- 6 Ağustos 2014
- 961
- 2.445
- 358
hepimizde aynı heyecanlar var.. anne olmanın düşüncesi bile yetiyor bazen..ama bunca zaman sabrettik biraz daha sabretmemiz gerekiyor ..ev ziyaretlerin falan yapıldı mı ne aşamadasın bilemiyorum ama benim ev ziyaretim yapılalı 2 ayı geçti yüzyüze bir kaç görüşmemiz daha var biran önce bitsede sıraya girsek diye gün sayıyorum yavrusuna kavuşanları görünce hem çok mutlu oluyorum hemde biran önce yavruma kavuşaçağım günü bekliyorum .. inşallah en kısa zaman da hepimiz bu günleri su gibi bitirir bebişlerimize kavuşuruz değilse hepimiz deli çıkaçaz galiba :)
Herkese merhabalar :) Aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş... Hoşgeldiniz hepiniz :)
Sanırım listede ev ziyareti gerçekleşmeyen bir tek ben varım. Müracaat edeli 3,5 ay oldu ne arayan var ne de soran. Yarın sabah bir kuruma gideyim ne var ne yok öğreneyim diyorum bende. Zaman gerçekten de geçmek bilmiyor. Zaten sabırsız bir kişiliğim var ve konu çocuğumuzu beklemek olunca iyice daralıyorum.
selamlarrr......bizde müracaat edeli 2 ay oldu ama ev ziyaretimiz olmadı...canım çok sıkılıyor bu yüzden.....uzmanımızı aradık ayın 15 inden sonra gelecekmiş.....bende bu arada temizliğe vurdum kendimi...sabırr sabırr...
azosperm tıppen caresi yok kendimizden biliyorum...Çok zor bi karar gerçekten Allah yardımcın olsun canım konuyla ilgili yorumum yok herkes farklı görüşlere sahiptir bu konuda ama gerçekten çok zor bi karar sadece bunu söylemek istedim çok iyi düşünüp karar verin:1hug:
azosperm tıppen caresi yok kendimizden biliyorum...
fakat çaresiz değiliz evlad edinme gibi bir hakkımınz var benim evladım yok bazı çocukların annesi .. eğer kendi evladınız gibi düşünürseniz ben doğursam nasıl hastalığına yaramazlığına katlanıyorsanız onada katlanacaksınız ..doğurduğunuz çocudan nasıl vazgeçemiyosanız ondan da vazgeçmiyeceksiniz ..zaten doğurmak çok bağlayıcı bişey olsaydı bizler evlad edinecek çocuklar bulamazdık ..gerçekden bütün samimiyetdimle söylüyorum anne olamamak bir evladınızın olmaması gerçekden ağır bir sınav yinede elhamdülillah diyorum ..ben başvuru yaptığımdan beri hayatım pembeleşti ... korkmuyorum ne olur ne olmaz diye ben anneysem eğer evladımdan gelecek herşey boynumuzun borcu siz eğer en ufak birşeyde keşke almasaydık nerden aldık diyecekseniz yada allah bilir kimin nesi çıkacak derseniz yada ne bileyim küçüçük bir yavruya anne-babasının hatalarını yüklerseniz başaramassınız başaramayız ..unutmamak lazım onlar bütün bunların dışın da günahsız ve ben inanıyorum ki yüreğime bukadar evlad sevgisi koyan rabbim anne olmayı da yaşatacak evet doğurmıyacam ama yıllardır yüreğim de taşıyorum yetmez mi .
yazacak çok şey var ama okuyan ve benimle aynı durumu paylaşan kişiler her satırda ne anlattığımı yüreğinde hissediyor ..
herkese çok selamlar allah gönlünüze göre versin :)
nSabah kuruma gittim. Uzmanımız 1 aylık yıllık izne ayrılmış. Yerine Müdür bakıyormuş onunla görüştürdüler beni. Ev ziyaretine ne zaman gelinecek dedim. Çünkü cidden sabırsızlanıyorum. Biliyorum müracaat ettiğimiz tarihten itibaren sıraya girmiş oluyoruz ama ben rakamsal olarak bir an önce öğrenmek istiyorum sıramı dedim. Uzmanımız gibi çokta ilgili değildi bir an önce gitmemi ister gibi davrandı sanki yada bana öyle geldi bilemiyorum. Gerildim sanırım biraz. Adımı soyadımı aldı ve uzmanımız izinden döndüğünde ilk size gelmesini söylicem dedi. Bakalım.... Yine beklemek yine beklemek... Offffffff....
bir gün kızımla bir mevlütten geliyoruz...deniz oradan bir kaç duamsı hece kapmış tekrarlıyor evimize dönerken minübüste.....duamsı diyorum şu an tam hatırlamıyorum.ne idi.belki tekrarlanan bir niyaz hecesiydi.yavrum kendince bir melodi ile mırıldanıyor.uyumadı da gün içinde...
yavrularınız gelsin bir,,,
bir 3-4 yaşlarını görün inşallah.....uyumadıkları günün ne derece zor bir gün olduğunu yaşayacaksınız....bir an önce yaşayın....anlatmak istediğimin fazla dışına çıkmıyayım.deniz sürekli şarkı gibi tekrarlıyor.
tekrarlıyor da tekrarlıyor.çocuk işte anlamıyor.kızım biraz sessiz ol...sessiz...lütfen annem,ler fayda etmiyor.gayri ihtiyari gülüyorum.kadının biri kaşkarını çatmış bana
gülme diyor.başı ağrımışmış.o olsaymış susuturumuşmuş.(suskun kızı kollarının hapsinde)
ne yapabilirim çocuk o dedim.
o bayandan başka biri de cesaret almış olmalı evet susuturun şunu.ben çocuk gelişimciyim nasıl çocuk büyütüyosun polemikleri.....
sözüm ona gelişimci olan bayan rahatsız olmuşmuş telefonunda konuşamıyormuş.(diğer bayanla laf yetiştirirken b,rbirimize tel kulağında sürekli konuşuyor)
ben de okudum hanfendi ç gelişimi.buraso kamuya açık bir vasıta.asıl siz gidin özelinizi dışarıda konuşun.
ön taraftan seslenmeler....şikayetler...ben tekim....minübüse karşı.pardon yolculara karşı.denizin 4 yaşında bir çocuk olduğunu anlamadığını yapabileceğim bir şey olmadığını yüksek sesle bağırıyorum onlara...
derken kendisinn sivil polis olduğunu söyleyen bir kişi bana gömlek altından hüviyetini göstererek lütfen sakin olun yoksa çekeceğim tutanak tutacağım hakkınızda demesin mi
hiç ama hiç tahammülüm kalmadı.ne diyorsunuz beyefendi tutarsanız tutun ne yapaaksınız dört yaşındaki çocuğun ağzına kelepçe mi vuracaksınız diye bağırdım.o sırada deniz korkmuş biraz susmuştu.yolcunun biri inmek üzereydi bak polisten nasıl korktu da sustu demez mi......heee dedim evet polisi n kimliğini tanıdı da ondan korktu diye bağırdım imalı....işte nasıl çocukmuş susturmayı bilmezmişiz diye minübüsten sesler.....
ben yine yüksek sesle susmuycak işte ....konuşa konuşa büyüyecek.sizler vurmuşsunuz sindirmişsiniz susturmuşsunuz çocuklarınızı öyle büyütmüşsünüz...konuşan dşünen sorgulayan çocuklar olacak bu çocuklar diye bağırdım minübüsten inerken....benimle birlikte inen bir bayan onların istediği çocuğunuza bi tane vurup susturmanızdı.hah.niye vuracakmışım.çocuk o yaaa.çocuk...evimize sonsuz bir sinirle döndüğümü hatırlıyorum.......
sonra sonra,,,,polis olduğunu söyleyen kişinin polisliğinden de şüphe ettim....farklı nidalarda haykırdım;ki alıp götürmeliydi beni.
denizle de evde yuvarlak masa toplantımızı yaptık.her yerde kurallar olduğu bu kurallara uyulması gerektiği ile ilgili......
niye anlattım.....yapabilirmiyim,edeblirmiyim sevebilirmiyim koruyabilirmiyim kendimin gibi sevebilirimiyim kendimin gibi davranabilirmiyim,komşu n der kocamın ailesi çevre vs vs uzar gider korkyularınız endişeleriniz.herkesin hissi farklı.....
oluyo oluyo.....bal gibi oluyo....bal ötesi.....öyle bir sahipleniyorsunuz ki....yeri geldiğinde atmaca olup koruyorsunuz yavrunuzu....
herkese çok sevgiler...
ya o kadar güzel anlattın ki hevesim arttı inan .. rabbim anneliği yüreğimize koymuş gerisi hikaye bahane aslında ne korkma nede endişe kalmıyo insan da anne olmak yetiyor ....
inşallah daha da erken kavuşursun yavruna ...bacılar bu aralar bir heyecanlıyız ki sormayın
sıramız düşmüş
artık tekli rakamlara az kaldı
inşallah tahmini olarak ocak şubat yada mart ayı gibi kızımız geliyor
her çalan 212 li numaraya bir heyecanla açıyoruz
olur ya bizden öndekiler hasta bebek istememiştir
sıra bize gelmiştir
tekli rakamlara düşünce artık hazırlıklar başlıcak
inşallahinşallah daha da erken kavuşursun yavruna ...
bacım nasıl sevindim anlatamam inşallah biran önce yavruna kavuşursun umarım beklediğindende önce gelir yavrun darısı bizlerin başına inşallah biz henüz sıramızı öğrenemedik uzmanımız izindeydi pazartesi izinden dönüyor bende hafta içi arayıp sıramızı öğrenicem inşallah çok yüksek rakamlardan başlamayızbacılar bu aralar bir heyecanlıyız ki sormayın
sıramız düşmüş
artık tekli rakamlara az kaldı
inşallah tahmini olarak ocak şubat yada mart ayı gibi kızımız geliyor
her çalan 212 li numaraya bir heyecanla açıyoruz
olur ya bizden öndekiler hasta bebek istememiştir
sıra bize gelmiştir
tekli rakamlara düşünce artık hazırlıklar başlıcak
Bacım sıran yüksek rakamlar dan başlaya bilir ama çok hızla düşüyor zaten eli kulağında senin kızın nerdeyse 9 ay olmuş siz başvuralı hazırlıklara başladın mıbacım nasıl sevindim anlatamam inşallah biran önce yavruna kavuşursun umarım beklediğindende önce gelir yavrun darısı bizlerin başına inşallah biz henüz sıramızı öğrenemedik uzmanımız izindeydi pazartesi izinden dönüyor bende hafta içi arayıp sıramızı öğrenicem inşallah çok yüksek rakamlardan başlamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?