet kağıdı ile kurularım. Her hafta duşakabini temizlemeniz gerekmez, her hafta banyo dolabını ya da çamaşır makinesini çekip altını silmeniz de gerekmez. Bunları yapa yapa sıklığını kendiniz ayarlarsınız. En son da banyonun yerlerini siler ve gidip kendinize bir kahve yaparsınız.

5. Tüm bu işleri ben 3+1 oda 145 m2 evimde en fazla 2 saatte bitiriyorum. İşin sırasını ve yönünü bilirseniz fazla zamanınızı almaz. Hatta ben çoğu zaman oda oda yapmıyorum, mesela elime toz bezini alıp bütün evin tozunu alıyorum, hemen ardından süpürgeyle bütün evi süpürüp onu ortadan kaldırıyorum, en sonda bütün evi baştan sona silip bitiriyorum. Böyle daha hızlı oluyor.

6. Evi kullanırken de bazı şeylere dikkat ederseniz yaptığınız temizlik sizi uzun süre götürür. Mesela duştan çıkınca saçınızı banyonun ortasında kurutursanız ortalık saç telinden geçilmez. Ama başınızı küvetin içine eğerek kurutursanız saç tellerini ordan kolayca toplar atarsınız ve banyonuz da temiz kalır.

7. Ortalığa saçılan oyuncaklar o kadar abartılacak bir şey değil. Elinize boş bir sepet alın ve hepsini onun içine doldurun. Hepsini toplamak 5 dk dan fazla sürüyorsa gelin yüzüme tükürün.

8. Çocuğunuzun eline krakerleri verir salonda koşa koşa yemesine izin verirseniz tabi ki zırt pırt ev süpürmek zorunda kalırsınız. Hangi odada olursa olsun yere bir örtü serip, kraker kek şu bu her türlü yiyeceği onun üstünde yedirin ki ortalık batmasın çocuk da alışkanlık kazansın.

9. Haftalık temizliğin dışında ben mutfak, giriş ve salonu bir iki defa daha süpürüyorum o hafta. Odalar ve diğer yerleri süpürmeye gerek kalmıyor. Salonda oturduğumuz için oraya gerek oluyor. O da en fazla 5 dk sürüyor. Hadi her gün yapın, ne kadar yorucu olabilir ki?

Akıllı ve işinin yolunu bilen bir kadın günde en fazla 30 dk ayırarak evini sürekli derli toplu tutabilir. Hastalık, çok çocukluluk, misafirlik halleri dışında elbette...

Yani arkadaşlar, evimi *ok götürüyor muhabbetini yapıp da sonra evine gittiğinizde her yeri cilalanmış olan kadınlara kulak asmayın. Onların tek derdi ne kadar titiz olduklarını ispatlamak, ne yazık ki türk kadını bu avam muhabbetten hala kurtulamadı. Yeni nesil o kadar okuyor yazıyor ama hala aynı... Ev içinde yaşanılan ve rahatlanılan bir yer, orada kendimizi rahat hissetmeyeceksek ne işe yarar? Elbette ki dağılacak pis olacak... 7/24 temiz olan evler emin olun içinde rahatça yaşanmayan evlerdir. Ve bu bir maharet değildir, hastalıktır...

Herkese mutlu günler dilerim...

Ceyda Hanımcım ben çok güzel bir ürün buldum bu iş için muhteşem pratik cillit bang köpük yeni çıktı daha, ama sıkıyorsunuz yıkıyorsunuz bitiyor ve çok güzel sprey olduğı için kocaman duvarları saniyede kaplıyosunuz tavsiye ediyorum:24:

kesinlikle katılıyorum.. sürekli temizlediğim halde , cilit bag resmen tabaka halinde kir çıkarttı banyodan.. bide temizledim diye geçiniyodum :53:

gerçekten ihtiyaç duyan arkadaşlar için yazayım ben. yeni evliler olur, yeni çocuklular olur, kendini sıkıntıda hisseder, en azından okuduklarında abartılı yorumlardan iyice içleri sıkılmasın da birkaç faydalı şey öğrensinler. 5 senelik evliyim, ev düzeniyle ilgili yol yordam öğrenmem fazla zaman almadı, en önemlisi yapa yapa en kısa yoldan nasıl yapılır onu öğrendim. sizle de paylaşayım..

1. çocuklu/çocuksuz bir evin en önemli sorunu mutfak düzenidir. herkesin mutfağı sürekli toplu olmaz. eğer içinde yemek pişen ve yenilen bir evde yaşıyorsanız tabi. ama mutfağı kolayca derli toplu tutmanın en kolay yolu "bulaşık makinesi biter bitmez içindekileri yerlerine yerleştirmektir." bu iş sıkıcıdır ama 5 dk da biter ve siz gün içinde elinize geçen her bulaşığı anında makineye atarak tezgahı doldurmalarını engellersiniz, mutfağı toplamak için ekstra zaman ayırmanıza gerek kalmaz.

2. haftalık temizlik günü belirlemek önemlidir. çünkü işleri dağınık zamanlarda yaptığınızda evinizin hiçbir zaman tam anlamıyla temiz olmaz. bir gün tozları alayım, bir gün süpüreyim, ertesi gün sileyim derseniz siz işleri tamamıyla bitirmeden ev yeniden kirlenir. çocuktan dolayı haftaiçi temizliğe gün ayıramayan hanımlar haftasonu çocuğu eşlerine vererek en fazla, en fazla 2 saatte haftalık temizliği yapabilirler. bu benim haftasonum, gezmek tozmak istiyorum neden temizlik yapayım demeyin çünkü haftasonu çocuk derdi olmadan 2 saatte bitireceğiniz iş sayesinde haftaiçi kafanız rahat olacak, ani misafirde ne yapacağım telaşına düşmeyeceksiniz. ve cumartesi kahvaltıdan sonra 2 saat ayırıp sonrasında canınızın istediği gibi gezip tozabilirsiniz.

3. haftalık temizlikte hangi işler yapılır? toz alma, silme, süpürme, banyo temizliği. çekirdek bir aileye haftada bir defa bu temizlik yeter de artar bile. bunları haftada bir yapıp da hala evim pis, ay yetişemiyorum diyen insanlara rastlarsanız ciddiye almayın. ya yaptıklarında doğru düzgün yapmıyorlardır ya da alttan alta "bak ben ne kadar titizim mesajı" vermekle meşgullerdir.

4. işlerin sırası önemli. bütün yerleri süpürüp sildikten sonra toz almanın ne alemi var? masanın, sehpanın üzerinde her kırıntı toz anen sildiğiniz yerlere düşecek. haftalık temizlikte işler şöyle yapılır:
I. Önce tozlar alınır. Eşyaların kirine göre hafif nemli bir bezle silmek, ya da önce ıslak bezle silip ardından kurulamak, ya da ahşaplar için toz spreyi kullanıp kuru bezle silmek gibi alternatiflerden sizi uygun birini seçer ve uygularsınız. koltuklarınızın kolları deri ahşap vs ise oraların da tozlarını alırsınız. Pencerelerinizin iç mekana bakan kısımlarında tozlanacak yer varsa oraları da alırsınız. Bu iş hemencecik biter zaten.

II. Ardından koltukların minderlerini kaldırır hemen elektirikli süpürgeyle hızlıca süpürürsünüz iç kısımları. Halıları ve zemini de süpürüp en son halıyı rulo yapıp bir yere kaldırırsınız. Süpürürken koltukların altını da almalısınız ki oralardaki kirleri etrafa dağılıp temizliğinizi mahvetmesin.

III. Ve en son yerleri silersiniz. Kuruduktan sonra rulo yaptığınız halıyı yayarsınız olur biter.

IV. Banyoya gelince, önce yerdeki döküntüleri kaldırırsınız. Ardından güzelce süpürürsünüzz ki silerken kıl tüy elinize gelmesin veya yerde kalmasın. Ardından lavaboya, tuvalete ve küvete cif gibi bir temizleyici sıkıp ovar ve öylece bırakırsınız. Onlar biraz beklerken aynanın tozunu alırsınız vs. Sonra hepsini durularsınız. Islak bir bezle lavabonun altını falan bir çırpıda silersiniz ki durularken akıttığınız su kuruyunca iz yapmasın. Kulozetin dışına ben durulmadan önce çamaşır suyu katkılı su döker ve hızlıca ovalarım ardından duru suyla durularım, en son tuvalet kağıdı ile kurularım. Her hafta duşakabini temizlemeniz gerekmez, her hafta banyo dolabını ya da çamaşır makinesini çekip altını silmeniz de gerekmez. Bunları yapa yapa sıklığını kendiniz ayarlarsınız. En son da banyonun yerlerini siler ve gidip kendinize bir kahve yaparsınız.

5. Tüm bu işleri ben 3+1 oda 145 m2 evimde en fazla 2 saatte bitiriyorum. İşin sırasını ve yönünü bilirseniz fazla zamanınızı almaz. Hatta ben çoğu zaman oda oda yapmıyorum, mesela elime toz bezini alıp bütün evin tozunu alıyorum, hemen ardından süpürgeyle bütün evi süpürüp onu ortadan kaldırıyorum, en sonda bütün evi baştan sona silip bitiriyorum. Böyle daha hızlı oluyor.

6. Evi kullanırken de bazı şeylere dikkat ederseniz yaptığınız temizlik sizi uzun süre götürür. Mesela duştan çıkınca saçınızı banyonun ortasında kurutursanız ortalık saç telinden geçilmez. Ama başınızı küvetin içine eğerek kurutursanız saç tellerini ordan kolayca toplar atarsınız ve banyonuz da temiz kalır.

7. Ortalığa saçılan oyuncaklar o kadar abartılacak bir şey değil. Elinize boş bir sepet alın ve hepsini onun içine doldurun. Hepsini toplamak 5 dk dan fazla sürüyorsa gelin yüzüme tükürün.

8. Çocuğunuzun eline krakerleri verir salonda koşa koşa yemesine izin verirseniz tabi ki zırt pırt ev süpürmek zorunda kalırsınız. Hangi odada olursa olsun yere bir örtü serip, kraker kek şu bu her türlü yiyeceği onun üstünde yedirin ki ortalık batmasın çocuk da alışkanlık kazansın.

9. Haftalık temizliğin dışında ben mutfak, giriş ve salonu bir iki defa daha süpürüyorum o hafta. Odalar ve diğer yerleri süpürmeye gerek kalmıyor. Salonda oturduğumuz için oraya gerek oluyor. O da en fazla 5 dk sürüyor. Hadi her gün yapın, ne kadar yorucu olabilir ki?

Akıllı ve işinin yolunu bilen bir kadın günde en fazla 30 dk ayırarak evini sürekli derli toplu tutabilir. Hastalık, çok çocukluluk, misafirlik halleri dışında elbette...

Yani arkadaşlar, evimi *ok götürüyor muhabbetini yapıp da sonra evine gittiğinizde her yeri cilalanmış olan kadınlara kulak asmayın. Onların tek derdi ne kadar titiz olduklarını ispatlamak, ne yazık ki türk kadını bu avam muhabbetten hala kurtulamadı. Yeni nesil o kadar okuyor yazıyor ama hala aynı... Ev içinde yaşanılan ve rahatlanılan bir yer, orada kendimizi rahat hissetmeyeceksek ne işe yarar? Elbette ki dağılacak pis olacak... 7/24 temiz olan evler emin olun içinde rahatça yaşanmayan evlerdir. Ve bu bir maharet değildir, hastalıktır...

Verdiginiz fikirlere, tavsiyelere ve püf noktalara hayran kaldim.
Ayrica titiz kadin tespitiniz de cok yerinde olmus.
Öyle insanlar taniyorum ki, yaptigi temizligi 3 saat usanmadan anlatirlar, ve farkettim de gercekten dediginiz gibi cabalari sanirim sadece "bakiiiin ben ne kadar temizim, titizim, " mesaji vermek.
Üstelik dikkat ederseniz böyle tipler genelde baskasinin evine misafir olduklarinda onlarin daginikligini ve ya pisligini dedikodu etmekten cekinmeyen tiplerdir.

Henüz cocugum yok, ama bazen sirf 2 kisinin temizligi bile agir geliyor bana.
Bu konuda planli programli olmak önemli sanirim. Bir gün toz alma, ikinci gün yerleri silme, ücüncü gün baska birsey yapinca, kisir döngü gibi oluyor, ve her Allah´in günü temizlik yapiliyormus gibi hissediyor insan.

Ne güzel yazmışsın ellerine sağlık..Hele o evimi mok götürüyor deyip gün aşırı temizlik yapan ruh hastaları dolu dediğin gibi...Asla öyle bir kadın olmadım bundan da pişman olmadım..Bence hayatta ev temizlemekten çok daha önemli işler var günde yapılan yarım saat dediğin gibi yeterde artar bile..Ben her gün yarım saat evi topluyorum bulaşık makinesi yatak vb..Haftada bir gün yardımcı geliyor 1.5 yıldır ve bunun dışında da başka hiç birşey yapmıyorum.....Yapmayı da düşümmüyorum:)Bende mutlu günler dilerim:)

Ben hem calisiyorum hemde cok tititzim hanimlar henuz cocugum yok ama oldugunda ne.olur bilmiyorum her pazar temizlik yapabiliyorum sadece. Sabah erkenden kalkarim once camlarimi 2 su siler kurularim sonra her yerin tozunu alirim sonra supurge acar her yeri kose bucak cekerim sonra her yeri siler kurularim daha sonra mutfagimi duzenlerim komple sonra makineye atilicak camasirim varsa atarim asarim utulenicek varsa.utulerim sonra yemek.yaparim sonra esim gelir yemek kur kaldir.bulasik yika gun bitti. Bu adamlr kadinlarin hakkini odeyemez valla.

Sabah kalkarim ilk is oglumun sutunu hazirlarim veririm eline..
Yatagimi toplarim
Evi süpürürüm
Camasir toplarim yikarim asarim
Masalarin tozlarini silerim
Genel bi toz alırım
Mutfagim herzaman toplu ve temizdir zaten..
Tuvaleti kuveti lavaboyu ovarim..
Aynalari silerim..
Cocuk odasida herzaman topludur oglum dagitir ben hemen toplarim..
Oturma odamda hep topludur..
Neyse oglumu ogle uykusuna yatirinca yerleri silerim bi güzel...
Carsaflari 1-2 haftada degistiririm...
Camlari kurlendikce silerim..
Kuvet ve tuvaleti 2-3 gunde bi ovarim..
Evi gunde 2-3 kere süpürürüm
Ve hergün 1 kere yerleri mutlaka silerim.. toz almaktan nefret ediyorum ama mecbur 2-3 gune alıyorum masalar haric onlari hergun silerim.. lavabomuda hergun silerim yikarim...
Sonrada yemeğimi pisirir dusumu alir otururum sonrada oglum uyanir heryeri tekrar dagitir :))

Cumartesi veya pazarlarida komple büyük temizlik yaparim 5 saat falan sürer

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabah kalkarim ilk is oglumun sutunu hazirlarim veririm eline..
Yatagimi toplarim
Evi süpürürüm
Camasir toplarim yikarim asarim
Masalarin tozlarini silerim
Genel bi toz alırım
Mutfagim herzaman toplu ve temizdir zaten..
Tuvaleti kuveti lavaboyu ovarim..
Aynalari silerim..
Cocuk odasida herzaman topludur oglum dagitir ben hemen toplarim..
Oturma odamda hep topludur..
Neyse oglumu ogle uykusuna yatirinca yerleri silerim bi güzel...
Carsaflari 1-2 haftada degistiririm...
Camlari kurlendikce silerim..
Kuvet ve tuvaleti 2-3 gunde bi ovarim..
Evi gunde 2-3 kere süpürürüm
Ve hergün 1 kere yerleri mutlaka silerim.. toz almaktan nefret ediyorum ama mecbur 2-3 gune alıyorum masalar haric onlari hergun silerim.. lavabomuda hergun silerim yikarim...
Sonrada yemeğimi pisirir dusumu alir otururum sonrada oglum uyanir heryeri tekrar dagitir :))

Cumartesi veya pazarlarida komple büyük temizlik yaparim 5 saat falan sürer

çok abartı..:KK57:

Banyoyu haftada iki kere, tam duşa gireceğim zaman beş dakikada temizlerim.
Suyunu tutar, duşumu alırım.
Böylece ekstra zaman ayırmama gerek kalmıyor.
Klozetin yanında her zaman domestos ve cif var vardır.
Her gece en son uyuyan ben olduğumdan, klozete kullandıktan sonra çamaşır suyunu dökerim.
O sırada lavaboya da cif döker, iki dakikada hemen temizlerim.
Ardından klozeti fırçalarım, bitti gitti.

Ekstra temizlik zamanı ayırmak yerine, benim gibi yapmayı deneyin.
Hem 7/24 tertemiz olduğunu hem de hiç iş olmadığını göreceksiniz.

Ilk is olark toz alıyorum evi süpürüp siliyorum aynı suyla cam önlerini siliyorum. Mutfak tezgahını ve lavaboyu domestosla mutfak dolaplarının dış kapaklarını Mrs. Muscle ile siliyorum (içlerini 15 günde bir) sonra tuvalet banyoda yine domestos kullanıyorum günlük Rutinim bu. Haftada bir kapıların dolap iclerinin tozunu alıyorum. Ayrıca çamaşırı geceden yıkayıp sabah asıyorum. Kuruyanlari da hemen ütülüyorum biriktirince zor oluyo.

Kızlar Mr Muscle temizlik ilaçlarından kullanan varmı? Tuvalet & Banyo için hangi ilacı önerirsiniz? Ve yerleri silerken hangi ilacı kullanıyosunuz? Bi kalıcı kokulu ilaç bulamadım ya

Back
X