Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

aldırma gerçekten :) ağzı olan konuşuyor ne yazıkki. biliyorum şimdi kendini daha iyi hissediyorsun bu sebeple yeniden konuyu açmak istemiyorum. yüreğini ferah tut sen en doğrusunu yapıyorsun :)

seni o kadar iyi anlıyorumki inan insanlar o kadar boş boğazlarki anlayamıyorum bende
benim çevremdede yakın akrabalarımdan bazı insanlar var ve kullandıkları kelimelere sinir oluyorum birkere daha tüp bebek deneyin diyorlar diyorumki zaten benim bir kızım var rabbim ona sağlık uzun ömür versin başka çocuk düşünmüyorum heleki doğurmakda zaten gözüm yok olsun olsun sen yine bi dene bitanede kendinin olur ya kendinin lafına sinir oluyorum benim zaten bir çocuğum var doğursam kızımdan farkı ne olacak benim karnımdanmı çıkmış olması ben bunu önemsemediğimi bir türlü anlatamıyorum insanlara en güzeli uzak durmak mecbur kalmadıkça görüşmemek insanlar çok cahil kullandıkları kelimelerin bizi nasıl yaralayacaklarını bilmiyorlar o yüzden üzülme arkadaşım mecbur kalmadıkça böyle konuşan insanlarla aynı ortamlara girmemeni öneririm ben geçenlerde facemden kuzenimi sildim bu konu yüzünden orda burda diyormuşki neden dışardan çocuk aldı madem çok istiyordu aile içinden alsaymış bunu bir duydum beynimden vurulmuşa döndüm ya sen kimsin bu konu hakkında konuşabiliyorsun ve bunu söyleyen erkek kuzenim annemede gerekli olan şeyleri söyledim sakın gözüme gözükmesin dedim herkes haddini bilsin dedim benim kızımın adını bir daha ağzına almasın dedim yani annem iletir inşallah insanlar cahil insanlar densiz insanlar dengesiz yapabileceğimiz tek şey uzak durmak.......

Son düzenleme:
selam anneler

arkadaşlar...lütfen kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin.biz değerliyiz .ve.yavrularımızı bekliyoruz..heyecanla bekleyen anneleriz..kapımızın dışındakileri kapı dışında bırakalım...kendimizi gelecekteki en mutlu günlere hazırlayalım.kimsenin de bizi anlamasını beklemeyelim.sizleri ne mutlu ediyorsa öyle motive olun...sevgiler..

hele bir gelsin yavrularınız....bu günleri hatırlamayacaksınız bile.unutturacak o tatlı şeyler.

Ah arkadaşım hem nasıl densizler haklısın. Allah kızına uzun ömür ve sağlık versin size bağışlasın inşallah.
Takmamak en güzeli yoksa insan sinir hastası olur. İnsanlara, ki bunlar çok uzak insanlar değil dediğin gibi kuzen falan, kararını söylüyorsun diyorki ÇOK GÜZEL BİR KARAR AMA İNŞALLAH SENİN KENDİNİNDE OLUR. sanki bana gelecek olan evladım başkasının mı olacak, benim olmayack mı? İNŞALLAH KENDİ ÇOCUĞUNDA OLUR BU UĞUR GETİRİRDE SENİN DE OLUR. Bunun arkası kesilmez yani. O kadar örnek varki. Ama hep diyorum ki Allah başka dert vermesin, hastalık verip derman aratmasın, daha nice derdi olan insanlar var. Bunların burda hep beraber üstesinden geleceğiz.
İyi ki varsınız... Kızını öpüyorum...

Sevgiler,

aldırma gerçekten :) ağzı olan konuşuyor ne yazıkki. biliyorum şimdi kendini daha iyi hissediyorsun bu sebeple yeniden konuyu açmak istemiyorum. yüreğini ferah tut sen en doğrusunu yapıyorsun :)

Teşekkürler arkadaşım beraber atlatacağız bu günleri...

iyi varsınız, sevgiler,

Yaşadıklarımız o kadar birebir aynıki.Aşılama ve tüp bebek deneyimleri sırasında çevreyle paylaşmak istemedim.Bu seferde kaç yaşınıza geldiniz neden tüp bebek denemiyorsunuz yaşınız geçti dediler.Oğlumuz geldi eşimim işyerinde herkes senin de çocuğun olur merak etme demiş,sanki oğlum başkasının.Bana da Allah sana da verir dediler.Benim valla içimde çocuk doğurmaya karşı en ufak bir istek kalmadı oğlum geldikten sonra.Ben de benim oğlum var.Allah ona uzun ömür versin.Allah olmayan isteyenlere hayırlısını versin diyorum.Velhasılı onların bizim hislerimizi paylaşması imkansız.Onlar bizim özümüz,evladımız,meleğimiz.Kim ne derse desin biz de onların biricik anneleriyiz.
Sevgili Limony bu tatsız sözler evladın gelince de duyabileceğin sözler,belki benim gibi hala üzülebilirsin de.Ama inan annelik çok güzel evlatlarımız çok tatlı.Ben böyle güzel,böyle yüce bir duygu tatmadım hayatımda.Herşeye değer.Tüm bekleyenlere Rabbim hayırlısını versin.

sevgili limony inanki aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz insanlar anlamıyor tüp bebek tedavisinin ne kadar yıpratıcı olduğunu.. ben en sonunda pes dedim eşimi ikna edip başvurduk ve inanın çevremde sadece 3 veya 4 kişinin haberi vardı. ailemden sadece kardeşim bildi taa ki uzmanım ailenizle paylaşın artık diyene kadar çünkü çevrenin baskısı çok oluyor herkes bir şey diyor inanın kulaklarımızı tıkadık kmseye söylemedik alana kadar her türlü soruyuda uzmanımızla paylaştık.. meleğinize kavuşsanızda yine devam edecek bir müddet insanların keşke tüp bebek + tedavi biraz daha deneseydiniz lafları size tavsiyem kulağınızı tıkayın. gerçi demesi kolay diyeceksiniz kendinizi üzmeyin meleğinizi hayal edin sevgiler

ben kimseyle paylaşmadım evladedindiğimizi paylaşmayıda düşünmüyorum annem abim kardeşim biliyor onun dışında babam dahil durumdan habersiz. eşimin ailesindeyse kardeşi annesi ve teyzesiz biliyor tabi kuzenleride onun dışında ortak birkaç arkadaşımız biliyor toplasanız 20 kişiyi geçmez. oğlumuza durumu söyleyene kadarda bu böyle gidecek. ailelerimizden uzak yaşadığımız için durumu kabullenmeleri zor olmadı. sadece annem birkez o da boş bulunduğundan heralde tedavi olun birde kendi çocuğunuz olsun dedi gözlerimden alev çıkmış olmalıki annem korktu tek cümle söyledmi kucağındaki senin torunun değilse bir daha kucağına alma o an bende üzüldüm tabi annem canım ciğerim kötü niyetli değil ama şoka uğraması lazımdı en yakınım boş bulunup fikrini söylerse el ne yapmaz değil mi. birgünde eşimin annesi buna benzer konuştu hiç tedavi olmadınız olsaydınız belki kendinizinde çocuğu olurdu dedi ona daha hiddetli bakmış olacağım ki hemen düzelti lafını gerçi bu oğlancık çok tatlı iyiki benim torunum dedi birşey söylememe gerek kalmadı. bir daha böyle konuşmalar duymadım şansım yıllardır akrabalarımızdan uzakta yaşamamız. her 3-4 yılda bir tayinimiz çıktığından il değiştiriyoruz bu sebeple sıkıntı çekmedim ama ilerde neler olur bilmem. densizlik yapacaklarıda hayatımdan usulca çıkardım farkında bile olmadılar nedenini bile bilemediler sebep uzaklık o kadar. inşallah bebeklerimiz sıkıntı çekmeden büyüyecekler. pedegog eşliğinde vakti geldiğinde oğlumu durumu söylemeyi düşünüyoruz bakalım bizi neler bekliyor. daha çok erken bunları düşünmek için :)
dün milupadan oğluma hediye geldi. :) bir kaşık ve bir mama :) artık ek besinlere geçme vakti geldiğinden mama kaşaık ve bir beslenme rehberi göndermişler çok mutlu oldum. gönderdikleri mamayı bugün yedirdim çok keyifli yedi. bende mutlu oldum. Milupa bu işi biliyor :)))

tarih doğru canım 2012 ocaktan bahsediyoruz yani bir yıl önceden siz iyi okumadınız sanırım
Canım beklemekten nevrimiz dönmüş sanırım 2013 alışamadık mı ne kusura bakma:)

Sevgili limony ve Sima 'cığım valla hani derler ya insanların ağzı torba değil büzesin diye çok doğru.Bu tür insanların yanında ya konuyu açmamak ya da ne olduğunu öğrendikten sonra hayatımızdan çıkarmak gerek.Çocuklarım için hiç düşünmeden en yakınlarımı bile silerim hayatımdam sanırım.
Sevgili Limony;
Bu lafları inan burada duymayan anne ve anne adayı yoktur sanırım.Birde benim durumum farklı biliyorsunuz benim bir oğlum var Allah cümlesinin evladıyla bağışlasın bizlere,artı birde kzım için bu yola başvurduğumu söylediğimde ya da duyanlar diyor ki;aaaa senin zaten bir çocuğun var ne gerek var ki,riskli ise yapma ne olacak bir evladın var ya,diyorlar.Ben de ya bu farklı bir durum olsun ben bunu çok istiyorum,oğlum kardeş istiyor,ikimizin de hayali gerçekleşecek.Sonra da ama sen dr.lara ne bakıyorsun kal hamile yaşamassın sorun bilmem ne örnekler falan vermeler.Ben de diyorum hadi öldüm ya da sakat kaldım.Oğluma olan vebali nasıl ödeyeceğim.Anne ben sevmedin mi sırf kardeşim için beni sensiz bıraktın demiyecek mi?Ben senin neyine yetmedim demiyecek mi?Deymez anne baba kardeş özlemi çeken masum zaten dünyaya gelmiş melekler varken bunlara değmez.Hayatta sorumlu olduğumuz ailemiz var.
Ve artı bu Ülkede yaşayan her çocuk bizim çocuğumuz,ben o kadar bağlandım ki şimdiden kızıma hamile kalsam doğursam şu an beklediğim kızımın yerini tutmaz diyorum.
Gülben Ergenin o tv yayınını izleyin orada Duygulu diye bir psikolog diyor ki:Zamanla evlat edinilen çocuklarınız aslında sizin biyolojik çocuğunuz oluyor demeyin ki bu bizim biyolojik evladımız değil;çünkü anne ve babasıyla yaşaya yaşaya çocukda ki gen yapısı değişiyor ve zamanla anneden babadan genler uyumlu hale geliyormuş.Örnek anneye ya da babaya çok benzemesi dedi.

Sevgili Arkadaşlar,

Hepimizde nasıl aynı şeyleri yaşıyoruz. Her şey, her söz o kadar tanıdık ki...
Ama anne olacağım ve bunlara güleceğim, hepimiz güleceğiz. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Burda daha neler paylaşacağız güzel anılarımızı paylaşacağız.
İyi ki varsınız...

Sevgiler,

destinacım çok haklısın benim kızımın resmini görmüşsündür facemde babasının kopyası bilmeyen hiç kimse doğurmadığımı anlamıyor babasına çok benzediğini söylüyorlar ayrıca bizim gibi evlat sahibi olmuş arkadaşlarımızın hepsinin çocukları ya annenin yada babanın kopyası rabbimin işine karışılmaz :)) en doğrusunu rabbim biliyor :)

canım 6 ay oldu ha ne çabuk günler geçiyor ben çınarlıdan malzeme alıp kına keseleri ve badem şekeri keseleri hazırladım tabi babasınında çok emeği var bu işde ikramlar hazırlamıştım gelen misafirlere en önemliside kemeraltından bindallı alıp giydirdim ama benim cadı kıyafeti hiç sevmedi eğer müsait olursanız bizde ablası ile katılmak isteriz bal kızın kınasına ballı lokumu benim için öp

Son düzenleme:
ahh arkadaşım milletin ağzı torba değil ki büzesin banada çevremde bazı densizler babaannesi büyüttü çok güzel bakıyor ama çalışmak zorunda olduğumu kimseye anlatamıyorum bizde tüm günümüzü canlarımızla birlikte olmak ilkleri beraber yaşamak istemezmiyiz ama şartlar böyle gerektiriyor en güzeli kulaklarımız tıkamak galiba

Canım üzme kendini desem de ben de sık sık karşılaşıyorum böylr şeylerle zaten bizler karşımızdakini üzmemek için elimizden geleni yaptığımız için başımıza geliyor bütün bunlar eğer lafı o an ağızlarına tıkasak ''size ne!'' diyebilsek kimse laf edemez.Daha bir kaç gün önce komşumuz gelmiş bana saman soğan kabuğu bilmem daha nelerin buğusuna otur çocuğun olur deneyenlerin hep olmuş diye hikayeye başladı kırmadım ama dediğini de yapmadım yapmam da. Ama densizlik yapmaya kalkanlara da haddini bildiriyorum Allah kınayanın başına versin diyorum.sıkıntılarımızı da mutluluklarımızı da paylaşalım BİZİ BİZ ANLARIZ boşver gerisini :)

herkse iyi hafta sonları şimdiden :)) iki koca gün ve kızımla beraber olacağım.. allah hepinize en kısa zamanda nasip etsin....

sevgili sima öncelikle nasılsın özelden mesaj yollayamıyorum henüz bana mesaj olarak face adresini yazarsan çok sevinirim senden çok öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum kızınıda senide kocaman öpüyorummmm

günaydın yüreği kocaman anneler ve anne adayları cumanız mübarek olsun dilerim dularımız kabul olur bebişlerimiz hemen gelir bir gün daha geçiyor ve her geçen gün bebeklerimize adım adım yaklaştırıyor bizleri dengesiz konuşan insanları hiç duymayın aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz kulağınızı kapatın veya verin cevabını herkes yerinde otursun yerini yurdunu bilsin demi ama ::))) mutlu olma sıraları artık bizde Rabbimin izniyle hepinizi kocaman öpüyorum kendinize iyi bakın mcuksss

Herkese günaydın,

Çok güzel haberlerin alınacağı bir gün olması dileğiyle...

Sevgiler,

demek bende yanlız değilim bu tavsiye konularında yaklaşık 2 ay önce yengemle sohbet ediyorduk konu tedaviden açıldı bir doktor var mutlaka ara dedi ben kırmadım yanında aradım sırf gönlü olsun diye değil ortam gerilmesin dedim sabrettim oysaki ben genelde sabırsızımdır, diyeceğim o ki ben hala yaşıyorum annem teyzem vs... herkes tedavi ol diyo üzülüyorum aslında br çırpıda silmek istemiyorum ileride ne olur bilemem şimdilik bebeğim geldiğinde tavırlarını hallerini görücem eğer o zamanda tedavi konusunu açarlarsa belki bende görüşmem şuanda kafamı onlara yormak istemiyorum

Günaydın anne ve anne adayları hiç kimse için kendinizi üzmeyin bana bu konuda en büyük desteği veren annem bana( kızım sen yolundan dönme kimsenin lafınıda sözünüde kafana takma dedi) ben herkesin cevabınıda veriyorum doğurmakla annelik olmaz senin beklediğin gibi hamile olanlar beklemiyor dedi çok mutlu oldum desteği bi tek annemden görüyorum. Bu arada bizim densiz gelin başkasının çocuğunu sevmek zor olur istiyorsan gel abinin çocuklarını sev demişti eve geldiğimde çok ağlamıştım daha sonra durumu anneme anlattım annem 1 yıldır gelini eve gelmesine izin vermiyor benim çocuğumu üzen benim evime giremez diyor.ALLAH annelerimizi başımızdan eksik etmesin bu gün işallah bütün dualarımızın kabul olması dileğiyle sevgiyle kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…