Evlat ayrımı yapan anne baba

Takar mi takmaz mi o gelenege gore değişebilir belki ama takmazsa karsi tarafa cok saglam dedikodu malzemesi vereceginiz kesin.

Takityi vermeyin diyosunuz doğru ama anne biraz kurnaz akrabalarına tanidikalarina bana verin diyebilir bide bu yönü var

Gerçekten öyle ya böyle şeyler yüzünden araya soğukluk giriyor. Ben nasil eskisi gibi davranayim onlara. Yani yaşlılıkta da kimseye muhtaç etmem bakarım diyordum da artık oğulları baksın onlara

Gerçekten öyle ya böyle şeyler yüzünden araya soğukluk giriyor. Ben nasil eskisi gibi davranayim onlara. Yani yaşlılıkta da kimseye muhtaç etmem bakarım diyordum da artık oğulları baksın onlara
Eee! kimin yanındalarsa o baksın tabi ki ! Erkek evlatsa çalışsın kazansın yapsın. Hazır paraya konmak kolaydır. Yarın birgün gelini olcak çooook affedersin n*h bir bardak su verir. 500 binlik masraf için kafasını dağlara taşlara sürtcek merak etme sen..

Aynısı eşimin başına geliyor çünkü. Kaynımda evlendi göklere çıkardılar benimkini kenara attılar saymadılar insandan. Kaynbabam ölüm döşeğindeyken 1 tane bişey istedi bi güzel olay yarattılar :) ölürken insan anlıyor pişmanlik yaşıyor da ne fayda.. tek söylediği şey şuydu keşke siz yanımda olsaydınız onlar değil... seninkiler de böyle diyecek keşke sen olsaydın kızm o değil.. hayat dönmekle meşhurdur yavrum boşuna yuvarlak değil döner dolaşır insanın önüne koyar böyle

Sen sen ol sade nikah yemek bitti. Ve ben anlamadım ne borcu ödeyecekmiş annem herşeyi sen müstakbel eşinle yapıyosan borcu harcı nerde anneciğinin ? Kız tarafı da olsa 1 tane en adı bileziği bile takar insan. Yeni yeni uyduruk adetler çıkarıyorlar.

Annemin düşüncesine göre ben bir tane düğüne takı takmamışım hep o gitmiş, takmış ve o takılar da onun hakkıymış. Düğünümü yapsa borca girse yine veririm ama ortada öyle bir durum da yok. Ben de düğünümü yap vereyim tüm takıları dedim. Gerçekten böyle dertler herkeste var ya çok yazık çok. Olan bize oluyor işte nasil göremiyorlar anlamıyorum. O senin evladın da ben değil miyim yani ne zormuş kadin olmak bu dünyada

Saçma sapan konuşmalar bunu varya müstakbel eşin duymasın ayıp ya ayıp onun annesi demi şimdi aynını söylesin. Takılar için acilen kendine hafta içi kasa açıyorsun takıları hemen oraya koyuyorsun ve unutuyosun. Annen takı konusuyla sana gelirse araba aldım yada kredi çektim ödüyorum dersin. Kapanır gider araya mesafe koy biraz uzak dur düğün sonrası. Ben çok üzüldüm insanın parası olmayabilir kızım sana takı takcak param yok sözüm olsun sonra veririm hediyeni diyebilir ama kalkıpta abine düğün yapcam ne demek senin hediyelerini başkasına takmak ne demek saçmalamasınlar. Para yoksa evlendirmesin oğlunu. Elin kızına rezil olmamak için seni kullanmasın buna izin verme onlar senin ve eşinin hakkı , siz sıfırdan bir hayata başlicaksiniz , araba olur ev olur, başka durumlar olur onlar size orda garanti bi para.

Düğüne kadar büyük kavga çıkmasın ama tavrını net koy. Ben kız evladım o erkek, o yine birktirir eder ama beni düşünmüyorsunuz bune bencillik de çekil kenara. Biraz da sen dile getir..

Oğlu için kendi takı alacak ama size gelince sizin takılarınızı almak istiyor ve bunu kendinde hak görecek kadar ayrımcı bir anne. Sert çıkın. Ayrımcılık yaptığını yüzüne vurun. Yüzüne vurmasanız kendini haklı görecek ayrımcı anneniz.
Birde ister borca girsin ister girmesin tek kuruş vermeyin böyle anneye. Oğlu versin.
Burada okuduğum konulara baktığımda kızlar ayrımcı, oğulcu anneleri için çok fazla fedakarlık yapıyor. Aynı zamanda onların duygusal yüklerini de alıyorlar. Yapmayın. Değmez böyle annelere. Ne yaparsanız yapın onlar oğullarını sevecek. Bu yüzden sadece kendi çıkarlarınıza odaklanın.

Son düzenleme:
İyi de o düğünlere siz mi gidip takı tak dediniz?
Veya hiç evladı olmayan insanlar düğünlerde takı takmıyor mu ne alaka ?
Bu mantıkla o zaman abinizden de takıları alması gerekiyordu borç yaptım diye istedi mi ?

O kadar haklısınız kii ama nasil bir düşünce yapısı var anlam vermek güç. Onlara göre evlenirken erkeğe daha fazla verilir. Kiza verilen de damada verilmiş gibi olur öyle bir saçmalık işte

O kadar haklısınız kii ama nasil bir düşünce yapısı var anlam vermek güç. Onlara göre evlenirken erkeğe daha fazla verilir. Kiza verilen de damada verilmiş gibi olur öyle bir saçmalık işte
Yani abinizden takıları istemedi mi ?
O zaman sizden de alamaz.
Evlenene kadar idare edin he he deyip geçin takılarınızı da vermeyin.
Ama sonrasında mesafenizi de koyun.
Çok sevdiği oğlu ve gelini gelip işlerini güçlerini yapsın yaşlanınca da onlar baksın madem öyle.

Ondan hayatta isteyemez ben memurum kendi ayaklarımın üstünde dururum ama o ev geçindiricek ya
Evet haklısınız ben koymasam bile kendi kendine mesafe koymak istiyor sanırım annem

Ondan hayatta isteyemez ben memurum kendi ayaklarımın üstünde dururum ama o ev geçindiricek ya
Evet haklısınız ben koymasam bile kendi kendine mesafe koymak istiyor sanırım annem
Aksine evlendikten sonra kıymete binebilirsiniz.
İş güç durumunda kim yapar peki abiniz koşturuyor mu en azından

Ben anlamadım zaten bi b** yaptığı yokmuş takı parasını ne diye istiyor?
Böyle aileyi karşınıza alır, bana böyle yaptınız abime böyle yapıyorsunuz, kırıldım derseniz size saldırırlar laf anlatamazsınız. Düğün sonrası hiçbir şey vermeyin, kızlarının sözleri değil de ceplerinden çıkan 3 kuruş üzer, sinirlendirir böyle insanları. Şimdilik geçiştirin tamam diyin sonra hiçbir şey vermeyin.

Mantık şu: O kız veriyor, kız da damadın ve ailesinin her işini yapıyor, ücretsiz hizmetciligini yapıyor, kafasına göre küsüp baba evine gelemiyor, ne olursa sineye çekiyor, dolayısıyla böyle bir hizmetçi pardon gelin verdiği için kız tarafı altin takmıyor.
Oğlan evlendirrken de yine böyle bir ücretsiz hizmetçi aldığı için "alım" sırasında bir takım harcamalar yapılıyor altin takıyor.
O yüzden kız verirken hiçbir şey takmıyorlar. Bu ne kadar iğrenç olsa da içinde bir mantık var. Ama şu an bu adeti devam ettirmek tam bir aptallık. Hiçbir gelin kv'nin işini de yapmıyor hastalanınca da bakmak istemiyor. Sen oğlana takip kıza takmayınca birikimimizi gelin yesin kendi kızımız yemesin demiş oluyorsunuz. Üstelik yaşlılıkta o kıza muhtaç olacağını bile bile kızının gönlünü kırıyorsun.

Düğün yapma. Bu aile ve akrabalar haketmiyor. Erkek tarafı farklı ilde ise orada yapım geçin. Bu ülkedeki erkek evlat seviciliği den nefret ediyorum. İşin garibi babalardan çok anneler yapıyor bunu. Alsın baslarina calsinlar oğullarını. Yaşlanınca da yüzde bin ogullari bakmaz size kalırlar.

Hem takı takmıyor hem takı istiyor nasıl bir mantık bu? Annen erkek tarafından utanmayacak mi? Kızına hiç birşey takmayan bir aile bence çok itici insan durumuna göre az çok bişey yapar oğluna eksiksiz hazırlanıyor sana bişey yok cidden çok sinir bozucu. Annene tek çeyrek bile verme oğluyla ödesin borçlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…