Evlat sahibi olamamak zaten zor bir de çevre baskısı BOĞULUYORUM...

kolonyali_mendil

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
44
6
16
Edirne
Eşimle çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Bu çok zor bir süreç.Kimsenin yaşamasını istemem.Bunun zorluğu yetmezmiş gibi çevreden gelen olumsuz bakışlar,imalar beni o kadar çok yordu ki boğuluyorum.Nazar değmesin diye hamileliğini benden saklayan dostlarıma mı ,bir çocuk severken bana acıyarak bakan yakınlarıma mı hangisine üzüleyim.Halbuki ben kimsenin çocuğunu bebeğini kıskanmıyorum asla haset etmiyorum.Allahın verdiği nefes kıskanılır mı hiç..Belki insanlar bana acıyor ama böyle düşündükleri için ben onlara acıyorum.Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunlarla nasıl mücadele ettiniz?Girdiğim topluluklarda çok üzücü laflar imalar işitip ağlaya ağlaya eve geldiğim zamanlar oldu.İnsanların neden dilinin kemiği yok.neden bu kadar düşüncesizler.zaman zaman acaba ben mi çok hassasım ben mi yanlış anlıyorum diye kendimi sorguluyorum kendime kızıyorum.yakın bir arkadaşım seni bu konuda kırana sen de gereken cevabı ver niye susuyorsun diyor.ama inan her seferin dede savunmaya geçemezki...

iki tane görümcem var büyük olanın kızının doğum günüydü.çok güzel bir elbise aldık.paketi küçük görümcem açtı ''ayyy çokk şirin çok güzel xxx (eşime) yapında bir tane sizinkide giyer bu elbiseyi gerçi siz yapana kadar bunun modası geçer beğenmezsiniz'' dedi.inan eşimde bende tek kelime edemedik nutkumuz tutuldu ki ablası bunu yapan.ne kadar çok istediğimzi de biliyor olmasına rağmen bunu yaptı.allaha havale ediyorum.

evet çok üzücü insanı yeri geliyor en yakınları kırıyor.halbuki sizin görümceniz de eşinizin kardeşi bu konuda kardeşine karşı daha anlayışlı olması gerekmez mi maalesef bazı şeylere çok çabuk zorlanmadan sahip olanlar bunun karşı taraf için ne kadar zor olabileceğini düşünemiyorlar.

benimde yok çocuğum 6 yıllık evliyim
ilk defa görenler hemen kaç yıllık evlisin sorun kimde tedavi olmuyormusunuz .... soruyorlarda soruyorlar
şu doktor çok iyiymiş ona gidin şu ot çok faydalıymış onu deneyin vs.vs.vs. ama artık alıştım takmıyorum
herşey Allahtan diyip geçiyorum
ailem ve arkadaşlarım destek oluyorlar yeğenlerim var onları seviyorum

Ben bu konuda biraz hassas olduğunuzu düşündümki hassas olmanız çok normal ve doğal.Bence hamileliğini saklayanlar nazar değer diye değildir belki üzülmeyesiniz yada üzülürmüsünüz acaba diye çekimser olanlardır çünkü hamilelik bu nereye kadar saklanırki.Benim bir tanıdığım vardı çok çocuk istemelerine ve 7 tüp bebek denemesine rağmen olmamışdı bende dış gebelik geçirmiş yeni korunmayı bırakmışdım msn de konuşdukdan birkaç gün sonra regl günümdü olmadım hemen akabinde hamile olduğumu öğrenmişdim ve bu konuşmanın üstünden bir kaç gün sonra msn de tekrar karşılaşdığımızda varmı birşey diye sorduğunda var dediğimde niye bir kaç gün önceki konuşmamızda söylemedin dedi halbuki ozaman bende bilmiyordum adet tarihim gelmemişdi ben benzer şeyler düşündüğünü hissetmişdimki işin aslı aslında hiçde öyle değildi.Ayrıca bu bahsettiğim arkadaşım hemen benim arkamdan tüp bebekle üçüz hamile kaldı üçüzleri doğdu üçüzlerden bir sene sonrada kendi kendine hamile kaldı 4. de doğdu yani Allah büyükdür hiç kafana takma bunları bu tip şeylerdede nazarı değer onun çocuğu olmuyor diye düşünen insanlar Allahın gücüne gider diye korkmalı bence.Ayrıcada çok çocuk isteyip hamile bir insan görünce üzülmek kıskanmak bile çok doğal bence çünkü bunlar insanın elinde olan duygular değildir bence hiçde garip duygular değil gayet insanca duygular.

insan hayatında neyin eksikliğini yaşıyorsa canı orda oluyor.çok hassaslaşıyor.ve iyi niyetle söylenen sözleri bile yanlış anlayabiliyor.hamileliğini saklayan yakınlarımın nazarım değer diye söylemediğini düşünmüştüm.ama senin de dediğin gibi üzülmeyeyim diye de söylememiş olabilirler.ben bu konuda çok hassas olduğum için öyle algılamış olabilirim
ama bazı kişiler de senin çocuğun yok sen nerden bileceksin veya ana olmadın anlamazsın gibi söylemlerde bulunuyorlar bunlara da çok maruz kalıyorum ve hiç kimsenin çocuk yetiştirme biçimine karışmadığım halde haketmediğim sözler duyuyorum.biz biyolojik olarak anne olamadık diye cani miyiz, canavar mıyız, duygusuz muyuz,Madem insan çocuk doğurunca böyle ulvi duygulara sahip oluyor.o zaman neden küçücük bebekler anneleri tarafından sokaklara terkediliyor,evlatlık veriliyor.bi de bu sözleri söyleyip bizi kıranlar acaba allahtandamı korkmuyorlar sonuçta alan allah veren allah....sen anne değilsin anlamazsın ne demek ne kadar ağır bir hakaret.ben de yoksa, yaradan nasip etmediği için yok .karşımdakinde varsa yaradan nasip ettiği için var.Çok cesur söylemlerde bulunuyorlar hem beni hem benim gibi evlat hasreti çekenleri kırıyorlar.hem de allah nazarında günaha giriyorlar.rabbim onları affeder inşallah

canım bu yazdıklarının aynısını bende yaşıyorum((ama bizim yok diyede bize öyle gelebiliyor bazen.hastaneden her dönüşümde kimseye görünmeden bir an önce eve girmeye çalışıyorum herdefasında.en acı gerçeği geçen gün yaşadım bilmiyorum belkide ben öyle düşündüm.eltimle aramızda 1 yaş var ben 5 yıllık eviliyim o 3 yıllık o evlenir evlenmez hemn bebek yaptılar.ben hastaneden çıktım doktor artık engel yok aşamalara geçebiliriz dedi eltim demezmi bende yapıcam hemen sen doğurcanda benmi doğuramıcam dedimki ne alaka benim olmasa yapmıcakmıydın ?hç bişey diyemedi bana o an sanki beynimden vurulmuşa döndüm allahım dedim bukadar zaman bekledim benden önce şunu doğurt neme lazım hamle kalırım gözü kalır sen koru beni yarabbim dedim((çevredekilerin acıyarak dualar etmesi bakması üstüne ayrı bir dert.onun üstüne tanımadıklarım bile yolumu kesip aaa sen falanca kişinin gelini değilmisin bebek yokmu ? al işte gel birde burdan yak.hele bunlara direk diyorum düşünmüyoruz diye açıklama yapmaya bile gerek yok.allah kimseyi evlatsız bırakmasın evlat acısıyla sınamasın rabbim.çok zor muş hiç bir şey yapamadan öylece bekliyorsun.allah hepimize hayırlısını nasip etsin rabbim(

Canım Allah okadar büyükdür ol desin yeterki vakdi zamanı gelsin.Eltin patavatsızlık yapmış belki kötü niyetliydi kimbilir Allah herkesin kalbine göre versin üzülürsünüz elbette insanın elinde değilki.Zaten karşıdakiler insan olsa ağızlarından çıkacak her lafı tartarlar böyle durumlarda kimseyi yaralamasınlar diye.Ben kendi adıma şahsen helede buralarda böyle konuları okudukdan sonra çocuk için insanların neler hissedkiklerine tanık oldukdan sonra hiç kimseye sormaz oldum 5yıllıkda evli olsa çocuk düşünmüyormusunuz gibi bir soruyu kime ne zaten ne hakkımız varki insanlara böyle sorular sormaya ama bunu engellemenin yolu yok bizim milletimize mahsuzdur böyle sorular.Bende çok geç evlendim yıllarca evlenmiyormusun sorularına maruz kalmışdım:) tam artık evlenecek zamanı geçdi dediler herhalde sorular kesilmişdi evlendim:) Bence tedavi olanlar çocuk için uğraşanlar ağzından sır çıkmayacak bir iki yakını dışında herkese henüz düşünmüyoruz desinler çünkü öbür türla zaten sorular yine kesilmeyecek patavatsızlar artacak bile bile can acıtanlar çıkacak akıl verenler olacak acıyarak bakanlar çıkacak çıkacakda çıkacak boşverin kimseye hesap vermek zorunda değilsinizki

merhaba,benimde cok istmemize ragmen olmadi senelerdir,ilk zamanlar istemiyorduk zaten ikimizde,o yonden bir sorun yoktu.ama istemeye basladigimiz ilk zamanlarda bile henuz erken oldugunu dusunuyordum,ustune sorunlar ve gebe kalamama sorunu eklenince insan beyninden vurulmusa donuyor.

Ben yabanci insanlarin ,yakin cevre ya da aile bireylerinin manali,can yakan sozlerini hep o dakikada idrak edemem,icimde kotuluk yok ya.o yuzden aa bak bana laf soktu edasiyla yaklasmam.ama su son zamanlarda ozellikle insanlarin can yakan laflari insani cok yaraliyor,cocugu olan seninle alaka kurmak istemiyor,ya da ne bileyim...icimdeki duygulari ,huzunu kelimelere dahi vuramiyorum....halbuki sevdigim bir arkadasimin,bir tanecik cocugunu sevebilmek ne guzel bir duygu,aklimdan kiskanmak,haset etmek,nazar etmek asla gecmez,goreyim seveyim ilgileeyim,hediyeler alayim,dunyalar benim olur,acimi,icimdeki ozlemimi unutur bir nebze de olsun icimin huzuru gelir.Ama ne yazikki insanlar boyle dusunmuyorlar,can yakmak icin,noksanligini bir kez deha yuzune vurmak icin ugrasiyorda ugrasiyorlar.....

canım buzamana kadar düşünmedik bende senin tam tersine 18imde evlendim eşimde 19.5 sene oldu. askerlikti dedik erken evlendik gelecek kuralım once bebeğimize sonra olur zamanı gelınce dedık kımı evet yapmayın dedı kımı yapın sız ne karısıyosunuz allahın ısıne dedi kimi kısır o doguramıyo dedi zaten dusunmeye basladıgımızda arkadasıma dedım oda garıbım bıgun bırısıyle konusurken adım gecmıs okız daha doguramaz cocugu olmuyodur dıye halbukı bız çocuk borc harca ıcınde buyumesın guzel gelecegıolsun dıye hayaller kuurarken oda sınırlendı soyledı ıste o kadınları susturmak için simdi kimseyede dıyemıyorum bısey denirmi dun ıstıyodum evet ama artık dusunmuyoruz tuhaf olur soz agızdan cıkmıs bıkere napalım.3 sene kısır degılken kısr damgasımı yemedım cocugum yokken bıle benı dogurttular ustelık ozman eşim askerdi.boyle sacma bır zıhnıyet var mılletımızde haklısın ama allahım çok buyuk yarabbım ona guvenıp ona sıgnırım dualarımızı kabul eder inşallh...

Son düzenleme:
Millet ne kadar meraklı yahu başkalarının hayatına? Sanane kardeşim, milletle uğraşana kadar git bir gazete oku, haber izle, dünyada ne var ne yok biraz takip et. Hayret bir şey yaa, kul hakkına da giriyorlar farkında olmadan.

Arkadaşlar ya insanların işleri güçleri yok o ne yapmış bu ne yapmış , çocuğu olmuş mu 2. yi yapmış mı 3. yü yapacak mı . Allah tan diziler var biraz onlarla oyalanıyorlar. Emin olun çocuğunuz olduktan sonra da bitmeyecek. Her şey Allah ın takdiri. Ne zaman olursa diyip kabullenin. Senelerce çocuk bekleyip , yıpranan sinirleriyle çocuğu olunca da mutlu olamayan çok insan var. Allah önce sağlık huzur afiyet versin.

Kendinizi üzmemeye çalışın lütfen

Hepimiz bu baskıları yaşıyoruz; en yakınlarım bile ne zaman evleneceksin, yaşın geçti çocuğun olmayacak neler neler diyorlar. Arkamdan vah vah, cık cık bir sürü laf, düşünmüyorum artık. Sizde umursamamaya gayret edin ve arkadaşınız haklı, hiç bir şeyi içinizde tutmayın, sizi üzene verin ağzının payını.

kızlar tam üstüne bastınız haa bende 3 yıllık evliyim ama biz isteyerek cocuk yapmıyoruz gecen teyzeme gittik ve halamda ordaydı bana döndü ve artık cocuk yapın yoksa ben yapcam dedi şok oldum dişarıdankileri takmıyorum ama canlarımın demesi canımı cokk yakıyor 2 kişini bilecegi işe karısıyolar ya sinir oluyorum yok tedvi olun yok öyle yok böyle cokkk bulandımmm neden baskarını hayatlarına bukadar cok karısıyolar allah tüm isyetenlere hayırlı evlatlar nasip etsin kardeşlerim üzmeyin kendinizi......

bende 1 yıllık evliyim,bizde çok istiyoruz,eşimde varikosel vardı ameliyat oldu,,,şimdi bebeişimiz hayırlısıyla gelir diye bekliyoruz,,,,ama tabi sizinde anlattığınız gibi çevrenin baskısı bitmiyor,,,şimdiden bayramda napcamı düşünüyorum...inadına haile haberlerini arayıp söyleyenler,senbirinin çocuğunu sevdiğinde sana acıyarak bakanlar,çocuğunun bir yerlerini kıracakmışın gibi senden esirgeyenler,her gördüğünde doğum hikayeleri anlatanlar,bebek görmeye gittiğinde buna şükür bunuda bulamayanlar var diyenler................

çocuk istediğinizi bildikleri halde gerçekten bunlarımı söylüyorlar gözünüze baka baka insanlar ne kadar acımasız ya inanamıyorum burada okuduklarıma ve konu sahibi arkadaşım bizimde tanıdığımız bir ablamız var bebek istiyor ama onunda olmuyor bende 4 aylık hamileydim bir gün bir yerde karşılaştık karnımda çıkmıştı kollarımla saklamaya çalıştım ama inanki nazar değecek falan diye değil aklımdan bile geçmedi ne bileyim sanki görecekte üzülecek diye görsün istemedim ama gördü tabi bebişmi dedi çok yakın görüştüğümüz biri değil ama çok severim onu her aklıma geldiğinde dua ederim allahım bütün isteyenlere versin inşallah, belki benim gibi düşüneneler olmuştur

biz eşimle 2 sene düşünmedik gezelim bir tozalım dedik. Neyse iş çocuğa geldi doktora gittik dedik 6 ay sonra başlıycaz çalışmalara ne tavsiye edersiniz ay sizin gibilerdemi var dedi :)) folikasit verdi ve dediki 1 sene olmazsa geliyorsunuz. İçimden dedimki ay düşüncesi bile kötü neyse gel gelelim olmadı 1 sene gittik sorun çıktı eşimde, çok üzüldü haliyle erkek doktora yönlendik ilaç falan işe yaramıyor tabi. bu arada insanlara soruyorlar ya düşünmüyormusunuz diye? düşünüyoruz dedik. Ayy demez olaydık yaa herkes ee hadi ne zaman? bilmem ne? dış kapının dış mandalları bile bekar olup okuyana ibret olsun söylemeyin kimseye çalışmalara başladık diyee. Ya öyle öküzler varki ulan ben sana demişim düşünüyoruz diye aradan 2 yıl geçmiş insan bir düşünür demekki sıkıntı var diye. Yook inadında ee amma tembelsiniz ne zaman? illa duyacak ağzından olmuyor diyee. Hamile falan olmayasın radyasyon var burda diyenlere yok Allah'a şükür diyordum. Soranlara sallıyordum, yakın arkadaşlara söylüyordum sadece. En son tüpe karar verdim işten çıktım. Halamda köyden geldi çekmiş beni kolumdan kız senin çocuğunmu olmuyor dedi gelinlerin yanında ne alakası var o nerden çıktı ya dedim. 2 ay sonrada tüpe başlıycaktım. Eee niye yok ozaman? canım işten yeni çıktım spora gidiyorum kilo vermem lazım bu kiloyla olmaz dedim ayrıca tatile gidicez 3-4 ay sonra düşüncez inşallah dedim. Abimde yapmıyor 5 senedir evliler borçları var diye tabi onlar niyeyapmıyor nereye kadar? illa duyacaklar anasını satayım. Şükürki tüp bebek tuttu Allah'ıma binlerce şükür sıkıyorlar ya. ama ben bir sıkıntısı var yada yok çocuk isteyene Rabim nasip etsin diyorum yani herkesin bir zamanı var.

Kızlar sakın sallamayın yapıştırın cevabı kocam istemiyor deyin.

Hayret ettim okurken zira bende tam aksine oldu, cocuklu olan aileler bize hayranlikla bakiyorlar.
Herkesde bikmis durumda, ne mutlu size diyorlar.
Vallahi bizde öyle düsünüyoruz ve hayatimizi cocuksuz cok güzel yasiyoruz, bence bu kadarda üzülmeyin rahat olun, o zaman hamilelik daha kolay oluyor.
Fazla zorlamayin kendinizi, kafaniz rahat olmali.
Bu kadarda alingan olmayin ama. Herseye biraz daha rahat bakin.
Hic sevmedigim sey, zoraki zoraki kendisini sartlandiranlar. Allaha inaniyorsak kaderede inanmak lazim bence.

topumda her 10 kişide, her ailede, mahallede ,iş yerinde oldukça sıkça görülen birşey bu...
artık kim kime nasıl davranacağını bilemiyor.
çocuğu olan hemen paylaşsa görgüsüz oluyor,kıskandırmak için yaptı deniyor,hemen söyledi belki düşer ne bu acele deniyor...
söylemese yine kıskanç oluyor.... herkes bardağın istediği tarafını görüyor.

kimisi bu konuları konuşmak için fırsat kolluyor. yada laf sokmak için her an tetikte...

güçlü olunmalı ve kim ne derse desin kaderin önüne geçemeyiz.
vakit saat gelince elbet vardır nasibinizde birşeyler bunu bu kadar düşünmenize gerek yok.

evlat sahibi olmak için illa ki doğurmak da gerekmiyor. anne baba sahibi olmak isteyen yüzlerce çocuk aile bekliyor.

evet canım aslında normali bu bende 4 yıl duşünmüyoken cevremdeki insanlar iyiki yok görüyorsun halimi dıyenlerde vardı tabı 2 grup sonucta ınsanoglu ama ıstedıgın zaman öyle olmuyor işte...ben bazı arkadaşlarım gibi bebek için çok bekleyen bırı değilim belki ama sonuçta 7 aydan beri istiyorum ama bebek ıstemeye basladıgında ıstıyoken olmuyoken beklemek cok zor .rabbım kımseyı evladıyla sınamasın .ben 7 aydır ıstıyorum ama dıyorumkı 5 yıl boyunca nıye dusunmemısım annelık hayalı bıle cok guzelkı kımbılır yasayınca nasıl olcak .ve ıstemıyorum dedığım zamanlardakı sozlerımdenmı acaba rabbım bekletıyor benı dıyorum..evet allaha ınanıyorum o ısterse olur ısterse olmaz .bundn hıc bır zaman şüphe duymadım.ama bazı insanlar enazından benim çevremdekiler nekadar istediğimi bildiği halde açık açık kısırmısın diyolar ve bunu 6 7 yıllık hamıle kalmayı bekleyenler soyluyor.oyuzden ınsan gecmısını cabuk unutur.evet bazen en ufak şeyde alınganlık yapsakta çoğunda bu konuda anlatılanlar dertlerini paylaşanlar haklı .ne çekersen kendin çekersin kimse gelipte senin derdini anlamaz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…