aradıkları gün kuruma gidip birkaç seçeneği değerlendirmeniz istenecek.karar verdiğiniz yavruyu görmeye gideceksiniz.10-15 dk ibi bir süre birlikte olacaksınız.1 yaş çocukta bu süre bu kadar dı.kararınız gördüğünüz çocukta ise bir hafta alıştırma programına alıyorlar.hergün yarı iş zamanı ,tam da olabilir,sşzşn şartlarınıza bağlı.hergün çocukla birlikte olup vakit geçireceksiniz....tamam artık alıştınız dediklerindee artık o sizin.alacağınız gün resmi işlemleri tamamlıyorsunuz.
benden size.sizlere bir tavsiye ya da uyarı!!
yavrunuzla ile ilgili öğrenebileceğiniz tüm bilgileri öğrenmeye çalışın.ne olursa...anne sütü emmiş mi.doğum şekli,ne zamandır orada imiş.görmeye gelenleri varmıymış. çocuğun /bebeğin huyları uyuma saatleri neyi sevip sevmediği yemediği gibi gibi.bunları sohbet sırasında bakıcı annelerden öğrenebilirsiniz...bir de gelecekte lazım olacak...mutlaka bir fotoğraf çekilin derim ben.içeride foto yasak.ama bahçade ya da bina önünde olabilir.sevgi ile...
bir de şimdiden evde yaşa uygun yiyecekleri içeceklerini bezini giyeceklerini özellikle de yatağını yıkanma leğenin, lifini herşeyini hazır edin.telaşla o kadar çok lşey unutuluyor ki...eviniz dolup taşacak...ikramlıklarıda dolaba hazır etseniz iyi olur.çünkü artık hiçbirşeye vaktiniz kalmayacak. yavrunuzu sevmekten..........
çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız. bizim çocuğumuz olmadığı dönemde çok istiyordum, Allah a şükürler olsun ki oldu bebeklerimiz, ama benim o içimdeki istek halen bitmedi ve hatta dahada arttı , sanki bir yerde bir bebek beni bekliyor gibi hissediyorum. çocuklarım Allah uzun ömür versin birbirimize bağışlasın 3 yaşını geçtiler okadar uykusuz kaldım, okadar stres atlattım, o kadar yoruldum, ama neden bilmiyorum benim sevgim halen taşıyor. daha doymadınmı diyenler var ama doyulacak bir sevgimi sanki bu evlat... Eşimi ikna edemezsem ilerde belki yuvaya başvurup gönüllü annelik mi talep etsem diye düşünüyorum. çilek bebeğin annesinin yazılarınıda okudum, muhteşem bir duygu... ben bu şekilde anne olmayıda bir doğum şekli sayıyorum, öyle olmasa Mevla buluşturmazdı zaten diyorum.eşine zaman ver...ben de aynı düşünceler içinde idim.bunu kabullenmem yıllarımı aldı.asla istemiyordum.pazardan meyve almıyoruz.ve yahut bir gömlerk.ben bunu beğenmedim deyip birbaşka alternatifi yok.çok iyi düşünmeli.kendime hakim olamam ya bağırır kötü davranırsam kendi çocuğum olur da aralarında haksızlık yaparsam en küçük bir ayırım beni mahvederdi..beynimdeki görünmez çatallı kötülük meleğitabiiii o senin değil ondan bağırdın ondan böyle yaptın vesaire vesaire....içim vesvese ile dolu idibu konuda.benim doğal yollarla çocuğum olmadı belki bu bir avantaj.ama şunu söyleyebilirim.çocuk bu.sizden doğsa da doğmasa da onu eğer çocuk olarak kabul ederseniz içinizde sevgi varsa çocuk sevgisi insan sevgisi doğaya her şeye karşı...inanın hiçbişey olmuyor.şimdi kızımızı nasıl seviyoruz bir bilseniz...inşallah sizlerde bu zamanları atlatıp yavrularınızla birlikte olduğunuzda anlıyacaksınız.
öyle ki.bakın yıllarca çocuk sahibi olamayışımızı artık bir avantaj olarak yazmama sebep oldu....eşinize evlat edinenlerin hayatlarını hikayelerini okutun....araştırma yapın.bir çocuğun kurumda mı daha
sağlıklı yoksa sevgi ile büyütülebileceği br ortamda mı daha sağlıklı gelişebileceğini idrak etmesini sağlayın...
bir de kendimize şunu soralım..evlendiğimiz yıllarda çocuk sahibi olsa idik o çocuklar mı yoksa şimdi zamanda büyütülen çaocuklar daha şanslı daha akıllı daha meraklı daha araştırmacı daha gözlemci daha özgüvenli olurdu.daha lar çok...belki biraz geç başlıyoruz ama daha bilinçliyiz
hayırlı akşamlar...
evt benden size güzel haber var :))
koruyucu aile için 7 yaşında bir kızımız var diye aradılar.çarşamba günü buluştuk kızımızla... .çok heyecanlıydım .saat üç bucukta ancak görüşebilirsiniz dediler.
kızımız odaya girdi..hemen bana bakarak sen koruyucu annemisin dedi.o an ne diyecegimi şaşırdım .sonra kucagıma aldım .öptüm yanagından .aşık oldum orda kızıma..oda beni öptü.bizimle yaşamak istermisin dedim.evt dedi.o masumiyetiyle..en fazla 15 dakika görüşebildik..sonra psikolog onları gönderdi.orda herkes duygulandı.ben şaşkın ne aglamak ne sevinebilmek. bütün duygular karmakarışıktı....psikologla görüştüm .eşim dayanamadı saten hemen aşşaya indi.çok duygusaldır.kızımızda hafif konuşma bozuklugu var..zamanla bu konuşma bozuklugunun düzelecegini söyledi psikolog..buda yaşamış oldugu travmalardan olmuş.ablası ve abisi normal konuşuyorlarmış.uzmanımız acele etmememizi.saten hafta sonu il dışında olacagı için pazartesiye kadar düşünmemizi istedi.bana kalsa o akşamı alır gelirdim kızımı.onu orda bırakıp eve gelmek çok zor oldu.. kızımla yaşayacagım zamanın çabuk gelmesini diliyorum..akşam eşimle saten olumlu karar verdik..kızımız sanırım çok uzun yıllar bizimle olacak..uzmanımız babasıyla görüşme yapacak.evlat edindirmek isteyip istemedigini soracak eger olumlu olursa kızımız bizden inş hiç ayrılmayacak.tek dilegim RABBİMDEN babasının çocugunun iyiligini düşünmesi ve onay vermesi.ama bunlar hep zamanla olabilecek durumlar.
koruyucu ailede büyük çocuklarda alışma uyum saglama zamanı var.ilkokul bire gittigi için onbeş tatile kadar hafta sonraları bizimle kalabilecek.okul yarı tatile girdigi gibi kızımıızı yanımıza yerleştirecekler..güzel günlere çok az kaldı ..okulların tatil olmasını bu kadar çok isticemi hiç tahmin edemezdim..aklım hep kızımda ..hayallerim hep kızıma odaklı.hakkımızda hayırlısı olsun inş..bu kadar beklemişiz 1 ay daha bekleriz..
bu arada zamancım 2013 listesinde bende varım.bu arada evlat edinme sıramız hala devam ediyor.iptal etmedik.onun için listede ismim durursa sevinirim..bellimi olur kızım ayagını sürüklerde bi kardeşi de gelir.iki kardeş büyürler.süper olur :)))
ALLAHA emanet olun .yavrularımıza tez kavuşmamız dilegiyle....
Bacılar bir şey sorucam
Şimdi bizim sıra eğer tek basamak lara inmiş olursa acaba odasını falan yapsak mı
Yoksa ilk 5 olunca mı yapsak
Malum terk de çok bekliyorsun ayda bir sıra ya iniyor ya inmiyor
Çok mu erken olmuş olur
merhaba geç gördüm msjınızı bizim koruyucu ailelikte 5. ayımız bitti evlendiğimizden beri yaptığımız en güzel şey bizim için oğlumuzla çook mutluyuz ve inşallah bozulmaz mutluluğumuz . koruyucu ailelikte çoçuk hep sizinle kalıyor ailesi belirli zamanlarda görmek istedğinde eğer sizde müsaitseniz aile görüştürülüyor. oğlumuz annesini tanımıyor geldiğinden beri 1 kere görüştüler durmamış yanında tanımadığı için anneciğime gidicem diye ağlamış kim bilir ne kadar üzülmüştür kadıncağız ama zamanla öğrenecek yavrumkoruyucu annelik nedir oda sizdemi kalıyorr..
ne mutlu size şu yaşamda ömrünüz hep güzel geçsinn tebrik ediyorum sizii..eşinizi duyarlılığınızı . insan oluşunuzu ..merhaba geç gördüm msjınızı bizim koruyucu ailelikte 5. ayımız bitti evlendiğimizden beri yaptığımız en güzel şey bizim için oğlumuzla çook mutluyuz ve inşallah bozulmaz mutluluğumuz . koruyucu ailelikte çoçuk hep sizinle kalıyor ailesi belirli zamanlarda görmek istedğinde eğer sizde müsaitseniz aile görüştürülüyor. oğlumuz annesini tanımıyor geldiğinden beri 1 kere görüştüler durmamış yanında tanımadığı için anneciğime gidicem diye ağlamış kim bilir ne kadar üzülmüştür kadıncağız ama zamanla öğrenecek yavrum((inşallah ailesi onu bizden ayırmaz hep dua ediyorum.eğer düşünüyorsanız hiç zaman kaybetmeyin bir yavrunun daha mutlu bir ailesi olsun . evlat edinmek için çok uzun süre beklemek zorundayız 1 yol olacak neredeyse sıramız hiç ilerlemedi bile iyiki koryucu aileliğide tercih etmişiz kızımızı beklerken önce bir oğlumuz oldu ve çoooooook mutluyuz.
Hazan çok sevindim sizin adınıza, Allah tez zamanda kavuştursun sizihayırlı akşamlar...
evt benden size güzel haber var :))
koruyucu aile için 7 yaşında bir kızımız var diye aradılar.çarşamba günü buluştuk kızımızla... .çok heyecanlıydım .saat üç bucukta ancak görüşebilirsiniz dediler.
kızımız odaya girdi..hemen bana bakarak sen koruyucu annemisin dedi.o an ne diyecegimi şaşırdım .sonra kucagıma aldım .öptüm yanagından .aşık oldum orda kızıma..oda beni öptü.bizimle yaşamak istermisin dedim.evt dedi.o masumiyetiyle..en fazla 15 dakika görüşebildik..sonra psikolog onları gönderdi.orda herkes duygulandı.ben şaşkın ne aglamak ne sevinebilmek. bütün duygular karmakarışıktı....psikologla görüştüm .eşim dayanamadı saten hemen aşşaya indi.çok duygusaldır.kızımızda hafif konuşma bozuklugu var..zamanla bu konuşma bozuklugunun düzelecegini söyledi psikolog..buda yaşamış oldugu travmalardan olmuş.ablası ve abisi normal konuşuyorlarmış.uzmanımız acele etmememizi.saten hafta sonu il dışında olacagı için pazartesiye kadar düşünmemizi istedi.bana kalsa o akşamı alır gelirdim kızımı.onu orda bırakıp eve gelmek çok zor oldu.. kızımla yaşayacagım zamanın çabuk gelmesini diliyorum..akşam eşimle saten olumlu karar verdik..kızımız sanırım çok uzun yıllar bizimle olacak..uzmanımız babasıyla görüşme yapacak.evlat edindirmek isteyip istemedigini soracak eger olumlu olursa kızımız bizden inş hiç ayrılmayacak.tek dilegim RABBİMDEN babasının çocugunun iyiligini düşünmesi ve onay vermesi.ama bunlar hep zamanla olabilecek durumlar.
koruyucu ailede büyük çocuklarda alışma uyum saglama zamanı var.ilkokul bire gittigi için onbeş tatile kadar hafta sonraları bizimle kalabilecek.okul yarı tatile girdigi gibi kızımıızı yanımıza yerleştirecekler..güzel günlere çok az kaldı ..okulların tatil olmasını bu kadar çok isticemi hiç tahmin edemezdim..aklım hep kızımda ..hayallerim hep kızıma odaklı.hakkımızda hayırlısı olsun inş..bu kadar beklemişiz 1 ay daha bekleriz..
bu arada zamancım 2013 listesinde bende varım.bu arada evlat edinme sıramız hala devam ediyor.iptal etmedik.onun için listede ismim durursa sevinirim..bellimi olur kızım ayagını sürüklerde bi kardeşi de gelir.iki kardeş büyürler.süper olur :)))
ALLAHA emanet olun .yavrularımıza tez kavuşmamız dilegiyle....
Bacılar bir şey sorucam
Şimdi bizim sıra eğer tek basamak lara inmiş olursa acaba odasını falan yapsak mı
Çok mu erken olmuş olur
zamancım başlayabilirsin bence tadını çıkaraçıkara hazırla bizimki biraz erken olduğu için hiçbirşeyi hazırdeğildi bide okorku varya ya olmazsa bende hiçbirşey almaıştım bu endişler yüzünden kızım geldiği gün almak zorunda kaldım pek tadıolmadı yani bide ben ilk zamnalar hepbaşka çocuklara örgüler örerdim arada kendi çocuklarıma ama zamanla acıttı çok içmi gördükçe o örgüler verdim başkalarına hep hayalimdi çocuğuma örüp örüp giydirmek ama kızıma hiç nasip olmadı ördüğümbirşeyi giydirmak yeni yeni başlıyorum oda çok zor yani demem oki tadını çıkara çıkara yap odasını hakkında en hayırlısı en güzeli olsun inşBacılar bir şey sorucam
Çok mu erken olmuş olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?