• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Aynı seylerın yasayan biri olarak yazıyorum
6ıncı yılıma gırdım etrafımda arkadaşlarımın ailemin herkesin cocugu oldu onlar adına cok sevindim elbette cok agladım uzuldum yıprandım ancak siz Bira fazla abartıyorsunuz bizim olmuyor diye insanlar cocuk yapmasınmı ı misal durumu olan birisi ev alıyor dıgerını benım durumum yok sende ev alma diyebiliyor muyuz tabiki hayır herkes kendi kaderini yasıyor
İnsallah en kısa zamanda Rabbım sızede banada isteyen herkese de nasıp eylesın
Size tavsiyem kafanızı dagıtacak hobiler edinin yoksa sızın ıcın hayat cekılmez olur
Sadece kendi için çekilmez olmaz. Çevreyi de etkileyecek boyutta haset

4.5 sene olmadı evladım.
Herkes çocuk sahibi oldu o süreçte.
Bende çok istedim çok üzüldüm bazen kahroldum ama hiç bi hamile haberine bunu düşünmedim. Çünkü içiniz fesat.
Böyle evladım olmuyor arkasına sığınmayın boşuna.
Yaşamasam nerden bileceksin derdin muhtemelen.
Her hamile haberine tam tersi Ona veren Rabbim banada verir, o karnındaki masumun hatrına banada nasip et diye dua ettim.
İçinizi bi temizleyin önce derim ben

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Ilk bebegim tüp bebek çok zor süreçler eşim sizin gibi tepkiler verirdi kuzeni hamile kalınca bizim olmuyor o ikinciyi yaptı diye üstüne alındı iş yerinde arkadaşı cocugunu anlatınca akşam gelir ağlardı ama inan bunlar geçici süreçler ya eşinden destek al yada yetmiyorsa profosyonel bir destek alman gerekli ben bir art niyet olduğunu düşünmüyorum sen hassas olduğun için kafanda farklı değerlendiriyorsun yaklaşımın değiştikçe sen değiştikçe herşey daha farklı olacak 🙏

Ya insan cocugu olsun ister imrenirde ama vallahi su an agir konusmak istemiyorum daha cokcasi kendim icin ama,

Bazen Allah biliyor da vermiyor diyesim geliyor ister istemez. siz ne kadar bencilsiniz konu sahibi. Kadin hamile kalmis yok 4 yillik evliyim cocugum olmuyor bekleyebilirdin ne demek ya sanki pazara gidiyordu da sizi evde birakip gitti farkindaysaniz hamilelikten sonra bebek geliyor olay resetlenmiyor kimse kimseye hava atmak icin ilgi toplamak icin insan getirmez dunyaya.

Ama sizin cocugunuz olsa su an su psikolojinizle ben cocugu yarış ati gibi kullanip gösteriş icin bilmemne canin pipisi bilmemne sunun titisi diye etinden sutunden faydalanacaginizdan yavrucagin da kendini sirk maymunundan hallice hissedeceginden neredeyse eminim.

Baskasi icin nispet icin cocuk yapiyor diyen nispet icin cocuga neler yapmaz cunku.

Ben elti yerinde olsam cocuklarimla yalniz kalmaniza izin vermez, gorusmeyi en aza indirirz elinizden su icmez ve size potansiyel zarar gozuyle bakardim

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Sizden izin mi alacaklar dı ?
İnsanlar kendi aile planlamasını sana göre mi yapacaklar ?
Daha yazmak istiyorum ama susacam

tabiki izin almayacaklardı ama biraz daha bekleyebilirlerdi biz sürekli dertleşiyorduk tedavi sürecini konuşuyorduk bunun üzerinden çok geçmeden bu haberi aldım dolayısıyla çok üzüldüm kendi adıma .ama onların adına tabiki çok sevindim .çocuğu geç olan yada çocuğu olmayan hanımlar beni daha iyi anlar
Ay niye beklesin ya allah allah sen insanı sinir komasına sokarsın

tabiki izin almayacaklardı ama biraz daha bekleyebilirlerdi biz sürekli dertleşiyorduk tedavi sürecini konuşuyorduk bunun üzerinden çok geçmeden bu haberi aldım dolayısıyla çok üzüldüm kendi adıma .ama onların adına tabiki çok sevindim .çocuğu geç olan yada çocuğu olmayan hanımlar beni daha iyi anlar
Sevindin mi onlar için ??? Senin çocuğun olmuyor diye beklemelerini istiyorsun ki bunlarin çocuğu 1 kez oldu diye 2. Kesin olacak diye bir şey yokken. Bu düşünce kötülük ya resmen. Gerçekten kötülük.

Haklısınız ben ona çok büyük tepki gösterdim sanırım ama konu elti olunca insan orada bi duraksıyor malesef kötü niyetle mi yaptı diye de düşünmedim değil
Evet sende onun eltisi olduğuna göre bir duraksasin kadın. Bence seninle bir daha konusmamali. Kim bilir neler söyledin. Tabiki çocuğun olsun inşallah mutlu olursun. Ama bu durum bir kadini uzebilecegin anlamina da gelmiyor. Onada yazık ne suçu var.

Evli değilim, çocuğum yok. Hislerinizi tam olarak anlayamam ama yanlış yapmışsınız. Size soracak hali yok ya. Ne diyecek kadın, senin için uygunsa ikinci çocuğu yapmak istiyoruz mu? Doğum gününüz olduğu için özellikle söylediğini de sanmıyorum. Doğum günlerini bu kadar önemsiyor musunuz ailecek? O da her gün gibi bir gün. İnsanlar genelde 17-18 yaşlarında önemsiyor doğum gününü.

Çocuk konusunda hassas olabilirsiniz ama insanların özel yaşantılarına müdahale etme gibi bir hakkınız yok , eltinize soylediginiz şey bana söylense tepkim çok büyük olurdu inanin.

Eltinize her şeyi anlatiyormussunuz, demek ki aranız iyi, neden sizin moralinizi bozmak için özellikle doğum gününüzü beklesin ki?

Allah size de nasip etsin hayırlısıyla,niyet çok önemli.

Yanlış yapmışsınız. Bende çocuk özlemi duyuyorum ama kiöseye sen niye hamile kaldın diye trip atmıyorum. Herkesin kendi hayatı. Elbette imkanları varsa ikinciyi de yaparlar beşinciyi de. Siz en iyisi bir psikologa gidin. Kafanızda kurmayın bunları normal değil. Bu psikoloji çocuğu da olumsuz etkiler uzmanlar hep stres yapmayın diyorlar siz aksini yapıyorsunuz sakin olum azıcık

bizimde çocuğumuz olmuyor, tüp bebek deneme sürecine girmek üzereyiz. Herkes bir hayat yaşıyor, bekçisi biz dğeiliz. İsteyen 2 de yapar 3 de yapar, bunun kasıtlı misille olduğunu düşünmek bizim hassaslığımızdan, yapmayın etmeyin içinize fesatlık sokmayın, Allah görür, dua edin onlar için iyisini yürekte isteyin ki iyilikte gelsin sizi bulsun

Aynı şeyleri yaşadık. Benim. Çocuğum olmazken ablam ilk bebeği küçük olduğu halde isteyerek hamile kaldı. O zaman bende çok üzüldüm. Çok uzun hikayem. Sadede gelirsek beş senelik evliyken ilk bebeğim dogdu. Dört sene arayla iki oğlum oldu cok şükür. İnşallah sende benim gibi başkalarına anlatırsın zamanında bende çok üzüldüm ama bak oldu çok şükür diye. Duadan asla vazgeçme doktorluk işiniz varsa doktor yardımı alın. Spor yapın .spor kafayı çok dağıtıyor. Ben ne zaman spora başlasam hamile kaldım. Kafamdan attım o ara. Kendim için yaşamaya başladım. Bebek kendiliğinden geldi.

Benimde yok ve olmayacak. Fakat sizin düşüncenizi hiç sağlıklı bulmadım. 2.yi yapmak için niye sizi beklesinler? 10 sene çocuğunuz olmayacaksa 10 sene bekleyecekler mi? Onlarında kendilerince planları vardır. Kendi iç meseleniz bu. Durumunuzu kabullenin ve başkalarına baskı yapmayın. Mesaj atarak yanlış yapmışsınız. İyi kadınmış demek ki size kırıcı cevap vermemiş. Böyle davranmaya devam ederseniz çevreniz azalır. Kendinizi toplayın gerekirse yardım alın. Dünyanın sonu değil. Tüm hayatınızı çocuk olmuyor diye harap etmeyin derim ben. Başka uğraşlar bulun. Son olarak Allah gönlünüze göre versin💕

Siz yine de kötü düşünmeyin alıngan davranıyorsunuz elinizde olmadan tabiki herkes sizin gibi düşünebilir ama şunu da biliyoruz ki onların cocouk yapmasıyla sizin durumun alakası yok iyi yapmış o demiş size bence samimi davranmış başkasından duysanız bu seferde nazar ederim diye bana söylemedi diye düşünebilir Diniz
Allah olmayan herkese versin ins olur sizinde 4 sene çok uzun zaman dgl zamanı vardır belki de eltinizi de takmayın çok da samimi olmaya gerek yok bence

Back
X