Sude cisem Canim bugun instaniyeye gittik kan verdik dr rapor yzamicani test sonucunu alabilecegimizi soyledi istersek heyete girermisiz sizde heyettenmi aldiniz yoksa tek dr raporu yazdimi ben anlamadim bu isi insanlar niye zorluyoki bide verem savasi naptin film cekilip dr rapor yazdimi ozelin doluymus bu yuzden burdan yazdin
Canım sen hazırlıklara baslıyosun di mi :)
Sondan basliyim. sizin uzmaniniz tek tek gorusecek. yani yaninizda oyalanacak biseyler olsun :) esim beni beklerken cok bunalmisti. ben kitapci gezdim malum cagaloglu :) kittap cenneti. ogluma bile kitap aldim. kitaplar konusuna gelince bizim zaten koccaman bi kizimiz oldugu icin o konu bizde es gecildi. biz kardes kiskancligi uzerine okumustuk. ama burda yazan arkadaslardan edindigim bilgilere gore 3-4 kitap okusaniz yeter. benim sahsi gorusum ise mutlaka okyun. internetten veya kitaplardan. bebek bakimi icgudusel zatwn yapiliyo. ama bebek buyumwye basladiginda davranis gelistirmeyw basladiginda karsisinda bilincli olursaniz davranislarini olumlu etkilersiniz. ben uzmanimiza bu girusmede kitaplari degil de dogal olarak kizimla deneyimlediklerimizi anlattim. Bunlar disinda stresli olacaginizi biliyorum ama ne kAdar rahat olursaniz o kadar istesiginiz yaniti veriesiniz. yani tuh sunu da aoyle cevaplasaydim dememek icin rahat olmaya calisin. karsilikli sohbet gibi geciyo. bu mulakatin ana amaci kari kocanin tutarliligi. mesela esinizi tanimlayin diyo. Kendinizi tanimlayin diyo. eksik yonunuz guclu yonunuz. hem siz hem esiniz icin. korkmayin ve samimi olun. cok zor degil :) kolay gelsin. Bu arada sormak istedikleriniz olursa mutlaka yanitlarim. sevgiler...
Eskrymar da cevaplamış ama kitaptan çalışıp giden birisi olarak ben de cevaplayayım :) öncelikle hiçbirşey için endişeli olmaya gerek yok, eğer ki bir bebek istiyorsanız. Ben hep kendimi karşı tarafın yerine koyup düşünürüm böyle zamanlarda. Ben olsam bir bebeği bir aileye teslim edebilmek için onlarla ilgili neleri sorgularım, nelerden emin olmaya calisirim diye. Ben hep onun güvenini hissettirmeye calistim. Cunku ben kendime güveniyordum. Eğer calisiyorsan cocugun nasıl bir hayatı olacak, ona kim bakacak, iyi bakılacak mi, hayatınıza çocuk girdiğinde neler değişecek, bu değişime hazır mısınız, ailenız, arkadaslarınız evlat edineceğimizi biliyorlar mı, nasıl tepki gösteriyorlar, ona evlat edindiğini söylemeyi düşünüyor musunuz... Gibi bircok soru. Aslında düşünürseniz siz o tarafta olsanız bu tarafa soracağınız en temel sorular. Ben hep bunları düşünürdüm. Hatta okulu eğitimi onun için nasıl bir gelecek tasarladığım. Bunları da anlattım. Sadece mutlu olmasını istediğimi söyledim. İlla çok basarılı olsun, yarış atı gibi filanca okulun sınavlarını kazansın diye derdim olmayacak dedim. Sonuçta bu hayata mutlu olmak için geliyoruz.
Kitapları okumak gerekli ama tek basına kitap yeterli değil. Önemli olan senin ve eşinin bu konuya zihnen ve hayat planları olarak da hazırlığı.
Özetle babiesruscim, onların gözlerinden kendine bakıp kendini, eşini, aileni, hayatını ve olacak olan hayatını onlara tasvir etmeni bekleyecekler. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğin baska birsey olursa yine cevaplarım :)
eskymar ve kedicik çok güzel açıklamışlar.. bizim durumumuz biraz değişik gelişti, deneyimimi paylaşayım istedim.. bizimle birlikte görüştü uzmanımız..görüşmede eşime ayrı sorular, bana ayrı sorular sordular. daha çok birlikte uyumlu musunuz, neler yaparsınız, çocukla birlikte nasıl bir hayat planlıyorsunuz, neler değişecek, değişime hazır mısınız'ı sorgulayan tipte sorular... özgeçmişimizde de özellikle bunları yazmamızı istemişti. verdiğin yanıtların içtenliğine dikkat ediyorlar, ne kadar isteklisin, gerçekten çocuğa uygun bir ortam hazırlayabilecek, anne-baba-çocuktan oluşan aileyi kurabilecek misin, bunu belirlemeye çalışıyorlar. oturup kızımızın nasıl bir eğitim görmesini istediğimizden, nasıl aktivitelere katılmasını arzu ettiğimizden falan konuştuk biz.. bizim isteklerimiz mi, çocuğun ilgisi ve yönelimi mi ön planda olacağı tartıştık.. çocuğumuzla neleri paylaşacağımızı, kurallarımızın olup olmadığını sordu özellikle. eşim de ben de annelerimizle kurduğumuz ilişkilerden örnekler vererek açıkladık nasıl bir iletişim tarzı kurmak istediğimizi.. eşime ve bana ayrı ayrı birbirimizi tarif etmemizi istediler, nasıl bir insanız, eflatuna denince nasıl tanımlarsın, nasıl biridir diye..birbirimize göre en iyi ve en kötü özelliklerimizi sordular.. çok eğlendik biz bu kısımda.. bizim için en acıklı, hala aklımıza geldiğinde sözlerimizi yaşartan şeyse "size birşey olduğunda bu çocuğa bakan birileri olur mu"ydu.. ağlamaklı olduk ama yanıtladık..
çocuk, onların çocuğu bize gelene kadar. çocuğun sağlıklı gelişim sağlayabileceği en uygun aileyle bir arada olmasını amaçlıyorlar.. bize kitap önerisinde falan bulunmamışlardı. zaten ev ziyaretine geldiklerinde çocuklarla ilgili sahip olduğumuz kitapları gördüler kitaplığımızda.. ama ben mesleki anlamda da işin içinde olan biri olarak bile 2 yaşında bir cimcimenin annesi olarak daha fazla okuyup bilgi sahibi olmak istiyorum. kitaplardan satır satır sözlü yapacaklarını sanmam, ama önerdikleri kitapları okumanız ne kadar ilgili olduğunuzun bir ölçütü gibi..
heyecanlı olmanız çok normal, önemli olan ne kadar hazır ve istekli olduğunuzu hissettirmeniz.. doğru cevap diye birşey yok aslında. sizin kafanızdaki kurguları, düşlerinizi paylaşmanız son derece yeterli olacaktır.. kolay gelsin..
kitapları okumanı tavsiye ederim görüşmenin en son kısmında kitapardan sorular soruyor biz çocuklara söz geçirme sanatı ve çocuğunuzn ilk beş yılı diye iki kitap okuduk sorulara gelince cinsel eğitim ve istismardan nasıl korursun çocuğa kuralları nasıl koyarsın sözünü nasıl dinletirsin ve yapması hoş olmayan bir davranıştan nasıl vazgeçirirsin diyelim markette bişey istedi ağladı kendini yerlere attı nasıl başedersin aslında trt de süper dadaı diye bir proğman vardı yuotube den bir iki bölüm izlesen yeter kitapların özeti bu proğram
diğer konuşulanlara gelince önce kendini anlat diyor diyelim çabuk sinerlenmem dedin o arada çabukderken bubunun eşiği ne ne sizi sinirlendirir sinirlenince ne yaparsınız nasıl sakinleşirsiniz gibi sorular soruyor arada kısaca çocukluğundan buna ne yaşadın ailemle ilişkin nasıl evliliğin nasıl eşini soruyor onu anlatıyorsun sevdiği yeekten tutda iş hayatına kadar sonra aranız nasıl neler yaparsınız gibi soruları değişik şekilde soruyor baklaım tutarlımıyz diye eşimede aşağı yukarı aynı şeyleri sormuşlar
amaç tanımak bizim özgeçmişte yazılanlardan da konuşmuştuk sonra bebek gelince hayatında ne değişcek neler planlıyorsun evlat edinildiğini nasıl söylemeyi düşünüyorsun ters tepki verirse neler yapmayı planlıyorsun gibi
dedim ya amaç tanımak insan çekiniyor bişey derim olmaz korkuları oluyor ama o odaya girene kadar oluyor bu korkular zaten halimiz tavrımız nekadar istekli olduğumuzu gösterince uzmanda anlıyor
Rabbim yardımcın olsun çok stres yapma ben yapmıştım şimdi bakıyorumda okadar strese gerek yokmuş sen anlat Allah yardım eder inşallah
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]limony[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]İstanbul Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
listede adımız nerede? bugün mahkeme kararını imzalamaya gittik.minik kuzumuz kızımızda yanımızdaydı.aşkım doktoramı deldik annecik diye bana sordu.kuzum herşeyden bir haber.. cuma günü karar kağıdını almaya gideceğiz.inşaallah haftayada nüfus işlemlerimiz başlatılır.oğlumuzun ve kızımızın kimlikleri çıkar:) darısı sizlere sevgili anneler :)
listede adımız nerede? bugün mahkeme kararını imzalamaya gittik.minik kuzumuz kızımızda yanımızdaydı.aşkım doktoramı deldik annecik diye bana sordu.kuzum herşeyden bir haber.. cuma günü karar kağıdını almaya gideceğiz.inşaallah haftayada nüfus işlemlerimiz başlatılır.oğlumuzun ve kızımızın kimlikleri çıkar:) darısı sizlere sevgili anneler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?