Evinizin düzenini nasıl sağlıyorsunuz ben bıktım?

dur dünyaya ev işi yapmaya gelmedin

evin düzenin sağlamak gibi bir görevin de yok

pratik fikirlere gelince

işten çıkarken çamaşırları makineye at, akşam gelinecek saate ayarla

geldiğinde ocakta yemek pişerken asarsın

her gün silip süpüreceğim diye kendini asla harap etme

çoluk çocuk yok, sabah çıkıp akşam gelinen ev ne kadar kirlenebilir ki

eşinin işi ve düzenini yazmamışsın

Cumartesi çalışmayan ya da yarım gün çalışan varsa o temizlik yapıp pazar da gezmeye ayrılabilir

bizde eşim Cumartesi de 9 da gelirdi ben 3 te çıkardım

gelirken çarşıya uğrar alışveriş yapar

cumartesi akşam ve pazar sabaha yemek yapar temizlik yapar üstüne de keyif yapardım o gelinceye kadar

sonra o iş değiştirdi, pazara gitmek de yemek de ona kaldı

yemekleri az pişirirsen çabuk pişer, eğer kalabalık ailede büyüdü isen elin çok a alışıktır hem ertesi gün de yeriz diye düşünebilirsin ama o yemek çok uzun sürede pişer

fırın ve düdüklü en önemli yardımcı, onları yemeğin merkezine almak lazım

Her yer bal dök yala olmayabilir.
Her akşam üç çeşit yemekli mükellef sofralar olmayabilir.
Çoook yeni evlisiniz tadını cıkarın.

Duzen zamanla yeni evlısınız daha...
Robot supurge sart
Bos vakit buldukça yemek yapıp buzluga stoklarsınız dıger gunler o sizi idare eder ve vaktiniz artar o artan vakitde de temızlık yaparsınız ev kirlendikce
Yeni esyanın cok tozu olur zamanla işiniz kolaylar ev duzene girer mutluluklar dilerim

Siz bir de çocuk olunca görün :) Şaka bir yana ev işlerini eşinizle paylaşın, siz yemeği yapıyorsanız o bulaşıkları makineye atsın gibi. Nasıl alıştırırsanız öyle gider, şimdiden sorumluluk yükleyin tek başınıza üstlenmeyin her işi, böylece yükünüz hafifler.

Daha cooookkk yenisin.duzen ancak bir yilda falan oturuyor hatta oturamiyor.zamanla eliniz alisacak hizli yapacaksiniz isleri.

Yemek haftalık yapılıp konulur. Ev işleri için eşinizle ikinize de uygun bir günü belirleyi ortak yapın. Asla alıştırma bütün isleri yapıp. Zaten gun içinde dışarıdasınız. Çamaşırlar geceden yıkanır, en geç ertesi akşama zaten hazır olur.

7 senelik evliyim calismiyorum benim de bi duzenim yok, ugrasamiyorum.
Tabi ki evimizi bok goturmuyor ama herşey aşiri duzenli degil.

2 haftalik evlilikte bu mu kaldi dert yav biz ilk haftalar devamli disarda yiyorduk veya disarda yaptiriyorduk. Hala haftada 1-2 disardan oluyor. Calisiyor olsam yardimci kadin almadan asla kendimi paralayamazdim. Yardimci sart

Bir sağlık çalışanı olarak 5 sene boyunca gece nöbet gündüz okul şeklinde gitti 2 senesinde de evliydim üstelik. Çok zordu evet ama idare ettim çünkü eşimle evlenmeden konuşmuştum yardımı mutlaka olacaktı öyle de oldu. Özellikle haftalık temizlikleri mutlaka beraber yapın. Onun çok faydası olacaktır. Nöbetli çalışıyorsanız bazı işleri bırakın mesela çamaşırı çalıştırın ama asması eşinizde olsun. Robot süpürge değil ama şarjlı süpürgeden inanılmaz fayda gördüm bebeğim de olmasına rağmen her gün ev süpürüyorum hiç yormuyor tavsiye ederim. Zaten nöbetli çalışılan işlerde düzen olamaz, nöbet listesine göre hayatınınız şekillenir siz önce rahat olun. Yeni evlisiniz daha bunlar sorun olmamalı

Ben de sağlık personeliyim.
Ben öncesinde de tek yaşıyordum o yüzden ev hakimiyetim az cok vardı ama temizlik falan yapmazdım düzenli temizlik elemanım vardı. Şu an yok kendimiz yapıyoruz. Robot süpürgem var haftada iki defa evi temizler, 2 haftada bir normal elektrikli süpürgeyle temizlik. Çamaşırları eşim yıkar asar, bulaşıkları da o atar makineye cıkarır yerleştirir. Nöbetten çıktığım gün yemek yapmam çünkü halim kalmaz. Dışardan yeriz. Diğer günler et sote tavuk sote makarna fırın yemekleri vs gecistiriyoruz zaten yaz olduğu için çok iştahlı yenmiyor yemekler.

Ben yeni evliyken ev isinden cok yoruluyordum cunku eskiden annem kızkardeşim ve ben ev isini bölüsürken birden bebn kendi evimin düzeninden sorumlu olmuştum. Aktif hareketli biri olmama rağmen sabah işleri bitince saatlerce koltukta dinleniyordum halsiz oluyordum ama bunlar zamanla geciyor.

simdi iki cocukla ev daha cok temizlik istiyor daha cok dagiliyor doğal olarak bende daha cok efor sarf ediyorum ama o günlere dönünce ay oda biseymiymis cocukta yokmus calismiyormusumda ne kadar yoruluyormusum ayip gibi düşünmüyorum cünkü o zaman şartlar öyleydi.

sizde çalışıyormuşsunuz inanin yorulmaniz normal. Aksamdan yemekleri hazirlarsaniz evide 2-3günde bir süpürseniz yeterli gelebilir ama eviniz ne hizda tozlaniyor onu bilmiyorum siz daha iyi karat verirsiniz. Camasiri haftafa bir defa hallediyorum pazar günleride ütü yapbilirsiniz mesela. haftada bir mutfakta yüzeyleri iyice silip dolap cekmece kontrolu yaparsiniz buzdolabini silersiniz. bu dediklerimide mesela cayi koyarken hizli bir sekilde yaparsaniz gözünüzde büyümez. Yatmadan wc lavabo bide aksamdan yerleri süpürürseniz yeterli olur

hic kendinizi fazlasi ile yormayin

15 senedir ev hanimligi yapıyorum acayip bosvermis durumdayım
Hafta sonu bayram temizliği yapicam başım ağrıyor resmen düşünmekten
Her akşam mutlaka mutfagi temizlerim.sabah elime iyi geliyor.
Tuvalet ve banyoyu ovarim.
Çamaşırları hafta da 1-2 günde hallederim.kuruyunca TV karsisinda katlarım.
Bu hafta sonu büyük temizlik yapicam bakalım.
Normalde ev sadece toz oluyor kir olmuyor haftada bir süpürge ve toz almak yetiyor.
Eşim çok yoğun çalıştığı için sadece sofra hazırlamada falan yardımcı oluyor.
Artık yetiştirmek gibi bir derdim yok aşırı yoruluyorum.

Daha çok yenisin zamanla oturur merak etme bende çalışan bir kadınım ilk aylarda alışamayıp ağladığım zamanlar olurdu şimdi herşey rayına oturdu canınızı sıkmayın zamanla alışırsınız, haftada 1 kez dip köşe büyük temizlik yapıyorum çamaşırları yıkıyorm kurutuyorum ütülüyorum bunlar benim 1 günümü alıyor hemen hemen, evde olduğum zaman bizi 2-3 gün idare edecek yemek yapıyorum, haftada 2 gün anneme ve kayınvalideme gidiyoruz yemek yeyip dönüyoruz kalan 1-2 gündede pratik şeyler yapıyorum hafta içi bir günde mutlaka evi süpürüyorum, yatmadan önce bütün dağınıklığı topluyorum, mutfağı oturma odasını hep toplu bırakıp yatarım yoksa yığılır baş edemezsiniz tabi eşinizidi yardım etmeye alıştırın tek başınıza zor çünkü.

Bende böyle bir enerji yok ben şimdi genel bakış olarak ev dağınık durmayacak şekilde yaşıyorum.. Ama mesela ev süpürülecek ya kendimi hazır hissettiğimde kalkıp yapıyorum..diğer işte koltuk arkası süpür sil falan işini haftasonu eşimle birlikte yapıyoruz.. Yemeği de bazen iyi günüm olur özenirim bazen bi bakmışsın dondurucudan hazır birşey kızartıp yemişiz.. Bazen onu bile yapmadığım olur.. İnsanlık hali bu her zaman yapamayabiliriz..

Çamaşır meselesi hele ki yaz mevsiminde asla çekilecek çile değil.. Sürekli çamaşır sürekli nevresim, havlu.. Artık bıktım gerçekten.. Her defasında bu kez kirli sepetim bomboş olacak diyorum tam sonunu yıkadım derken hooopp nevresimler değişmiş olmuyor yani. Çok da kasmamak lazım bence

Ah ah heves işte 2 haftalık evlisin daha dur ne düzeni daha birbirinize alısmadınız. Hersey zamanla oturur diyecegımde yok ev işi bitmez 7 yıllık evliyim bir ara acayip düzenli oluyorum sonra salıyorum şuan salmıs durumdayım mesela Ama cidden 2 haftalık evlilikte dert bu olmamalı. Zamanla degişecek hersey yemek yaparken elinin lezzetı hızlılıgı hersey degısecek Sadece bir öneri ceyız alırken abarttın mı bilmiyorum ama şu saatten sonra evine giren herseye dikkat et. Hevesle aldıgın cogu şey sadeve sana artı bir iş yükü olacak. Birde hep derlerdi kızardım.. Cocuksuz evde ne iş olacak diye.. Şimdi kıyaslayınca ne kadar haklılarmıs diyorum Eskiden ev ne kadar dagınık diye düşünürken bu dagınıklık 2 parca oluyordu.. Şimdi evin savas alanı olması o kadar kısa sürüyor ki sadece bir öneri bak calısıyormussunda sakın herseyı ben yapmalıyım diye düşünme sakın. Eşini şimdiden alıstır. Nasıl baslarsan öyle gider

evlenmeden once ailenizle yasiyorduysaniz ve her isinizi anneniz babaniz hallediyorduysa ilk alisma doneminde sorun yasamaniz dogal, zamanla alisirsiniz yeni duzene.

ama oyle degilse abartiyorsunuz bence,
sonucta bu isler hayatin akisinda yapiliyor, ister bekar olun, ister yeni evli olun, ister 3 cocuklu olun.

ev muze degildir, yasadiginiz yerdir,
yasadiginiz yeri de imkan halinde zaten temiz tutarsiniz yani,
kirlenmisse de siz kirletmissinizdir, bikilacak yine bir sey yok,

guzel gunlerde kirlensin yeter ki eviniz.

Son düzenleme:
Zamanla öyle bir alışıyorsun ki otomatik yapıyorsun herşeyi, haftasonu temizlik hafta içi işe gidiyorsun sonra eve geliyorsun yemek hazırlıyorsun çocukla ve eşle ilgileniyorsun gece çamaşır bulaşık onları hallediyorsun yani bir şekilde bütün bunları fark etmeden idare ederken buluyorsun, gerçi ben eş faktörünü ortadan kaldırdım o yardımcı oluyordu işlerimde ama olsun daha iyi oldu böyle

Allahım yazdıklarinızı okurken bunaldım yok yemeğini akşamdan yap yok tuvaletleri sabahtan yıka eşine de yaptır evlenmicem ben bu ne ya onun sorumluluk almasınıda biz mi göstericez agagagaga bu ne ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…