Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canım merak etme bebeğin geldiğin de bi kuçaklarına alsınlar inan bu konuştuklarına pişman oluçaklar.Ayrıca seni üzmelerine izin verme sen bebeğine lazımsın sabrınla ve sevginle kendine iyi bak.

hiç yanlız olurmusun. hepimizin çevresinde bu densizlerden var ne yazık ki.. ben daha yeni başladım. çevremde çoğu insan bilmediğinden
duymadığımı sanıyordum. dün eski bir komşum aradı.. tv.görmüş tüp bebekle ilgili birşeyler.. hemen aramış beni. biz vazgeçtik artık
bu yollar çok yorucu ve zor.. artık denemek istemiyoruz diyorum. telefonda ısrarla şu doktor var vs. diyor..
devlet ikinci tüp bebeğide karşılıyormuş galiba ben seyretmedim. ama iyi olmuş isteyenler ihtiyacı olanlar için.
çalışanlar için pek uygun değil çok izin almak gerekiyor. devlette bu işler zor oluyor diyorum. aa ben hastaneye gidiyorsun
randevu alıp hemen oluyor sanıyordum dedi.. insanların başına gelmediğinden midir bilmem herşeyi çok kolay sanıyorlar..
bizim kararımız kesin dedim. ve daha da uzatmadım. birde insanları ikna etmekle mi uğraşacağız. anlamadım.
ben ve kocamın kararı benim için önemli olan. biz kararlıyız bu yola baş koymuşuz. gerisi boş..
bu arada haftaya birebir görüşmem var.. tavsiyesi olan arkadaşları bekliyorum. tşk..........

Günaydın sima cım söylediklerine sonuna kadar katılıyorum insanların ağzı keşke torba olsada büzsek ve kapatsak inan senin yaşadıklarını bende yaşadım ama inan artık şunun kalbi kırılmış bunun kalbi kırılmış umrumda değil çünki bu konuda ben üzülüceğime onları üzmeyi terçih ediyorum benim sabrım bana yakın zamanda çooookkkkk lazım oluçak meleğim için ben sabrımı yavruma saklıyorum.Canım sakıncası yoksa bana özelden mail adresini yazarmısın ben sana yazmak isterdim ama özelden mesaj atamıyorum kendine ve kızına iyi bak sevgiler

Arkadaşlar ;

Ben bugün ilk başvuru için Cağaloğluna gidiyorum. Bakalım nolucak...

Çok sevindim arkadaşım, hayırlısı olsun şimdiden. Gelişmeleri yaz bize...
İnsan o kapıdan girince çok değişik duygular yaşıyor bunu biliyorum.

Sevgiler,

6 senelik evliyim eşim kemoterapi gördüğü için bebeğimiz olmuyor ilaç kullandı ve bir kere micro tese oldu umudum yok oyuzden evlatlık almayı düşünüyorum ama nelerin beni beklediğini bilmiyorum oyuzden bekliyorum .

Merhaba Sudenazaz,

Öncelikle gelmiş geçmiş olsun, Allah birdaha yaşatmasın o günleri.

Burdaki bu yolla tüm anne olan arkadaşlar çok güzel duygulardan bahsediyor o yüzden karar vermen daha kolay olabilir. Seni çok iyi anlıyorum bizde çok düşünmüştük. Zor bir karar. Hayatımızı etkileyecek bir karar. Ama bir o kadarda güzel. Ben şimdiden heycanla bekliyorum Kasım ayında başvurmama rağmen.
Bu yolla evlatları olan ayrıca 4 arkadaşım var biri komşum hatta, ve hepside diyor ki neden bu kadar bekledik?
Onları gördükçe bizde hemen karar vermiştik. Özelliklede çocukların mutluluğunu. Bende dedimki bende bir çocuğu çok sevebilir ve mutlu edebilirim.

Herşey gönlünce olsun,

Son düzenleme:
herkesie hayırlı cumalar) şurada uzun uzun yazayım diyorum ama okumadan çıkıyorum.kızlar sevgili anneler anne adayları şuan gidiyorum ama söz bizdeki gelişmeleri en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.öpüldünüz.herşey gönlünüzce olsun

Merhaba güzel yürekli canlar.Benim sizlerin yardımına ihtiyacım var. Uzun süredir takibinizdeyim .İmkanım oldukça gelip okuyorum. Eşimle bir süredir masum bir yavruya sıcak bir yuva verme fikrimiz var ama hep araya birşeyler girdi ve biz ertelemek zorunda kaldık. Artık yola çıkmak istiyoruz. Sosyal Hizmetler Kurumuna gitmeden önce sizlerden bilgi almak istiyorum.Bu konularda eminimki hepiniz bir uzman kadar bilgiye sahipsiniz. Biz 16 yıllık evliyiz ben 39 eşim 42 yaşında ve 2 oğlumuz var. (Allah kısmet ederse 3 oğlum olsun istiyorum) evlatlık alma şansımız varmı yoksa sadece koruyucu ailemi olabiliyoruz. Eşimde bende çalışıyoruz ,çok şükür maddi bir sıkıntımız yok. Birde bizim durumumuzda evlatlık edinebilirsek eğer yavrunun yaş sınırı varmı?Daha soracağım çok şeyler var ama yanlış anlaşılmak yada kimseyi kırmak istemiyorum .Şimdilik bu konularda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

canım seni tebrik ederim ayrıca eşinide biyolojik anne ve baba olmanıza rağmen bu yola başvurmayı düşünmeniz bile çok güzel yanlız yeni yasaya göre 40 yaş üsüt evlat edinme zorlaştı sanırım sizin koruyucu aile olmanız daha uygun düşüyo ilgili uzmanlara danışıp bu konu hakkında bilgi alırsanız tabi daha iyi olur şimdiden tekrar tebrik ederim

sana ve eşine şimdiden başarılar diliyorum allah zihin açıklığı versin :):):):) resmen sınava giriyorsunuz şaka bi yana herşey güzel olur inş çabucak geçersiniz

Çok teşekkür ederim bende şimdi randevu almaya çalışıyorum.

ah ah kimsenin içi kötü değil aslında ama anlayamıyorlar işte. empatiden yoksun bir ülkeyiz ne yazıkki kırılırmı üzülürmü düşünmeden ağzında ne varsa söyleyen insanlar çoğunlukta. kararın güzel yola devam canım :) görüşmende çok gerilme kendin ol gerisini düşünme :) kolay gelsin canım.

Arkadaşlar ;

hadi hayırlısı herşey eskisinden daha güxel olacak emin ol.:)

bekleme :) daha sonra neden bu kadar beklemişim diyorsun nacizane önerim :)) erken kalkan yol alır.

Yarenciğim merhaba :) seninle bir başka topikten tanışıyoruz hatırladın mı beni :) sen istersen evlatda edinirsin koruyucu ailede olursun aile durumun çok müsait. sen 39 yaşında olduğun için bir bebek alma şansınız yüksek zira 40 yaş üstüne yaşalmış bebekler veriliyor kanun gereği yeni doğan bebekle aile fertlerinden birinin olması yeterli en çok 40 yaş yaş farkı olması gerekiyor. Sen Antalyada yaşıyordun değil mi? sosyal hizmetlerin online sayfasına girersenorada şartlar tane tane anlatılmış :) ne güzel karar vermişsin tebrik ederim seni ve eşini :) çocukların bu konuda ne diyorlar? bende seneye koruyucu aile olmak için başvuracağım. oğluma bir arkadaş bir kardeş gelsin istiyorum :) oğlum şimdi 5,5 aylık ona çok vakit ayırmam gerekiyor ama seneye herşey daha yoluna girmiş olur şöyle ilkokula yeni başlamış bir çocuğa koruyucu anne olmak istiyorum :) yolun hayırlı olsun canım herşey gönlünce olsun.

Evet canım babasına çok benziyor ve çok tatlı Allah bağışlasın kızınızı inşallah.
annene bravo o mübarek ellerinden bizim yerimize öp canım.Benim annemde sağolsun bana çok destek oluyor.Ve aynı bizim gibi çok heyecanlı.Annem bir gelse alışverişe çıkacak o da çok sabırsız iyiki varlar.allah başımızdan eksik etmesin.
Arkadaşlar ;

Çok sevindim canım ne mutlu o yavrucağa ve size

Canım benimde bir oğlum var.Evet alabiliyorsun ama sıra olarak biraz fazla bekleme olayın olabilir.Çünkü ilk etapta hiç çocuğu olmayan ailelere sonra tek çocuk sonra 2 çocuklular diye sıraya koyuyorlar ve bu sıra başvurduğun şehirdeki talepe ve yuvada ki bekleyen çocuk sayısına göre değişiyor.Bizde çok araştırıp kanunları falan okumuştuk.Benim şansım bulunduğum yerde talep az olması idi çok şükür.Çok sevindim.Ben zaten illa çocuğu olmayanlar değil çocuğu olan gönlü büyük annelerin de bu güzel duyguyu yaşamalarını ve imkanları varsa bir hayat kurtarmalarını isterim ve her zaman desteklerim.39 yaşında olduğunuz için bebek alabilirsiniz ama 1 seneniz kalmış.O zamana sıra gelmezse büyük 2 yaş ve sonrasıda olabilir.Ama sizi tebrik ederim.

Canım elbette hatırladım seni ve ne çok sevindim oğluna kavuştuğuna.Burdaki listede adını görünce senmisin diye profilinade baktım.Biz Konya da yaşıyoruz tatlım. Büyük oğlumla henüz konuşmadık .O anlayabilecek yaşta (13 yaşında).Zaten bizde evlatlık alma fikri onun sayesinde oluştu. 4 yıldır Konyadayız biz daha önce Eskişehirdeydik ve oğlum devlet okulana gidiyordu.Sınıfında sosyal hiz. kalan bir yavru vardı ve o oğlumun en değer verdiği arkadaşıydı. Oğlumun isteğiyle yuvaya arkadaşını ziyarete gittik ve dünyamız değişti desem abartmam sanırım. Birden etrafımızı sardılar ve benim bittiğim andı.Karar aşamasında Konya ya tayinimiz çıktı işte 2. oğlum geldi falan derken bu güne geldik artık daha fazla beklemek istemiyoruz. Ufaklıkta artık 2,5 yaşında. Ama ilk hamlede hayal kırıklığına uğradım. Biraz önce sosyal hiz. bir uzmanla görüştüm ve bizim evlatlık almamızın çok zor olduğunu 0-1 yaş arası olmayacağını daha büyükte gelmediğini söyledi. Ancak koruyucu aile ,için sıraya gireceksiniz dedi. Bizden önce 16 aile bekliyormuş zaten. Ama koruyucu ailede çocuğu alabiliyorlarmış ve bu beni çok tedirgin etti.Öyle bir şey olursa kaldırabilirmiyim bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…