abdest alayım tamam da yolda nasıl olacak benaçık gezen bir insanım bildiğim kadarıyla abdestli kalmak için başın kapalı olması gerekmiyormu? yada ben mi çok cahilim aydınlatın beni kızlar he bi de şu meryem suresini nasıl okuaycağız onu da açıklarsanız sevinirim
ne kadae güzel yazmışşınnreyyan çok güzel bişi yazmışsın onu biraz açmak istedim. hem bilmeyenler içinde daha iyi olur. besmelesiz diye bi tabir vardır, dogrudur. işe yaramayan, kötü huylu insanlara denir. bunun sebebi ise ilişki sırasında besmele çekilmeden rahme düşen çocuk anlamı vardır. besmele çekilirse eger çocuk ahiret hayatından dünyaya güzelliklere bulanarak ruhu bedene veriyor, besmelesiz olunca kötülüklere bulanarak iniyor. mehmet akifin şiirlerinde de bu deyiş var.
inş.ağrı olmaz..perşembe saat 10 da randevum inş.hayırlı sonuclar alırım
reyyan çok güzel bişi yazmışsın onu biraz açmak istedim. hem bilmeyenler içinde daha iyi olur. besmelesiz diye bi tabir vardır, dogrudur. işe yaramayan, kötü huylu insanlara denir. bunun sebebi ise ilişki sırasında besmele çekilmeden rahme düşen çocuk anlamı vardır. besmele çekilirse eger çocuk ahiret hayatından dünyaya güzelliklere bulanarak ruhu bedene veriyor, besmelesiz olunca kötülüklere bulanarak iniyor. mehmet akifin şiirlerinde de bu deyiş var.
ne kadae güzel yazmışşınn:
okudun mu meryemii
başına ekşirim işte böyle
demin meryem süresinin mealini okudum çok güzel tavsiye ederim herkese
sen kendini kasma bacı
inşallah alırsın pozitif pozitif sonuçları
açıkçası bıraz korku var cunku hsg çok kotu geçmişti içimde bi korku kaldı
heh ondan canım
spelektum doğru yazdım inşallah
abdest zırhdır koruyucudur
bide bebeğin abdestli besmeleli olur
hani bazen haşarı çocuklara derlerya besmelesiz diye
damar gevşetici hiç duymamıştım daha önce böyle bi iğne yapııldığını
bi zararı olmuyormuymuş ?
reyyan bu arada burda 2 gündür sular yok. abdest alamıyorum. ama yaruna tamam senin duan. okunmuş bilne kadae güzel yazmışşınn:
okudun mu meryemii
başına ekşirim işte böyle
demin meryem süresinin mealini okudum çok güzel tavsiye ederim herkese
sen kendini kasma bacı
inşallah alırsın pozitif pozitif sonuçları
canım allah razı olsun senden nasıl begendinmi yeni listemizi
Ayşecim..... 2 Yasin, 1 Meryem ,16 Ayetel kürsi ve 342 Ya Varis'i tamamladım çooooooooook şükür adet olmadan........ancak Meryem suresini okudum ama tilavet secdesini bilmiyorum.....onun yerine ben sadece dua ettimmm....
Büyük ihtimal görüşülecek canım.Bakalım kısmet nasip inşallahayarladınız mı gorusecekmısınız
arkadaşlar meryem suresini okuduktan sonra tilavet secdesi yapılmalı
Tilavet secdesi nasıl yapılır?
Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde âyetlerinden birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir (Hanefi mezhebine göre vaciptir).
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunur
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur
merhaba arkadaşlar. Bende uzun zamandır bebek istiyorum. Topiğinizi gördüm bende katılayım istedim sistemi nasıl kurdunuz biraz anlatabilirmisiniz. Bende dualardan payıma düşeni okuyabilirim. Biraz size kendimden bahsedeyim;
ben 7 senelik evliyim. Ilk çocuğumu 1 aylık bir yumurtlama takibiyle kucağıma aldım güzeller güzeli bir kızım oldu fakat 4,5 aylıkken geçirdiği soğuk havaleler sebebiyle vefat ettigerçekten çok zorlu bir süreç oldu benim ve eşim için. Ayrıntılara girmiyorum anlatıcak çok şey var aslında. Ikinci bebeğime ortalama 1,5 sene sonra hamile kaldım ondada 4 aylık yumurtlama takibi yapıldı. Ama malesef oda 6 haftalıkken düştü ve kürtajla alındı. Daha sonraları pek istemedim . Her ne kadar herşeyin rabbimden geldiğini bilsemde içinde bulunduğum durumu atlatmak kolay olmadı. Sonraları bir kaç kez denedik olmadı.doktorum kilo ver gel dedi ,maddi durumdan ara verdik ,derken 7 seneyi doldurduk. şimdi bu ay tekrar yumurtlama takibine başladım. Klomenimi içtim iğnemi vurundum ve nihayi sonucu beklemeye koyulduk. Inşallah hayırlısıyla bu sefer hemile kalabilirim. Dualarınızda banada yer verirseniz sevinirim. Herkese çok teşekkürler şimdiden...
özelden mesaj atamıyorum çünkü özel mesaj kutun görünmüyor neden canım:44:arkadaş olarak ekledim seni kabul edersen belki o zaman özel mesaj yollayabilirim
şimdi kabul ettim arkadaşlık isteğini bidaha dene istersen canım.
özel mesaj yolladım canım bilgin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?