Çocuk 6 yaşından küçükse genelde hakimler yatılı vermiyorlar, bazısı verebiliyor ama. Belirli gün ve saatlerde baba çocuğunu görüyor. Çocuk 6 yaşından büyükse baba hakimin belirlediği belli zamanlarda yatılı alıyor. Örneğin bizimkinde her ayın birinci ve üçüncü cumartesileri saat 10 da alıp pazar günü saat 16'ya kadar. Eğer o ay 5 hafta ise 5. hafta almaya hakkı yok. Onun dışında şubat tatilinde bizde ilk hafta babada, ikinci hafta bende kalıyor. Yaz tatilinde de temmuz ayında babada kalıyor. Bayramların da ikinci günü alıp üçüncü günü bırakıyor.
Genelde görüş takvimi böyle. kiminde temmuz, kiminde ağustos oluyor. kimde 2 ve 4. hafta, kiminde de 1 ve 3. hafta.
Oğlum bu ayrılıktan etkilendi mi diye sormuşsun. Tabi ki. Erkek çocuğu baba modeli aradığı için ister istemez etkileniyor ama ben bu arayı dede ve dayı ile kapattım. Ancak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bizden daha güçlüler inanın. Ben boşanma travmasını 3 yılda zor atlatırken oğlum benden daha çabuk toparlandı. Hatta ikinci defa denememizde de eski sistem daha iyi anne siz evlenmeyin ben alıştım dedi.