merhabalar canım hoşgeldin aramıza inşallah herşey istediğin gibi olur sevgiler
öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum inşallah senin için hayırlısı olur rabbim gönlündekini versin dünyanın en güzel duygusu başvuru cağaloğlunda oluyor sıra geldiği zamanda karşıdan alabiliyoruz yavrularımızı bende anadolu yakasında oturuyorum anadolu yakasındaki yuvalarda bebek verilmiyor...
Sevgili lee26,
listelerden anladığım kadarı ile haziran 2009 da müracat etmişsiniz,haziran 2012 de bebklerine kavuşmussunuz,3 yıl beklemişsiniz yani,epey uzun sürmüş bizde 01/10/2012 de kız erkek yaş 2-3 yaş için terk rıza farketmez kardeşde olabilir diyerek müracaat ettik,yıl bekledikce çocuğun yaşı da artıyor otamatikman,onun için soruyorum bizde 3 yıl beklersek çocuk 6 yaş olacak,siz sakıncası yoksa nerden başvuurdunuz yada neden geç oldu bu kadar fikir verirsen sevinirim,sevgilerimle, Bu arada sabırla bekleyip çok iyi bir Anne olduğun için tebrik ediyorum seni...
merhaba hasel06kusura bakma yazdıklarını geç gördüm.bu aralar topiğe şöyle uğrayıp son yazılanları okuyup çıkıyorum.dün gece sana uzun uzun yazdım ve sonuç hepsi silindi:-((
biz 2009 haziran sonu gibi dosyamızı teslim etmiştik.zaten dosyayı teslim ettiğiniz an işlem başlıyor.biz tek çocuk kız erkek farketmez ,mahkemesi sürüyor veya sonuçlanmış olabilir ve Türkiye geneli olarak başvurumuzda belirtmiştik.
2-7 yaş olabilir dedik.40 yaş ve üzeri olunca 0 yaş bebek alamıyorsunuz ebeveynlerden yaşı küçük olan baz alınıyor ve çocukla aralarında 18 yaş fark olması gerekiyormuş.bizim bebek alamamamız, biyolojik yaşım 37 idi fakat;nüfus cüzdanımdaki tarihe göre 42yaşında gözüküyordum.bu nedenle tercihimiz 2 yaş ve üstü oldu.bu yaş konusu heryıl sizin yaşınız büyüdüğünde çocuğunda yaşı sizinle birlikte bir yaş büyüyor.bir sonraki yıla kalınca 2 yaş 3 yaş oluyor.
bize dosya tesliminden 6 ay sonra ev ziyaretine geldiler.sıra olarakta kız çocukta 7,erkekte 5.sıradaydık.2010da sıramız erkekte1 kızda 2.sıra olduk.2010 ortalarında bize şehir dışından 5 yaşında kız çocuğu haberi verildi.biz tamam istiyoruz diye dilekçe faxladık.fakat öncelik olarak sırayla birlikte baş vuru tarihinide baz alıyorlar.bizden önce tarihte başvuran aileye verilmiş çocuk.2011 de tekrar aranıldık bu kez yine kız ve 5-6 yaş aralığında fakat buda kısmetimizde değilmiş bize verilmedi.ve bu tarihte biz kız ve erkekte 1.sırada yer alıyorduk.
ben bu aralar 2.tüp tedavisine başlamıştım.yapılan tüm genetik vs.tahlillerde hiç bir sorunumuz gözükmüyordu ama ortada hamilelikte yoktu.bize hep çocuğunuz olmaması için sebep gözükmüyor diyorlardı.ve 2 kez tedaviye ara verdiğim dönemde hamile kalmıştım ama düşükle sonuçlandı.
biz 2012 yılında bu kez son diyerekten 3.tüpe karar verdik.merkezle görüştük ve tedavim başladı temmuz ayındaki regl döneminde iğneler başlayacaktı.
veeeeee haziran sonları biz tatildeyken tlf.num çaldı kurumdan arıyorlardı.şehir dışında 6 yaşlarında erkek çocuk haberi verildi.bu konuşma sırasında bizimle ilgilenen uzman eğer isterseniz bulunduğunuz şehirde iki kardeş var bunlar kesin size verilir dedi.ben eşim yanımda ona sormadan evet istiyoruz dedim.) sonra dönüp ona iki kardeş varmış büyük erkek 6 yaşında küçük kız 2 yaşlarında ben evet dedim.eşimin yüz ifadesini görecektiniz oldukça şaşkın sen ne diyorsun tüp tedavin pozitif olursa 3 çocuğun üstesinden gelebilecekmisin dedi bende ısrarla bunları istiyorum dedim.tamam sen bilirsin okey de dedi.
biz 1 hafta sonra dönecektik o bir hafta bana yıllar gibi geldi)
neyse evimize döndük ve ben hemen kurumu aradım.çocukları görmek için randevu aldık.akşam iş çıkışı eşimle yuvaya gittik.bu arada çocuklarımızın ismini öğrenmiştik kızımın ismi hep benim bir kızım olursa koymak istediğim isimdi ancak bu kadar tesadüf olabilir.bu allahın bize bir lütfu hediyesi değilse başka ne olabilir)
sonunda çocuklarımız elele tutuşmuş bizim karşımızdalardı o anı anlatmak mümkün değil inşallah sizlerde yavrularınıza kavuşursanız bu duyguları bire bir yaşayacaksınız.o zaman ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
oğlumun yaşı dolayısıyla alışma dönemi olarak 1 ay gibi bir süre saatli olarak alabilecektik.tabii oğlum daha 3.gün yuvayagitmek istemedi.evimizde kalmak istedi.bizde kurumu arayıp işlemleri başlattık sağ olsunlar aynıgün dilekçeyi valiliğe bildirip onayı aldık. 2 temmuzdan itibarende kuzularımız bizimle) vee biz 3.tüp tedavisini iptal ettik çocuklarımız sayesinde anneliği babalığı en güzel şekilde yaşıyoruz.
oğlum bana bir süre sonra ne dedi biliyormusun.anne siz bizi görmeye geldiniz ya,bana sizi görmeye anne ve baba gelecek dediler.sonra siz geldiniz.bizi sizin yanınıza getirdiler ben çok korkmuştum ağlıyordum ya.ama sonra düşündüm uyurkende düşündüm dedimki bu çok güzel anne bu çok güzel baba bana ve kardeşime iyi anne baba olurlar ben bu anneyi babayı kabul edeyim.oğlum 6 yaşında ve bana bunu söyledi.o çocuk dünyasında neler düşünüyormuş yavrum..
şunuda belirteyim bizim gibi yaş olarak büyük çocuk evlat edinen aileler ilk zamanlar sorunlarda yaşayabiliyor.oğlum sürekli terk edildiğinden hep bizimde terk edeceğimiz korkusunu yaşıyordu.sık sık yuvaya gitmek istemediğini söylüyordu.ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışıyordu.en ufak şeylerde ağlıyordu.bu öyle böyle ağlama değil kendisini yerlere atıp kapılara vuruyordu.sonra ne olur beni yuvaya götürmeyin diyordu.biz bu durumu psikolog desteği almadan atlattık çok şükür.ona hep güven verdik.onu ve kardeşini çok sevdiğimizi bizim bir aile olduğumuzu asla birbirimizi terk etmeyeceğimizi sık sık söyledik ve bunu davranışlarımızlada gösterdik.şuan çok şükür rabbime herşey yoluna girdi.büyük çıcuk bekleyen ailelere buradan söylemek istediğim.onların yaşı küçük ama çok akıllılar ve ailelerine öyle sıkı bağlanıyorlarki onları üzmemek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.yaşları büyük uyum sağlayamayız sakın demeyin.onların dünyasına inin ve onlara herşeyden önce güven ve sevgiyi davranışalarınızla gösterin.herşey yoluna giriyor.
rabbim bize oğlumuzu ve kızımızı bağışladı kızım oğlumla birlikte evimize gelen rabbimin hediyesi oldu bize)
rabbim hepinizi meleklerinize tez zamanda kavuştursun inşallah) bu arada biz Eskişehirden baş vuruda bulunmuştuk..son bir şey eklemek istiyorum.çocuk yaşı büyük olunca bekleme süresi daha fazla olabiliyor.bebekte bekleme süresi daha kısaymış.bize2-3 yıl süre verilmişti o süre içindede çocuklarımıza kavuştuk..
öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum inşallah senin için hayırlısı olur rabbim gönlündekini versin dünyanın en güzel duygusu başvuru cağaloğlunda oluyor sıra geldiği zamanda karşıdan alabiliyoruz yavrularımızı bende anadolu yakasında oturuyorum anadolu yakasındaki yuvalarda bebek verilmiyor...
Merhaba arkadaşlar ve aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.Simacım verdiğin bilgi için teşekkür ederim ben de anadolu yakasında oturuyorum ve bende anadolu yakasında bir yuvadan alacağımı düşünmüştüm ve burda yuvaların nerde olduğunu araştırıyordum tekrar teşekkürler
faydası olduysa ne mutlu bana canım sevindim bende benim arkadaşlarım hep avrupa yakasında oturuyor valla anadolu yakasında oturanları duydukça mutlu oluyorum bende anadolu yakasında nerde oturduğunu sorabilirmiyim sakıncası yoksa tabi :)
haklısın limony ama ne bileyim bazen herşey olsun bitsin istiyorum ama benim elimde değilki belkide bu yılların başkaların sözlerine kırılmanın hasretin bebek kokusunun daha anlatamadığım bir sürü şeyin birikintisi heralde allah herkese sabır versin sevgiler canım
Canım merhaba.Senin nezdinde bekleyen bütün anne adaylarına sesleniyorum.Az kaldı,çok az kaldı.Yıllarca beklediniz,belki hafta,belki ay çok kısa zaman kaldı.Hep dua ediyorum.Allah hepinize gönlünüze göre,hayırlı evlat versin.İnanın dünyanın en güzel duygusuymuş,oğlum bana ,babaya iyice düştü.Allah onun yüzünü hep güldürsün.Allah bizleri çok güzel bir yola soktu.Hepimiz çok şanslıyız.Oğlum gelmeden önce çocuk sahibi olmak için 70000 fatiha okutturulduğunu öğrenmiştim.Çevremde benim için dua okuyan herkese dedimki"Benim için şöyle dua edin dedim.Doğurmam şart değil.Rabbim ne yolla verirse versin sağlıklısını,hayırlısını versin diye dua edin dedim.Çok şükür Rabbim meleğimi,oğlumu gönderdi bana.Sizinde melekleriniz ya yolda,ya sizi bekliyor.İnşallah Allah gönlünüzdekinden de hayırlısını versin.
Bunları yazan:Çok şükür,mutlu bir anne :)
Merhaba arkadaşlar ve aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.Simacım verdiğin bilgi için teşekkür ederim ben de anadolu yakasında oturuyorum ve bende anadolu yakasında bir yuvadan alacağımı düşünmüştüm ve burda yuvaların nerde olduğunu araştırıyordum tekrar teşekkürler
İş yerindeyim ve vakit buldukça girmeye çalışıyorum. Geçmiş yazılarında çogunu okudum. O kadar beni anlatan yazılar okudum ki,çok duygulandım. Bu aralar daha bir duygusallaştım zaten.
Merak ettiklerim ,endişelerim ve korkularım var. Bebeğine kavuşan yada kavuşacağı günü bekleyen herkes eminim benimle aynı duyguları yaşamıştır. En büyük korkum benimseme korkusu. Çocukları çok seviyorum aslında ama onu alıp eve getirmek gerçekten ona gereken özeni göstermekte zorlanırmıyım diyede düşünüyorum bazen.Arkadaşımın bir oglu var mesela ve bazen ona bakıyor ve diyorum ki evet bu çocuk benim olsa ona öyle iyi bakarım ki... O kadar tatlı ki :) Yani anlayacağınız aklımda sayısız soru cevap beklemekte.
Bende doğurmak değil onu büyütmek asıl fedakarlıktır diye düşünüyorum.İnşallah hakkımızda herşeyin hayırlısı olur.
İş yerindeyim ve vakit buldukça girmeye çalışıyorum. Geçmiş yazılarında çogunu okudum. O kadar beni anlatan yazılar okudum ki,çok duygulandım. Bu aralar daha bir duygusallaştım zaten.
Merak ettiklerim ,endişelerim ve korkularım var. Bebeğine kavuşan yada kavuşacağı günü bekleyen herkes eminim benimle aynı duyguları yaşamıştır. En büyük korkum benimseme korkusu. Çocukları çok seviyorum aslında ama onu alıp eve getirmek gerçekten ona gereken özeni göstermekte zorlanırmıyım diyede düşünüyorum bazen.Arkadaşımın bir oglu var mesela ve bazen ona bakıyor ve diyorum ki evet bu çocuk benim olsa ona öyle iyi bakarım ki... O kadar tatlı ki :) Yani anlayacağınız aklımda sayısız soru cevap beklemekte.
Bende doğurmak değil onu büyütmek asıl fedakarlıktır diye düşünüyorum.İnşallah hakkımızda herşeyin hayırlısı olur.
Merhaba arkadaşlar
Bu aralar içimde acayip bir heyecan olmaya başladı. Geçen haftaya kadar hiçbir bebek eşyası bakmayan ben, birden bire listeler yapmaya başladım. İçim kıpır kıpır hadi hayırlısı
canımcım sana özelden mesj attım..bakarsın.
Merhabalar,
Öncelikle hayırlısı ve herşey gönlündeki gibi olsun. Karar verme aşamasında ve sonrasında ilk zamanlar çok duygusal oluyor insan. Bende öyle olmuştum. Bu konu ile ilgili herşeyi okuyup araştırma isteği oluyor, kendi durumunda olan anne adayları ile dertleşmek istiyorsun. Ben aynı şekilde hissetmiştim. Başvurumuzu yapıp eve geldikten sonra bir müddet sessizce oturdum, konuşamadım. Seni çok iyi anlıyorum çünkü bu karar herhangi bir konuda verilmiyor, senin, eşin ve aileye gelecek yepyeni bir insan ile ilgili, tüm bunları göğüslemek gerekiyor. Hayatımız tabiiki neredeyse tamamen değişecek. Bunu eminim anne olan arkadaşlarım çok daha iyi bilirler.
Ama ben eminim bu kafanı kurcalayan düşünceler geçecek, küçücük bir insana yuva verme sevinci ağır basacak, ve hepimizin hayatı çok güzel bir yönde değişecek....
Sevgiler,
Evet Limony çok haklısın bende şu aralar sürekli araştırma durumundayım.İnternetten bu konu ile ilgili psikologların tavsiyelerini okuyorum Youtube dan evlat edinen aileler ile ilgili videolar İzliyorum .
Biz eşimle karar verdik 2 hafta sonra gidip konuşacağız :)
Damla umutcum merhaba mesajını okudum ben hala özelden mesaj atamıyorum lütfen bana özelden mail adresini yollarmısın.Hepiniz çokkkkk şanslısınız evde hiçvakit geçmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?