Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhaba ilk önce doğum gününüz kutlu olsun.sıranız için de sevindim umarım bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.siz ve sırada bekleyen tüm arkadaşlar.inanın bir çok arkadaş gibi güzel bir haber var mı diye hergün burayı ziyaret ediyorum.yazınızı gördüm size yardıcı olur mu bilmem ama ben uzmanımızla konuştuklarımızı aktarayım.izmir için bu yazacaklarım.koruyucu ailelik gibi bir prosedürü var.sağlık raporu,savcılıktan belge vs.uzmanlarla görüşmeniz var,onların izlenimleri önemli.buradaki en önemli şart devamlılık.çünkü çocuklar çok çabuk bağlanıyorlar.bir iki gelip gitme için böyle birşeye kesinlikle izin vermiyorlar.zaten belirtmişsiniz kan bağı olmayan kimseyi çocuklarla görüştürmüyorlar.benim bildiklerim bu kadar,koruyucu aile uzmanınıza da sorup daha detaylı bilgi alabilirsiniz.sanınım onların belirledikleri şekilde de ziyaret takvimine uymazsanız gönüllü ailelikile ilgili dosyanız iptaloluyor.bir daha da böyle bir şeye izin vermiyorlar.bir kaç gün içinde uzmanımızla görüşeceğim bir bilgi alamazsanız ben öğrendiklerimi paylaşırım

Son düzenleme:

Öncelikle herkese merhabalar;
Siteye yeni üye oldum. Ben bir anneyim. Dünyalar tatlısı bir oğlum var. Onu ben doğurmadım sadece, onun biyolojik annesi değilim ama o benim oğlum. Evet onu evlat edindim. Ve iyikide bu bu kararı vermişiz. Hatta bazen çok geç kaldığımızı bile düşünüyoruz. Keşke daha önce o hastanelerle o kadar uğraşıp zaman ve para kaybedeceğimize daha önceden bu zevki tatmış olsaydık diyoruz ama bu seferde oğlumuz bizim olmayacaktı. Hayatımızda yaptığımız en güzel şeydi bu karar bence. Tabiki çok korktum tabiki çok endişelendim. Ama çok şükür ki korktuğumuz hiçbirşey olmadı şimdiye kadar umarım bundan sonrada olmaz.
Oğlum şu an 5 yaşında Ben onu kucağıma aldığımda 20 günlüktü. Hiç unutamam o anı. Daha sonra anlatırım isteyen olursa tabiki. Ama buraya üye olmamdaki amaç aklı hala çok karışık olan arkadaşlarıma birazda olsa yardımcı olmak.
Öncelikle ayşeayhanarkadaşımıza bir cevap vermek istiyorum. Gerçekten senin kararın çok zor bir karar ne ben nede buradaki hiçbir arkadaşımız şunu yap şunu yapma demeye hakkımız yok. Bu tamamen senin ve eşinin kararı İkiniz oturup artıları ve eksileri koyacaksınız. Hangisi ağır basarsa ve kararınız ne olursa onun arkasında durun. Ve geriye bakmayın. Karar iyide olsa kötüde olsa sizin kararınız. Verdiğiniz karardan pişman olmayın. Yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınızı tartın. Yapamayacaklarınız içinde ne kendinizi zorlayın nede başkalarını yıpratın. Allah kolaylık versin Hakkınızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin Rabbim. Dualarım sizinle.
Ben oğlumu bilinmezden aldım hakkında hiçbirşey bilmiyorduk ne biyolojik aileyi nede geçmişini. Zaten kararlıydım bana verilen ilk bebeği alacaktım. Orada tercih etme, yok bunu beğenmedim diğerini gösterin diye seçenek sunulması bana çok acımasız geliyor. Herşey olabilirdi bunu göze almıştık çünkü kendim doğurmuş olsaydım onda bir sorun çıksaydı alın bunu değiştirin deme şansım varmıydı ki bu günahsız meleğe bu haksızlığı yapayım. Çok şükür ki şanslıydık bir sorun çıkmadı şu ana kadar Allahım inşeallahda çıkarmaz. Onu ve tüm diğer melekleri korusun Rabbim.
Sormak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle yardımcı olurum Bildiğim ve dilim döndüğünce sevgiyle ve mutlulukla kalın.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Dediğiniz gibi hiçbir bilgi sahibi olmasam, terk bebek seçsem, o şekilde önüme konulsa sorgulamam bağrıma basarım. Sonradan olacak birşey olsa bile Allahın takdiri derim. Ama şuan bile bile o yönde ilerlemek zor geliyor. Henüz doğum gerçekleşmiş de değil. Ben bebeğin fiziksel olarak sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Psikiyatristle görüştüm kendisi bipolar ile şizofreni rahatsızlıklarının birbirlerine çok yakın olduklarını, bipolardan şizofreniye dönen birçok hasta olduğunu, hatta tanının bile yanlış konulabileceğini, kızın da aslında bir şizofreni hastası olma ihtimalinden bahsetti.

Rabbim sağlık sıhhat versin, önce onlara, sonra bizlere.. İki nesilde yoğun olarak çıkmış bir rahatsızlığın genetik olarak bebeğe miras kalma ihtimali genetik ile uğraşan kişilere göre çok yüksek görünüyor. İçimde bu kuşkularla sağlıklı karar veremeyeceğimi düşünüyorum. Dediğiniz gibi eşimle istişare edeceğiz. Bebeğin hakkında da, bizim hakkımızda da en hayırlısı olur inşallah diyorum.

5 yaşındaki çocuğu nasıl verirler aileye ben anlamıyorum ((
Yasalar hep kan bağından yana. Bırakın evlat edinen aileyi, çocuğu bile düşünmüyorlar. 5 yıl yaşadığı ailesinden biranda koparılıp hiç tanımadığı insanların yanına nasıl veriyorlar, çocuğun psikolojisini hiç mi düşünen yok. Bu karar maalesef hepimizin aleyhine emsal olabilir. Yazık

Görüşünüz için teşekkür ederim

hayırlı akşamlar...
evt benden size güzel haber var :))
koruyucu aile için 7 yaşında bir kızımız var diye aradılar.çarşamba günü buluştuk kızımızla... .çok heyecanlıydım .saat üç bucukta ancak görüşebilirsiniz dediler.
kızımız odaya girdi..hemen bana bakarak sen koruyucu annemisin dedi.o an ne diyecegimi şaşırdım .sonra kucagıma aldım .öptüm yanagından .aşık oldum orda kızıma..oda beni öptü.bizimle yaşamak istermisin dedim.evt dedi.o masumiyetiyle..en fazla 15 dakika görüşebildik..sonra psikolog onları gönderdi.orda herkes duygulandı.ben şaşkın ne aglamak ne sevinebilmek. bütün duygular karmakarışıktı....psikologla görüştüm .eşim dayanamadı saten hemen aşşaya indi.çok duygusaldır.kızımızda hafif konuşma bozuklugu var..zamanla bu konuşma bozuklugunun düzelecegini söyledi psikolog..buda yaşamış oldugu travmalardan olmuş.ablası ve abisi normal konuşuyorlarmış.uzmanımız acele etmememizi.saten hafta sonu il dışında olacagı için pazartesiye kadar düşünmemizi istedi.bana kalsa o akşamı alır gelirdim kızımı.onu orda bırakıp eve gelmek çok zor oldu.. kızımla yaşayacagım zamanın çabuk gelmesini diliyorum..akşam eşimle saten olumlu karar verdik..kızımız sanırım çok uzun yıllar bizimle olacak..uzmanımız babasıyla görüşme yapacak.evlat edindirmek isteyip istemedigini soracak eger olumlu olursa kızımız bizden inş hiç ayrılmayacak.tek dilegim RABBİMDEN babasının çocugunun iyiligini düşünmesi ve onay vermesi.ama bunlar hep zamanla olabilecek durumlar.
koruyucu ailede büyük çocuklarda alışma uyum saglama zamanı var.ilkokul bire gittigi için onbeş tatile kadar hafta sonraları bizimle kalabilecek.okul yarı tatile girdigi gibi kızımıızı yanımıza yerleştirecekler..güzel günlere çok az kaldı ..okulların tatil olmasını bu kadar çok isticemi hiç tahmin edemezdim..aklım hep kızımda ..hayallerim hep kızıma odaklı.hakkımızda hayırlısı olsun inş..bu kadar beklemişiz 1 ay daha bekleriz..

bu arada zamancım 2013 listesinde bende varım.bu arada evlat edinme sıramız hala devam ediyor.iptal etmedik.onun için listede ismim durursa sevinirim..bellimi olur kızım ayagını sürüklerde bi kardeşi de gelir.iki kardeş büyürler.süper olur :)))
ALLAHA emanet olun .yavrularımıza tez kavuşmamız dilegiyle....

biz rıza seçeneğini kabul etmiştik başvurumuzda.(resmi yollardan )........

duruma duygularınızla baktığınızda ilk başlarda yavrunuzu öyle kabulleniyorsunuz ki beyninize kalbinize o benim yavrum diye kazıdığınızda...biyolojik aile ya da bebeğin/çocuğun geçmişi ile ilgili bilgiler bir korku oluyor...sıfırdan başladığınız için o sadece benim gerisinin bir önemi yok diye bilmek istemeyebiliyorsunuz..ancak,,herşeyi birebir yaşadığınızda gerçeklerle yüzyüze karşı karşıyasınız..ben kendi tecrübeme dayanarak.mantıklı yolu seçmeyi salık verebilirim.niye?
yavrunuzun hastalıklarında birtakım bilgilere sahip olmanız gerekebiliyor.ne şekilde doğduğu(normal ,sezeryan),genetik hastalıkları,aşı takvimi,yaşadığı sürece gerekli olabilecek tüm bilgiler...olabildiğince....
ayrıca,önünüze birkaç seçenek verilmesi ilk başta çok itici gelebiliyor ,hangisinin sizin yavrusu olacağı konusunda....duygularla yaklaştığınızda o benim .cinsiyetiyle kaşıyla gözüyle her türlü hastalığıyla benim.onu öyle kabullenmeliyim.kendim doğursaydım da böyle böyle olabilirdi diye düşünebiliriniz.annelik içgüdüsüyle onu her haliyle kabullenebilirsiniz.yine burada da mantığı devreye sokmak gerektiine inanıyorum bir zaman sonra...ilk başlarda duygularla hareket eden ben sonraları seçimlerinde ne yapıp yapmama gerektiği konularında anladım ki mantıklı davranmak en mantıklısı....nasıl bir cümle olduysa bu da. :)

not:ilk başvuruda cinsite konusunda farketmez diye söylemişken ben bir hafta kendimle mücadele ettim.istediğim hep bir kız dı.sora gidip bunu değiştirdim.ve şidi düny tatlısı bir kzın annesiyim...hiç te pişman olmadım.böyle de bir seçeneğim varken.........

bu saatte kızımdan kaçak göçek karanlıkta yazıyorum.uyandırmamaya çalışarak...yazım kurallarına şimdiden özür.
çocuğunuz büyüyecek.....mahkeme aşamaları....yeni kimlik çıkarma....mahalle baskıları....sizin ve eşinizin ailesinin kabullenip kabullenmeyişleri....çocuğunuza açıklama....biyolojik aile ile karşı karşıya gelebilme....gelecekle ilgili planlarınız...aklıma gelen ilkleri yazıyorum...
tüm bunlar karşısında çok ama çok güçlü olmak zorundasınız...
yaşadıkça çocuğunuz büyüdükçe kaygılarınız değişiyır...benimkiler mesela;

kızım şu anda 4,5 yaşında....artık bilgisayar kullanabiliyor.harfleri tek tek söyleyip tamamlamaya çalışıyor.biraz uğraşsam okumayı sökecek....bir iki seneye herşeyi kendi okuyacak bilecek teknolojik araçlardan...şu an bilmesi gerektiği kadarını biliyor.herşeyi kafasında netleştiridğinde nasıl davranacağı ne gibi tepkiler göstereceği bizden uzaklaşır mı ya da bilemiyorum işte aklına gelipte dile getirmek istemediğimiz şeyler...

özeti....yazılmaya başlanmış bir hikayeyi siz tamamlıyorsunuz.......herkese sevgiler...

Ben de sana çok büyük oranda katılıyorum. Her kişi be kadarıyla mücadele edebileceğini bilir ve içinizdeki bazen sizi uyaran o sese kulak vermek gerekir diye düşünüyorum. Eğer bir noktada kaldiramayacaginiz bir durum çıkarsa karşınıza bunu daha kolay atlatabilecek bir aileye gitmesi için Hayır diyebilmek de büyük erdem bence. Zaten zor yıllar yıpranmış bir psikoloji ve ruh haline hepimizin biraz da olsa sahip olduğunu saniyorum. Kararlar verilirken eşinizin güçlü olup olmaması ailelerin yaklaşımı unutulmamalı mutlaka.

"umut000, post: 38537623, member: 443150"]Hangi sehirde sizinki biz ankaradan başvurduk Mart 27 2014 de bize eğer dosyanız onaylanır ise bu tarihten itibaren sıraya göreceğimiz söylendi 4 ay sonra uzman geldi ve aynı gün giderken ben dosyanız ne zaman onaylanır dedim bana onayı ben veriyorum onaylandı dedi
Biz kız, erkek Rıza terk olarak istedik bizim refaranslari bile aramadilar ama normalde ankarada erkek 10 ayda geliyor 3 gün önce aradım 1 yılı bulur dedi bakalım kuzumuz süpriz yapar belki aslına bakarsan durumumuz aynı bizim 0-1 YAŞ bebek[/QUOTE]
Anladim biz İstanbul dan başvurduk. Beklemekten başka caremiz yok. Rabbim en kısa zamanda hepimizin yüzünü güldürür.

merhabalar...sizlere birsey sormak istiyorum, koryucu aileye verilen bebek daha sonra evletlık alınabiliyormu...yoksa aile hep koruyucu aile statusundemi kalıyor..

merhabalar...sizlere birsey sormak istiyorum, koryucu aileye verilen bebek daha sonra evletlık alınabiliyormu...yoksa aile hep koruyucu aile statusundemi kalıyor..

Evet evlatlık alınabiliyor.
1. Çocuğun ailesi evlatlık olarak verilebilir diyebilir, uzman bu konuda iletişime geçebilir
2. Çocuk belirli süre boyunca aile tarafından hiç görülmemiş ( normalde ayda 1 gün görme hakları var) yıllar geçmişse, ailenin rızası aranmadan evlatlık verilebilir statüsüne geçer.

Bu durumda uzman önce koruyucu aileye sorar, öncelik ondadır, koruyucu aile almazsa sıradaki uygun aileye evlatlık verilir.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Kizlar 1 sıradaymısim. Heran araya bilirlermis arayınca ne olacak bebegi hemen aynı gün veriyorlarmı bilen varmı.
Çok sevindim
Hadi maşallah
Bacım hangi ilden başvurdun
Terk mi rıza mı merak ettim listede yazmıyor

Kizlar 1 sıradaymısim. Heran araya bilirlermis arayınca ne olacak bebegi hemen aynı gün veriyorlarmı bilen varmı.
seni görünce benide heycan bastı ))) erkektemi 1. sıradasın arkanda ben varım kız da ama çok sevindim bizi habersiz bırakma ayrıca bebeği aynı gün veriyorlarmı bilgi ver banada aynı şehirdeniz nede olsa merak ettim. kurumu geçen gün aradığımda bebek sıranız geldiğinde 2-3 gün önceden sizi arayıp sıranız geldi diye bilgilendiriyoruz demişlerdi doğruymuş demekki :) hayırlısı olsun şimdiden cnm...

Ili soylemem dogru olmaz . Terk riza fark etmez demiştik
Bacım kusura bakma tabii ki ili söylemen doğru olmaya bilir haklısın
Ben sadece acaba dedim istanbul da sıralar hareket lendi mi diye sordum
Yeni den kusura bakma

keşke eşime kabul ettirebilsem de evlat edinebilsek çok istiyorum, hatta yazdıklarınızı okuyunca içim gidiyor.
eşim istememesini şöyle açıklıyor; dengeyi kuramamaktan korkuyorum ozaman hakkına girmiş olurum diyor. belki haklı söylüyor ama, sırf evde çocuklar arasında ya dengeyi kuramazsak endişesiyle bir bebek daha o yuvada kalıyor , bu şekilde daha çok dengesizlik olmuyormu. hiç olmazsa koruyucu aile olalım diyorum ama maalesef.

aradıkları gün kuruma gidip birkaç seçeneği değerlendirmeniz istenecek.karar verdiğiniz yavruyu görmeye gideceksiniz.10-15 dk ibi bir süre birlikte olacaksınız.1 yaş çocukta bu süre bu kadar dı.kararınız gördüğünüz çocukta ise bir hafta alıştırma programına alıyorlar.hergün yarı iş zamanı ,tam da olabilir,sşzşn şartlarınıza bağlı.hergün çocukla birlikte olup vakit geçireceksiniz....tamam artık alıştınız dediklerindee artık o sizin.alacağınız gün resmi işlemleri tamamlıyorsunuz.

benden size.sizlere bir tavsiye ya da uyarı!!
yavrunuzla ile ilgili öğrenebileceğiniz tüm bilgileri öğrenmeye çalışın.ne olursa...anne sütü emmiş mi.doğum şekli,ne zamandır orada imiş.görmeye gelenleri varmıymış. çocuğun /bebeğin huyları uyuma saatleri neyi sevip sevmediği yemediği gibi gibi.bunları sohbet sırasında bakıcı annelerden öğrenebilirsiniz...bir de gelecekte lazım olacak...mutlaka bir fotoğraf çekilin derim ben.içeride foto yasak.ama bahçade ya da bina önünde olabilir.sevgi ile...
bir de şimdiden evde yaşa uygun yiyecekleri içeceklerini bezini giyeceklerini özellikle de yatağını yıkanma leğenin, lifini herşeyini hazır edin.telaşla o kadar çok lşey unutuluyor ki...eviniz dolup taşacak...ikramlıklarıda dolaba hazır etseniz iyi olur.çünkü artık hiçbirşeye vaktiniz kalmayacak. yavrunuzu sevmekten..........

eşine zaman ver...ben de aynı düşünceler içinde idim.bunu kabullenmem yıllarımı aldı.asla istemiyordum.pazardan meyve almıyoruz.ve yahut bir gömlerk.ben bunu beğenmedim deyip birbaşka alternatifi yok.çok iyi düşünmeli.kendime hakim olamam ya bağırır kötü davranırsam kendi çocuğum olur da aralarında haksızlık yaparsam en küçük bir ayırım beni mahvederdi..beynimdeki görünmez çatallı kötülük meleği tabiiii o senin değil ondan bağırdın ondan böyle yaptın vesaire vesaire....içim vesvese ile dolu idibu konuda.benim doğal yollarla çocuğum olmadı belki bu bir avantaj.ama şunu söyleyebilirim.çocuk bu.sizden doğsa da doğmasa da onu eğer çocuk olarak kabul ederseniz içinizde sevgi varsa çocuk sevgisi insan sevgisi doğaya her şeye karşı...inanın hiçbişey olmuyor.şimdi kızımızı nasıl seviyoruz bir bilseniz...inşallah sizlerde bu zamanları atlatıp yavrularınızla birlikte olduğunuzda anlıyacaksınız.
öyle ki.bakın yıllarca çocuk sahibi olamayışımızı artık bir avantaj olarak yazmama sebep oldu....eşinize evlat edinenlerin hayatlarını hikayelerini okutun....araştırma yapın.bir çocuğun kurumda mı daha

sağlıklı yoksa sevgi ile büyütülebileceği br ortamda mı daha sağlıklı gelişebileceğini idrak etmesini sağlayın...
bir de kendimize şunu soralım..evlendiğimiz yıllarda çocuk sahibi olsa idik o çocuklar mı yoksa şimdi zamanda büyütülen çaocuklar daha şanslı daha akıllı daha meraklı daha araştırmacı daha gözlemci daha özgüvenli olurdu.daha lar çok...belki biraz geç başlıyoruz ama daha bilinçliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…