Selamün aleyküm hanımlar,nasılsınız
Cuma'nız mübarek olsun,Rabbim Cuma'lar hürmetine duasını kabul ettiği kulları arasına kaydeylesin hepinizi
Bi haberim var size,ben adet oldum sanırım...Bugün adet ağrısıyla uyandım,lavobaya gittiğimde bişey yoktu,Namazımı kıldım duamı ettim...Az önce tekrar gittim,abdest alıp Hatimlerime devam edebilmek için..Ama kırmızıyı gördüm..Sanırım adet oldum,sancım da var zaten...
Hayırlısı böyleymiş demekki..Biliyo musunuz hiç üzülmedim...Ben gibi karamsar herşeyi kafasına takan bir insan,bugün hiiç üzülmedi.Rüyamda bugün yine bi erkek çocuğunu doya doya öpüyodum.Buna rağmen üzülmedim biliyo musunuz.Eskiden olsa geberirdim ağlamaktan.Ama yok artık öyle...
Eşimle karar vermiştik,bebek fikrini düşünüp kendimizi üzmemek için,şartlamamak için.Bu kararı aldığımızdan beri kendimi daha hafif hissediyorum...Neden bu kararı aldığımızı da anlatayım size...Kendime dünyayı zehir ettiğim günlerden biriydi,gözüm eşimi de görmüyodu bu bebek fikri yüzünden.Tartıştık eşimle,daha doğrusu ben kustum içindekileri o da dinledi beni...Benim eşim bebek konusunda bana hep üzülmememi olacağını söyler,teselli ederdi beni,hiç kendi içinde yaşadıklarını anlatmazdı hissettirmezdi...İşte o gün,ilk defa oda açıldı.Ben istemiyorum mu sanıyosun dedi..Beni düşün dedi,ben her gece yurttaki çocukların üzerlerini örtüp onları yatırıyorum uyuyana kadar bekliyorum...Hergün o çocuklarla beraberim onlara ders veriyorum,hergün o küçüklerin gözleirnin içine bakıyorum ben dedi..Yeri geliyo kimileri küçük kardeşlerini,kimileri küçük çocuklarını getiriyo,onlarla durmak zorundayım;dışarda el ele baba çocuk gördüm mü üzülmem mi sanıyosun,biri baba dediği zaman benim içim sızlıyo dedi.Etrafımızda hep çocuklar var,ben istemiyomuyum benimde evimde bebek olsun,evimiz çocuk sesiyle dolsun diye...Ben hergün hacet namazları kılıyorum,gizli sadakalar veriyorum,kendi içimde yaşıyorum herşeyi dedi.....Ben gözyaşlarımı içime akıta akıta dinledim eşimi.İlk defa paylaştı benle bebek özlemini,ilk defa bu kadar açık konuştu...İçim öyle yandı ki,bebek özleminden daha fazla acı çektim,eşimin söyledikleriyle..Benle niye paylaşmadın hiç bunları dedim;sen zaten üzülüyosun bide ben anlatırsam daha çok üzülürsün diye dedi.O durumda bile beni düşünmüş.Kendimi çok kötü hissettim,benim eşim melek gibidir,onun öyle üzülmesine dayanamadım,bi yerlerimden bişeyler koptu gitti sanki...
Ağladım,ağladım...Eşime daha çok sarıldım,sıkı sıkı,daha çok ağladım.Oda ağladı hissettim,ona hissettirmedim...Yüzüne bakamıyorum bile.Zaten yatıyoduk.Sonra dedim eşime,söz veriyorum bundan sonra üzülmicem,üzülsem bile anlık olur,dünyayı sanada kendime de dar etmicem.Birgün mutlaka olacak çünkü biliyorum.Sen o çocuklara Allahın Kelamını öğretiyosun,Allah rızası için yapıyosun bu görevi,Rabbim bizim ellerimizi boş bırakır mı hiç?Bu gece bizim dönüm noktamız olsun ve gözyaşları son bulsun.Söz veriyorum bundan sonra eskisi gibi olmayacak dedim.Eşimle bebeğe şartlanmama kararı aldık.Ogünden sonra çok rahatladım,psikolojik olarakta..Üzerimden yük kalkmış sanki ve daha pozitifim..
Çok uzun oldu,ama içimden geldi anlatmak istedim..
Rabbimden gelene de gelmeyene de eyvallah..Verdiklerin de vermediklerin de kabulümdür Rabbim.Vekilim Sensin,Sana dayandım,Sana inandım..Muhammed Mustafa'nın(s.a.v) Rabbi,Habibinin hürmetine nerde evlat hasreti çeken varsa onlara,arkadaşlarıma ve bize hayırlı sağlıklı salihlerden evlatlar nasip eyle...
canım ben kollarımı sıvadım miyomla savaşmaya başladım inşallah işe yararNurusima canim yazdıklarını okudum üstesinden gelinmeyfek bi durum degil sanki.
Canim 3_4 ay tekrar soğan suyuna donsen kıyımlar gitmez mi ya ra küçülmesi mi.
Kays tedavi jasil gidiyor dr değiştirmeyi dusuniyordun naptin.
benım yerıme pazar gunu sınava gırermısın
canım ya sen ağladın,eşin ağladı okurken de ben ağladım.eşinle olan diyoloğunuz çok güzel.bizde öyleyizdir.ve 12 yıldır bu çocuk olayı bizim evliliğimizi asla olumsuz etkilemedi.beraber üzüldük,beraber ağladık.daha çok kenetlendik.beraber bazı şeylerin üstesinden daha kolay geliniyor.bizler yaşadıklarımızı ağlayarak,yada konuşarak üzerimizden bir nebze olsun atıyoruz.ama erkekler bu konuda ne konuşurlar nede dışa vururlar.içlerine atarlar.o yüzden onlarında işi çok zor.ne güzel kararlar almışsınız.tabiki bigün olucak.ilk kırmızıyı görmüşsün.üzülme sakın.olsun canım bu ay olmazsa başka zaman olur.Rbbimizden ne gelirse amenna vesaddakna.o bizim güzel RABBİMİZ.bizi üzermi hiç.sadece sabrı öğretiyo ve belkide günahlarımızı affediyo biz ağladıkça böyle.yada mertebemiz artıyor değilmi.ona sığındık o herşeyi görüyor.bizleride bir gün sevindirecek.ama hayırlı zamanı bekliyor.çok şükür elhamdülillah.
Çok çok güzel paylaşmışsın Allah sana ve bütün hayırlı evlat sahibi olmak isteyenlerinde tüm içten duaların en doğru zamanda kabul etsin....
aleykum selam canım yaa benıde aglattın
rabbım bu guzel gun hurmetıne hayırlı saglıklı bı evlat nasıp edr ıns..
evınız en yakın zamanda şen olsun ıns
canım valla okuldayım yazını okudum.benide ağlattın okulda olmasm herhalde zırıl zırıl ağlardım.
zaten okadar morelmen çöküntediyim ki.hamile kalamıyorum.adet olamaıyorum.ben ne beceriksiz çıktım ya.vücdum benle oyun oynuyor sanki...ALLAH ım hepimize bir kapı açsın inşallah...
sa. arkadaşlar nasılsınız.ben biraz daha iyiyim şükürler olsun Rabbimden gelen her zaman boynum kıldan ince demek ki hakkımda hayırlı olan buymuş inşallah bu sınavdanda yüzümün akıyla çıkarım pes etmiycem Rabbim hakkımda hayırlısını hayırlı zamanda ver diye dua ederdim hep demek ki hayırlısı oldu ama hayırlı zaman henüz gelmedi .
arkadaşlar ben duamı okuyamadım malum sebepten dolayı bugünlerde bir türlü kendimi hiç birşeye veremiyorum beni mazur görün lütfen dua listesinden çıksam ayıp etmem inşallah sizlere kimsenin hakkına girmek istemiyorum ama inanın kendimi hiç bir şeye veremiyorum ne yediğimden ne içtiğimden nede okuduğumdan hiç bir şey anlamıyorumbiraz zamana ihtiyacım var.biliyorum benim en iyi kurtarıcım dualar ama biliyorsunuz ki bu duaları okumanın bir vakti var ve artık yetiştiremiyorum kimsenin hakkına girmek istemiyorum çok özür dilerim
ingilizce yok canımIng hariç her sinava girerim:)
eslemliva canım yazını okurken hep kendimi buldum .ben üzülürken eşimin üzüldüğünün farkına bile varamıyordum yada o bana hissettirmiyordu.bende bazen sinirleniyordum hep ben mücadele ediyorum sen hiç birşey yapmıyorsun diyordum. ama bende biliyordum ki eşim benden çok çocuğunun olmasını istiyordu seninde eşinin dediği gibi sadece biz üzülmeyelim diye bize hissettirmiyorlardı.birde sorun benim eşimde olduğu için benim onu terk etmemden çok korkuyordu.bu sebepten dolayı tedaviden de kaçıyordu sonucu olumsuz olursa bebeğinin olmadığı gibi birde bensiz kalacağını düşünüyordu. çok zor günler geçirdik ve halen geçirmekteyiz ama bu zorluklar bizi bir birimize daha fazla yakınlaştırdı.inşallah gelecek bebeklerimizle yuvamız şenlenecek.
eşlerimizde bizlerde bebeğimizin olmasını çok istiyoruz Rabbim hepimizin yanan ateşini söndürsün biran evvel hayırlı sağlıklı sıhhatli salih saliha evlatlarımız olsun inşallah
Canımmmm siz böyle sıkıca bağlanınki birbirinize zorlukların daha kolay üstesinden gelirsinizzz
Herşeyin hayırlısı hayırlı zaman da hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbimm
canım ben kollarımı sıvadım miyomla savaşmaya başladım inşallah işe yarar
şimdilik adaçayı,kuruüzüm ve kınakına kürü kullanıyorum 5 gün sonra soğan suyu kullanıcam
inşallah işe yarar en azından tehlikeli durum ortadan kalkar
bende miyomdan korkmuyordum her 3 kadından birinde olan birşey
ama bende çok büyük ve güzel yerleşmiş dedi kökü çok sağlam dedi
ameliyat tehlikeli dedi Rabbimin izniyle ve dualarla bununda üstesinden gelicem hem topik açmayı o zaman hakederim belki
aynen öyle canım ben onlara inat ayakta duruyorum eşim halen teşekkür ediyor bana sen olmazsaydın hiç bir kadın benimle bu kadar sene evli kalmazdı benim için hiç bu şekilde mücedele etmezdi hem benimle hem ailemle sınandın senelerce senin azminle başardık biz bu mucizeyi yaşadık diyor.benim için en büyük teşekkkür bu olsa gerek.evet canım 6 tane mucizem var şükürler olsun mevlaya Rabbim herkese nasip estin inşallah bende göbişime aldığım günleri görürüm Allah'ın izniyle.canım ne kürler içiyorum bir görsen kokuları kötü zaten tatları daha kötü bayılacak gibi oluyorum ama bebişlerim için mucadele etmem lazım onlar benim için onca yol gelmişler onları buzluktamı bırakayımNurusima canim koskoca proflar size sperm çıkmaz dedi hatta eşinden boşanmanın tavsiye ettiler demi.
Bak simdi 6 tane mucizen var. Bunun icin 9til çabaların. Miyomlar icinde gerekiyorsa 1 yilini Daha ver ama sakin şeytani sevindirme!
Cinlendirmeyin beni zaten zor yazıyorum! Git güzelce soğan kaynat bakalım hadi yürü.
Benim öyle Seyyan gibi süpürge ehliyetimde yok. Direkt dalarim eve!
ingilizce yok canım
hıc calısmadım barajı gecmek yetecektı bana nasıp bakalım
Seyyanım benim,canım arkadaşım kader arkadaşım.Ağlama ne olur...Elhamdülillah herşeye,Rabbimden gelen herşeye tevekkül ediyorum,böyle daha çok huzur buluyorum.İnan içim buruk bile değil şuan,belki de bu son adetim.Belkide Rabbim kararımda ne kadar samimiyim,ne kadar tevekkül edip uygulayacam onu deniyo.Bilemeyiz ki..Belkide yerleşme kanaması,belkide üstüne görüyorum ve belkide gerçekten adet oldum.Bilemeyiz Rabbimin bize neler vereceğini...İlk andaki sabır,gerçek sabırmış..Ve ben bu olayda bu sabrı gösterdim.Allah da sabredenlerle beraber...Ne mutlu Rabbimde benle beraber şuan..O olsun yarimiz de yardımcımız da...Size de maşaallah canım,Rabbim eşlerimizi başımızdan eksik etmesin,onlarla ve inşaallah evlatlarımızla birlikt;uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin bizlere ve herkese
Amin canım amin Allah razi olsun,Rabbim de senin gönlünde her ne varsa hayırlısı ile versin sana en hayırlı zamanda
Şiştt ağlama,hisseder meleğin
Amin canım tüm kalbimle amin,tüm arkadaşlarımla birlikte bize de nasip olsun,Allah razi olsun
Canım ağlamayın lütfen üzülüyorum.Ben hiç ağlamadım..Güçlüyüm hiç olmadığım kadar ve bundan sonra böyle hep dik durcam,bu konu içimi acıtmayacak.Çünkü ben İslamla şereflenmiş bir kulum,benim Peygamberim hürmetine yaratıldı Kainat,ben hep en şanslı oldum...Dağı taşı yaratan Rabbim,sert kayadan çiçek bitiren Rabbim,bir bebeği yaratmaktan aciz değildir,OL diyecek ve inşaallah olacak...Üzülme sende oyüzden,bak bu kararı al inan hafifleyeceksin...Ve sana soğan suyunu tavsiye ediyorum canım,soğan suyu adetlerini düzenli hale getiriyor,biz kadınlar için çok faydalı
Seni anlıyorum,ben anlattığım kararı verdim şuan kendimi iyi hissetsemde belkide içten içe tüketecek beni bu dert..Ama eşimi üzmeye hakkım yok.Ağlayacaksam bile o yokken ağlıcam.Sende üzülme,tevekkül et,herşey Rabbimden..Verecek olan O,alacak olan O...Herşey Rabbim şu ayetinde gizli ''Kûn Fe Yekûn "Ol der ve olur!"'....Üzülme,Allah bizimle...
Dualardan çıkarmaz Seyyan..Bizler sıkışırız yinede okuruz sizlerin yerine..1 tane oku yinede kal...Bizim birbirimizin dualarına ihtiyacımız var unutma,öyle olmasa Rabbim burda buluşturmazdı...
Benim sinavada az kaldı.ben Seyyan a şaka yapıp geliyorum:)
Eslem yazdıklarına benim gözlerinde kayıtsız kalamadı.
En dogru en guzel karari vermişsiniz.
Bu gidişle tipigin kapısına kilit vuracaz.2 hafta kafa izni kullanın ışte çıkmak yok
seslı dua edıyorum ...
ıns melegımde amın dıyordur canım
üzme canım kendini bak ben size örnek olmadım mı yoksa? sıfırla mücadele ettim senelerce .herşeye rağmen her olumsuz söze her geri çevirmeye karşı ben yine doktorların aktarların kapısını çaldım en önemlisi dua kapısından hiç ayrılmadım hem Rabbim kabul olmayacak duayı ettirmezmiş.yılmadan savaş verdim bazen yoruldum bazen gel gitler yaşadım eşimden ayrılma kararı aldım başka topikteki arkadaşlarım bilir kaynanamla yaşadıklarımı Ya Rabbim bu ne zor bir sınavmış neden ben bunlara sabrediyorum o kadar çok peşimden koşan varken neden eşim ve ailesiyle mücadele ediyorum diye düşünürdüm kendi kendime. ama hep bu benim sınavım Rabbimden gelene razı gelecek inşallah bu ınavdan yüzmün akıyla çıkacaktım şükürler olsun zoru başardım ve yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim inşallah bebeğime kavuşmama az kalmıştır bende yüzü gülenlerden olurum.Seni anlıyorum,ben anlattığım kararı verdim şuan kendimi iyi hissetsemde belkide içten içe tüketecek beni bu dert..Ama eşimi üzmeye hakkım yok.Ağlayacaksam bile o yokken ağlıcam.Sende üzülme,tevekkül et,herşey Rabbimden..Verecek olan O,alacak olan O...Herşey Rabbim şu ayetinde gizli ''Kûn Fe Yekûn "Ol der ve olur!"'....Üzülme,Allah bizimle...
Dualardan çıkarmaz Seyyan..Bizler sıkışırız yinede okuruz sizlerin yerine..1 tane oku yinede kal...Bizim birbirimizin dualarına ihtiyacımız var unutma,öyle olmasa Rabbim burda buluşturmazdı...[/B]
Allah razi olsun canımcım
Yerim ben o meleği
evet canım güçlüyüm inşallah güçlü olmaya devam edicem Rabbimin izniyle.tavsiyen için çok teşekkür ederim birtanem inşallah bende birşeyler yapmaya çalışıcam Rabbim dualarımızı ve hayırlarımızı kabul etsinÖyle kaptırmışız ki kendimizi,onların nasıl acı çektiğinin farkına varamamışız canım.....Ama artık farkındayız,onlarıda kendimize üzmek yok..Bizler mutlu sağlam duralım ki,bebeklerimiz geldiğinde daha çok verimli olabilelim onlara da...
O güzel dualarına aminn..Rabbim dua etme aşkını vermişse ben inanıyorum ki,kabulü de onunla birlikte inşaallah
aslında ben eşimin üzüldüğünün farkındaydım çünkü onu artık 9 sene boyunca çok iyi tanıdım yüzünün mimiklerinden ne istediğini ve hissettiğini anlıyordum .ama annesinin bana karşı hareket ve laflarından dolayı bende eşime karşı hırslanıyordum.bende ondan dolayı eşimin canı acısın istiyordum çok kötü olduğumu düşünebilirsin aslında ama bende kendimi bu şekilde savunuyor ve sıkıntımı atıyordum. annesinin her lafında bende eşime kötü davranıyordum hep eşimden ayrılmayı düşünüyordum sırf anneinin yüzünden .daha sonra seneler ve acılar beni olgunlaştırdı kaynanam kötülük yaptıkça ben eşime daha fazla bağlandım ona daha iyi davrandım annen kötü ben iyi olacağım dedim ve şükürler olsun kadının fendi kötü kaynanayı ve kocayı yendiartık kaynanamda benim kıymetimi biliyor böyle devam eder inşallah
Sen var ya sen,çok güçlüsün...İnancınla birlikte her türlü zorluğu aşacaksın inan buna...Canım acizane sana bişey tavsiye etmek istiyorum,ameliyata ne zaman gireceksin bilmiyorum ama eğer maddi durumunuz sizi çok bunaltmayacaksa,muhakkak büyük bir inançla ve ümitle,KURBAN kestir canım..Kurban öyle büyük şeyleri ortadan kaldırmış ki,uzun uzun anlatmıyım şimdi burda,ama faydasını gören yaşayan ve resmen mucize gibi kurtulan çok insan var çevremde,sende inançla yap,sende faydasını görürsün inşaallah canım..Her zaman yanındayız dualarımızla ve yüreğimizle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?