Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba. benim 7 yasinda bir kizim var ve yatak konusunda ona mantikli bisey yapmistik. siimdi oglumda da ayni seyi yapiyorum. park yatak aldik. bir yasina kadar onda yatti. sonra normal bazali yatak alip marangozu cagirdik. yanina koruma yaptirdik. bazanin celiklerine monteledi. hem cok guzel oldu hem de 4 yasina gelene kadar dusmeden yatti. Hem baza uzun omurlu oluyo. su an hala ayni uatakta uyuyo. masraf az ve dayanikli. oglum da su an park yatakta. gece uyanmalari bitince (ne zaman olur bilmiyorum ama) bu sefer de ranzaya ceviricem olayi. Tavsiye ederim. sevgiler.

Biz oda siparişini Çilek mobilyadan verdik. Büyüyen yataklı verdik cunku alt degistirme bölümü su an icin bana elzem. Zaten o yatak büyüdükten sınra bile en fazla 2-3 yasına kadar yatacagı icin cok dert etmedim cunku takim olarak o kadar tatli görünüyordu ki. Ama vakit daha varken bence oda işini biraz ötele derim cunku her gecen gun yeni ve daha güzel seyler cikiyor. Mesela perdesini bile yapmış Çilek mobilya çok hoşuma gitti ama biz tül perde olayını halletmiştik. Takım halı perde hatta aydınlatması tam takım geliyor. Park yatak da aldık mecburen cunku kızım sürpriz yapıp erken gelince bir koşu gidip aldık yatagı olmadığı için. Onda da yan tarafında raf gibi yerleri olanlar var kraftın, o cepler cok işe yarıyor. Işığı muziği falan da var.

Biz de bugun ilk vukuatimizi yasadik. Alt degistirirken eşim havaya kaldırmıştı kuzuyu, bir güzel işedi her yere altı açıktı çünkü :) bebek demek hep sürprizlere acık olmak demek galiba :) ve de asker gibi çalışmak :) eşim de ben de 24 saat vazifedeyiz ama çok güzel bir vazife :)

Benim oğluşum da çok acele geldiği için ikeadan sıradan basit bir yatak almıştım. Benim yatağımın yanına kurdum. Henüz oda hazırlayamadım. Çünkü uyandığında illa beni görmek istiyor. Göremezse çığlığı basıyor. Gece bir kaç defa oradamıyım diye kontrol ediyor. Sonra tekrar yatıyor. Aynı odada yatmaya alıştırmakla iyi mi ettim kötümü bilemiyorum.

biz de ikea'daki üç yanı parmaklıklı, yanında kaldırılabilir emniyet bariyerli olan yatağı aldık. odasındaki tek kişilik yatakla ikisini birleştirdik. yatağın kenarlarını minik yastıklarla çevirdim. kızım uykusunda dönerken oturuyor, küt diye kendini diğer tarafa bırakıveriyor. yatağın görünür hiçbir yerinde tahta yok, yatak kenarları için satılan ürünler de yeterli olmadı bizim durumumuza. yastıklarla pofuduk pofuduk yatıyoruz. düşmesini engellemek için yapılan tahtanın üstüne de yastık koyduk. uykusunda emekleyerek yastıkları aşıp yanıma geliyor, o derece deli yatıyoruz:))
aynı odada yatma meselesi benim de kafamı karıştırmıştı. kızım 2 yaşında evimize geldiği için yadırgamaması, kendini güvende hissetmesi için yanında yatmaya karar verdim. elele tutuşup uykuya dalıyoruz, gece beni göremezse ağlamaya başlıyor benimki de.. iyi mi kötü mü bilmem ama çok huzurlu uyuduğumuz kesin..

yıllardan sonra ilk kez bayram alışverişine çıktım bugün.. çok özel bir sabah yaşadık annem, eşim ve kızımla.. eşimin ve benim çocukluğumuzda her bayram ayakkabı alışverişi yaptığımız mağazaya gidip kızımıza rugan ayakkabılar aldık..ayakkabıları giyer giymez gülümsedi ve elimi tutup beni dükkandan çıkarmaya çalıştı. anladık ki beğendi yeni pappaları :)) çarşıda dolaştık. ilk kez gördüğü dükkanlara, fıskiyelere, ağaçlara bakındı durdu bizimkisi.. yürüyen merdivene şaşkınlıkla bindi :)) cami avlusunda kuşları izledi.. eve dönerken anneannesinin kucağında uyuyakaldı..
minik bir çocuğun bayram sevinci kadar güzel geçsin bayramınız.. iyi bayramlar herkese..

Gozlerim doldu. size de iyi bayramlar... :)

bu yaşadıgın duyguları ben ve benim gibi bekleyen diger arkadaşlarım için canı gönülden temenni ediyorum .umarım ramazan bayramında bizde evlattlarımızla mutlu oluruz.bayram alışverişine çıkarız...

Benim de gozlerim doldu, masallah. Biz de o gunleri goruruz insallah! :)
Herkese iyi bayramlar diliyorum

konuyu görünce dayanamadım yazayım istedim
bizim komşularımızın (yaşça benden çok büyükler) çocukları tam 13 sene falan olmamış gitmedikleri doktor kalmamış en sonunda devlet onlara evlat alabilme hakkını tanımış zar zor almışlar. aldıkları çocuk 8-9 yaşına girince kadın hamile kaldığını öğreniyor ve sevinç ikiye katlanıyor sonra kadın tekrar hamile kalıp 2.ciyi doğuruyor. 3 çocuk bize çok diyip kadın korunmaya başlıyor şimdi o çocuklar benim arkadaşım hepberaber büyüdük hiç bir zaman evlatlık olana kötü davranmadılar tam aksi ilk göz ağrılarıydı. şimdi o evlatlık en küçük kız kardeşini üni de okutuyor. babalarının gücü çok yok birbirlerine bakıyorlar. yani demek istediğim her şeyin başı sevgiden geçiyor. o çocuk kendini asla yalnız hissetmedi çünkü hissettirilmedi kardeşleri de herkes gerçeği biliyor ama aile hepsine eşit davrandı. hiç birini ayırmadı ve en büyüklerine saygılı olmalarını öğretti. ayrıca bizde onları hep gerçek kardeş olarak hissettik tüm köy biliyor gerçeği ama kimse bunun hakkında konuşmaz ve babalarını tebrik ederler.

bence çok iyi etmişsin.. anne babanın yanında uyuyan çocukların özgüveni ayrı uyuyanlara göre iki kat fazla oluyor. bunu üni de öğrendim. ayrıca 10 sene sonra bu çocuk ergenliğe girecek anne babasını yanında istemicek çünkü kendini tanıma girişimleri olacak o yüzden geçirebildiğin kadar zaman geçir yan yana dip dibe

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]limony[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]İstanbul Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

yarın bayram hayırlı bayramlar hepimize ayrıca
kızım ERVA da ellerinizden öper hepinizin bayramını kutlar

Merhaba Eskrymar Allah çocuklarını sana, seni çocuklarına bağışlasın. Yöntemin hoşuma gitti, fikrinizi eşimle paylaşacağım.
İyi bayramlar, sevgiler

Merhaba Kedicik ilk vukuatınıza çok güldümMaşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.
Evet sanırım oda için biraz bekleyeceğim. Dün arabayı aldığıma bile biraz pişman oldum. Çünkü kullanmadan garanti süresini geçirmeye başladı Alırken bi heves bi heyecan, aklıma bu gelmedi. Akşam düşününcede moralim bozuldu Buda bana ders oldu. Ben yapı olarak tez canlı olduğum için beklemek zor geliyor. Elimden geldiğince bekliycem artık, yapacak bişey yok.

Merhaba Fillo boşver geçirebildiğin kadar birlikte vakit geçir. Biraz büyüyünce odasına bile izinsiz girmemiziistemeyecekler nasılsa)
Öpüyorum kuzucuğunu

Maşallah minik kuzuya, canım Filloya da yazdım. Hazır sizi yanında istiyorken birlikte bol bol vakit geçirin biraz büyüyünce odaya izinle giricez nasılsa) güle güle kullansın yatağını. Bende bugün ikea kataloğuna baktım, sonradan divan olan yatak hoşuma gitti. Bir ara gidip yakından incelerim.
Güzel kızına ve sana iyi bayramlar diliyorum.

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yinede mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara…

Gule gule giysin cicilerini iyi gunlerde ins. Bizimde kizimla ilk bayramimiz olucak cok suslu cicler aldim ona hepsini cocuklugumuzdaki gibi bas ucuna haziladim daha cok kucuk bayramdan haberi yok ama olsun :))bide bugun farkettim kendime hic bisey almamisim simdi dusunuyorum ne giyicem diye:))
Herkese yavrusuyla beraber olacağı nice bayramlar diliyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…