AsLında belki niyet kötü değil ama çocuğu yoksa karşısındakinin kendi çocuğuna özenir de nazar değdirir die de korkabiliyolar
canım benım kıyamam ya ne dolmussun sen gel benımkılerı sev inan hiç kıskanmam sevinirim hattayine yeniden ben.önce ki konularımdan farklı olarak az önce neden diye bir konu açtım şimdi devam ediyorum.Evladı olan anneler neden biz çocuksuzlardan korkuyor,çekiniyor ALLAH'ın size armağan ettiği mucizeleri bizlerden koruyor ve kaçırıyorsunuz.
benim durumumda olan bir çok kişinin başına geldiğinden eminin.belki burada bunu kabullencek anneler olmaya bilir ama bizlerin sık sık karşılaştığı anne tablosu budur işte.
üstüne isteyen alınsın çünkü bu konuda kırgınım ben.nasıl olur da size verilmiş bir mucizeyi sakınırsınız.peki hiç düşünmez misiniz ki ALLAH'ım ona nasip etmemiş.ama böyle bir meleği sevmek onunda hakkı diye.peki ya ALLAH'ın gücüne gitmeyeceğini nerden biliyorsunuz???.tamam annesiniz ama ne zarar gelecek bizden.karşılık beklemeden seveceğiz diye mi yoksa ya evladınızda bizi sever diye mi çekingenliğiniz.
bu konu beni çok üzüyor anne olmadığıma değil üzüntüm ,bunu kabullene bilirim.ALLAH'ım böyle istedi der susar otururum.ama bir çocuğa elimi uzattığımda senin var mı soru karşısında neden yalan söylemek zorunda bırakıyorsunuz bizi.kendi adıma henüz düşünmüyorum demeye başladım.çünkü yok benim evladım yokkkkkkkk dediğimde.bakışlar değişiyor ve sevilen el uzatılan çocuk bir şekilde sizden uzaklaştırılıyor.aman yedim senin evladını bu nasıl bir bencillik bu nasıl bir kendini bilmezlik ,aymazlık.
çevremde evladımın olmadığı bilerek benden evlatlarını esirgemeyen tüm annelere çok teşekkür ederim.siz gerçek annelersiniz.
ve yine çevremde akrabam dahil bana bebekleri hakkında hiç bir şey söylemeyen,resimleri göstermeyen yada tam tersine belki kıskanırım belki üzülürüm amacı ile çocuklarını ballandıra ballandıra anlatan sizler.kendinizce annesiniz ama benim gözümde fesatsınız.öyle bir mucizeye annelik etmeye hakkınız bile yok.
kendimden geçtim ,ben alıştım anne olmayışımın bana yaşatılmasına.ama bunu fark ettiğim her yerde diyorum ben kucağıma alamadığım meleklerimin annesiyim var mı daha ötesi???.beni öbür tarafta bekleyen miniminnacıklarım var.benim için dua eden meleklerim.peki senin neyin var.bu dünyada evladın.başka sevgilerden kıskandığın bazense kalp kırmak için kullandığın evladın.hiç günahsız ama senin gibi bir annesi olan bir melek.büyüdükçe anlayacak neyin ne olduğunu belki de RABB'im sana ondan hiç bir hayır göstermeyecek ama sen annesin sana yeter bu durum.hiç düşünmeyeceksin belkide kimlerin kalbini bir sevgi için kırdığını.
çok doldum onun için yazıyorum da yazıyorum.kimse okumak yada yorum yapmak zorunda değil elbet.ama benim gibilerin olduğunu biliyorum.bir kısmı belki görmezden geliyor bu durumu ama ben artık görmezden gelemiyorum.hele ki benim evladım yok diye canım,en kıymetlim anneme yapılanlar karşısında çok doluyum.hey sana sesleniyorummm kuzenim güya kuzensin sen nasıl olur da benim kalbi temiz,kıymetli annemden evladını esirgersin.benim annemin torunu yok diye senin evladını nazar edecek düşüncesine sahip varlık.sen gerçekten anne olduğuna mı inanıyorsun.anne olmak bilgeliktir,paylaşmaktır,anlayışlı vs vs vs... olmaktır hangisi var sende söylesene.seni bir daha ne zaman görürüm bilmiyorum ama sen artık benim gözümde yedi kat yabancısın.ne elimle ne dilimle sevmeyeceğim senin günahsız meleğini.
neden bizim nazarımızın deyeceğine,gözümüzün kalacağına inanırsınız ki.ne o biz anne değilsek fesat mıyız,kem gözmüyüz neyiz sizin gözünüzde.
size acıyorum,sizinle evli eşlere ve en önemlisi de o melekleriniz için üzülüyorum.ama unutmayın eğer inancınız varsa her şey bir imtihandır.bu dünyada yaptıklarınızı öbür tarafa götüreceksiniz.ve ben helal edecek miyim bilmiyorum bana bilerek yaşattıklarınızı.
RABB'im kimin evladı varsa ona uzun ömür,sağlık ve hayırlı ömür versin.o meleklerin hiç bir suçu yok.diye bitiriyorum.
:))) teşekkür ederimcanım benım kıyamam ya ne dolmussun sen gel benımkılerı sev inan hiç kıskanmam sevinirim hatta
bu yaz belli olacak sorunun ne olduğu inşALLAH.her şey ALLAH'tandırselam.... cnm öncelikle açtıgın konuları okudum 3 düşüğün varmış ve bebeklerin ölüyormuş karnında, yaptırdınmı bilmiyorum ama sorun kan pıhtılaşması gibi gözüküyor... benimde 3 kayıbım var malesef, yumurtalarım kalitesiz ve pıhtılaşma var.... en kısa zamanda bu sorunu halledersin çareyi bulursun ve bebeğine kavursun inşallah...
asıl konuya gelelim, baya kırılmışsın sen... belki haklı belki haksız yere alınganlık olmuş... çok fesat insanlar olabiliyo dediğin gibi,onlara da bakma artık sen, ne olursa olsun yaşamayan kimse seni anlayamaz.. içindeki yangını,döktüğün gözyaşlarını ancak yaşayan bilir... inşallah birgün kendi bebeğini seversin onu gözünden sakınırsın, benim olmayacak filan diye düşünme lütfen.... Allah yardımcımız olsun...
benim de Türkiye'de kedim var.inanılmaz seviyorum onu.hatta eşim kedi annesi diyor bana.ben de kendime ben sevgimi verebileceğim her şeyin annesiyim diyorum.belki kedi,belki köpek belki de bir çiçek.diğer tarafta beni bekleyen meleklerimin zaten anneleriyim.canım böyle bir konuyu bir arkadasımız daha açmıştı. senin gibi üzülen hassas düşünen nice insanlar var yalnız değilsin.
ben çok uğraşarak tedavi ile hamile kaldım. bebeğim yokken söylenen iğneli lafları,sakınılan evlatları çoki iyi bilirim.
zzavallı eşim bile uğraşmış bu saçma sapan şeylerle hiç bahsetmemişti.
dün akşam mc donalds da birşeyler yiyorduk saat 11 falan bir arkadası geldi yanımıza eşime ne düşünüyorsun kara kara yok mu daha çocuk falan sizde dedi. eşim de yolda inşallah bekliyoruz dedi. adam ' hıı iyi hadi bende heralde olmuyor diye bir dr. önericektim. gerçi demiştin sen bir tane kaybettik diye ama dedi'erkeğin dedikoducu moral bozan kazması oluyormuş demek ki
ki bunu diyen adam eşimden büyük 36 yaşında falan hiç evlenmemiş biri...
birkaç kez de eşim arkadaslarının çocuğunu severken yaşamıştık bunu. bir tane yapında kendinizinkini sevin falan... offff içim şişmişti...
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. kimimz çok ister olmaz. kimimizin bakacak gücü yoktur eteğinde sürüyle çocuk.
kimisi de Allah verdi diye şükredip kıymet bilmez. çeşit çeşit...
üzülme hiç ciddiye de alma. mümkünse hayvan besle benim 2 tane köpeğim var 1 de anemde 3 :) biri fazlaca çocuğundan bahsedip canımı sıksın ayy benim köpeğimde öyledir bensiz uyumaz mama saati park saati bellidir deyip başlardım anlatmaya ohh canıma değsin:)profilimde var kuçularımın resmi:)
tabi ki dış çevreden koruyacaksınız mikroptan bakteriden ve bunları getirebilecek herkesten.ama neden aşırılık var.bir çocuğu aman maşALLAH diyince bile saklamak neden.temas bile yokken dilden de mi saklanır.sizin için demiyorum elbette ama neden illa çocuğu olmayanların nazarı değer inancı var.eğer nazara inanıyorsa o kişi şunu da bilmeli bir çocuğa en çok annesinin babasının nazarı değermiş.yaşayanlar bilir o laf sokuşları o bakışları.allah gönlüne göre versn inşallah. yazdıklarını anlıyorum. biraz da kendimi yoklayayım dedim...ben, çocuklu mu çocuksuz mu diye ayrım yapmaksızın tanımadığım kişilerden sakındım kızımı,özellikle ilk aylarda.kıskandım vahşi hayvan içgüdüsü gibi, hani kediler de kaçırır ya yavrularını, öyle...5 günlüktü daha, topuk kanı için hastaneye gitmiştik, torununu hastaneye getirmiş bir kadın fortbebeyi açıp bakmaya kalkmıştı ve çok kızmıştım. koruma içgüdüsü belki...bugün yaşadığım şeyde de 17-18 yaşlarında iki kız lap diye pusetin önüne çöküp ben seni yerim diyerek öpmeye başladı. kibar fakat soğuk bir tonla hayır öpmeyin dedim. ben bile öpmeye kıyamazken adlarını bile bilmediğim insanların öpmesini anlamıyorum.tanıdıklarımdan kıskanmıyorum ama tanımadığım kişilerin izin almadan sevip öpmesi rahatsız ediyor beni. bir de kimse için aaa bunun çocuğu yok bundan çocuğumu kıskanayım fikri geçmedi aklımdan.çok saçma o. kimsenin çocuğunun garanti belgesi yok, kime ne olacağını allah bilir. kaldı ki ben de bebeğime çok geç kavuştum sen de sağ salim güzel bir bebeğe tez zamanda kavuşursun inşallah.
canım benım kıyamam ya ne dolmussun sen gel benımkılerı sev inan hiç kıskanmam sevinirim hatta
sizin koşulsuz sevmeniz yeterli.kıyamam neden azarlanıyor ki.yaramazsa yaramazdır bunun için ne yapılabilinir ki.bence çocuğunuzu ezdirmeyin kendiniz azarlasanız bile kimsenin ona kızmasına bağırmasına izin vermeyin.kişiliğinde olumsuz etkiler bırakır.sağlıkla iyilikle büyütün evladınızı inşALLAH.valla ben diycektimm keşke birileri benim çocuğumu böyle tripoli gibi içten sevsee sadece sevse sevse sevse bak dünyanın haline işte kimi sevdirmez kimininki sevilmezz benim çocuğumuda kimse sevmez bu durumdan muzdaribim hep azarlarlar öylede akıllı çocuğum varki çok karnım yanıo bu duruma
Bu konuda hassas olman çok normal canım kim olsa olur bilmiyorum ben kendi adıma böyle birşey kimse için düşünmem çünkü Allahdan korkarım Allahın gücüne gider artı nazar sırf çocuğu olmayanlarınmı nazarı değer ne alaka bence böyle düşünmek kötü niyetdir başka birşey değil.O nazar değidirir bu nazar değidririr diye düşünmek bile paronoyaklık geliyor bana nazara inandığım halde bence insan kalbini bozmamalı herşeyin başında.Ama eminimki bir sürü vardır böyle düşünen insan ne diyeyim Allah ıslah etsin.Sanada dilerim hayırlısıyla bir bebek versin inşallah
sizin koşulsuz sevmeniz yeterli.kıyamam neden azarlanıyor ki.yaramazsa yaramazdır bunun için ne yapılabilinir ki.bence çocuğunuzu ezdirmeyin kendiniz azarlasanız bile kimsenin ona kızmasına bağırmasına izin vermeyin.kişiliğinde olumsuz etkiler bırakır.sağlıkla iyilikle büyütün evladınızı inşALLAH.
amin.hayırlısı ne ise o olsun her zaman hepimiz için.
sizin koşulsuz sevmeniz yeterli.kıyamam neden azarlanıyor ki.yaramazsa yaramazdır bunun için ne yapılabilinir ki.bence çocuğunuzu ezdirmeyin kendiniz azarlasanız bile kimsenin ona kızmasına bağırmasına izin vermeyin.kişiliğinde olumsuz etkiler bırakır.sağlıkla iyilikle büyütün evladınızı inşALLAH.
amin.hayırlısı ne ise o olsun her zaman hepimiz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?