Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
MERHABA ARKADAŞLAR,bebeğine kavuşan arkadaşım Allah sizi hiç ayırmasın hep mutlu olun işallah.eyar sana da geçmiş olsun zorlukları atlatmana sevindim sıranda az kalmış işaallah tez zamanda hayırlısıyla kavuşursun kızına .biz ilk görüşmeye 27 mayısta gittik evrak hazırlama aşamasındayız ,en zor kısmı öz geçmiş yazmak diye düşünüyordum ama yazmaya başlayınca gerisi geliyormuş işallah haziran sonuna kadar evraklarımızı teslim edicez.bize ozaman konuşma sırasında kurumdaki bayan şuan 10 kişi var sırada demişti bakalım biz ne kadar bekleriz.tabi birde aklımın bir tarafında acaba kurum bizi anne babalığa kabul edermi sorusu var.işallah bi sorunla karşılaşmayız.benide sıraya eklermisiniz biraz erken ama bursa 0-1 yaş erkek/kız,terk/rıza
çok uzattım galiba kusura bakmayın çok heyacanlı ve çok mutluyum herkes biran önce kavuşur işallah bebeklerine

canım bizde rakamsal sıra belirmediler sıranız gelince arayacağız dediler ankarada prosudur bu şekilde sanırsam..

A oylemi onu bilmiyordum sira veriliyor diye biliyordum
Olsun farketmez obur turlu daha heycanli olurdu ha geldi gelecek diye
Bizim terk kiz erkek farketmez ankaradan bir arkadas var nisa sanirim ismini
Yanlis yazmak istemem o oglusuna bir yilda kavustu darisi
Bizim basimiza insallah bekleyen herkesin en kisa zamanda kavusmasi
Dilegimle.

Arkadaşlar çok yoğun bir 10 gün geçirdim ,yeni gelen arkaşlar varmış hayırlı olsun
Bize gelince son görüşmemizde bitti.uzmanımız hukiki süreci devam eden rızalı bebişlerin daha hızılı ilerlediğini eğer istersek dosyamız kapanmadan bu seçeneğine talep edebileceğimizi söyledi ve bize 1 hafta verdi,bizde düşündük ve rızalı hukiki süreci devam edene karar verdik yarın dilekçemizi faxlıcam .uzmanımıza göre sıra çok hızlı lerliyormuş eylül veya ekimde bebiş gelebilirmişinanamadım.sevlili yasamezgim bebişler yolda galiba

Merhaba hanımlar nasılsınız? Bu heyecanlı bekleyişe kalbim dayanmıyor, gözüm sürekli telefonuma kayıyor. Onunla yapışık gibiyiz, sanki kolumun devamı gibi. Uzmanımı aramak ve sıramı ögrenmek için biraz daha vakit geçsin diyorum ama aramamak için harcadığım gücü size anlatamam. Resmen kendimle savaşıyorum, telefonla görüşürkende hadi konuşurken aranırsam diye görüşmelerimi kısa tutuyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun, bize sabır ve güc versin inşallah.
sevgiler

Ay hadi inşallah, bebek gelince izne çıkacağım için öncelikli işlerimi tamamlamaya çalışıyorum ama yok aklım sürekli kızımda, gözüm telefonumda. Izne gitmeden işlerimi kolaylamam lazım diyorum ama birtürlü faaliyete geçemiyorum)
Allah'ım hepimize herşeyin hayırlısını versin inşallah. Tez zamanda mutluluk haberlerimizi paylaşıp sevinelim.

amiiiiinumarım bekleyen ,hasret çeken bütün arkadaşlar en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz.ben daha hazırlı yapmadım ama neler alıcağımı belirledim,ada takımımızı bile beğendim sadece sipariş kısmı kaldı,kıyafetlerinide 1-2 günde alırım diyorum

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim inşallah en kısa zamanda kuzucuğunuza kavuşursunuz ve bir ömür boyu ayrılmazsınız.son görüşmeniz kitaplarla ilgilimiydi? bizim uzmanımız son görüşmenin okuduğumuz kitaplarla ilgili olucağını söylemişti inşallah bizde sizin gibi son görüşmeyide bitirip sıramızı öyreniriz.

sevgili fionatheprincess hayırlı olsun kuzucuğuna kavuşmuşsun rabbim sağlıklı,mutlu,sevgi dolu evinizden gülücüklerin eksik olmadı bir ömür geçirmenizi nasip etsin.darısı biz bekleyenlerin başına olsun.

CANIM,ÖNCELİKLE HANGİ KİTAPLARI OKUDUKLARINI SORUYORLAR,SONRA SORULAR BAŞLIYOR
-siz nasıl kurallar koyarsınız?
-cinsel eğitim sizce ne zaman verilmeli?nasıl verilmeli?
-çevrenizde çocuğu olan ailelerde yaklaşımlarını nasıl buluyorsunuz?siz nasıl davranırdınız?
-çocuk size nasıl dünyaya geldiğini sorduğunda nasıl cevaplarsınız?
-çoçuğa evlat edinildiğini ne zaman nasıl söylersiniz?
açıkcası ben anlatırken danışmanımız ararda sordu yani mülakat gibi olmadı.Rahat ol ve aklına ne geliyorsa okuduklarını paylaş.Zaten senin anlattığını görünce onlarda rahatlıyor,okuduğunu kendini bebişe hazırladığını bilmek istiyorlar :)emin ol bitince gözümde çook büyütmüşüm dersin

çok teşekkürler arkadaşım emin ol çok yardımcı oldun.

inşallah canım en kısa zamanada hayırlısıyla kavusalım bizde kız erkek farketmez terk istedik nisra hanımınki terk bebekmi acaba??bir yılda kavustuysa bizde 3 aya kadar belki kavusuruz..

Biz geçen sene mayıs ayında başvurmuştuk. Bizden sonra kanun yönetmelik değişmiş fln değil. Yanlış yönlendirilmişiz.
Evt dışarıdan aile bulmaktan bahsediyorum. İsterseniz özel mesaj atabilirsiniz oradan konuşuruz. Tabiiki böyle bir şey için etrafa haber salmak gerekiyor. Bizim tanıdıklarımız evlat edineceğimizi biliyor. Siz saklıyorsanız baya zor olur bulmak snrm. Bu halde bile biz zorluk çekiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Merhaba arkadasim, sirketim bana bu sürecte cok büyük destek oldu, doğum yapan annelerin hakkı olan 16 haftalık izin hakkından yararlandım. Nasıl bir şirkette calisiyorsun bilmiyorum ama kurumsal şirketler evlat edinmeye destek olmak ve özendirmek için bile bunu yapmak isteyebilir. Gerekirse sosyal hizmetlerden, evladınla bu bağı kurmak için bu süreye tıpkı doğum yapan anneler kafar ihtiyacın oldugunu vurgulayan bir yazı isteyebilirsin, eminim vereceklerdir.
Ve tabi ki sıran hayırlı olsun :) yaz bitmeden kızına kavusmanı tüm kalbimle dilerim :)

Merhaba,

Birkere daha yazdıklarımı yayınlayamadan silindiler galiba; yorumumu göremedim ama mükerrerse pardon şimdiden.
Kedicik 2 arkadaşım; benimde iki aylık ücretli izin hakkımı onayladılar. Sende bende bu konuda şanslı azınlıktayız. ben ücretli izin hakkımız olmadığı için talep etmeyi bile düşünmüyordum açıkcası; ama sonra ne kaybederim diye düşündüm. Yasal hak yok ok ama vicdanlar var.Benim gibi sadece kanunda olmadığı için talep bile etmeyi düşünmeyenler vardır belki diye düşündüm ve forumda bu yüzden paylaştım. Sende varmışsın, bende varım ve benim bildiğim bir başkası da var... Nasılsa imkansız demesin lütfen kimse...

Yasamezgime gelince, beni forumcu yaptın valla... Şimdi sakin ol, evet yakın ama daha var muhtemelen. Sıranı öğrenmek için aramak istiyorsan ara, listeye eklenmediysen iki hafta sonra yeniden ararsın:) Bende iki haftada bir arıyorum aramızda kalsın:) Bir de çaktırmamak için 2. haftada çıkan kişiden sıramızı öğreniyorum 4. haftada danışmanımızla konuşuyorum, rezalet yanii... Napalım bizi anladıklarına eminim
Sen paniksin, benide burda panikletiyorsun..Kıyafetleri yıkadığını okuyunca yüreğime iniyordu valla ben bir kaç ay sonra yapmayı planlıyordum. Bende bu hafta sonu halledeyim artık diyorum
Sıra maalesef biraz yanıltıcı oluyor. Çünkü başvurusu sonuçlananlar senden önce başvurdu ise önüne geçiyorlar. Sen bizim önümüze geçeceksin mesala..Biz sıramızı bikaç aydır biliyoruz ama ne kadar hızlı ilerliyor dersen hiçbir fikrim yok. Çünkü sıra geriye gidip öne geliyor sürekli. İki aramada aynı sayıda olduğumuzu duyduğumuz oldu bu nedenle
Referansaları ne zaman arıyorlar demiştin; bizimkileri 3 hafta sonra aradılar..nasıl insanlardır, ne kadadır tanırsın gibi sorular sormuşlar

Evlatlarına kavuşanlara bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın... Bizde biraz daha bekleyeceğiz maalesef, ama sonu güzel olacak inşallah

Görüşmek üzere

Merhaba minigimiz yazdıklarını okurken çok güldüm yaaa aynen dediğin gibi çok paniğimdir, özellikle bu konuda heyecan ve panik birleşimi de böyle oluyor ve de yazdıklarımdan bile hissediliyormuş demek ki)
Canım ben uzmanımızı tabiki dayanamayıp aradım sıranız belli ama sıranızı söylemeyeceğim çünkü sıra nosu değişkendir, sizden önce başvurup henüz dosyaları tamamlanmamış ailelerin işlemleri bitince sizin sıranızın önüne geçecekler dedi. O yüzden sadece Temmuz ayı başvurularına başlandığını öğrenebildim) olsun Buda birşeydir en azından kızımın yaklaştığını hissediyorum.
Kızımın tüm kıyafetleri yıkandı, ütülendi, kilitli poşetlerde çekmecesinde sahibini bekliyor. Şuanda da evde temizlik var, camlar siliniyor perdeler yıkanıyor. Ola ki kızım sürpriz yaparsa, sevdiğimiz birçok aile dostumuz, arkadaşlarımız kızımı sevmeye gelecekler. Misafirlerimizinde hazırlıklarını şimdiden yapıyorum. Kendimi durduramıyorum yapacak bişey yok
Izin konusuna gelince maalesef ben sadece yıllık izinlerimi kullanabileceğim, geçen yıldan beri izin kullanmıyorum kızım gelince onun yanında birgün daha fazla geçirebilmek için herşey. İnşallah bizim şirketimizde ek birşeyler yapar.
Yaa seni de panik yaptıysam kusura bakma lütfen. Kendine çok iyi bak, sevgiler

Bak temmuzu yerleştirdiklerini bilmiyordum. Gerçekten bayaa yol aldık..
Temmuz yerleştirmelerinin yapıldığını bilmek sıranı bilmekten daha sağlıklı bir bilgi gerçekten; ama yine de sıranı söyleseymiş..Biz zaten biliyoruz o sıranın geriye gideceğini, önceki başvuraların sıramızı arkaya attıgını..Heralde rıza bebekte tek liste vardır değil mi, öyleyse sıranın nerede olduğunu tahmin edebiliriz.Senin için belki sakıncası vardır diye buradan açıkca yazmak istemedim
Özelden mesaj atabiliyor muyum acaba, belli bir sayıda yorum mu yazmak lazım nedir kriteri?

Bizde eşimle duvar kağıdını yapıyoruz..İki haftada 3 duvarı boyamayı becerdik, 10 günde de bir duvarın yarısını vakit bulup kağıt yapabildik. Oda büyük olduğundan degil, beceriksizlikten. Bugün bitirebilirsek odamızz hazır. Asılda o oda da annemin yatacağını bebeğin bizim odada yatacağı düşünüldüğünde kuzu desenli kağıt ne kadar uygun oldu bilemiyorum:)
İzin işi içinde sıkmamaya çalış canını. Yıllık izinlerinde bayaa tutar, alabiliyorsan ücretsiz izinle takviye edersin. Diyelim ki o da olamıyor; unutma ki sen yine bebeğin için çalışıyorsun...bebeğin senin onu sevdiğini bilecek..Elbette gönül onlarla başbaşa geçireceğimiz uzun günler olsun istiyor;ama hayat hepimizin artık bildiği gibi duygulara göre düzen kurmuyor...Bende en fazla 3 ay geçirebileceğim bebeğimle maalesef.

Herkese iyi dinlenmeler
Görüşmek üzere

Günaydın hanımlar,

Herkesin güzel haberler alıp sevineceği, güzel ve hayırlı bir hafta diliyorum.
Minigimiz ellerinize sağlık, bebeğiniz huzurla büyüsün odasında. Canım özelden msj atabilmek için 50 tane yorum yazman gerekiyor. O yüzden özelden cevap yazamazsın şuan( Ben geçen hafta sana özelden mesaj yazmıştım gördün mü bilemiyorum. Öyle birşey yapabiliriz.

Sevgiler

Kızlar ikinize de kolaylar gelsin. Ben 5in altına düştük mü potaya girdik diyordum :) Sizin de potaya girmeniz an meselesi. Miniğim, sana da kolaylar gelsin. Biz hazirliklari o kadar yavastan almiştik ki ya olmaz korkusuyla, kızım geldiğinde hiçbirşeyi hazır değildi desem? Sadece bütün araştırmalarımı yapmış, ne alacağıma karar vermiştim ve hepsini birkaç günde tamamladim. Zaten o kadar keyifli bir alişveriş ki ve bundan o kadar mahrum kalmısız ki, insanın her gün alışverişe gidesi geliyor :)

Yazın beklemek daha kolay. Biz bayramı da değerlendirip uzun bir tatile çıkmıştık. İnanır mısınız şimdi o tatili önceki bir hayatta yapmışız gibi geliyor. Eski hayatımız nasıldı hatırlayamıyoruz bazen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…