kızlar bildiğim kadarıyla düzeltmeleri yaptım destina effsa nın limony ve otuznisan listeye yeni giriş nasıl yapılır bilmiyorum herhalde yarın öğrenmiş olurum sizleride eklerim
otuznisan bacım bendeki bilgilerin eksik sana zahmet bidaha yazarsan
kızlar bikaç gün idare ediverin eksiklikleri inşallah düzelticem
kızlar bildiğim kadarıyla düzeltmeleri yaptım destina effsa nın limony ve otuznisan listeye yeni giriş nasıl yapılır bilmiyorum herhalde yarın öğrenmiş olurum sizleride eklerim
canım,bizim yurt dışı durumumuz oldu.ve çocklarımız henüz resmi olarak üzerimize geçmediği için çocukların şuan kayıtlı olduğu kişilerden izin alma gibi prosüdürler varmış.ve bizimle ilgilenen sosyal hizmetler memuru çok gerekmedikçe resmi olarak üzerinize geçtikten sonra yurt dışı düşünün dedi.bizim mahkememiz 2013 temmuzda olacak ancak resmi olarak çocuklarımız o mahkeme sonucu üzerimize geçecekler.bizde çocuklarla resmiyet kazanmadan yurt dışına çıkmama kararı aldık.tabii bebek alan ailelerde mahkeme ne zaman süre sonra başlıyor resmi olarak hemen üzerinize alabiliyormusunuz onu bilemiyorum.eğer ki resmi olarak çocuğunuz üzerinize kayıtlı değilse ve ailesi varsa o kişiler üzerine kayıtlıysa kayıtlı olduğu kişilerden izin almanız gerekiyor.
Sevgili lee26,
listelerden anladığım kadarı ile haziran 2009 da müracat etmişsiniz,haziran 2012 de bebklerine kavuşmussunuz,3 yıl beklemişsiniz yani,epey uzun sürmüş bizde 01/10/2012 de kız erkek yaş 2-3 yaş için terk rıza farketmez kardeşde olabilir diyerek müracaat ettik,yıl bekledikce çocuğun yaşı da artıyor otamatikman,onun için soruyorum bizde 3 yıl beklersek çocuk 6 yaş olacak,siz sakıncası yoksa nerden başvuurdunuz yada neden geç oldu bu kadar fikir verirsen sevinirim,sevgilerimle, Bu arada sabırla bekleyip çok iyi bir Anne olduğun için tebrik ediyorum seni...
biz kızımıza 7 ayda kavuştuk.mucize gibi.zaman sizi korkutmasın...hiç belli olmuyor.aniden sürpriz yapabiliyorlar yavrularınız....bu arada 3 yıl da beklesen daha az ya da çok.hangi yaştan girdiyseniz sıraya o yaşta bebek geliyor.yani 3 yıl bekleyeceğiz yaşına 3 sene daha katılacak çocuk büyük olacak diye değil.sanırım 3 yaş istiyorsuuz ya da 3 yaş veriyorlar.3 yaş gelecek..bir de tam 3 olmayabilir.daha küçük te olabilir.bir kaç ay gibi...
bekleyenelre zaman su gibi aksın geçsin...sevgiler...
sahi;sima ne oldu direksiyon sınavı?
arkadaşlar merhaba
saatlerdir geçmişi okuyorum,herkesin konusuna ayrı ayrı cevap vermek için uzun uzun yazılar yazdım ama ne oldu püfff internet bağlantısı koptu ardından sayfa yenilenmek istedi tekrar üyelikle gir filan yazdı ve sonunda elimde bu kaldı. koca bir zerzeniş
yeni anne adayları hoşgeldiniz .
anne olmak hepimizin hakkı :) allahım herkese bu güzel duyguyu yaşatsın. sabredin inanın hiç ummadığınız anda kucağınızda bir bebekle buluyorsunuz kendinizi. :))
Zamancığım eski topikten ben seni hatırlıyorum sen beni hatırlıyormusun bilmem. çok iyi kararlar vermişiniz. öyle 3 yıl bekleme filanda olmaz sanırım sizin aile uygunluğunuz onaylandığı taktirdeki onaylanmaması için hiçbir sebep yok hemen sıraya girersiniz ve allahın izniyle en kısa süre dede kucağınıza bebeğinizi alırsınız. en zor şeyi yapmışsınız zaten KARAR VERMEK ve BAŞVURMAK arık gerisi çorap söküğü gibi gelir üzülme telaşlanma. daha önce esmayla konuşur, oğlumu doyururken esmayı düşünür onun için dua ederdim Allah sesimizi duydu kavuştu yavrusuna. son 2 gündür sen geliyorsun aklıma adını geçiriyorum içimden dualarımdasın inşallah sende anneliği tadacaksın. sabret ve iyi şeyler düşün. nacizane önerim bu.
baharcığım yaptığın tablo çok güzel olmuş ellerine sağlık. ben eski topiğe fırsat bulupta gelemiyorum. hepinizin iyi olduğunu umuyorum seni çok öpüyorum.
Sevgili Denizgeldi,iyi dileklerin için teşekkür ederim,ancak ben 42 yaşındayım ve evlat edinmede bebekle evlat edinen arasında en fazla 40 yaş olur kuralı işlediği için,zaman ilerledikce annenin yaşı ilerlediği gibi bebeğin yaşıda ilerliyor kural buymuş malesef oradaki yaş farkı sıkıntı,40 yaş altındakilerde bu sorun yok ama bizde bu kural işleyecek(((
a..üzüldüm şimdi.ankara da farklı istanbulda farklı mı prosüdür.bize burada her kırk yaş üstüne göre çocuk yaşı denmişti.41e 1 yaş ve üzeri 42 ye 2 yaş ve üzeri 43 e 3 yaş ve üzeri gibi gidiyor denmişti...yoksa değişti mi?
50 yaşında bir arkadaşım var.10 yaşında kızını bekliyor.eğer hiç yaşın büyüyeceğinden söz etmedi.birbuçuk yıldan beri de bekliyor..durum böyle ise haberdar ederim.kesin net mi bu yaş kriteri,çocuk yaşının büyümesi...
[table="width: 940, class: Grid"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL[/td]
[td]TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[td]MELEĞİNE KAVUŞTU[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Ogultoprak[/td]
[td]30.12.2010[/td]
[td]Ankara[/td]
[td]terk[/td]
[td]erkek[/td]
[td]23.05.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Umut59[/td]
[td]07.01.2011[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız-erkek[/td]
[td]27.01.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Ecem14[/td]
[td]25.03.2011[/td]
[td]İzmir[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız[/td]
[td]15.06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]29.06.2012[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız-erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Merer[/td]
[td]05.10.2011[/td]
[td]Ankara[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız-erkek[/td]
[td]20.07.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td].03.2011[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]erkek[/td]
[td]24.08.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cindy74[/td]
[td]31.08.2012[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pırılım[/td]
[td]27.09.2011[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td]03.09.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]HeidiAnkara[/td]
[td]21.11.2011[/td]
[td]Ankara[/td]
[td]terk[/td]
[td]erkek[/td]
[td]02.10.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]13.09.2012[/td]
[td]Bursa[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]erkek[/td]
[td]18.12.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kukusum[/td]
[td]16.09.2011 [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td]28.09.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYLARIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL[/td]
[td]TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[td]EV ZİYARETİ TARİHİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]koz13[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]20.11.2012[/td]
[td]Antalya[/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap[/td]
[td]05.12.2011[/td]
[td]istanbul[/td]
[td][/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sermuh[/td]
[td]23.12.2011[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]16.01.2012[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Ayaz84[/td]
[td]08.02.2012[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız (ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]01.04.2012[/td]
[td]istanbul[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gcs[/td]
[td]02.04.2012[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Utku07[/td]
[td]10.05.2012[/td]
[td]Ankara[/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]DamlaUmut[/td]
[td]13.09.2012[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız-erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]25.09.2012[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]kız-erkek (ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Tenarr[/td]
[td]23.10.2012[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina[/td]
[td]07.06.2011[/td]
[td]Erzurum[/td]
[td][/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]14.12.2012[/td]
[td][/td]
[td]terk-rıza[/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]31.01.2012[/td]
[td]Edirne[/td]
[td][/td]
[td]kız-erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hansel06[/td]
[td]01.10.2012[/td]
[td]Ankara[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]zaman[/td]
[td]04.01.2013[/td]
[td]istanbul[/td]
[td]terk[/td]
[td]kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hatice0ksmz[/td]
[td]30.12.2012 [/td]
[td]denizli[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
Kızlar hepinizin evlatları tez zamanda yuvanızda olur.Huzurlu bir ömür geçirirsiniz umarım ...benm yavrum var çok şükür ama koruyucu ailelik için başvurcam cuma görüştüm. Haftasonları için aile ortamına girsinler istiyorum.Evlatlık edinmeyi de düşünmüştüm ama korktum ayrım yapar mıyım diye zaten de verilmiyormuş araştırınca öğrendim.Kısmetse koruyucu aile olcam yurtta kalan kızların aile ortamını görmedikleri için evlendiklerinde en ufak zorlukta boşandıklarını biliyoruz,yurt kökenli devlet tarafından işe yerleştirilen arkadaşların çabuk kandırıldıklarını gördüm..Elimden gelebilecek tek şey bazı haftasonları evime bir can daha almak..Hayırlısı bakalım
biz kızımıza 7 ayda kavuştuk.mucize gibi.zaman sizi korkutmasın...hiç belli olmuyor.aniden sürpriz yapabiliyorlar yavrularınız....bu arada 3 yıl da beklesen daha az ya da çok.hangi yaştan girdiyseniz sıraya o yaşta bebek geliyor.yani 3 yıl bekleyeceğiz yaşına 3 sene daha katılacak çocuk büyük olacak diye değil.sanırım 3 yaş istiyorsuuz ya da 3 yaş veriyorlar.3 yaş gelecek..bir de tam 3 olmayabilir.daha küçük te olabilir.bir kaç ay gibi...
bekleyenelre zaman su gibi aksın geçsin...sevgiler...
sahi;sima ne oldu direksiyon sınavı?
Sevgili lee26,
listelerden anladığım kadarı ile haziran 2009 da müracat etmişsiniz,haziran 2012 de bebklerine kavuşmussunuz,3 yıl beklemişsiniz yani,epey uzun sürmüş bizde 01/10/2012 de kız erkek yaş 2-3 yaş için terk rıza farketmez kardeşde olabilir diyerek müracaat ettik,yıl bekledikce çocuğun yaşı da artıyor otamatikman,onun için soruyorum bizde 3 yıl beklersek çocuk 6 yaş olacak,siz sakıncası yoksa nerden başvuurdunuz yada neden geç oldu bu kadar fikir verirsen sevinirim,sevgilerimle, Bu arada sabırla bekleyip çok iyi bir Anne olduğun için tebrik ediyorum seni...
a..üzüldüm şimdi.ankara da farklı istanbulda farklı mı prosüdür.bize burada her kırk yaş üstüne göre çocuk yaşı denmişti.41e 1 yaş ve üzeri 42 ye 2 yaş ve üzeri 43 e 3 yaş ve üzeri gibi gidiyor denmişti...yoksa değişti mi?
50 yaşında bir arkadaşım var.10 yaşında kızını bekliyor.eğer hiç yaşın büyüyeceğinden söz etmedi.birbuçuk yıldan beri de bekliyor..durum böyle ise haberdar ederim.kesin net mi bu yaş kriteri,çocuk yaşının büyümesi...
allah mutluluğunuzu bozmasın
Canım seni kararın için tebrik ederim.Bir evladım var diye zatende verilmiyor demişsin eğer doğru anladıysam,şunu belirtmek isterim kendi çocuğun olsada evlat edinebiliyorsun.Sanırım yanlış bilgiler edindim.Benim bir tane kendi çocuğum var ve kızımız için sıradayız.Başvurumuz onaylandı.Bende çok araştırmıştım hatta bunu araştırırken sosyal hizmetlere bağlı bir sitede 2 tane biyolojik oğlu olan bir annenin bir kız çocuk aldığının onunla ilgili röpartajı ve görüntüleri vardı.Oğlan kardeşleriyle oynarken onu seyretmiştim.O beni daha da cesaretlendirmişti.Koruyucu ailelikten ilerde istersen koruyuculuğunu yaptığın çocuğun evlat olarak alma hakkında doğdu yeni yasaya göre.Öylede yapabilirsin.
Kızlar hepinizin evlatları tez zamanda yuvanızda olur.Huzurlu bir ömür geçirirsiniz umarım ...benm yavrum var çok şükür ama koruyucu ailelik için başvurcam cuma görüştüm. Haftasonları için aile ortamına girsinler istiyorum.Evlatlık edinmeyi de düşünmüştüm ama korktum ayrım yapar mıyım diye zaten de verilmiyormuş araştırınca öğrendim.Kısmetse koruyucu aile olcam yurtta kalan kızların aile ortamını görmedikleri için evlendiklerinde en ufak zorlukta boşandıklarını biliyoruz,yurt kökenli devlet tarafından işe yerleştirilen arkadaşların çabuk kandırıldıklarını gördüm..Elimden gelebilecek tek şey bazı haftasonları evime bir can daha almak..Hayırlısı bakalım
yok canım prosüdürler aynı aslında,dediğin gibi 41 yaşa 1 42 yaşa 2 43 yaşa 3 bu şekilde gidiyor ama beklediğin sürede de yaş ilerliyor yoksa yasayı uygulamamış olurlar,çünkü yasa da en az bebekle aile arasında 18 yaş en fazla 40 yaş olmalıdır deniyor,bu 40 yaşı 45 yapmak için çalışmalar yapılıyormuş ama bize yetişirmi bilemem,
canım lee'ye sormuşsun ama ben de cevaplamak istedim 0-1 yaş arası sıralar daha uzun sürüyor yaş büyüdükçe süre kısalıyor çünkü herkes bebek istiyor, kız bebek isteyen de çoğunlukta olduğundan fazla bekleniyor bir de terk bebek sırası da süreyi uzatıyor yani kriterleri genişletirsen terk-rıza,kız-erkek farketmez gibi bekleme süren de kısalıyor.Umarım fazla bekletmez kuzucuğun annesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?