Pırılcığım ikametgah ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini eşim daha önce almıştı,aileden biri alabiliyormuş senin nüfus cüzdanınla gidip,aynı şehirde oturuyorsanız,halledebilir yakınlarınızdan biri,sabıka kaydı ve verem savaş dispanserinden rapor almak 10-15 dakikalık işler,asıl sorun hastaneden kurul raporu almak.Hastanede öncelikle neden sağlık raporu almak istediğimizi belirten dilekçe verdik,vezneye karı koca ikimiz için 260,00 tl ödedik(pazartesi ve cuma günü heyet günü değilmiş burada,istersen sende öğrenerek git boşu boşuna izin almamış olursun),8 doktora görünüp sağlıklı olduğuna dair onaylarını alman gerekiyor,sıra bekliyorsun her defasında,ayrı ayrı bölümler buradaki hastanede uzaktı araları,bir o tarafa bir bu tarafa koşturup duruyorsun.İki üç gün uğraşan insanlar varmış ki normaldir ama eğer doktor,hastane çalışanı gibi birini bulabilirde onun vasıtasıyla giderseniz sıra falan beklemeden halledebiliyorsunuz.Haksızlık oluyor farkındayım ama rica minnet izin alıyorum,her defasında laf işitiyorum üst üste 2-3 gün desem ne olur hiç bilemiyorum.Neyse şükür biz hallettik darısı senin başına arkadaşım,sende zorlanmadan,sıkılmadan,yorulmadan bir çırpıda hazırlayıverirsin evraklarını inşallah.Nushu, Arkadaşım, evraklarını tamamlamana çok sevindim.. Hayırlısı olsun, sular seller gibi hızlı aksın işlerin..
Sağlık raporlarınız ve sabıka kayıtların bir günde tamamlan dı mı cnm? ona göre bir program yapmaya çalışıyorum..
Şu evrak tesliminide bir atlatsak üstümüzden yük kalkacak değil mi?Sanki bebişlerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız:)Gerçi bu seferde ev ziyareti stresi başlar ama olsun,kuzucuklara feda olsun bu stresler sıkıntılar...