- Konu Sahibi kolonyali_mendil
-
Eşimle çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Bu çok zor bir süreç.Kimsenin yaşamasını istemem.Bunun zorluğu yetmezmiş gibi çevreden gelen olumsuz bakışlar,imalar beni o kadar çok yordu ki boğuluyorum.Nazar değmesin diye hamileliğini benden saklayan dostlarıma mı ,bir çocuk severken bana acıyarak bakan yakınlarıma mı hangisine üzüleyim.Halbuki ben kimsenin çocuğunu bebeğini kıskanmıyorum asla haset etmiyorum.Allahın verdiği nefes kıskanılır mı hiç..Belki insanlar bana acıyor ama böyle düşündükleri için ben onlara acıyorum.Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunlarla nasıl mücadele ettiniz?Girdiğim topluluklarda çok üzücü laflar imalar işitip ağlaya ağlaya eve geldiğim zamanlar oldu.İnsanların neden dilinin kemiği yok.neden bu kadar düşüncesizler.zaman zaman acaba ben mi çok hassasım ben mi yanlış anlıyorum diye kendimi sorguluyorum kendime kızıyorum.yakın bir arkadaşım seni bu konuda kırana sen de gereken cevabı ver niye susuyorsun diyor.ama inan her seferin dede savunmaya geçemezki...
Eşimle çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Bu çok zor bir süreç.Kimsenin yaşamasını istemem.Bunun zorluğu yetmezmiş gibi çevreden gelen olumsuz bakışlar,imalar beni o kadar çok yordu ki boğuluyorum.Nazar değmesin diye hamileliğini benden saklayan dostlarıma mı ,bir çocuk severken bana acıyarak bakan yakınlarıma mı hangisine üzüleyim.Halbuki ben kimsenin çocuğunu bebeğini kıskanmıyorum asla haset etmiyorum.Allahın verdiği nefes kıskanılır mı hiç..Belki insanlar bana acıyor ama böyle düşündükleri için ben onlara acıyorum.Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunlarla nasıl mücadele ettiniz?Girdiğim topluluklarda çok üzücü laflar imalar işitip ağlaya ağlaya eve geldiğim zamanlar oldu.İnsanların neden dilinin kemiği yok.neden bu kadar düşüncesizler.zaman zaman acaba ben mi çok hassasım ben mi yanlış anlıyorum diye kendimi sorguluyorum kendime kızıyorum.yakın bir arkadaşım seni bu konuda kırana sen de gereken cevabı ver niye susuyorsun diyor.ama inan her seferin dede savunmaya geçemezki...
canım bu yazdıklarının aynısını bende yaşıyorum((ama bizim yok diyede bize öyle gelebiliyor bazen.hastaneden her dönüşümde kimseye görünmeden bir an önce eve girmeye çalışıyorum herdefasında.en acı gerçeği geçen gün yaşadım bilmiyorum belkide ben öyle düşündüm.eltimle aramızda 1 yaş var ben 5 yıllık eviliyim o 3 yıllık o evlenir evlenmez hemn bebek yaptılar.ben hastaneden çıktım doktor artık engel yok aşamalara geçebiliriz dedi eltim demezmi bende yapıcam hemen sen doğurcanda benmi doğuramıcam dedimki ne alaka benim olmasa yapmıcakmıydın ?hç bişey diyemedi bana o an sanki beynimden vurulmuşa döndüm allahım dedim bukadar zaman bekledim benden önce şunu doğurt neme lazım hamle kalırım gözü kalır sen koru beni yarabbim dedim ((çevredekilerin acıyarak dualar etmesi bakması üstüne ayrı bir dert.onun üstüne tanımadıklarım bile yolumu kesip aaa sen falanca kişinin gelini değilmisin bebek yokmu ? al işte gel birde burdan yak.hele bunlara direk diyorum düşünmüyoruz diye açıklama yapmaya bile gerek yok.allah kimseyi evlatsız bırakmasın evlat acısıyla sınamasın rabbim.çok zor muş hiç bir şey yapamadan öylece bekliyorsun.allah hepimize hayırlısını nasip etsin rabbim (
Canım Allah okadar büyükdür ol desin yeterki vakdi zamanı gelsin.Eltin patavatsızlık yapmış belki kötü niyetliydi kimbilir Allah herkesin kalbine göre versin üzülürsünüz elbette insanın elinde değilki.Zaten karşıdakiler insan olsa ağızlarından çıkacak her lafı tartarlar böyle durumlarda kimseyi yaralamasınlar diye.Ben kendi adıma şahsen helede buralarda böyle konuları okudukdan sonra çocuk için insanların neler hissedkiklerine tanık oldukdan sonra hiç kimseye sormaz oldum 5yıllıkda evli olsa çocuk düşünmüyormusunuz gibi bir soruyu kime ne zaten ne hakkımız varki insanlara böyle sorular sormaya ama bunu engellemenin yolu yok bizim milletimize mahsuzdur böyle sorular.Bende çok geç evlendim yıllarca evlenmiyormusun sorularına maruz kalmışdım:) tam artık evlenecek zamanı geçdi dediler herhalde sorular kesilmişdi evlendim:) Bence tedavi olanlar çocuk için uğraşanlar ağzından sır çıkmayacak bir iki yakını dışında herkese henüz düşünmüyoruz desinler çünkü öbür türla zaten sorular yine kesilmeyecek patavatsızlar artacak bile bile can acıtanlar çıkacak akıl verenler olacak acıyarak bakanlar çıkacak çıkacakda çıkacak boşverin kimseye hesap vermek zorunda değilsinizki
evet çok üzücü insanı yeri geliyor en yakınları kırıyor.halbuki sizin görümceniz de eşinizin kardeşi bu konuda kardeşine karşı daha anlayışlı olması gerekmez mi maalesef bazı şeylere çok çabuk zorlanmadan sahip olanlar bunun karşı taraf için ne kadar zor olabileceğini düşünemiyorlar.
bende 1 yıllık evliyim,bizde çok istiyoruz,eşimde varikosel vardı ameliyat oldu,,,şimdi bebeişimiz hayırlısıyla gelir diye bekliyoruz,,,,ama tabi sizinde anlattığınız gibi çevrenin baskısı bitmiyor,,,şimdiden bayramda napcamı düşünüyorum...inadına haile haberlerini arayıp söyleyenler,senbirinin çocuğunu sevdiğinde sana acıyarak bakanlar,çocuğunun bir yerlerini kıracakmışın gibi senden esirgeyenler,her gördüğünde doğum hikayeleri anlatanlar,bebek görmeye gittiğinde buna şükür bunuda bulamayanlar var diyenler................
Hayret ettim okurken zira bende tam aksine oldu, cocuklu olan aileler bize hayranlikla bakiyorlar.
Herkesde bikmis durumda, ne mutlu size diyorlar.
Vallahi bizde öyle düsünüyoruz ve hayatimizi cocuksuz cok güzel yasiyoruz, bence bu kadarda üzülmeyin rahat olun, o zaman hamilelik daha kolay oluyor.
Fazla zorlamayin kendinizi, kafaniz rahat olmali.
Bu kadarda alingan olmayin ama. Herseye biraz daha rahat bakin.
Hic sevmedigim sey, zoraki zoraki kendisini sartlandiranlar. Allaha inaniyorsak kaderede inanmak lazim bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?