ben çocuğum olmadığına değil gördüğüm davranış tavırlara daha çok üzülüyorum.veremli gibi davranılıyor ne yazık ki
Demin bende bununla ilgili bi şeyler okuyordum içimden
Rabbimm....Bu nimet Kimileri için ne kadar ulaşılmaz ve imkansız? Kimileri içinde ne kadar basit ve anlamsız...??
demek geldi ...O kadar basit geliyoki çocuğu olanlara ben 9 aydr evliyim 4 aydır deniyoruz ve olmadı.Heryerime eş dost sorun buldu gityumurtana bakdır muayene ol blmem ne bişey çıkmadı ve sonunda troid bezimde sorun olduğunu düşünüolar
ve ben gülüyorum sadece yapcak bişeyim yok sanki 9 senedir evliyimm Çocuğu olanlarında gözümüze sokarak çocuk sevmesi yokmu bende ona çok uyuz oluyorumm :)
ben 9 yıllık evliyim ne yapayım yani çocuğum yok diye öleyim mi.ALLAH isterse,izin verirse olur.kimin haddine düşebilir ki sorgulamak.her şeyden önemli olan kendimim.sende umursama her şey ALLAH'tandır.
ben 9 yıllık evliyim ne yapayım yani çocuğum yok diye öleyim mi.ALLAH isterse,izin verirse olur.kimin haddine düşebilir ki sorgulamak.her şeyden önemli olan kendimim.sende umursama her şey ALLAH'tandır.
haklısın :) ben kimsenin bebesini sevmiyorum çözümü öle buldum
sevsen bir dert sevmesen başka dert.seversin nazar değer.sevmezsin kıskanıyor olursun.ben sadece benden rahatsız olmayanların çocuğunu seviyorum.yada dışarda denk gelir ya çocuk şirinlik yapar aman da teyzesi seni sevdi der bende maşALLAH derim çocuğun sevgisi kırılmasın diye severim.sonra o soru gelir senin var mı? hayır henüz düşünmüyorum.
canım yanlış anlama 9 senedir evlym derken bana çok erken çocuğu olmuo damgası vurdukları için söledim
aynen kıskanç demelerine razıyım bende
Ama eğer bi gün çocuum olursaaa
Kıskançlık ne demekmiş öğrencekler
Beniim bebişim olcakkk inanıyorummm :)
Seniinde olcakk İnŞALLAHHH nimeti veren Kim Allah :)
İşimiz Allaha kaldı ..O zman olmuş bilelim :)
yok yanlış anlaşılcak bir şey olmadı.bana da sanki menopoza girdimde asla olmayacak gibi bakıyorlar.1 yıl olmadımı başlar sorgular zaten ne o olmuyor mu .falancanında olmuyordu şuraya gitti şunu yaptı.doktora gittin mi.tüp bebekde mi olmuyor vs vs.milete konu oluyor işte :) ben 5 yıla yakın kendim istemedim yaklaşık 5 yıldırda RABB'im nasip etmiyor.ben diğer dünyada ki meleklerimin varlığı ile avunuyorum.ALLAH'ım bilir her şeyi kime ne ki.
sanki evlendiği gibi hamile kalıp çocuk yapanların başı göğe eriyor bak o heman hamile kaldı iyi tamam ne yapayım kıskanmamı bekliyorlar yoksa sırf üzüleyim diye mi bilmiyorum.ama bende ikisde yok neyi neden kıskanayım.ALLAH'ımın vermediği için kendimi mi parçalayayım.
Aynennn çok doğru. Mesela bizim ailelede benmle çocuk konusunda yakından ilgilenen biri var(sanki çok lazıımmış gibi ) 4 tane bebesi var
bana tavsiye veriyo içimden diyorum senn 4 çocuun var bugün kocan kapıya koysa ortadsın neye bu kendine güven bu emin olma kocasının kadınla işi yok o yüsden diyorum :)
Ben eğitim hayatımmla ilgileniyorum Şu arada bi yere işe giricem İnşaalllah önümüzdeki yıl denemeye başlıcam İnşAllah :)
Yeni bi bahanem var artık ama bu insanlarla uraşmak çok zorrr
Hormonlarım normal çıkdı sürekli bende hastalık buluyolarr :) Bende gülüyorumm
olurda bir gün tekrar hamile kalırsam kimseye söylemiycem bendedenk gelirse görürler dimi
benim bahanem kalmadı artık :) zaten adım çıkmış kısıra kimse yüzüme demiyor ama fark ediyorum.en son eşimin köyünde tek çocuksuz gelin olan benim.eltim 1 yıl önce evlendi hatta 2011 yazında karı koca oldular hamile kaldı aynı dönem bende 4.bebeğime hamile kaldım.aramız 3 günmüş test sonuçlarına göre.neyse köye gittik oda geldi tabi o hamile benim yok.hep birlikte otururken söyledim.kimse benim çocuğum yok sanmasın.benim 4 tane meleğim var.hemen işte yok olur mu şu bu ama inan gözler farklı şeyler söylüyor.ALLAH herkesinkine ömür versin dedim.benim meleklerim beni cennette bekliyor.kimse konuyu açmadı.yalan değil zaten yüzüme hiç bir zaman bebeğin yok demediler.kendi akrabalarımdan bile düşük yaptığıma inanmayanlar var.insanlar çok garip.
izmir ege kadın doğum hastanesi tepecikte.doktorum tüp bebekten şivekar tınar
aslında çok iyi bilgili biriymiş.dalında eski doktorlardan.hastane ve doktor seçmek zor oldu.bir kaç hastane arasında kaldım ama devlet hastanesi daha bir güven verdi bana.içime sinmese başka yere giderdim.tekrarlayan düşükler nedeni ile o hastanenin tüp bebek servisine gittim.çok ilgili ve güler yüzle karşıladılar sorunumu anlattım.şivekar hanıma yönlendirdiler.düşük yapalı 1 ay olmamıştı kontrolümü yaptı hikayemi dinledi.ve yapılcakları saydı öncelikle testler istedi.eşimin ve benim genetik taramam,kan pıhtılaşması,torch,hormon ve rahim filmi hepsini tamamladığımda sonuçlara göre yol izleneceğini söyledi.bu hastanede en çok beğendiğim özellik tüm tahlilleri kendileri yapıyor.embriyoloji dalında becerikliler.hadi hayırlısı testleri yaptırdıktan sonra istersem sonuçlarla başka doktorlarada gidebiliyorum nede olsa.Hiç duymadım bu dr.un adını...
dimi ama :))aynen canım :) nazar değerP: Sölemee
Ben de 3 kere düşük yaptım. Düşüklerinden sonra arkadaşlarım gecmisolsun a geldiler. Cocuklarını getirmediler neymiş ben üzülürmüş, asıl o davranışa cok üzülmüştüm.
Ne yani olmuyo diye kendimi mı paralayacaktim, milletin çocuğunu mü sevmeyecektim?
Kayınvlidem benden milletin hamileliklerini gizledi, herkes buluyo ben en son öğreniyordumonlar kendince beni üzmemek icin yapıyorlar güya ama bu davranışlar kırıcı.
Aslında normal davransalar biz de kendimizi daha iyi hissedersek.
Sanırım biraz bizde de alınanım oluyo ama insanlar da garip davranıyor.
Ben aşabilmek icin üstüne gittim olayların. Bnmle birlikte hamile kalan doğuranların cocuklarını da görmeye gittim, hic bağlantımı da koparmadım. Ve soran herkese hikayemi anlattım, ne derlerse desinler. En azından niye cocuk yapmiyorsun diyenlere kapak oldu:)
Bir keresinde de cok samimi olmadığım bı tanıdık çocuğuyla gelmiş, bak oğlum ablanın da senin yasında cocuğu olacaktı ama düşürdü dedi, daha 2 yaşındaki bebeğeben de hyr 1 dgl 3 kere kaybettim ben dedim, bu sefer pot kırdığını anlayıp özür diledi, böyle densizler de var iste.
Simdi ise allahıma binlerce şükür olsun tekrar hamileyim, insallah kızımı sağlıkla kucağıma da alırım. Çevremde cocuğu olmayn arkadaslarım da var kimseden cocuğumu sakınmayı da düşünmüyorum, onların yanında aman üzülürler diyip sanki onlar farkliymis gibi davranmayacam bı donem bana yapıldığı gibi
Her gün kk ya giriyorum ve her gün benim gibi evlat isteyen herkesin biram evvel sahip olması icin dua ediyorum. Allahım insanı evlatla sinamasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?