Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bugün böyle içim kıpır kıpır... bir süredir bu zaman nasıl geçecek bunalımından çıktım gibi.

bugün uzmanımızla dördüncü görüşmemiz vardı. çok güzel geçti. görüşmemizin sonunda, hamilelik süreciniz artık başladı, doğumu bekleyebilirsiniz dedi. nasıl mutlu oldum anlatamam size :)

beşinci görüşmeyi referanslarımızı arayarak tamamlayacağını, artık bekleme sürecine geçtiğimizi söyledi. sıramızı da 62 olarak resmen öğrendik. yani ilk başvurumuzdan bu yana 12 sıra atmış. bir de bugün şehirdışından 12 günlük bir bebek için bir aileyi aradıklarını söyledi. aile normalde arka sıralardaymış, ama öncesindekiler terk bebek istedikleri veya şehirdışına hayır dedikleri için sıra otomatik atmış. bunu duyunca şehirdışı hayırımızı evet yaptık biz de :)

ay bilmiyorum ama sanki kızıma bir yıl içinde kavuşacakmışım gibi bir his oluştu içimde. böyle kıpır kıpırım, anlatamam.

Allah'ım hepimize kucağımıza bebeklerimizi hayırlısıyla tez zamanda verdirsin inşallah :)

Zaman ayırıp da bu kadar detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim. Inan kendim kavuşmuş gibi mutlu oldum okurken. Ne kadar güzel yazmışsın. Umarım hep birlikte ve sevgi dolu olur aileniz. Yazılarının devamını bekliyoruz. Allah a emanet olun.

Her kavuşma hikayesi, burada bayram demek, ne güzel.
Allah bebişinizle birlikte analı babalı uzun mutlu bir ömür nasip etsin sizlere...

selammmm......evet canım ya ev derli toplu herzaman dağıtan olmayınca ( ne bileyim zaman başka turlu geçmiyor....
ayım 16 sı oldu hala arayan soran gelen giden yok.canım çok sıkılmaya başladı..

baharım ne güzel anlatmışsın...kolay ağlayan biri değilimdir ama yazdıklarını okuyunca gözlerimden akan yaşlara ben inanmadım ne oluyoe bana dedim...Allahım mutluluğunuzu daim etsinnn...darısı bizlerin başına tez vakitte hayırlısıyla...
gerçekten daralmaya başladımmm..(

okudum huzur buldum Rabbim daim etsin

kalbim çıkıcak oldu
bacım sen nediyorsun
Allahım demek ekim başvuruları yerleşiyor 2013 başvuruları değilmi
bizde ocak ta başvurduk
bizim uzman daha çok erken çok beklersiniz sıranız 5 e düşsün öyle odasını falan alın dediği için daha bişey almadık
öyle bir müjde verdin ki ne diyim
özelden bana yazarmısın uzmanınız kim bizimkisi hiç böyle bilgiler vermiyor
ve sıranızı öğrenmek için bile haber vermiş nekadar duyarlı bir uzmanınız var
maşallah diyim nazarım değmesin
ufff ya çok heyecanlandım
bacım ya demek eylül

ilk şokla anlayamadım 2013 ekim başvurularımı yoksa 2012 ekim başvuruları mı yerleştiriliyor

bacım kusura bakma heyecan dan bildiğim halde uzmanını sormuşum
çok garip oldum 2012 ekim mi yoksa 2013 ekim mi
keşke online olsan da cevap versen
şimdi sabah olur mu bana

Canım arkadaşım bu kadar mı güzel anlatılır.Birebir ben de seninle aynı duyguları yaşadım.Kişiler başka,duygular aynı.Haberi aldığımda tüm gün heyecan ve sevinçten ağlamıştım.Görmeye giderken dizlerimin bağı çözülmüştü,eşim olmasa kendimde yürüyecek gücü bile bulamazdım.Ben de aynı yorumu yapmıştım:Ne nikah,ne üniversite sınavı bu her heyecanın üstünde bir duygu.Artık yavruna kavuştun,o da sana kavuştu,anne oldun.Rabbim seni bu yüce makama layık gördü,yavrunu sana nasip etti.Bundan sonra Allah elem,keder vermesin,mutluluğunuz daim olsun.Çok iyi bir anne olacağına(olduğuna)inanıyorum.Büyüdükçe sana ve babasına bağlılığı daha çok hissedilecek,sevgisi,düşkünlüğü hep annesine babasına olacak.Çok güzel bir duygu ve büyük bir sorumluluk bir çocuğun hayatındaki en özel kişi olmak.Allahım bekleyen tüm arkadaşlarımın da tez zamanda yüzünü güldürsün.Onlarda vaktini saatini bekliyor,bu bekleyiş yaşamlarındaki en önemli varlık için o nedenle beklemesi bile güzel...

slm dostlarr.yeni gelen arkadaşlarım hayırlı olsun başvurunuz.yavrularına kavuşan annelerimiz sizin adınıza çok mutlu oldum..ben hala beklemekteyim.yavrumun gelecegi yok ...çok uzun oldu bu bekleyiş.umutsuzluk son safhada artık...uzmanımızın rahatlıgı yaşadıgım yerin küçük olmasından dolayı bide yavrumun yaşının büyük olması malesef beklemeyi uzatıyor...hakkımızda hayırlısı deyip avutuyorum kendimi...ALLAHA emanet olun..görüşmek üzere...

çok üzgünüm neden ama neden bize bu yapılıyor biz sırada beklerken bizden aylar sonra başvuranlar almış bile
tamam kısmete bizde inanıyoruz da kısmetimizin engellenmesine anlam veremiyorum
neden bize bu yapıldı he bir sıkıntı yaşattılar zaten onca tedavide yıpranmışın
inanın bu süreçte yaşadıklarımız tedavide yaşadığımız sıkıntıları geçti
haksızmıyım 2013 ekim başvuralarının yerleştirilmesi yapılıyor 2013 ocak olarak biz hala sıradayız şimdi gelde sıranın doğru gittiğine inan

okudum bacım çok teşekkürederim
okudum yıkıldım
çok üzgünüm deli gibi ağlıyorum olmaz böyle bir şey
yanıyorum ne diyim
çok özürdilerim bacım seni üzmek istememiştim sanırım bizim bebekler terk bebek olduğu için sıra atlıya biliyor çünkü onlar en son yerleştirmeleri sölüyorlar yani terk veya rıza kararı belirtmedikleri için sanırım böyle oluyor çok üzgünüm...

ilk şoku atlattım :)
şimdi iyiyim
dediği tam anlayamadım bizde terk ve kız istedik ama şu sıra atlama olayı nasıl oluyor
terk bebekte rıza kararı olmuyor ki

hemde ne özürü bacım olurmu öyle şey

ilk şoku atlattım :)
şimdi iyiyim
dediği tam anlayamadım bizde terk ve kız istedik ama şu sıra atlama olayı nasıl oluyor
terk bebekte rıza kararı olmuyor ki
dün uzmnaımızla sıra kousunu konuştuk. bize anlatılan şu. mesela şehir dışında bir bebek var, rıza kararıyla verilecek. sıra bekleyenlere bakıyorlar; önce yaşı bir sonraki yaşa geçenleri listeden soraki listeye geçiriyorlar (şu 40 yaş meselesi). ardından terk/rıza ayrımına bakıyorlar. misal bebek rıza ise ve terk isteyen varsa başlarda onlar atlana atlana ilk farketmez veya rıza diyene kadar gidiyorlar, orada da lehirdışına evet demiş mi diye bakıyorlar; eğer hayır dendiyse listede buna da evet diyen ilk aileyi arıyor. yani beklememizi başta belirttiğimiz kriterler etkiliyor. dün mesela bizim buradan listelerde çok gerilerde olan bir aile aranmış bebek için; kadıncağız şaşkınlıktan şoka girmiş. nedenini böyle açıkladı uzmanımız. hatta bunu anlatınca bizde şehirdışına başta neden bilmem hayır demiştik; dün olura çevirdik.

içini rahat tut canım, hakkında hayırlısı var alnında yazılı bbir bebek, o krierleri de belki bize bu yazı koyduruyor.... gelecek kızın ve şu süreçte yaşadığın herşeyi uutacaksın. biz de burada senin kavuşma hikayenle kah ağlayıp kah gülerek bekleyişimize devam edicez. ve seni hikayenle bekleyişimizin umutsuzluğunu silip umut yakacağız kalbimizi. az daha sabır....

bacım evet sıranın bu şekilde gittiğini biliyorum
ilk başlarda çok hızlı düştük çünkü önümüzde olupta rıza bebek olur diyenler alıyordu
sonradan sıramız yerine oturdu artık sadece terk sırasında bekleyenler var
ayda 2 sıra anca ilerliyor
ama nasıl oluyor da 2013 ekim terk bebek başvuraları yerleştirilir bunu anlamıyorum
bu nasıl oluyor
listeye sıradan bakılsa bile ocak ayı başvurusu dururken ekim başvurusu yerleştirilir bunu anlayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…