Dünyaya gelme hazırlıklarının tamamlandığını öğrenen bir bebek, Tanrı'ya sormuş: "Tanrım beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?" Tanrı, doğmak üzere olan bebeğe gülümsemiş. "Tüm meleklerin arasından bir melek de senin için seçtim" demiş. "O seni dünyada bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek, gülümseyecek, acıktığında karnını doyuracak, uykun geldiğinde uyutacak. Sen her anında onun sevgisini duyumsayarak büyüyecek ve mutlu olacaksın." Bebek yine sormuş: " Peki insanlar bana birşey söylediklerinde, ben onları nasıl anlayabileceğim" demiş. "Dillerini bilmiyorum ki... Söylediklerini anlayamam ki..." Tanrı, çaresiz bebeği yine cesaretlendirmiş: " Tüm varlığınla güvenebilirsin meleğine," demiş. "Anlamadığın herşeyi o sana anlatacaktır. O seni, yaşamı pahasına bile hep koruyacaktır." O sırada bir sessizlik olmuş... Dışardan "Dünyanın sesleri" gelmeye başlamış. Çocuk, dünyaya ayak basmak üzere olduğunu anlamış ve çabucacık bir soru daha sormuş Tanrı'ya: "Tanrım galiba dünyaya ayak basmak üzereyim" demiş. " Sormayı unuttum, meleğimin adını... Lütfen hemen söyler misin adını?" Bebek "yola" çıkmadan Tanrı onu son kez cesaretlendirmiş: "Meleğinin adının önemi yok yavrum" demiş. "Sen ona nasıl olsa " anne " diyeceksin."
Dünyaya gelme hazırlıklarının tamamlandığını öğrenen bir bebek, Tanrı'ya sormuş: "Tanrım beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler, fakat ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?" Tanrı, doğmak üzere olan bebeğe gülümsemiş. "Tüm meleklerin arasından bir melek de senin için seçtim" demiş. "O seni dünyada bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana her gün şarkı söyleyecek, gülümseyecek, acıktığında karnını doyuracak, uykun geldiğinde uyutacak. Sen her anında onun sevgisini duyumsayarak büyüyecek ve mutlu olacaksın." Bebek yine sormuş: " Peki insanlar bana birşey söylediklerinde, ben onları nasıl anlayabileceğim" demiş. "Dillerini bilmiyorum ki... Söylediklerini anlayamam ki..." Tanrı, çaresiz bebeği yine cesaretlendirmiş: " Tüm varlığınla güvenebilirsin meleğine," demiş. "Anlamadığın herşeyi o sana anlatacaktır. O seni, yaşamı pahasına bile hep koruyacaktır." O sırada bir sessizlik olmuş... Dışardan "Dünyanın sesleri" gelmeye başlamış. Çocuk, dünyaya ayak basmak üzere olduğunu anlamış ve çabucacık bir soru daha sormuş Tanrı'ya: "Tanrım galiba dünyaya ayak byazdığın basmak üzereyim" demiş. " Sormayı unuttum, meleğimin adını... Lütfen hemen söyler misin adını?" Bebek "yola" çıkmadan Tanrı onu son kez cesaretlendirmiş: "Meleğinin adının önemi yok yavrum" demiş. "Sen ona nasıl olsa " anne " diyeceksin."
Yazını çok beğendim sevgili heidi ankara.Anneliği ne güzel anlatmış yazdığın satırlar.Teşekkürler.
Merhaba güzel anneler ve aramıza yeni katılan anne adayları.Ben uzun zamandır topiğe girememiştim.Ağustos ayında minik güzel rüyama kavuştum.Kızım şu an 4.ayını doldurmak üzere,ben ona kavuştuğumda 32 günlük idi.Bir görseniz nasıl büyüdü,nasıl güzelleşti.inanın hala rüyada gibiyim,bu günler hiç gelmeyecek gibiydi kızımı beklerken bazı zamanlar çok ümitsizliğe kapılıp ağladım,şimdi öyle mutluyum ki hepsini unuttum gitti.Rüyama 10 yıl sonra kavuştum ama beklemeye değermiş benim mis kokulu kızım için.İnanın bence doğurmakla hiçbir farkı yok ,çünkü ben hamilelik yaşadım.Herbiriniz evladınıza kavuştuğunuzda iyi ki bu kararı vermişim diyeceksiniz.Emin olun. Kızım bir yana dünya bir yana.Sosyal hizmetlere başvuru yaptıktan tam 2 yıl sonra kızımız ailemize katıldı.Biz 0-1 yaş kız terk-rıza farketmez dedik.Bize uzmanımız bebeğin kaç aylık olacağı tam belli olmadığından alışverişi sonradan yapmamızı önerdi.Bizde çok fazla alışveriş yapmadık,tabi kendimizi ne kadar tutabildiysek,kızım geldikten sonra aldık diğer ihtiyaçlarını.Kızımızla günlerimiz çok çabuk geçiyor,genel olarak sakin bir bebek ,şu ana kadar bir rahatsızlığı olmadı çok şükür,aylık kontrollerine gidiyoruz,aşıları yapılıyor bir yandan,şimdilik gitmem gerekiyor kızım uyandı,fırsat buldukça yazmaya çalışacağım.
Herşey gönlünüzce olsun melek anneler.
günaydın anneler
günaydın en taze anne adayları....
yavrunuza kavuuşmaya bir gün daha yaklaştınız
sindy 74.....sevgiler....miniğini öp benim için....aynı zaman dilimindeydik değil mi beklerken....benim kızım da koca kız oldu...genç kızlığa aday
yavrularımıza sağlık,ömür..AMİN..
Yağmurlu istanbul sabahından günaydın.
Ayaz 84 özelden mesaj yolladım aldınmı ilk defa kullandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?