- 2 Temmuz 2023
- 12.412
- 37.233
- 528
Takar mi takmaz mi o gelenege gore değişebilir belki ama takmazsa karsi tarafa cok saglam dedikodu malzemesi vereceginiz kesin.Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Gerçekten öyle ya böyle şeyler yüzünden araya soğukluk giriyor. Ben nasil eskisi gibi davranayim onlara. Yani yaşlılıkta da kimseye muhtaç etmem bakarım diyordum da artık oğulları baksın onlarazındık vermeyeceksin. Başlicam böyle anne babaya haa erkek evlatta kız evlat değilmi !!bu erkeklik egemenliğini bıraksınlar artık. Ayıp ya herşeyden önce kendisinin de bir zamanlar genç kız ve kız evladı olduğunu hatırlamalı, annelikden önce bir kadın olduğunu unutmamalı. Sıkışınca da kız evlada sığınırlar dert anasıyız ya biz. Herşeye koşan anaç olan kız evlattır.
Erkek evlatları b*klamak için demiyorum iyi erkek evlatta çoktur ama ayrım nedir ya. Bak sana örnek vereyim yıllarca annem babam abime uzaktan baktı devamlı para yolladı ,annemden para istedim ama borç olarak verdi. Kaç senedir zorlanarak parça parça veriyoruz.. bir daha mı? Asla! Allah var sevgisi bana da eşime de sonsuz ama abimden almadıysa benden de geri istememesini beklerdim :) örnek işte.. heryerde var bu dertler ,mesela eşim de kendi annesi babasından bu ayrımı yaşadı baba vefat etti ama annesi hala yapmaya devam ediyor.. bu hayatta merhametli vicdanlı insanlar çok itilir kakılır canımın içi. Anne baba da olsa ,anne baba olmakla bitmiyor. zaman geçtikce araya soğukluk giriyor böyle şeyler yüzünden ve kardeşler arasında da nefret oluyor. Üzülüyorum böyle olaylara..
Ben sana diyim herşeyi tek yapıyosan sade bir nikah sade bir aile yemeği yap. Masrafa girme sana kalan parayı da bi güzel kenara koy dünya hali hiç belli olmaz iyi gün var kötü gün var..
Evet sırf o duruma düşmemek için alın şunun parasini bana sanki siz takıyormuş gibi yapın diycemTakar mi takmaz mi o gelenege gore değişebilir belki ama takmazsa karsi tarafa cok saglam dedikodu malzemesi vereceginiz kesin.
Eee! kimin yanındalarsa o baksın tabi ki ! Erkek evlatsa çalışsın kazansın yapsın. Hazır paraya konmak kolaydır. Yarın birgün gelini olcak çooook affedersin n*h bir bardak su verir. 500 binlik masraf için kafasını dağlara taşlara sürtcek merak etme sen..Gerçekten öyle ya böyle şeyler yüzünden araya soğukluk giriyor. Ben nasil eskisi gibi davranayim onlara. Yani yaşlılıkta da kimseye muhtaç etmem bakarım diyordum da artık oğulları baksın onlara
Annemin düşüncesine göre ben bir tane düğüne takı takmamışım hep o gitmiş, takmış ve o takılar da onun hakkıymış. Düğünümü yapsa borca girse yine veririm ama ortada öyle bir durum da yok. Ben de düğünümü yap vereyim tüm takıları dedim. Gerçekten böyle dertler herkeste var ya çok yazık çok. Olan bize oluyor işte nasil göremiyorlar anlamıyorum. O senin evladın da ben değil miyim yani ne zormuş kadin olmak bu dünyadaEee! kimin yanındalarsa o baksın tabi ki ! Erkek evlatsa çalışsın kazansın yapsın. Hazır paraya konmak kolaydır. Yarın birgün gelini olcak çooook affedersin n*h bir bardak su verir. 500 binlik masraf için kafasını dağlara taşlara sürtcek merak etme sen..
Aynısı eşimin başına geliyor çünkü. Kaynımda evlendi göklere çıkardılar benimkini kenara attılar saymadılar insandan. Kaynbabam ölüm döşeğindeyken 1 tane bişey istedi bi güzel olay yarattılar :) ölürken insan anlıyor pişmanlik yaşıyor da ne fayda.. tek söylediği şey şuydu keşke siz yanımda olsaydınız onlar değil... seninkiler de böyle diyecek keşke sen olsaydın kızm o değil.. hayat dönmekle meşhurdur yavrum boşuna yuvarlak değil döner dolaşır insanın önüne koyar böyle️
Sen sen ol sade nikah yemek bitti. Ve ben anlamadım ne borcu ödeyecekmiş annem herşeyi sen müstakbel eşinle yapıyosan borcu harcı nerde anneciğinin ? Kız tarafı da olsa 1 tane en adı bileziği bile takar insan. Yeni yeni uyduruk adetler çıkarıyorlar.
Saçma sapan konuşmalar bunu varya müstakbel eşin duymasın ayıp ya ayıp onun annesi demi şimdi aynını söylesin. Takılar için acilen kendine hafta içi kasa açıyorsun takıları hemen oraya koyuyorsun ve unutuyosun. Annen takı konusuyla sana gelirse araba aldım yada kredi çektim ödüyorum dersin. Kapanır gider araya mesafe koy biraz uzak dur düğün sonrası. Ben çok üzüldüm insanın parası olmayabilir kızım sana takı takcak param yok sözüm olsun sonra veririm hediyeni diyebilir ama kalkıpta abine düğün yapcam ne demek senin hediyelerini başkasına takmak ne demek saçmalamasınlar. Para yoksa evlendirmesin oğlunu. Elin kızına rezil olmamak için seni kullanmasın buna izin verme onlar senin ve eşinin hakkı , siz sıfırdan bir hayata başlicaksiniz , araba olur ev olur, başka durumlar olur onlar size orda garanti bi para.Annemin düşüncesine göre ben bir tane düğüne takı takmamışım hep o gitmiş, takmış ve o takılar da onun hakkıymış. Düğünümü yapsa borca girse yine veririm ama ortada öyle bir durum da yok. Ben de düğünümü yap vereyim tüm takıları dedim. Gerçekten böyle dertler herkeste var ya çok yazık çok. Olan bize oluyor işte nasil göremiyorlar anlamıyorum. O senin evladın da ben değil miyim yani ne zormuş kadin olmak bu dünyada
Annemin düşüncesine göre ben bir tane düğüne takı takmamışım hep o gitmiş, takmış ve o takılar da onun hakkıymış. Düğünümü yapsa borca girse yine veririm ama ortada öyle bir durum da yok. Ben de düğünümü yap vereyim tüm takıları dedim. Gerçekten böyle dertler herkeste var ya çok yazık çok. Olan bize oluyor işte nasil göremiyorlar anlamıyorum. O senin evladın da ben değil miyim yani ne zormuş kadin olmak bu dünyada
İyi de o düğünlere siz mi gidip takı tak dediniz?Annemin düşüncesine göre ben bir tane düğüne takı takmamışım hep o gitmiş, takmış ve o takılar da onun hakkıymış. Düğünümü yapsa borca girse yine veririm ama ortada öyle bir durum da yok. Ben de düğünümü yap vereyim tüm takıları dedim. Gerçekten böyle dertler herkeste var ya çok yazık çok. Olan bize oluyor işte nasil göremiyorlar anlamıyorum. O senin evladın da ben değil miyim yani ne zormuş kadin olmak bu dünyada
O kadar haklısınız kii ama nasil bir düşünce yapısı var anlam vermek güç. Onlara göre evlenirken erkeğe daha fazla verilir. Kiza verilen de damada verilmiş gibi olur öyle bir saçmalık işteİyi de o düğünlere siz mi gidip takı tak dediniz?
Veya hiç evladı olmayan insanlar düğünlerde takı takmıyor mu ne alaka ?
Bu mantıkla o zaman abinizden de takıları alması gerekiyordu borç yaptım diye istedi mi ?
Yani abinizden takıları istemedi mi ?O kadar haklısınız kii ama nasil bir düşünce yapısı var anlam vermek güç. Onlara göre evlenirken erkeğe daha fazla verilir. Kiza verilen de damada verilmiş gibi olur öyle bir saçmalık işte
Ondan hayatta isteyemez ben memurum kendi ayaklarımın üstünde dururum ama o ev geçindiricek yaYani abinizden takıları istemedi mi ?
O zaman sizden de alamaz.
Evlenene kadar idare edin he he deyip geçin takılarınızı da vermeyin.
Ama sonrasında mesafenizi de koyun.
Çok sevdiği oğlu ve gelini gelip işlerini güçlerini yapsın yaşlanınca da onlar baksın madem öyle.
Aksine evlendikten sonra kıymete binebilirsiniz.Ondan hayatta isteyemez ben memurum kendi ayaklarımın üstünde dururum ama o ev geçindiricek ya
Evet haklısınız ben koymasam bile kendi kendine mesafe koymak istiyor sanırım annem
Ben anlamadım zaten bi b** yaptığı yokmuş takı parasını ne diye istiyor?Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Ben uzağa gidicem zaten erkek arkadaşımın işi dolayısıyla öyle olacak. Abim denizlide kalır yapar işleriniAksine evlendikten sonra kıymete binebilirsiniz.
İş güç durumunda kim yapar peki abiniz koşturuyor mu en azından
Ben uzağa gidicem zaten erkek arkadaşımın işi dolayısıyla öyle olacak. Abim denizlide kalır yapar işlerini
Düğün yapma. Bu aile ve akrabalar haketmiyor. Erkek tarafı farklı ilde ise orada yapım geçin. Bu ülkedeki erkek evlat seviciliği den nefret ediyorum. İşin garibi babalardan çok anneler yapıyor bunu. Alsın baslarina calsinlar oğullarını. Yaşlanınca da yüzde bin ogullari bakmaz size kalırlar.Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Hem kız vericem hem de altın mi vericem diyor utanmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?