Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Yasamezgim ozelden yazdığın mesajı simdi gordum. Ornek verdiğin sayı benim sırameylulde basvurduk tatlım.. Kusura bakma lutfen once gorsem hiç seni merakta bırakırmıydım.. Kedicik arkadaşım bizde sizin gibiyiz.. 1 ay mama araştırıyoruz, 1 ay hangi marka krem kullanacagız diye bakıyoruz..ve sonuçta hiç birsey almıyoruz.. Sonra kafamız yine karışıyor hoppp başa donuyoruz.. Bu gerçekten oyle buyuk bîr keyifmiş ki çok haklısın. Sonunda tüm korkularımızı bir kenara koyduk, kollarımızı açtı ve bebeklerimize koşuyoruz

Birde dunden beri içim içimi yiyor.. burada ki herkese çok teşekkur etmek istiyorum.. Zaman arkadaşım vakit ayırıp guncellediğin bu liste var ya, bu yolda yururken benim ulaştığım en net bilgi kaynagı oldu...o kadar kıymetli ki buraki paylaşımlar... Oyle yol gosterici oyle umut verici ki...iyi ki bu forumu yaşatmışnız, ellerinize gonullerinize saglık, iyi geceler

Merhaba canım çok teşekkür ederim. Ben eşyalarını almak için gelmesini bekleyemedim;p diyelim ki arabasını mı alacağız, eşimle birkaç hafta boyunca arabaları inceledik, mağazaları gezdik. Internette araba videolarını seyrettik, kullanıcı yorumlarını ve şikayetlerini okuduk. Sonra mağazalarda test sürüşleri yaptım, arabayı tek başıma kurdum, katladım, taşıdım. Ve sonunda tamam bunu alalım deyip aldık. Bu kadar uğraşmadan sonra almasam çatlarım Bu halimizi ona aldığımız herşey için düşünebilirsin, bir beşik için masko, modoko, birçok avm, ikea vs gezdik. Şimdi oyuncaklara ve oyun halılarına takmış durumdayız, onları inceliyoruz. Bir yandan da bebek bakım kitapları okuyorum. Üstü nasıl değiştirilirden ilk banyosu nasıl yapılıra, aylarına göre ek gıdalardan, aşılarına birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Sonunda kavuşmak olduktan sonra beklemekte güzel arkadaşlar. Dosyamın onaylandığını öğrendiğimden beri o kadar huzurluyum ki anlatamam. Şimdi keyifle hazırlıklarımı tamamlama kısmındayım. Darısı onay bekleyen tüm arkadaşlarımın başına olsun inşallah.
Ve Kedicik inşallah bizde eski hayatımız nasıldı ki diyebileceğimiz güzel günler yaşarız çocuklarımızla birlikte. Sana da eşin ve minik kızınla rüyalarından bile daha güzel bir hayat diliyorum.
Sevgiler

Son düzenleme:

Gerçekten sayıyı tutturdum öyle mi onun bir öncesi bile olsa süperrrrrrr şuan öyle mutlu oldum ki senden her seferinde güzel haberler alıyorum, çok teşekkür ederim. Hiç tanışmasakta senin bana yazdığın bir mesajla verdiğin bir haber beni havalara uçuruyor. Gerçektende buradaki paylaşım inanılmaz, buradaki tüm arkadaşlarıma bende çok teşekkür etmek istiyorum.
Mesela Zeynepeli, senin bana yaptığın yardımdan haberin bile yok. Amatem'de bana 3-4 ay sonrasına gün vermişlerdi, tüm çabalarıma rağmen değiştirtememiştim. Ve sen ek liste hazırlandığını burada paylaşınca ben yeniden hastahaneyi aradım ve görevliyi ikna edip ek listeye adımızı yazdırdım. Kızlar moral olsun, yol gösterme olsun hepinizin bir şekilde kızıma kavuşma hikayemde bir katkınız var.
Zaman senin paylaştığın listede en alt sıradan her geçen gün üst sıraya yükselişimi, arkadaşlarımın bebeklerine kavuşup isimlerinin üst listeye taşındığını görüp sevindim. Senin görevin henüz bitmedi arkadaşım, Allah'ın izniyle kendin dahil hepimizi üst listeye taşıyacaksın daha)
Kedicik2 burada yazmaya çekiniyordum, ama yazdığın bir cümle sanki beni çağırmıştı "keşke bu yoldaki tüm başvuranlar buraya gelse ve birlikte geçirsek bu süreci" demiştin. Ben senin bu lafından sonra yazmıştım ve yazdığım ilk mesajın içinde kızına kavuştuğun haberini bizimle paylaşmıştın.
Lvny sen benim en büyük moral kaynağımdın, dosyamın onaylanması sürecinde hep senin aniden, işlemlerinin çoğu bitmeden kızının haberini alışın ve birkaç günlük koşturmayla işlemlerini tamamlayıp kızına kavuşma hikayenle moral buldum, umudumu taze tuttum.
Otuznisan sen bu yolda süreç ne kadar zorlarsa zorlasın, ne kadar uzarsa uzasın asla vazgeçmemenin anlamısın benim için.
Ve burada bizimle bebeğine kavuşma hikayesini paylaşan herbir arkadaşım sizler içimde yeşeren umudun filizlerinin birer yaprağı oldunuz.
Herkese teşekkürler kızlar, evlerinizde sevdiğiniz insanlarla huzur ve mutluluklar diliyorum her birinize.
Sevgiler

Son düzenleme:
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

bacılar bende listeyi güncellemekten mutluyum
adım adım yukarı çıkışımı bu listede yaşadım
inşallah tez vakitte hepinizi yukarı taşımak nasip olucak
ben daha çok beklicem nasıl olsa hepinizi yukarı taşıcam inşallah

Bakıyorum da bizden sonra başvuranlar bebeklerine kavuşmuşlar.. Bizden aylar sonra başvuranlar neredeyse bebeklerine kavuşacaklar.. O kişiler adına seviniyorum ama kendi adıma üzülüyorum.

Hayırlısı böyleymiş ne yapalım .........

Arkadaşlar herkese selam bizim cuma sabah birebir görüşmemiz var inşallah neler sorup neler konuşuluyor burdan yada özelden yazarsanız çok sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar herkese selam bizim cuma sabah birebir görüşmemiz var inşallah neler sorup neler konuşuluyor burdan yada özelden yazarsanız çok sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler...

Hayırlısı olsun canım çağırdılar demek sonunda inşaallah görüşmeniz olumlu geçer. Darısı bizim başımıza :)

merhabalar,ben 41 yasındayım..4.5 yıllık evliyim..yasım dolayısıyla 0-12 ay bebek evlat edinemiyorum..ve yurt dısından evlat edinmek istiyorum..bu konuda bilgisi olan arkadalar bilgilerini paylasabilirlermi?? sonu cook guzel olacak bu surecte hepimize mutlu son diliyorum:)

Son düzenleme:

Hakkına hayırlısı olsun canım, her işte bizim bilmediğimiz bir hayır vardır. Kızın henüz dünyaya gelmemiş öyle düşün lütfen.

Merhaba canım. Bu konuda bilgim yok ama hani eski bir dizi vardı Mahallenin Muhtarları. Oradaki Şirin, yani asıl adı Esra Akkaya da aynı senin durumunda olduğundan yurt dışından evlat edinmiş. Gazetede okumuştum.. Hem de zenci bir bebek... Onun mailini falan bulabilirsen ayrıntılı bilgi alırsın belki.. Allahım gönlüne göre versin canım...

cok tesekkuer ederim..hepimizin gonlune gore versin..

Hayırlısı olsun canım çağırdılar demek sonunda inşaallah görüşmeniz olumlu geçer. Darısı bizim başımıza :)
Sagol canım evet sonunda görüşmek için cağırdılar bakalım neler olacak güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

hoş geldin

bacım yurt dışından evlat edinmeyle ilgili bilgim yok ama kurumun web sitesinde

Ülkelerarası Evlat Edinme :

Ülkelerarası kapsamda yer alan dosyalar Lahey Ülkelerarası Evlat Edinme Sözleşmesi gereği değerlendirilmektedir. Sözleşme gereği küçük ancak kendi Ülkesinde evlat edindirilemediği takdirde ülkelerarası bir evlat edinme söz konusu olabilmektedir.

Ülkemizde evlat edinmek üzere ailelerin sırada beklemesi nedeniyle bu kapsamda genellikle süreğen sağlık sorunları, engelleri ve bebek grubunun dışında 5 yaş ve üzeri olup genellikle erkek ya da kardeşleri olan çocuklar yer almaktadır.

Ülkemizde ikamet eden ve aynı zamanda bir başka ülkenin vatandaşlık hakkına sahip olan ya da Türk vatandaşı ile evli olan yabancı ülke vatandaşları hakkında evlat edinmenin vatandaşı olunan ülkede tanınıp tanınmayacağına ilişkin olarak Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülkelerarası işlem gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının sabıkaları olmadığını gösterir belgelerinin vatandaşı oldukları ülkeden kendileri tarafından temin edilmesi gerekmektedir.

Ülkelerarası Merkesi Makamları ile işlem başlatılacak vaka dosyalarında; bu ilke ile süren iletişimin detaylarına ve iletişim bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir.

Küçüğün yerleştirilmesi:
Küçük evlat edinecek kişi/eşlerin yanına “Evlat Edinme Öncesi geçici Bakım Sözleşmesi” ile yerleştirilir.
Geçici Bakım Sözleşmesi’nin imzalanmasından sonra, evlât edinilecek küçük, en az bir yıl süreyle bakım ve eğitimi için uygun görülen kişi veya eşlerin yanına yerleştirilir.

İzleme:
Evlât edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde mevzuata uygun olarak yerleştirilen küçük;
Evlât edinecek kişi veya eşlerin küçüğü eğitme yeteneği, aile ilişkileri, sağlığı, küçükle olan ilişkilerindeki gelişmeler ile sosyal ve ekonomik koşullarındaki değişimler yönünden sosyal çalışmacılarca izlenir.
Yapılan izlemeler sonucu üçer aylık dönemler halinde İzleme Raporları düzenlenir.
Evlât edineceklerin altsoyu olması halinde düzenlenen İzleme Raporunda onların da küçük ile ilgili tavır ve düşünceleri değerlendirilir.
Evlat edineceklerin küçüğe karşı tutum ve davranışları Kurum tarafından denetlenirken gerektiğinde danışmanlık ve rehberlik hizmeti de verilir.

bu şekilde yazıyor
istersen ilgili linkide bu http://www.cocukhizmetleri.gov.tr/tr/10568/Evlat-Edinme

rusyadan evlat edinmenin daha kolay olduğunu netten okumuştum

Konya da otur bu işler için kötü sabah kurumu aradık görüşmeyi sormak için uzmanımız tek kişi çalıştığını ve bizi ancak 1ay sonra çağırabileceğini söyledi
Ya haksızlık değilmi bu bütün illerde bir çok uzman var Konya da 1 tane var

Sagol canım evet sonunda görüşmek için cağırdılar bakalım neler olacak güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun inşallah
bacım özel mesaj kutuna bakarmısın

bacım üzülme başka illerde 3-5 tane uzman oluyor ama gene bekliyorsun
bu konu da bursa bir numara diğer illerde mecbur bekliyorsun
bu arada oyalanıcak bişey yapsan ben kızıma hırkalar örüyorum dün yeni bir taneye başladım
boğandan başlanarak yapılıyor ilk defa yapıcam onunla uğraşıyorum
çokda iyi geliyor

cok tesekkur ederim zaman..evet bende okudum..ama hangi ulkeden kolay alınabiliyor ve sıra nasıl oluyor..bizim ulkemiz de evlat edilememis cocuklar yabancılar tarafından alınabiliyor..tum ulkelerde boyle mi? telefonla bakanlıkta birimi ulasamıyorum..bu sekilde avlat edinen yada edinmek isteyenler ltf iletişime gecelim...sevgilerr:)

canım üzülme hayırlısı olsun bende 6 ay bekledim biliyorsun bence de haksızlık burda işler çok yavaş malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…