Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Teşekkur ederim bilgiler icin biz 0-1 yas icin basvurduk sabirsizlik edip her seyini hazirlamistik.

çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız. bizim çocuğumuz olmadığı dönemde çok istiyordum, Allah a şükürler olsun ki oldu bebeklerimiz, ama benim o içimdeki istek halen bitmedi ve hatta dahada arttı , sanki bir yerde bir bebek beni bekliyor gibi hissediyorum. çocuklarım Allah uzun ömür versin birbirimize bağışlasın 3 yaşını geçtiler okadar uykusuz kaldım, okadar stres atlattım, o kadar yoruldum, ama neden bilmiyorum benim sevgim halen taşıyor. daha doymadınmı diyenler var ama doyulacak bir sevgimi sanki bu evlat... Eşimi ikna edemezsem ilerde belki yuvaya başvurup gönüllü annelik mi talep etsem diye düşünüyorum. çilek bebeğin annesinin yazılarınıda okudum, muhteşem bir duygu... ben bu şekilde anne olmayıda bir doğum şekli sayıyorum, öyle olmasa Mevla buluşturmazdı zaten diyorum.
kuzenim 2 aylıkken aldı kuzusunu yuvadan evlat edindi, ama bana göre doğurdu. o alabilmek için emekleri, büyütmek için emekleri ve şimdi bağını sanırım tahmin edersiniz, anne babasına nasıl benziyor anlatamam, nasıl düşkünler birbirlerine, henüz 4 yaşında , kuzenimde iyiki gebeliklerim iyi sonuçlanmadı yoksa oğlumla kavuşamazdım diyor.
Allah ım herkese hepimize hakkımızda hayırlısını versin...

Merhaba benim prenses kızım 1yasıni gecti ben kızımi gece uyuttuktan sonra hergun bu sayfayi okumadan uymuyorum bir kardesim daha kuzusuna kavusmusmudur diye merakla okuyorum mutlulugu paylaşabileyim diye kizim annnne diyo okadar guzelbir duyguki hayal bile edemiyodum simdi kizim annnne diye bana sesleniyo tahmin ediyorumki bu sayfayi karar verebilmek icin okuyan arkadaslarim vardir gec kalmayin lutfen hayatiniz cok tatli yavruyla tatlaniyo hayatınız cok degisiyo bekleyenarkadaslarimda güzel haberlerini okumak dilegiyle

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Uzun süredir istanbul da hareket yok
Şu ocak ayı bir gelse artık müjdeler alsak
Ben de ocak ayında kurumu arıcam belki azcık da olsa sıramız ilerlemiştir
Aralık sonu ocak başı gelir diye tahmin ediyorduk
Evde ki hesap çarşıya uymadı

Bacılar bir şey sorucam
Şimdi bizim sıra eğer tek basamak lara inmiş olursa acaba odasını falan yapsak mı
Yoksa ilk 5 olunca mı yapsak
Malum terk de çok bekliyorsun ayda bir sıra ya iniyor ya inmiyor
Çok mu erken olmuş olur

işte beklediğim haber :)
uzun zamandır girmedim foruma.
Çok ama çok sevindim Hazancığım.. konuşma bozukluğu ve diğer bir çok şey sizinle birlikte yaşamaya başladıktan, sizin sevginizi hissettikten sonra sona erecek.. öğrencilerimde benzer örnekleri yaşadığım için çok iyi biliyorum.. sık sık gider gelirsin okullar tatil olana kadar.. bu arada odasını falan hazırlarsınız.. biliyorum bırakıp gelmek kötü oluyor.. ama bu da geçecek..
herkese sevgiler :)

Kızlar bugün çok yağmur yağdı
Hava da kapalı hiçbirşey yapmak gelmiyor içimden

bence ufak ufak başlanabilir. acele etmeden keyfini alarak hazırlanırsın... bakarsın eksik birşey çıkar kızın gelmeden ufak ufak hepsini tamamlarsın :) ben 20'li sayılara düşünce başlamayı planlıyorum mesela, ama biz terk/rıza ayrımı yapmadık, bir de şehirdışı da var... ama size ayda 1 bebek bile olsa, Allah'ımın işi belli mi olur, tekli sayılara düşünce hazırlıklı olmakta fayda var :)

Her yıl sıranızı belirten mektup gelecek demişlerdi, bu başvuru tarihimiz mi yoksa ocak ayımı. Bilen varmı?

koruyucu annelik nedir oda sizdemi kalıyorr..
merhaba geç gördüm msjınızı bizim koruyucu ailelikte 5. ayımız bitti evlendiğimizden beri yaptığımız en güzel şey bizim için oğlumuzla çook mutluyuz ve inşallah bozulmaz mutluluğumuz . koruyucu ailelikte çoçuk hep sizinle kalıyor ailesi belirli zamanlarda görmek istedğinde eğer sizde müsaitseniz aile görüştürülüyor. oğlumuz annesini tanımıyor geldiğinden beri 1 kere görüştüler durmamış yanında tanımadığı için anneciğime gidicem diye ağlamış kim bilir ne kadar üzülmüştür kadıncağız ama zamanla öğrenecek yavrum ((inşallah ailesi onu bizden ayırmaz hep dua ediyorum.eğer düşünüyorsanız hiç zaman kaybetmeyin bir yavrunun daha mutlu bir ailesi olsun . evlat edinmek için çok uzun süre beklemek zorundayız 1 yol olacak neredeyse sıramız hiç ilerlemedi bile iyiki koryucu aileliğide tercih etmişiz kızımızı beklerken önce bir oğlumuz oldu ve çoooooook mutluyuz.

ne mutlu size şu yaşamda ömrünüz hep güzel geçsinn tebrik ediyorum sizii..eşinizi duyarlılığınızı . insan oluşunuzu ..

Arkadaşlar bu haberi sizinle de paylaşmak istedim.

Evlat edinen kadına doğum borçlanması müjdesi
Ana Sayfa
30 Aralık 2014 Salı

Ali Tezel
ali@tezel.com
Kadın sigortalının iki yaşını doldurmamış herhangi bir çocuğu (en fazla üç çocuk) eşiyle birlikte veya münferit olarak evlât edinmesi halinde evlât edinilen çocuklar için de doğum borçlanması yapılabilecek.

Uygulamanın ayrıntıları SGK’nın 2014/32 sayılı Genelgesiyle ortaya konuluyor. Buna göre 0-2 yaş arası çocukları yöntemince evlat edindikleri çocuklardan dolayı doğum borçlanması yapmak isteyen kadın sigortalıların aşağıdaki adımları atmaları gerekiyor;

İŞLEMLER HEMEN YAPILIYOR

“Borçlanma Talep Dilekçesi”nde “Çocuk evlât edinildi ise:” alanındaki “Evet” kutucuğunu işaretleyen ya da çocuğun evlât edinilmesi nedeniyle doğum borçlanması yapmak istediğini beyan edenlerden evlât edinmeye ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından düzenlenen “Evlât Edinme Öncesi Geçici Bakım Sözleşmesi”nin bir örneği ibraz edilecek. Çocuğun evlât edinildiği tarih olarak sözleşme onay tarihi esas alınarak borçlanma işlemleri sonuçlandırılabilecek. Bu sigortalılar için doğum borçlanmasının başlangıç tarihi, sözleşme onay tarihinden itibaren başlayacak olup, doğum borçlanmasının başlangıcı sözleşme tarihinden önce olamayacak.

Evlât edinilen çocuk için yapılacak borçlanmalarda çocuğun doğum tarihi esas alınarak iki yıllık süreyi aşmamak koşuluyla evlât edinilen tarihten sonraki süreler borçlandırılacak.

Örneğin 08.08.1998 tarihinde 506 sayılı Kanuna tabi çalışmaya başlayan kadın sigortalı 22.07.2004 tarihinde doğum yapmış olup, 12.04.2005 tarihinde çocuğu başka bir kadın sigortalıya evlâtlık olarak verilmiştir. Doğum borçlanması için SGK'ya müracaat eden kadın sigortalılardan doğum yapan kadın 22.07.2004-11.04.2005 süresi için, evlâtlık alan kadın da 11.04.2005-21.07.2006 tarihleri arası müddet için doğum borçlanması yaptırılabilecektir.

Borçlanma işlemleri; sigortalıdan, işverenden veya kamu kurumundan yukarıda bahsedilen belgeler hariç herhangi bir belge istenmeksizin, SGK'nın kullandığı tescil ve hizmet kayıtları ile MERNİS (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) programı sayesinde sonuçlandırılabiliyor.

Hazan çok sevindim sizin adınıza, Allah tez zamanda kavuştursun sizi

zamancım başlayabilirsin bence tadını çıkaraçıkara hazırla bizimki biraz erken olduğu için hiçbirşeyi hazırdeğildi bide okorku varya ya olmazsa bende hiçbirşey almaıştım bu endişler yüzünden kızım geldiği gün almak zorunda kaldım pek tadıolmadı yani bide ben ilk zamnalar hepbaşka çocuklara örgüler örerdim arada kendi çocuklarıma ama zamanla acıttı çok içmi gördükçe o örgüler verdim başkalarına hep hayalimdi çocuğuma örüp örüp giydirmek ama kızıma hiç nasip olmadı ördüğümbirşeyi giydirmak yeni yeni başlıyorum oda çok zor yani demem oki tadını çıkara çıkara yap odasını hakkında en hayırlısı en güzeli olsun inş

merhaba arkadaşlar bizim mahkemeye az kaldı benim merakettiklerim var mahkemede neler yaşanıyo diğer ailelede ordaoluyomu görüyomusunuz neler soruluyo mahkemesi biten ve bilgisiolan arkadaşlar yazabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…