canım bizde rakamsal sıra belirmediler sıranız gelince arayacağız dediler ankarada prosudur bu şekilde sanırsam..
Arkadaşlar çok yoğun bir 10 gün geçirdim ,yeni gelen arkaşlar varmış hayırlı olsun
Bize gelince son görüşmemizde bitti.uzmanımız hukiki süreci devam eden rızalı bebişlerin daha hızılı ilerlediğini eğer istersek dosyamız kapanmadan bu seçeneğine talep edebileceğimizi söyledi ve bize 1 hafta verdi,bizde düşündük ve rızalı hukiki süreci devam edene karar verdik yarın dilekçemizi faxlıcam .uzmanımıza göre sıra çok hızlı lerliyormuş eylül veya ekimde bebiş gelebilirmiş inanamadım.sevlili yasamezgim bebişler yolda galiba
ay hadi inşallah, bebek gelince izne çıkacağım için öncelikli işlerimi tamamlamaya çalışıyorum ama yok aklım sürekli kızımda, gözüm telefonumda. ızne gitmeden işlerimi kolaylamam lazım diyorum ama birtürlü faaliyete geçemiyorum)
allah'ım hepimize herşeyin hayırlısını versin inşallah. Tez zamanda mutluluk haberlerimizi paylaşıp sevinelim.
.yurtdışında ne kadar güzel herkes kendi aleminde laf yok söz ok[/QUOTE .!.:ne yazikki ôyle degil , bende yurt disindayim , ama tûrk her yerde tûrk , burda da laf sôz dedikodu , insanlar baskalarini gôrmekten kendilerini gôrmûyo burda ne yazikki
Arkadaşlar çok yoğun bir 10 gün geçirdim ,yeni gelen arkaşlar varmış hayırlı olsun
Bize gelince son görüşmemizde bitti.uzmanımız hukiki süreci devam eden rızalı bebişlerin daha hızılı ilerlediğini eğer istersek dosyamız kapanmadan bu seçeneğine talep edebileceğimizi söyledi ve bize 1 hafta verdi,bizde düşündük ve rızalı hukiki süreci devam edene karar verdik yarın dilekçemizi faxlıcam .uzmanımıza göre sıra çok hızlı lerliyormuş eylül veya ekimde bebiş gelebilirmiş inanamadım.sevlili yasamezgim bebişler yolda galiba
Günaydın kıZlarben kızıma kavuştum darısı sizlerin başına, sabredin asla üzülmeyin umutsuzluğa kapılmayın çünkü miniğinizle buluştuğunuzda, onu eve getirdiğinizde şimdiye kadar hiç olmadığınız kadar mutlu olacaksınız.
hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim inşallah en kısa zamanda kuzucuğunuza kavuşursunuz ve bir ömür boyu ayrılmazsınız.son görüşmeniz kitaplarla ilgilimiydi? bizim uzmanımız son görüşmenin okuduğumuz kitaplarla ilgili olucağını söylemişti inşallah bizde sizin gibi son görüşmeyide bitirip sıramızı öyreniriz.
CANIM,ÖNCELİKLE HANGİ KİTAPLARI OKUDUKLARINI SORUYORLAR,SONRA SORULAR BAŞLIYOR
-siz nasıl kurallar koyarsınız?
-cinsel eğitim sizce ne zaman verilmeli?nasıl verilmeli?
-çevrenizde çocuğu olan ailelerde yaklaşımlarını nasıl buluyorsunuz?siz nasıl davranırdınız?
-çocuk size nasıl dünyaya geldiğini sorduğunda nasıl cevaplarsınız?
-çoçuğa evlat edinildiğini ne zaman nasıl söylersiniz?
açıkcası ben anlatırken danışmanımız ararda sordu yani mülakat gibi olmadı.Rahat ol ve aklına ne geliyorsa okuduklarını paylaş.Zaten senin anlattığını görünce onlarda rahatlıyor,okuduğunu kendini bebişe hazırladığını bilmek istiyorlar :)emin ol bitince gözümde çook büyütmüşüm dersin
A oylemi onu bilmiyordum sira veriliyor diye biliyordum
Olsun farketmez obur turlu daha heycanli olurdu ha geldi gelecek diye
Bizim terk kiz erkek farketmez ankaradan bir arkadas var nisa sanirim ismini
Yanlis yazmak istemem o oglusuna bir yilda kavustu darisi
Bizim basimiza insallah bekleyen herkesin en kisa zamanda kavusmasi
Dilegimle.
siz ne zaman başvuru yapmıştınız arkadaşım?? yani şunu öğrenmek için soruyorum demişsin ya '' Sonra yönetmelikte değişiklik olacağı ve sadece bir eşin 30 yaşında olmasının yeterli olacağı ve sıramız gelince bebeğimize kavuşacağımız söylendi.'' acaba sizden sonra değişmiş olabilirmi onu merak ettim?? diğer bahsettiğin konuda sanırım kurumdan değilde dışarıdan bi aileden bulup sonra evlat edinmemiz diimi?? peki dışarıdan bir aileyi nasıl bulacağız ki?? yani ben öyle çevremdeki herkese evlat edineceğimi söylemeyeceğim yani herkes iyi değil o yüzden sadece yakınlarım bilecek.. ee dışarıdan da çocuk bulmak içim herkese haber vermek gerekir ki bebek bulunsun..
offff zaten bebeğimiz olsun diye çektiklerimiz yetmezmiş gibi birde yok yaş yok evlilik yılı falan.. zaten bana 30 yaş çok saçma geliyor bence daha erken bir yaşa indirilmesi lazım.. ben 30umda nasıl olacağım bilmiyorum ki zaten şimdiki enerjimle o zmn ki enerjim bir olmaz ki.. bu yaşlarda evlat edinmek daha mantıklı değilmi bence yaşı 25 falan yapmaları lazım..
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum. En çokta Yaşamezgimin gelişmelerinin takipçisiyim; zira başvuru tarihlerimiz çok yakın . Ne kadar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olduğunu biliyorum; benim de sizler gibi içimde kelebekler uçuşuyor.
Şimdiye kadar sizlerin bilgisine ilave ekleyeceğim herhangi bir şey olmadığı için bir paylaşımda bulunmadım. Ancak Yaşamezgim sırasını önümüzdeki ay öğrenebileceğini yazınca belirsizlik içinde beklemesine gerçekten içim razı olmadı. İstanbul rıza 0-1 yaş kızda Yaşamezgimden sona başvuran biri olarak tek hanedeyiz. O nedenle sevgili Yaşamezgim siz de sizi çok şaşırtacak bir rakam duyacaksınız büyük ihtimalle ..
Ücretli izin ve süt izniyle ilgili olarak Biz görüşmelerimizi yaparken danışmanımız kamuda çalışanların ücretli izin alabildiğini söylemişti. Ben kamuda çalışmıyorum. Özel sektörde çalışıyorum ve iş kanununa tabiyim. İş kanununda evlat edinmede ücretli izin hakkımız yok. Geçen sene sanırım yasa tasarısı varmış; ama yasalaşan bir hak yok maalesef. Fakat silahlı kuvvetler kanununda ve devlet memurları kanununda bu hak varmış. Varmış diyorum çünkü kendi kurumumun insan kaynaklarının aktardığı bilgiyi paylaşıyorum; bahsi geçen kanunlara tabii olanlar mutlaka daha detaylı araştıracaklardır.
Kendi adıma ücretli izin hakkım olmadığını bildiğim halde insan kaynakları ile yazıştım ve ücretli izin talep ettim. Onlarda hukuk departmanından görüş almışlar; kanunlar arasında farklılık olduğu için hakkaniyete uygun davranmak açısından iş kanununda yer almamasına karşın insan kaynakları o.k. derse izin verilebileceği yönünde görüş bildirmişler. Benden önce evlat edinen birine de süt izni kullandırmışlar..
Diyeceğim o ki; mutlaka yöneticilerinizle ve insan kaynakları ile görüşün. Nasılsa yasada yeri yok diye görüşmemezlik etmeyin. Bebeğinizin bakıma muhtaç olduğunu, bu izne ihtiyacınız olduğunu bildirin.. Mutlaka içinizden en azından bazıları vicdanlı yöneticilerle toplumsal vicdanı olan kurumlarda çalışıyordur. Umarım bir gün kimsenin vicdanına kalmadan ücretli doğum iznini kullanabileceğimiz şekilde gerekli yasalar çıkar ve bizlerin de minikleri annelerinden mahrum kalmazlar.
Hepimizin yolu açık olsun
Sevgiler
Merhaba,
Birkere daha yazdıklarımı yayınlayamadan silindiler galiba; yorumumu göremedim ama mükerrerse pardon şimdiden.
Kedicik 2 arkadaşım; benimde iki aylık ücretli izin hakkımı onayladılar. Sende bende bu konuda şanslı azınlıktayız. ben ücretli izin hakkımız olmadığı için talep etmeyi bile düşünmüyordum açıkcası; ama sonra ne kaybederim diye düşündüm. Yasal hak yok ok ama vicdanlar var.Benim gibi sadece kanunda olmadığı için talep bile etmeyi düşünmeyenler vardır belki diye düşündüm ve forumda bu yüzden paylaştım. Sende varmışsın, bende varım ve benim bildiğim bir başkası da var... Nasılsa imkansız demesin lütfen kimse...
Yasamezgime gelince, beni .forumcu yaptın valla... Şimdi sakin ol, evet yakın ama daha var muhtemelen. Sıranı öğrenmek için aramak istiyorsan ara, listeye eklenmediysen iki hafta sonra yeniden ararsın:) Bende iki haftada bir arıyorum aramızda kalsın:) Bir de çaktırmamak için 2. haftada çıkan kişiden sıramızı öğreniyorum 4. haftada danışmanımızla konuşuyorum, rezalet yanii... Napalım bizi anladıklarına eminim
Sen paniksin, benide burda panikletiyorsun..Kıyafetleri yıkadığını okuyunca yüreğime iniyordu valla ben bir kaç ay sonra yapmayı planlıyordum. Bende bu hafta sonu halledeyim artık diyorum
Sıra maalesef biraz yanıltıcı oluyor. Çünkü başvurusu sonuçlananlar senden önce başvurdu ise önüne geçiyorlar. Sen bizim önümüze geçeceksin mesala..Biz sıramızı bikaç aydır biliyoruz ama ne kadar hızlı ilerliyor dersen hiçbir fikrim yok. Çünkü sıra geriye gidip öne geliyor sürekli. İki aramada aynı sayıda olduğumuzu duyduğumuz oldu bu nedenle
Referansaları ne zaman arıyorlar demiştin; bizimkileri 3 hafta sonra aradılar..nasıl insanlardır, ne kadadır tanırsın gibi sorular sormuşlar
Evlatlarına kavuşanlara bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın... Bizde biraz daha bekleyeceğiz maalesef, ama sonu güzel olacak inşallah
Görüşmek üzere
Günaydın hanımlar,
Herkesin güzel haberler alıp sevineceği, güzel ve hayırlı bir hafta diliyorum.
Minigimiz ellerinize sağlık, bebeğiniz huzurla büyüsün odasında. Canım özelden msj atabilmek için 50 tane yorum yazman gerekiyor. O yüzden özelden cevap yazamazsın şuan( Ben geçen hafta sana özelden mesaj yazmıştım gördün mü bilemiyorum. Öyle birşey yapabiliriz.
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?