Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
İyi akşamlar arkadaşlar,
Bekleyen herkese sabır diliyorum.
Bazı illerde nufus yoğunluğu, kültürel nedenler gibi etkenlerle evlat edindirilebilir bebek sayısı daha fazla muhtemelen.. Bu illerde başvurular mecburen daha erken sonuçlandırılıyor olabilir. Diğer illerde uzmanlar sırada bekleyen aileler varsa ve bebek/çocuk yoksa sürecin hızlı ilerletmeye gerek görmüyor olabilirler. Mantıklı olabilir. Ancak şunu atlıyorlar, siz başvurunuz sonuçlanana kadar eşe, dosta, arkadaşa, komşuya ilan edemiyorsunuz. Bu güzel süreci, endişelerinizi sadece bir avuç insanla paylaşmak durumunda kalıyorsunuz. Tedirginliği de cabası; sürekli bir tedirginlik hali.. Bu da haksızlık..Her ilden başvuranın farklı sürelerde bebeklerine kavuşmaları üzücü gerçekten..Umarım bir çözüm üretirler

Yaşamezgim, şimdi arkadaşım yarın kurumu ara:) hiç danışmanını istemeden sıranı öğrenmek için aradığını söye onlar seni aktarır. Ben bugün yine aradım. Sana soylediğim sıra 2 hafta önceki sıramızdı. Bugün bölü iki olarak soylediler sıramızı...Temmuzdan da başvurusu sonuçlanmayanlar varmış daha. Yani senin sıranın önüne geçecekler olduğunu unutma sakın, lütfennn sakin kal. Birde bana msj at lütfen sonucu

Herkese sevgiler

Merhaba Minigimiz şuan küçük çaplı bir kalp krizi geçiriyorum diyebilirim, tabiki heyecan ve panikten
Hayırlısıyla sabah olsaydı diyorum. Öğrenince sana da haber veririm canım, Umarım bilgi verirler. Şuan iyiki herşeyini önceden hazırlamışım diyorum. Bu heyecanla hiçbirşey yapamaz, kafası kesik tavuk gibi ortalarda koştururdum. Heyecandan yolları karıştırmamak için eşimle kızımızı alabileceğimiz tüm yuvaların gidiş yollarının rota hesaplamalarını yanden maps'te kontrol ettik geçen hafta.
İşte böyle, heyecanla kızımızı bekliyoruz ve bu bekleyişten de büyük keyif alıyoruz.
Darısı dosya onayı bekleyen ve onaylanıp bebeğine kavuşmayı bekleyen tüm ailelerin başına olsun inşallah.
Sevgiler

Merhaba arkadaşlar. Bir kısmınız hatırlayacaktır iller arası farklılıklardan oldukça şikayet etmiştim burada hatta listeye de eklenmiştim sonra nasıl olsa yıllar alacak bu süreç diye sessizce okudum paylastiklarinizi. Bir özet geçmek istedim görüşmelerimız hep biz aradıkça oldu ağustos 2013 başvurusuyuz Mart ayında ev ziyareti yapıldı. Ortalama zorluktaydı her şey ama misafir gelmişti ziyaret esnasında :) yine hatırlatmalarımız sayesinde dosyamız onaylandı bu ay. Terk Rıza kız erkek veya ikiz veya kardeşi ile istiyoruz demiştik. Sıramız kızda 20 li bir sayı ve erkekte 10 lu bir sayı olarak bildirildi. Sıralar süreler hakkında tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Israrla çekinmeden ilerlettigimiz sürecimize çok emek verdik ama en nihayetinde 10. Ayda onayı almayı başardık. Arasam mı diye çekinen arkadaşlara da duyurulur :) ve bir de tekrar listeye girebilir miyim :)

Nefesim hukuki süreci devam edene de evet dediniz mi? Yasamezgim sanada aynı seyi soruyorum.. Arayınca 2 sıra soyluyorlar. Bir tanesi hukuki süreci tamamlananlar sırası. Onda yirmili sayı veriyorlar suanda... Biz ilk aradığımızda sadece hukuki süreci tamamlananda sıramızı soylemişlerdi obur sıradan sonra haberimîz oldu. Hepsine evet dediyseniz iki sıranız olmalı

Biz herşeye olur demiştik canım terk, rıza, rıza kararı devam eden. Bakalım herşeyin hayırlısı inşallah.

Son düzenleme:

Tekrar hoşgeldin nefesim, dediğin gibi resmen tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bu günlere. Dosyam onaylandıktan sonra rahatladım, hafifledim resmen. Şimdi kızım ne zaman isterse, hayırlısıyla gelsin.
Seninde güzel haberlerini en kısa zamanda alırız inşallah.

Canım hepsine olur dedik ama bizim ilçenin zekisi hakim süreci devam eden çocuk verdirtmiyormuş. Gerçi senin dediğine göre bu fark yaratacak bir şey değil. Yarın arayıp soracağım. Merak ettim. Bir de biz astım varsa ya da ufak tefek sağlık sorunları varsa kabulümüz demiştik ve bu esnekliğin bizi öne geçireceğini belirtmişlerdi.

Hoşbulduk Yasamezgim :) seni gülümseyerek okuyorum hepimizi heyecanlandırıyorsun

Canım Antalyada da durum aynı. Tek uzman çalışıyor ve zor yetişiyorum diyor. Biz 5. ayda teslim ettik evrakları ama 8 veya 10 ay sonra anca ev ziyaretine gelebilirim dedi ve bu sürede bir daha görüşmemiz olmayacakmış. en azından sizinle 1 ay sonra görüşülecek , bu bile güzel bir gelişme :)

İlahi :) alemsiniz valla... ama iyi oluyor bunları yazdıklarınız sayesinde sizden çok şey öğrendim.

Evet canım ben hatırlıyorum canım seni. Hoşgeldin :) Sıranızı öğrenmenize sevindim. Su gibi ilerler inşallah sıranız.

aaaa bak bu da iyi oldu. ilerde lazım olacak bir bilgi. sağol canım :)

Gunaydın, nefesim istanbul agustos basvurularıda yeni sonuçlanıyor.. Surec yavas ilerlesede, aslında seni geciktirmiyorlar. zira bebek yok.. Yasamrzgimin de yeni bitmiş. Eylulde başvuran bir arkadaş var; kırmızı maçakızı onun ki henuz tamamlanmadı galiba.yada ben goremedim... Bu yüzden bekleyen arkadaşlar, aradılar aramadılar, niye yavaş gibi seylerle uzmemeye calışın kendinizi..Hukuksal süreci devam eden ile tamamlanmış arasında cok onemli fark var. Yanlış anlamaya neden olmak istemem. Hakim aslında olması gerekeni yapıyor. Bu evlat edinen aileyi koruyan birsey. Buna ek olarak birde rıza davalarını erken sonuçlandırıyorsa bence tayini cıkmasın diye dua edin... tam olması gereken o cunku... Rıza mahkeme kararıyla nihayete eriyor biliyorsunuz. Ama beklemek zor cok iyi anlıyorum zira bizde hukuksal süreci devam edene evet dedik hayırlısı olsun...

Merhaba arkadaşlar bizde mayıs ayında ilk başvurumuzu yaptık ve evraklarımızı da tamamlayıp verdik. Dosyamızın onaylanmasını bekliyoruz. Beni de listeye ekler misiniz? İstanbul terk rıza erkek dedik.
Ben bi rşeyi çok merak ediyorum. Dosyamız onaylanmadan sıramız oluyo mu oluyosa nasıl öğreniyoruz. istanbuldan terk rıza erkek başvuranlar için zaman nasıl ilerliyor ne kadar bekliyorlar dosya onaylanması ne zaman oluyor takriben. Birde ev ziyareti var ama arayan olmadı şimdilik. Çok merak ediyorum ama sorabileceğim kimse yok. Çok soru sordum farkındayım ama heyecanıma verin...

Sevgili minigimiz doğru söylüyosun istanbulda'da değişen birşey yok benim dosyamda bu ay onaylanır diye bekliyorum.Bukadar bekledik Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin varsın 3 -5 ay daha bekliyim önemli değil yeterki sonrasında üzülmeyeyim :)

Canlar bugün tekrar aradım ve hukuki süreci devam eden istese de istemese de biz sıradaki aileyi arıyoruz ve ek dilekçe alabiliyoruz dedi uzmanımız yani bizim burda çok bir şey farkettirmiyor. Hakim karar verene kadar 6 7 aylık oluyor bebeklerimiz. Bizi öne geçiren astım veya bronsiti kabul etmiş olmamız zira onu hesaba katinca tek hane telaffuz ediliyor :) yegenimin de hiçbir şeyi yoktu ama sonradan çıktı alerjik astimi. Bence yazık o evlatlara. Bizim gibi anneler çok güzel bakar onlara dedik :) ve hissediyorum evladım çok yakın bana..

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nefesim2013 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]BURSALI[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

bacılar nasılsınız
ben kızıma yeni bir hırkaya başladım inşallah bitince resmini paylaşırım

bacılar sıraya çok takılmayın İstanbul da dosyanız onaylandıktan sonra sırayı ilk duyduğunuz da şok olucaksınız
bizi yanlışlıkla rıza kız sırasına da koymuşlardı
ilk öğrendiğimiz de şok olmuştuk zira sıramız 13 dü sonra bayram tatili oldu tatil dönüşü ilk iş günü hemen aradım sıramız 8 e düşmüştü
sonradan bizi yanlışlıkla rıza bebek sırasına alındığımız anlaşılanca sıradan çıkarıldık sıradan çıkarılırkende sıramız 5 di
yani üzülmeyin sırayı ilk duyduğunuz da şok olucaksınız
biz terk sırasını ilk duyduğumuzda da çok şaşırmıştık zira onda da çok düşük bir sayıdan başladık
ama yavaş ilerliyor terk olunca

işte böyle bebişler yakın da geliyor
listeden de baktıysanız İstanbul da 9-10 ay ortalama arası sürüyor

gelsin bebişler

Canım biz 2013 ağustosta başvurduk liste için yardımını rica ederim :)

Bizide listeye eklemenizi bekliyoruz. 18 Nisan 2014 de basvurduk.ev ziyaretini bekliyoruz.insallah herkes bir an önce bebeklerine kavuşur temennisiyle iyo geceler.

Arkadaşlar bizi de listeye eklerseniz memnun oluruz bu ay dosyamızı teslim ettik, yanlız isim kısmına "gitaro nun eşi" yazın lütfen, yoksa gitaro bir baba adayı :)) erkek için en az 1 yıl dediler, bakalım hayırlısı, ev ziyareti bekliyoruz şimdi. En sondan başa doğru okuyorum, çok bilgilendim, bitirmek 1 ay falan sürer sanırım , 1300 küsür sayfa olmuş...

anne adayı: "gitaro nun eşi"
başvuru tarihi: haziran 2014
erkek
izmir

merhaba nefesim, başvurunuz hayırlı olsun.. biz de pek çok duruma evet demiştik. sonuçta doğursam hiçbir özelliğini seçme şansım olmayacaktı diye düşünmüştüm ben de.. kızımın bende olma nedenlerinden biri astım bronşitinin olması.. pek çok çocukta var bu tip sıkıntılar. senin gibi benim yeğenimde de var; arkadaşlarımın çocuklarında da var, öğrencilerimde de var..kesinlikle çok doğru düşünüyorsun, evle kurum arasında dağlar kadar fark var.. en önemlisi birebir ilgi var, bolca sevgi var.. kış mevsiminde bronşitle ilgili sıkıntılı dönemlerimiz oldu.. ama çevremdeki pek çok çocuktan daha az hastalandığımızı bile söyleyebilirim. umarım çabucak kavuşursunuz kuzunuza..

hukuki süreci devam eden bebeklerle ilgili en önemli konu; rızanın şekil olarak doğru biçimde alınmış olması..yasada belirlenen süreler içinde ve belirlenen şekilde..kurum, rızası alınmış davası devam eden bebekleri sırf bu nedenden tutmak istemiyor; evet davalar çok uzun sürüyor..

başvurunun çeşitli aşamalarında beklemekte olan arkadaşlara da sabır diyorum.. kuzular vakti geldiğinde yanınızda oluyor ve bu sıkıntıyla beklediğiniz bu zamanları gülümseyerek anıyorsunuz.. bir an önce yavrularınızla bir araya gelmenizi diliyorum.. sevgiler..

EflatunA çok teşekkür ederim. Insan bir satır bile okusa aynı şeyleri düşündüğünü görünce çok mutlu oluyor. Ben de bu şartlarımızı düşününce hayırlısıyla çok beklemeyiz diye düşünüyorum. Hazırlıklara yavaş yavaş başlamak lazım :) astım hastalığını da bol bol araştırdım zira anneannem de astımlı. Umarım hayat bize sadece astım zorluğu kadar oyun oynar evladım hayırlı ve bir ömür yanımda olduktan sonra ben her şeyle mücadele etmeye hazırım hepinizin olduğu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…