Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
ah! lili kız!

iyimisin...geçmişi okuyordum altta gördüm...iyimisin....canlı selam ablası,tatlı kız

merhaba sevgili anneler ve anne adayları
öncelikle geçmiş kandilinizi kutluyorum
sizleri epey merak içinde bırakmışım şimşekten mesaj geldi özür diliyorummm
aslınd akaç gündür gireceğim bi sürü şey çıkıyor ben de hususi bu topiğe ayrı bir zaman dilimi ayırmak istiyorum ondan denk gelmedi, hatta bugun dedim girip bakayım kardeşim dedi ben bakabilir miyim kaldı işte...
bugun Pırılım aklıma geldi, neden derseniz, haftaya İzmirde olacağım belki tanışır görüşürüz diye... ama dediğim gibi ne zamandır giresim var ama bodoslama dalmak yerine özel bir zaman dilimi ayırmak lazım diye düşündüğümden...
sağlıkla ilgili sorun yok bakalım haftaya belli olcak, ehliyeti aldım 1 kere kullanabildim burnumdan geldi, benden beklentiler yüksek sanki 40 yıllık sürücüyüm topu topu 5-6saatlik direksiyon eğitimi aldım toplamda...
şu an işte memurluk için atama durumum var inşallah olur, işte olursa ağustosta atanırım nasipse...
bende durumlar böyle...
sizle ilgili şeyleri de geçmişi okuyunca görcem inşallah yarın okurum artık...
hepinizi çok ama çok seviyorum ihmal ettim biliyorum sizleri, ama inanın aklımdasınız
sanal da olsa, sizleri tanıdığımı düşünüyorum ve her birinizi çok ama çok seviyorum
anneler bebişlerinizi öpün benim için, anne adaylarına da diyeceğim şu, özellikle pırılım ecem shenay zeynep bebişler gelcek biliyorum siz yaz annesi olcaksınız inşallah (belki de kiminizin geldi de ben atladım, malum ne zamndır bakamadım topiğe)
görümek üzere canlarımmm, öpüldünüz

iyi geceler sevgili anneler ve anne adayları
bakıyorum da gerçekten epeydir yazmamışım halbuki takipteydim sizi...
10 sayfa kadar okudum ondan öncesinde de pek yazmamışım sanırım ondan sanki daha uzun süredir yokmuşum gibi olmuş
ama amaç sizi ihmal etmek değildi sadece yazmamıştım
şu an öyle güzel şyler okudum ki... bir yandan yüzümde tebessüm bir yandan da dolu dolu gözler...
Allahım okuduğum yazılar aldığım haberle ne güzelllll
kendimi mahrum etmişim bu sevinçten tabii sizleri de üzmüşüm bilmeden,:26: özür diliyorum

Ecemmmmmmmm, canım hayırlı uğurlu olsunnnnn
inşallah Pırılımın da yakındır kimbilir haftaya belki bebiş ziyareti yapmak nasip olur

Lee, cnm senin adını da gördüm ama nerde bilmiyorum hayal meyal hatırlıyorum sanırım ilk topiğe geldiğimde arada yazını gördüm ismin yaabancı gelmedi...:44: yavrularınla ilgili anlattıklarını okurken duygulandım ne de güzel anlatıyorsun yavrucuklarını... ne de güzel incelemiş, tanımışsın
ve ne sevgi dolu kalbin var ki sizden çekinen çocuğu 2 günde kendine bağlamışsın, maşallah
kızın zaten hatırlamaz ileride, sen anlatmadığın sürece, oğlun farkında ama zamanla size alışınca o da düşünmez size bağlanır, ben inanıyorum ki, sen ve eşin sevginizle o çocukları çok güzel yetiştireceksiniz, ben yazdıklarından zaten ne kadar güzel birer anne baba olduğunuzu gördüm, Rabbim ayırmasın

şimşekciğim, sen mesaj yazmasaydın ben belki biraz daha erteleyecektim okumayı zira dedim ya size özel ayrı bir zaman dilimi ayırmak isterdim ama işte vesile oldu mesajın tek tek okudum herşeyi... Allah razı olsun

Denizimizin güzel annesi, sen beni ayın 25inde sormuşsun, hatırlanmak ne güzelmiş okudukça anladım, teşekkür ederim, aslında o günlerde takibi bırakmışım işte:26: ama yazmayınca tabii anlaşılmıyor dimi...bnm hatam

Pırılım, cnm bnmmmmm nushumdan haber alıyor musun? bak seni faceten eklicem ne zamandır olmadı bi türlü ayıp olur falan diye... gerçi adımı yazsam sorun olmaz da... bende sermuh,shenay, zeynep ekli...ordan görünüosun
senin de bebişin gelmesi yakındır

Zeynep, Shenay bişey yazmamış ne zamandır:44: (faceten yoklayım bari ben de pek girmiyorum gerçi de...) vck, ayaz da yazmamış ne zamandır:44:
bu arada sermuhcuğum yeğenler hala sizde mi?
sirona_gs, baharcıkk, dilekağacı, gcs_11, listeci başı HeidiAnkara sizler nasılsınız? tabiii ismini unuttuklarım varsa, lütfen affınızıa sığınıyorum cümleten naslsınız????
ayyyy yaaaaaaaaaaaaaaaa.... özlemişim gerçekten sizleri...
hepinize güzel günler geceler diliyorum yarına güzel haberlerle uyanmanız dileğiyle...
sevgiler....

Son düzenleme:
günaydınlarrrr.......
bu gün temizlik günüm...başlamadan selam vereyim dedim.....lilycm hoşgeldin......özletme kendini.....

selammmmmm sevgili güzel anneler ve anne adayları
hepinize hayırlı Cumalar...
şimşekciğim sana da merhaba
bundan sonra özletmem merak etme
sevgiler.......

lily ciğim bi daha bu kadar uzun bizi sensiz bırakma emi sen yokken lee26 nın yavrularıyla yaşadık resmen , o kadar güzel anlar yaşadı o kadar güzel bir hayata yelken açtıki sorma gitsin darısı başımıza

ay bırakır mıyımmmmm
valla arada takip ediyordum ama bir hafta 10gündür falan hiç bakmıyorum geçmişi okucam diye de beklettim...
neyse artık burdayım
lee'nin de evlatları ile ilgili hikayesini okudum valla resmen yaşadım ben de...
Allah ayırmasın onları... maşallah

ÇOK BEĞENDİM KIZLAR BUNU

'Bir nazlı kuşa benzer çocuk dediğin… Ev ister, ekmek ister, öpülmek. Okşanmak ister…'
| Cahit Külebi |

yürekleri kocaman sevgili anneler ve anne adayları iyi geceler) 2 temmuzda eşim ve ben tekrar dünyaya geldik) yavrularımız artık bizimle.cıvıl cıvıl çocuklarımızın sesi evimizin mutluluğuna mutluluk kattı) eşim ve ben büyük aşkla birbirine bağlı kişilerdik şimdi aşkımıza kuzularımızda dahil oldu)rabbim 10.yıl armağanını bizlere sundu.çok şükür ona.inşaallah bizleri birbirimize hayırlı kılar.inanın doğurmak,yok genimden biri olsun diye uğraşmak hepsi boş.çocuklarımız bize baba anne dedikçe kalbimizin yağları eriyor) inanın o kadar yoğunum ki artık, işi bırakmakla isabet etmişim) herşeyim oğlum ve kızım artık tabiii babalarını unutmamak lazım) geceleri 4-5 kez uyanıp üzerlerini açmışlarmı diye bakıyoruz.sabah .6:30 da ayaktayız.uyku olayını unuttum) olsun çocuklarım için herşeye değer.çok istememe rağmen sizlere yazamadım aslında anlatacağım o kadar çok şey var ki.oğluma bugün bilgisyarda fotoğraflarımızı gösteriyordum.bir ara babasıyla çekildiğimiz fotoğrafın birini gösterip ben neredeyim anne diye sordu) bende siz henüz yanımızda değildiniz dedim.evlilik resmimizi gösterip.ben ve baban birbirimizi çok seviyorduk ve evlendik.sonra sizi gördük sizleri çok sevdik.bunlar bizim çocuklarımız.hep birlikte evimizde yaşamalıyız dedik.sizleri yanımıza aldık.bundan sonra asla ayrılmayacağız.deyince oğlumun yüzündeki tebessümü görmeliydiniz) bana dün, hadi bana sor yuvadamı kalmak istiyorum yoksa evimizdemi dedi.bende söyle bakalım nerede kalmak istersin dedim.evimizde kalmak isterim.yuvaya götürürseniz çok ağlarım dedi.asla sizleri yuvaya götürmeyiz.baban ve ben sizi çok ama çok seviyoruz.biz çok mutlu bir aileyiz dedim.size enteresan birşey söyleyeceğim.hani derler ya allah bereketini verir diye ben bugün öyle birşey yaşadım.bunun sebebide çocuklarımızdı.pazara gittim oğlum ve kızımla onlara henüz hiçbirşeyimiz olmadığından günlük kıyafet falan alacağım.yanımda çok para yoktu.oğlumda kamyon istemişti.kıyafetleri aldım param bitti oğluma istediği oyuncağı alamayacağım diye üzüldüm.çantama tekrar baktım oğlumun oyuncağına yetecek kadar hatta fazla parada vardı) rabbim bereketi çocuklarımızla evimize getirdi)
şuan uyku gözlerimden akıyor.sizlere ayrı ayrı yazmak isterdim.ama maalesef çok erken uyanıyoruz.ama fırsat buldukça sizlerle paylaşımım devam edecek.lily86 ayrıca sanada yazdığın güzel şeyler için teşekkür ederim.diğer tüm çocuğunu bekleyen,çocuğuna kavuşan annelerede teşekkür ediyorum.sevgiyle kalın)

lee
iyi ki yoğunsun maşallah onca işin arasında bu kadar döktürüyor ayrıntılı anlatıp bizlerle paylaşıyorsun maşallah sana
bir de teşekkür ediyorum özellikle bana atfen yazdığın için
inan ki geçmişi okurken o kadar duygulandım ki, sanki yaşıyor gibi şimdi de öyle...
o oğlan sizden uzak dururken nasıl da 2 günde bağlandı işte bu sevginin gücü
Rabbim ayırmasın...
ben de evlat edinme konusunda hassastım bu kadar iyi değildim bilgim yoktu ama burda yazmaya ve okumaya başladıkça, içimdeki düşüncenin daha da doğru olduğunmu sağlam temellere dayanarak fark ettim
hatta işte evlenip çocuk istiyorum diyenlere... illa doğrumak mı öenmli ya da dna... eğer ki evlat yetiştirmekse maksat evlat da edinebilirsiniz aynı, sevgiyi vereceksiniz sonucta derim ama işte... herkes aynı düşüncede olmuyor neyse herkesin hakkında hayırlısı...
oğluşun da epey alışmış maşallah çok sevindim...
bir de hikayeni okurken şu geldi aklıma
hani derler ya bazen kadınlar doğurmak istemez, ama telkin edilirler, derler ya her çocuk rızkıyla gelir diye... aynısını sen bizzat yaşamışsın ne mutlu
Allah mutlu mesut etsin sizi, maşallah hep böyle olun
sevgiler...

hepinize iyi haftasonları güzel anneler ve anne adaylarııııııııııı

lee26 o kar yoğunluğun arasında yine bize vakit ayırdın ya helal olsun sana senin yazdıklarını okurken yüzümde bir tebessüm oluşuyor. Dilerim evlatların sevgiyle büyür sevgi dolu çocuklar sevgi dolu insanlar olurlar..

lily ile bende henüz bekarız ama sizler gibi anneleri gördükçe kararımız daha da pekişiyor. bizde birgün sizler gibi heyecanla bekleyip sonunda yavrularımıza kavuşacağız inşallah

buarada diğer yavrusuna kavuşan annneler nerde ya onlardanda dinlemek istiyorum

iki üç gündür yazdıklarınızı okuyorum. aslında benim kendi çocuğum var şükürler olsun ki. ancak 9 yıldan sonra oldu oğlum. size nasıl bir duygu olduğunu anlatmayacağım çünkü evlat edinmiş olanlar zaten biliyorlar benim nasılbir duygu yaşadığımı. anladım ben yazdıklarınızı okuyunca anladım. sizin yaşadıklarınızla benim yaşadıklarım arasında bir fark yok duygusal olarak. ben çocuğum olmadığı yıllarda canım olmazsa napacaksın evlat ednirsin diyenlere karşı geldim olmaz dedim. ya evlat aldığım çocuk yaramazlık yapparda ona kızarsam eğer ben doğurmuş olsaydım da aynı tepkiyi verirmiydimdiye sürekli içimde beni yiyp bitiren bi düşünce olur ben bu vicdanla taşıyamam yaşayamam diyordum hep. reddettim. ama şu var insan kendi çocuğu da olsa kızabiliyor tepkiler değişmiyor galiba. sizlerin annelik hikayesini okuyunca dedim ki eğer olmamış olsaydı ve ben burayı farketmiş olsaydım alırdım alırdım denir mi bilmiyorum kimseyi incitmek istemem bu şekilde anne olurdum desem daha doğru olacak.
sizlere yavrularınızla mutluluklar dilerim allah hayırlı kılsın inşallah. evlat dediğin nefes .............

sağol canım yaaa) hiç sorma zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.artı birde o kadar işin arasında mutlaka parka gidiyoruz.çocuklarımın yüzündeki gülücükler anne demeleri herşeye yeter) ve ben buradan tekrar söylüyorum.gerçekten doğurmak şart değil.sevgileri o kadar büyük oluyorki anlatamam)) yaaaa anlatılır gibi değil.çok farklı muhteşem birşey bu)) güzel dileklerin için çok ama çok teşekkürler)
aslında bende sizlere katılıyorum.evlat edinen anneler .çcuklarını kalplerinde büyüten anneler.çocuklarıyla yaşadıklarını yazsalar.bence burada birçok kişinin evlat edinmeye daha sıcak bakmalarını sağlarlar.bir çocuğa yuva vermek ,sevgi,güven,anne baba sıcaklığını vermek kadar güzel birşey varmı? bence yok.......

canım, ben 2 kez hamile kaldım bebeğimin kalp atışını duydum ama düşükle sonuçlandı.o kalp atışını duyduğumda fasulye tanesi büyüklüğündeki bebeğimi gördüğümde yaşadığım heyecan,mutluluğu aynen şuan yaşıyorum.ve ben biliyorum ki kendi açımdan hiç fark yok.iyiki evlat edinmişiz çocuklarım için şuan ölürüm.yaaaa allah öyle bir sevgi sabır merhamet koymuş ki yüreğimize anlatılır gibi değil.büyük yaş çocuk elat edinmek problem olur derler illaki bebek olsun.hayır ben katılmıyorum buna benim oğlum 6 yaşında kızımda 2 oğlumla müthiş anlaşıyorum.yanında yatıp ona masallar anlatmadan elimi tutmada uyumuyor.kızımda abisini taklit ediyor) ve kızım poposunu yıkadığımda suyu sevmediğinden ilk zamanlar çok ağlıyordu.oğlum ona ağlama fıstığım anne poponu yıkıyor korkmana gerek yok diye onu güldürmeye çalışıyordu.tabii her çocukta olduğu gibi arada küsmeler yaşıyoruz.ama ben onunla konuştuğum zaman yanıma gelip özür diliyor.onlara her zaman sevginizi ve özellikle güven olayını aşıladığınız takdirde herşey yoluna girecektir.ve onlar artık bizim evlatlarımız.evlat edindiğiniz çocuğunuza farklı yani ona kendi doğurmuş olduğunuz çocuğunuza davrandığınızın dışında davranırsanız o zaman yanlış yaparsınız.siz kendi doğurduğunuz evladınıza nasıl davranıyorsanız onlarada öyle davranın.her halde kendi çocuğunuza sürekli dayak atan cezalandıran ebeveynler değilsinizdir.allah çocuğunuzu sizlere bağışlasın) hayırlı kılsın.beni ve eşimide rabbim evlatlarımıza hayırlı kılsın onlarıda bize)

bugün çocuklarımızla onlar için alış verişe çıktık) kızım bıcırık annesi gibi süslü) 2 yaşında nerede süslü şeyler var elini ona uzatıyordu) üzerine denemesi için giydirdiklerimizi çıkarmamak için yırtınıyordu)oğlumun ve kızımın mutluluğuna diyecek yoktu.en çokda ben ve babaları mutluyduk.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…