- 27 Şubat 2013
- 14.833
- 42.378
- 798
T
TEbrikler.. Siz yabanci uyruklu olup basvurusu iptal olan degilmisiniz... Ne guzel olmus sizin icin saglicakla buyutun.. Askolasun hicde demediniz hamileyim diye bende size iptal oldu diye uzulmustum..
Merhaba arkadaşlar dün kurumu aradım kızda 55 erkekte 37. sıradayız.
ben 2015 şubatta başvurdum kızda 36. sıradayım sizin 40 da olmanız ilginç birde 1 sene dolmadan onay vermiyolar istanbulda demekki herkese farklı davranıyolar.
bende anne olamıyorum.... sizlere dorum şu yavaş yavaş evlat edinmeyi düşünüyorum fakat tek korkum yaşı 7-8 yaşında gerçeği söylerim ben ve ileriki yaşlarında ailesini armaya kalkarsa? yada ailesi gelip onu bulup alırlarsa benden.... kafamda deli sorular var ....çünkü artık evde yalnızlık çok kötü.. almak istiyorum.ama çok korkuyorum.. ya ısınamazsam yaa bu benim değil bi gün beni bırakıp gidecek diye ona tam olarak sevgimi veremezsem ....
açıkcası o öyle diyince bende korkuyorum ilerde büyüynce takmazki insanın öz çocuğu yeri geliyor takmıyor ailesini. siz öz ailemmisiniz ne karışıyorsunuz derse çeker giderse diye tek korkum bu
Down sendromlu bir kızımın olmasi yapılan testlerde kişilik özelliği çıkması ( aslında uzmanın sıkıntılı olması )Merhaba... Öncelikle çok üzüldüm...Neden reddedildi başvurunuz? Merak ettim... Ben yeni başvurucağım. Pazartesi için randevu aldık. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur... Eğer bu girişimimde olumsuz olursa çok üzüleceğim...
Kızıma kavusugumda uzunca yazmistim. Eski gonderilerimden bulabilirsem tekrar paylaşayım.Hikayenizi okumak isteriz hem biyolojik hemde kalbiyolojik olarak..
Baştan sona eski sayfaları okumanızı öneririm. Özellikle bizler gibi yavrularına kavuşan ailelerin hikayeleri sizi de Eşinizi de muhakkak etkileyecektir...bende anne olamıyorum.... sizlere dorum şu yavaş yavaş evlat edinmeyi düşünüyorum fakat tek korkum yaşı 7-8 yaşında gerçeği söylerim ben ve ileriki yaşlarında ailesini armaya kalkarsa? yada ailesi gelip onu bulup alırlarsa benden.... kafamda deli sorular var ....çünkü artık evde yalnızlık çok kötü.. almak istiyorum.ama çok korkuyorum.. ya ısınamazsam yaa bu benim değil bi gün beni bırakıp gidecek diye ona tam olarak sevgimi veremezsem ....
Süpersiniz ...... sağolun sevgilerrrrr. TeşekkürlerKızıma kavusugumda uzunca yazmistim. Eski gonderilerimden bulabilirsem tekrar paylaşayım.
Baştan sona eski sayfaları okumanızı öneririm. Özellikle bizler gibi yavrularına kavuşan ailelerin hikayeleri sizi de Eşinizi de muhakkak etkileyecektir...
Bu arada isinabilir miyim de ne kelime :) ölüyosunuzzzz onun için. Öyle bii sevgi isteee. ..
Aslaaaaaaaaarkadaşlar bişey sormak istiyorum merak ediyorum siz neler düşünüyorsunuz. başvurunuzu yaptınız birkaç ay geçti bir baktınız hamilesiniz. Ne yapardınız başvurunuzu iptal edermiydiniz?
Aslinda 6 ay 8 ay 1 sene farketmez onay icin.İstanbul da 1 yıldan önce onay alınamaz diye bir şey bilmiyorum ben. Tüm görüşmeler bittikten sonra onay veriliyor görüşmeler de 6 _ 8 ay gibi .... bizim 7 ay da bitti 2 ay onay için bekledik 9 ayda müjdeyi aldım kesin kalpten hamişim dedim herkezeeeeee :) eğer 1 yıldan önce sıra öğrenmiş seniz bu değişebilir diye de belirtiyor lar mesela ... 16 haziran 2015 müracaat tarihim 21 Mart onay ve sıra için aradılar ( kızımız için genel 48 hukuki işlem devam eden 31) kurumdan daha 1 yiliniz dolmadığı için sizden önce müracaat yapan lar önünüze geçebilir bu sıra yi dikkate almayın demişti yetkilimiz. . Martta bu yana hiç aramadim haziran 17 de arayacağım; ) gerilemiş mi ilerlemiş mi ögrenicem sıraya çok takılıyorum nedense artık biliyorum kollarima alicam doyasıya kalpten hamileligimin tadını çıkarıyorum. ... :) İlk kızım için aldığım şey nedense çocuk güvenlik eşyası oldu priz koruyucu. , köşelik , halen daha tutuyorum kendimi hahaha valla bende kendime şaşırıyor um bakıyorum beğeniyorum ama almıyorum var bir hikmet hahaha. ... su akar yolunu bulurrrrr ...Sevgiler arkadaşlar
Bu soru bizimde eşimle ilk başvuru yaparken aklımıza geldi ben biraz tereddüt ettim ama eşim kesinlikle ikisindende vazgeçmem demişti..sonra düşündüm haklıydı inşallah bebeğimi alınca birde hamile kalırım diyede dua ediyorum böylece gelen bebeğimle ilk anneliği diğer bebeğimle de ilk gebeliği yaşarım:))arkadaşlar bişey sormak istiyorum merak ediyorum siz neler düşünüyorsunuz. başvurunuzu yaptınız birkaç ay geçti bir baktınız hamilesiniz. Ne yapardınız başvurunuzu iptal edermiydiniz?
Öncelikle merhaba; kafandaki deli sorular gayet normal..hepimiz bu deli sorulardan bi imtihan olduk :) öncelikle zaten ilk görmede ısınamazsan daha 2 bebek hakkın var..Ama şimdiye kadar ilk gördüğünde ben ısınamadım diyeni hiç duymadım o ayrı...evet illaki gerçeği söyleyeceğiz..empati yap kendini onun yerine koy bilmek istemezmiydin? isterdin değilmi.. isterdik yani.. gerçek aileyi araması bulması görmek istemesi de en doğal hakkı.. ama iş tercih meselesine geldiğinde burada onun seni nasıl yetiştirdiğin devreye giriyor unutma!..Mesela hz peygamber efendimizin de evlatlığı hz. Zeyd vardı biliyorsun; hz Zeyd o zaman köleydi birde.. ailesi iki gözü iki çeşme sora sora oğullarını bulduklarında peygamber efendimize develer altınlar teklif ettiler ver bize oğlumuzu diye.. Peygamber efendimiz bunun üzerine hiç birini istemem sizin olsun, Zeyd e soralım kimi isterse ona gidebilir.. Zeyd geldiğinde soruyor efendimiz 'tanır mısın bunları?' 'tanırım' der 'amcam ve babamdır'.. 'seni götürmek isterler bende tercihi sana bıraktım' Zeyd ise hiç tereddütsüz efendimizi seçer.. öyle olunca babası Zeyd e ' yazıklar olsun sana..annen iki gözü iki çeşme oğlum diye ağlar.. sen ki köleliği,hürriyete;gerçek anne babanı,bu efendiye tercih edersin' Zeyd derki 'vallahi anneme de söyleyin beklemesin beni.Ben köle olabilirim ama burada aldığım sevgi,şefkat,huzur ve ahlakı hiç bir yerde görmedim göremedim.O yuzden ben gelmeyeceğim varın güle güle gidin.Ve bunu diyen bir köledir...'Peygamber efendimizde Zeyd tercihini benden yana yaptıysa bende onu bırakmam der ve Zeyd i azad eder bu arada daha peygamber olmamıştır..Ve her zaman Zeyd e olan sevgisinin ayrı olduğunu söyler..Demem o ki dinimizde aslında herşeyin bir açıklaması var..umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir..Üstelik bırakıp gitme meselesi öz ve öz olmama ile alakalı olsa;haberlerde duyduğumuz ailesini terketti,ailesini öldürdü gibi haberler de hep evladı öz olmayanlar olmalı idi öyle değil mi?..Bazı şeyler kaderdir... hep derim su akar yolunu bulur.. önemli olan anı yaşamaktır.. sen o bebekle geçecek muhteşem günleri hayal etsene..İyi düşün.. öyle güllük gülistanlık bir yol değil evlat edinme yolu... Eğer sabrın ve sevgin varsa bu hayatta bende varım diyorsan ve gerçekten istersen kimse önünde durmaz duramaz!bende anne olamıyorum.... sizlere dorum şu yavaş yavaş evlat edinmeyi düşünüyorum fakat tek korkum yaşı 7-8 yaşında gerçeği söylerim ben ve ileriki yaşlarında ailesini armaya kalkarsa? yada ailesi gelip onu bulup alırlarsa benden.... kafamda deli sorular var ....çünkü artık evde yalnızlık çok kötü.. almak istiyorum.ama çok korkuyorum.. ya ısınamazsam yaa bu benim değil bi gün beni bırakıp gidecek diye ona tam olarak sevgimi veremezsem ....
Canm ellerine saglik ne guzel yazmissin :)Öncelikle merhaba; kafandaki deli sorular gayet normal..hepimiz bu deli sorulardan bi imtihan olduk :) öncelikle zaten ilk görmede ısınamazsan daha 2 bebek hakkın var..Ama şimdiye kadar ilk gördüğünde ben ısınamadım diyeni hiç duymadım o ayrı...evet illaki gerçeği söyleyeceğiz..empati yap kendini onun yerine koy bilmek istemezmiydin? isterdin değilmi.. isterdik yani.. gerçek aileyi araması bulması görmek istemesi de en doğal hakkı.. ama iş tercih meselesine geldiğinde burada onun seni nasıl yetiştirdiğin devreye giriyor unutma!..Mesela hz peygamber efendimizin de evlatlığı hz. Zeyd vardı biliyorsun; hz Zeyd o zaman köleydi birde.. ailesi iki gözü iki çeşme sora sora oğullarını bulduklarında peygamber efendimize develer altınlar teklif ettiler ver bize oğlumuzu diye.. Peygamber efendimiz bunun üzerine hiç birini istemem sizin olsun, Zeyd e soralım kimi isterse ona gidebilir.. Zeyd geldiğinde soruyor efendimiz 'tanır mısın bunları?' 'tanırım' der 'amcam ve babamdır'.. 'seni götürmek isterler bende tercihi sana bıraktım' Zeyd ise hiç tereddütsüz efendimizi seçer.. öyle olunca babası Zeyd e ' yazıklar olsun sana..annen iki gözü iki çeşme oğlum diye ağlar.. sen ki köleliği,hürriyete;gerçek anne babanı,bu efendiye tercih edersin' Zeyd derki 'vallahi anneme de söyleyin beklemesin beni.Ben köle olabilirim ama burada aldığım sevgi,şefkat,huzur ve ahlakı hiç bir yerde görmedim göremedim.O yuzden ben gelmeyeceğim varın güle güle gidin.Ve bunu diyen bir köledir...'Peygamber efendimizde Zeyd tercihini benden yana yaptıysa bende onu bırakmam der ve Zeyd i azad eder bu arada daha peygamber olmamıştır..Ve her zaman Zeyd e olan sevgisinin ayrı olduğunu söyler..Demem o ki dinimizde aslında herşeyin bir açıklaması var..umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir..Üstelik bırakıp gitme meselesi öz ve öz olmama ile alakalı olsa;haberlerde duyduğumuz ailesini terketti,ailesini öldürdü gibi haberler de hep evladı öz olmayanlar olmalı idi öyle değil mi?..Bazı şeyler kaderdir... hep derim su akar yolunu bulur.. önemli olan anı yaşamaktır.. sen o bebekle geçecek muhteşem günleri hayal etsene..İyi düşün.. öyle güllük gülistanlık bir yol değil evlat edinme yolu... Eğer sabrın ve sevgin varsa bu hayatta bende varım diyorsan ve gerçekten istersen kimse önünde durmaz duramaz!
Büyüten aile gerçek ailedir. Ornegin Ailem bana "seni aslında evlat edindik deseler" onlara karşı olan duygularim asla değişmez. Aile demek, sevgi, emek, fedakarlik, sıcaklık demek .. Bunlar olmazsa eğer , ister DNA lari ayni olsun, isterse olmasın herşey olumsuz olur kanaatindeyim.açıkcası o öyle diyince bende korkuyorum ilerde büyüynce takmazki insanın öz çocuğu yeri geliyor takmıyor ailesini. siz öz ailemmisiniz ne karışıyorsunuz derse çeker giderse diye tek korkum bu
Ben etmezdim, kardeşi olurdu, harika olurduuuuarkadaşlar bişey sormak istiyorum merak ediyorum siz neler düşünüyorsunuz. başvurunuzu yaptınız birkaç ay geçti bir baktınız hamilesiniz. Ne yapardınız başvurunuzu iptal edermiydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?