Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

mrb canım 21.10.2011 kız Adana :))

Zamancım merhaba,listeleri düzenlediğin için teşekkür ederim ellerine sağlık gzel olmuş,benim bilgilerimi de düzeltebilirsen sevinirim.
isim hansel06 değil hasel06 olacak, başvuru tarihi doğru 01/10/2012 tercih: kız-erkek terk-rıza Ankara

Son düzenleme:

Sevgili lee26,

listelerden anladığım kadarı ile haziran 2009 da müracat etmişsiniz,haziran 2012 de bebklerine kavuşmussunuz,3 yıl beklemişsiniz yani,epey uzun sürmüş bizde 01/10/2012 de kız erkek yaş 2-3 yaş için terk rıza farketmez kardeşde olabilir diyerek müracaat ettik,yıl bekledikce çocuğun yaşı da artıyor otamatikman,onun için soruyorum bizde 3 yıl beklersek çocuk 6 yaş olacak,siz sakıncası yoksa nerden başvuurdunuz yada neden geç oldu bu kadar fikir verirsen sevinirim,sevgilerimle, Bu arada sabırla bekleyip çok iyi bir Anne olduğun için tebrik ediyorum seni...

Kızlar hepinizin evlatları tez zamanda yuvanızda olur.Huzurlu bir ömür geçirirsiniz umarım ...benm yavrum var çok şükür ama koruyucu ailelik için başvurcam cuma görüştüm. Haftasonları için aile ortamına girsinler istiyorum.Evlatlık edinmeyi de düşünmüştüm ama korktum ayrım yapar mıyım diye zaten de verilmiyormuş araştırınca öğrendim.Kısmetse koruyucu aile olcam yurtta kalan kızların aile ortamını görmedikleri için evlendiklerinde en ufak zorlukta boşandıklarını biliyoruz,yurt kökenli devlet tarafından işe yerleştirilen arkadaşların çabuk kandırıldıklarını gördüm..Elimden gelebilecek tek şey bazı haftasonları evime bir can daha almak ..Hayırlısı bakalım

biz kızımıza 7 ayda kavuştuk.mucize gibi.zaman sizi korkutmasın...hiç belli olmuyor.aniden sürpriz yapabiliyorlar yavrularınız....bu arada 3 yıl da beklesen daha az ya da çok.hangi yaştan girdiyseniz sıraya o yaşta bebek geliyor.yani 3 yıl bekleyeceğiz yaşına 3 sene daha katılacak çocuk büyük olacak diye değil.sanırım 3 yaş istiyorsuuz ya da 3 yaş veriyorlar.3 yaş gelecek..bir de tam 3 olmayabilir.daha küçük te olabilir.bir kaç ay gibi...

bekleyenelre zaman su gibi aksın geçsin...sevgiler...

sahi;sima ne oldu direksiyon sınavı?

teşekkürler zaman tabiiki idare ederiz. :)

Sevgili Denizgeldi,iyi dileklerin için teşekkür ederim,ancak ben 42 yaşındayım ve evlat edinmede bebekle evlat edinen arasında en fazla 40 yaş olur kuralı işlediği için,zaman ilerledikce annenin yaşı ilerlediği gibi bebeğin yaşıda ilerliyor kural buymuş malesef oradaki yaş farkı sıkıntı,40 yaş altındakilerde bu sorun yok ama bizde bu kural işleyecek (((

güzel yürekli arkadaşım benim.tüm duaların kabul olsun.sen bitanesin. bende senin bebişini alıp ta eve giderken telefonda konuşmuştukya o sesini o heyecanını o mutluluğunu hiç unutmayacağım senin o güzel niyetin bak benim bebişimin yolu açtı. rabbim tüm anne adaylarına bu mutluluğu tez zamanda yaşatsın.

a..üzüldüm şimdi.ankara da farklı istanbulda farklı mı prosüdür.bize burada her kırk yaş üstüne göre çocuk yaşı denmişti.41e 1 yaş ve üzeri 42 ye 2 yaş ve üzeri 43 e 3 yaş ve üzeri gibi gidiyor denmişti...yoksa değişti mi?
50 yaşında bir arkadaşım var.10 yaşında kızını bekliyor.eğer hiç yaşın büyüyeceğinden söz etmedi.birbuçuk yıldan beri de bekliyor..durum böyle ise haberdar ederim.kesin net mi bu yaş kriteri,çocuk yaşının büyümesi...

yok canım prosüdürler aynı aslında,dediğin gibi 41 yaşa 1 42 yaşa 2 43 yaşa 3 bu şekilde gidiyor ama beklediğin sürede de yaş ilerliyor yoksa yasayı uygulamamış olurlar,çünkü yasa da en az bebekle aile arasında 18 yaş en fazla 40 yaş olmalıdır deniyor,bu 40 yaşı 45 yapmak için çalışmalar yapılıyormuş ama bize yetişirmi bilemem,

Canım eline saglık güzel olmuş ama ben izmirden terk/rıza kız bebek için başvurdum duzeltırsen sevinirim

Son düzenleme:

Canım seni kararın için tebrik ederim.Bir evladım var diye zatende verilmiyor demişsin eğer doğru anladıysam,şunu belirtmek isterim kendi çocuğun olsada evlat edinebiliyorsun.Sanırım yanlış bilgiler edindim.Benim bir tane kendi çocuğum var ve kızımız için sıradayız.Başvurumuz onaylandı.Bende çok araştırmıştım hatta bunu araştırırken sosyal hizmetlere bağlı bir sitede 2 tane biyolojik oğlu olan bir annenin bir kız çocuk aldığının onunla ilgili röpartajı ve görüntüleri vardı.Oğlan kardeşleriyle oynarken onu seyretmiştim.O beni daha da cesaretlendirmişti.Koruyucu ailelikten ilerde istersen koruyuculuğunu yaptığın çocuğun evlat olarak alma hakkında doğdu yeni yasaya göre.Öylede yapabilirsin.

allah mutluluğunuzu bozmasın

canım lee'ye sormuşsun ama ben de cevaplamak istedim 0-1 yaş arası sıralar daha uzun sürüyor yaş büyüdükçe süre kısalıyor çünkü herkes bebek istiyor, kız bebek isteyen de çoğunlukta olduğundan fazla bekleniyor bir de terk bebek sırası da süreyi uzatıyor yani kriterleri genişletirsen terk-rıza,kız-erkek farketmez gibi bekleme süren de kısalıyor.Umarım fazla bekletmez kuzucuğun annesi...

maalesef canım bize de uzmanımız böyle söyledi eşimin yaşını dikkate alsalardı başvurduğumuz değil alacağımız zamanki yaşına göre bebek verilecekti mesela 40 yaşında başvurmuştuk şimdi 43 yaşında 3 yaş verilecekti Allahtan benim yaşım küçük o avantajımızla 0-1 yaş arası olacak Allah kısmet ederse Allahım bebeğimi kucağıma almayı nasip eder inşallah o ilk bakışmayı çoook merak ediyorum.Hadi kızım bekletme anneni :)

Günaydın Arkadaşım,

Ne kadar gönlü bol, sevgisi bol bir annesin. Herşey gönlünce olsun.

Merhaba Arkadaşım,

Herşey gönlünce olsun...keşke herkes böyle duyarlı ve yüce gönüllü olsa.

Merhaba Hasel,

Hayırlısı olsun şimdiden. Evet ikinizin de yazdığı gibi. Ben İzmirde'yim 38 yaşındayım, sosyal görevli şuan ve seneye 0-1 yaş arası alabilirsiniz fakat 40 yaşı geçince 1-2 yaş demişti. Demek heryerde aynı şekilde uygulanıyor. Paralel olarak bebek yaşı büyüyor. Hepimiz için hayırlısı.

Sevgiler,

Merhaba otuznisan,teşekkür ederim canım iyi dileklerin için tüm bekleyen anneler kuzucuklarına kısa sürede kavuşurlar inşallah,evet canım kriterleri bizde geniş tuttuk kız erkek farketmez dedik,Türkiye geneli olabilir her yere gidebiliriz bebeğimizi almaya dedik,kardeş olurlarsa ikisinide isteriz dedik,terk rıza ikisinide kabul ettik,umarım çok bekletmeden gelir hepimizin kuzucukları sevgiyel kal....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…