• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat acısı çok mu zor bir şey?

Benim halam genç yaşta vefat etmiş neredeyse 30 sene ama kimse unutmadı konu hep ona geliyor

Annemin göz tansiyonu var, böyle bir şey olsa artar mı, ya da tedaviyi bırakır mı? Siz bırakır mıydınız?
90 yaşındaki dedem 70 yaşındaki oğlunu kaybedince keşke ben ölseydim bu nasıl acı diye ağlamıştı. Hala daha dayımın acısıyla yaşıyor ki daha 9 çocuğu var...

Evlat acısı hiç bir acının yerini tutmaz ne ananın ne babanın ne de kardeşin derdi rahmetli anneannem çünkü o zamanlar bir yaşındaki güzeller güzeli bebeğini kaybetmiş hep öyle derdi o yüzden aklında farklı fikirlerin varsa yapma derim kendine gel silkelen at düşünceleri kafandan

Daha önce de çok sinirliymiş diye abin sana deli dediği için yetimhaneye gitmeye kalkmışsın. Birkaç konunu daha okudum, bence en kısa zamanda psikolojik destek alman gerekiyor.
Birkaç sene sonra şimdiki haline ve düşüncelerine çok güleceksin. Derslerine odaklan, hobi edin kendine ve biraz sabret. Geçecek

16 yaşındasın inan ki şuraya açtığın hiç bir konu gözünde büyüttüğün kadar büyük konular değil.
Ailende anladığım kadarıyla evlat acısıyla sınanmak isteyecek kadar kötü aile değil.
Ben bir anneyim, çocuğumu kendi canına kıysın diye doğurmadım bunun için büyütmüyorum bir çocuk kolayda büyümüyor haberin olsun.
Bazen sinirden sıkmaktan ağzımdaki dişlerim kırılacak sanıyorum, şeytan diyor patlat bir tane ona bile kıyamıyorum. Biz size bir sille tokat vurmaya kıyamazken siz bizleri evlat acısıyla sınamayı nasıl aklınızdan geçirebiliyorsunuz acaba ya 🥲
Anneannem bir evladını bu şekilde kaybetmiş, anneannemin 7 çocuğu 32 tane torunu vardı geride öleceği zaman 3 gün şuuru kapalı iken sadece 40 sene önce ölen dayımın adını sayıkladı başka kimsenin değil bilmem anlatabildim mi?

Yine ergenlik dönemini çatışmalarla geçiren bir genç birey. Babanızın durumu iyi, niye psikolojik tedavi almıyorsunuz? Daha önce de açtınız böyle konular, yok yetimhaneye alırlar mı yok intihar etmek istediğimi anneme söylesem mi.. Küçük değilsiniz, benim de aynı yaşta kızım var. Bir çok şeye kendisi karar veriyor artık. Yok benimkiler kısıtlıyor ediyor diyorsanız da okulda öğretmenlerinizden yardım isteyebilirsiniz. Yani küçük ilkokul çocuğu değilsiniz artık.

Ani olaylık çözüm olarak Chatgpt'ye yaşadığın duyguyu ve düşünceyi ve olayı yazıp "uzman bir psikolog olsaydın bana nasıl bdt uygulardın tüm aşamaları ve sorularını uygula " dediğinde çok güzel bir çözümleme çıkacaktır karşına

Ani olaylık çözüm olarak Chatgpt'ye yaşadığın duyguyu ve düşünceyi ve olayı yazıp "uzman bir psikolog olsaydın bana nasıl bdt uygulardın tüm aşamaları ve sorularını uygula " dediğinde çok güzel bir çözümleme çıkacaktır karşına
O da çok güvenilir bir yol değil. Bazı kişileri intihara yönlendirmiş.

Annemin göz tansiyonu var, böyle bir şey olsa artar mı, ya da tedaviyi bırakır mı? Siz bırakır mıydınız?
Kendinize zarar vermeyi düşünüyorsanız hayatta hiç bir şey için değmez. Siz gittiniz diye düzen bozulmaz, kimse tüh keşke iyi olsaydık ona karşı demez. Herkes, her şey olduğu gibi akıp gider sadece siz eksik kalır, en yakınınız anne-baba-kardeşinizi eksik bırakırsınız.
Derdiniz neyse yazın, belki farklı fikirlerden derman bulursunuz.

80 yaşında rahmetli olan anneannem 50 sene önce kaybettiği dayımın ismini sayıklayarak göçtü,
diğer dayım bir sene önce 22 yaşında kaybettiği evladı yüzünden hayattan koptu 10 yaş birden aldı 1 senede
3 ay önce 42 yaşında oğlu intihar eden amcamla yengem perperişan haldeler :(
Aklındaki her neyse onu yapma, bu hayatta ölüm dışında her şeyin çaresi var, sen içerden göremiyorsun yok sanıyorsun belki ama gerçekten var, tedavi ol ve o çareyi ara bul kuzucum.

İçerisinde bulunduğun durumu şöyle özetleyebiliriz. Kapkaranlık bir odadasın, boynunu kaldıracak takatin yok, yere bakıyorsun. Oysaki yukarıya bakabilsen aydınlık gökyüzü, gökkuşağı, kuşlar seni bekliyor. Sadece o güce ihtiyacın var o da destekle olacak bir şey. Destek alın.

Back
X