Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

Hepinize sevgi dolu merhaba.

Sayfaları tam olarak okuyamadım. Hızlı hızlı bir gözgezdirmeye çalışıyorum olabildiğince sık sık.

İsimlerinizi tek tek saymadan hepinize sevgilerimi sunuyorum, tam olarak hepinizi sıralayamazsam eksik bırakırsam üzülürüm diye böyle hepinize birden yazmayı daha uygun buluyorum.

Önceki hafta üç kişi için okunabileceğini düşündüğümüz zaman tesadüfen pek çoğunuzun maruzatı olan döneme denk geldiği için biraz gecikmişti ve duaların sayısı tamamlanamamıştı.

O yüzden, iki kişi okumak daha iyi olur gibi gelmişti. Oysa şu anda üç kişiye okunmasına rağmen paylarımıza düşen dua sayıları çok fazla değil.

Yeni yeni arkadaşlar da katılmış, hepsine hoşgeldiniz diyorum ben de. Sizler konunuzla ilgili diğer başlıklarda da yazışıyorsanız, oradaki arkadaşlarınızın da haberleri oldukça, inşallah ben inanıyorum ki kısa bir süre sonra artık dört kişi, beş kişi hatta daha fazla kişi için okuyabilecek sayıya ulaşılacaktır bu sayfada.

Bu arada, listedeki nazar boncukları çok ama çok güzel. Allah oradaki isimlerin hepsinin önüne en kısa zamanda hayırlısıyla birer nazar boncuğu eklemeyi nasip etsin, herkesten böyle güzel haberler gelsin ve ardından da tabi ki yine sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerin dünyaya merhaba demiş oldukları haberleri de bunu takip etsin inşallah.

Perlanore, sana şakadan kızdım. Ama yine de öyle durumlardan olabildiğince çabuk sıyrılmaya çalışmalısınız.

Yine sanırım birisi E_M_A arkadaşınızın bir diğerini hatırlayamadığım için çok özür dileyerek yazıyorum ondan önce kocaman bir sayfa yüreğini dökmüş arkadaşınızın yazdıklarını da okudum, sonrasında yine ara ara hepinizin yüreklerinizden gelen duygu yoğunluklarınızı da okudum.

Bunlar çok doğal süreçler. Sizler gördüğüm kadarıyla, zaten bilinçli ve içinde bulunduğunuz süreçlerde her halinizle Yüce Allah'a olması gereken teslimiyetin farkında olan insanlarsınız.

Ama biz insanız. Tabi ki olacak o halleriniz de olacak. Kimi dayanılmaz canınız acıyarak dökülecek gözyaşınız. Beklenen, özlenen, murad edilen, Allah'a en büyük yakarışların başında gelen şeyler olunca imtihanımız, tabi ki bizleri zorluyor, gücümüz bazen tükenmiş gibi hissederiz ama her defasında yeniden güçlenerek tekrar devam ederiz, umut ve ümit ve dua yolculuğumuza öyle değil mi?

Ayşe Hanım, ne güzel düşünmüşsünüz herkes adına ve okuduğum kadarıyla da zaten herkes aynı şekilde sizinle hemfikir olmuş. Özlem Hanım ı bu haftaki okunacak kişiler arasına almanız diğer arkadaşların görüşü gibi benim için de çok isabetli ve güzel olmuş.

Aslında herkesin yazdıklarına tek tek yazmak istiyorum ve bir dolu şeyler daha söylemek istiyorum fakat sayfalar ilerlediği için geriye dönük bunu yapmak çok uzun süreceği için ve zor olacağı için, böyle genel anlamda değinerek geçiyorum şimdilik.

Yine aklıma bir şey geldi, tam olarak aktaramayabilirim her haliyle ama aklımdaki ve algılayabildiğim kadarıyla yazayım hemen müsaadenizle.

Bir gün kıran kırana bir savaş ve çatışma esnasında, buna şahitlik eden Musa Aleyhisselam çok üzülerek ve bir an önce son bulmasını dileyerek uzunca bir süre seyreylemiş.
Fakat kanlı ve kalabalık çatışma bir türlü son bulmamış. O kadar üzülmüş ki insanların bu hallerine.

Cenabı Allah'a dönüp sormak ve yalvarmak istemiş bununla ilgili olarak. "Ya Rabbim, bu kulların senin kulların, birbirlerini katlediyorlar öldürüyorlar bunca kan revan içinde bırakıyorlar.
Sen herşeylere Kadir'sin. Onların bu hallerine engel de olabilirsin, hiç üzülmüyor musun" diye sormuş.

Bu sorusunun ardından, Yüce Allah'tan ona karşılık gelmiş.
"Ey Musa, şimdi git ve gerekli malzemeyi al, ben sana yeter ve dur diyene kadar sürekli çömlek yapmaya devam et ve hepsini tek tek diz" diye buyurmuş Yüce Rabbim.

Musa Aleyhisselam çömlek yapmayı hiç bilmezmiş aslında. Emri yerine getirmek üzere başlamış çömlek yapmaya. Başlangıçtakiler pek birşeye benzememiş aslında. Sonra tekrar, tekrar derken epey gelişmiş bu konuda. Ve çok güzel çömlekler yapmaya başlamış. (Rivayetlere göre zaten bu konuda iyi bir ustalığı olduğu söylenir pek çok kaynakta, bu ustalık bu olay esnasında gelişmiştir belki.)

Ve gel zaman git zaman, çömleklere bakılınca nereden başlayıp nereden bittiği görülemez olmuş. O kadar çok çömlek yani.

Derken, Yüce Allah'tan yine ikinci bir emir gelmiş. Artık yeter bırakabilirsin denmiş. Şimdi eline onları kırabilecek kalın bir sopa al ve hepsi parçalanıncaya kadar tek tek onları kır denmiş.

Musa Aleyhisselam başlamış bu defa yaptıklarını tek tek kırmaya. Tabi ki onca çömleği kırmak da ayrı bir zaman almış ve en sonuncusunu da un ufak ettikten sonra. Yüce Rabbim Sormuş kendisine.

"Ey Musa, günlerce uğraşıp yaptığın çömleklerin hepsini tek tek kırdın ve parçaladın. Onlardan sana dokunan oldu mu bu esnada?" diye. Hayır cevabı gelmiş tabi ki. Sonra bir soru daha gelmiş ardından. "Peki üzülmedin mi onların böylesi haline" Üzülmez olurmuyum hiç demiş, Musa Aleyhisselam. "İşte ben de üzülüyorum" demiş Yüce Rabbim, hani o insanların birbirleriyle çatışma halinde oldukları zamanki halleri için.

Bunu ben bilgisine güvendiğim bir insandan duymuştum. Şimdi belki alakasız gibi görünmüş olabilir sizlere. Ama ben canımın çok sıkkın olduğu, hani zaman zaman yüreğimiz de gözyaşımız da çağlayarak akar sanki, içimiz kimi incinmişlikle, kimi artık gücümüz kalmamışlıkla, üstesinden gelinmesi çok zor olan hallerimiz vardır ya, isyan değildir asla ama çok çaresiz ve dayanma gücümüz kalmamış gibi hissederiz, işte öyle zamanlarımda bir yandan gözyaşım sicim gibi akarkan, bir yandan da hemen, duyduğum bu olayı düşünürüm.

Yani Yüce Rabbim'in biz kullarına olan sevgisini, merhametini, şefkatini, bağışlamasını, rahmetini... ve bunların büyüklüğünü. O sevginin bir an bile eksik olmadığını düşünürüm içimde hem kendime hem de tüm kullarına karşı.

Bu açıdan paylaşmak istedim, sizlere yazmaya başlayınca aklıma geldi. Hani bize bizden daha yakın ya, Yüce Rabbim. Biz kendimiz hakkında neyin aslında daha hayırlı olduğunu ne yazık ki bilemiyoruz. İşte bu anlamda, Allah'ın aslında bilip bilmediğimiz her birşeyi, hayrı da şerri de bizlerden milyarlarca kez daha iyi bilebildiğini düşünüp, içinde bulunduğum her durumda sevgisini hatırlamak adına, bana bir adım daha kazandırdığı için, belki size de karınca kadar da olsa aynı şekilde bir yararı olursa diye paylaşmadan edemedim.

Hoş, siz hepiniz zaten benden kat kat daha fazla şeyleri çok daha doğrusuyla biliyorsunuzdur mutlaka. Benimkisi bu anlamda birşeyleri size göstermek için değil asla. Lütfen o şekilde düşünmenizi hiç istemem. Sadece içimden geldiğince bir paylaşımdan ibaret.

Hepinizi seviyorum, hiç tanımasam da görmesem de. Hepinizin ortak muradınızı biliyorum en azından. Tüm kalbimle, benim de dualarım sizinle inanın. Burada alacağım her güzel haber, kendim için almışcasına veya sanki kendi kardeşim veya çocuğum için bir güzel haber almışcasına, beni sevindirecek ve mutlu edecek. Bunu çok eminlikle söyleyebiliyorum, en azından bunu böyle bilmenizi isterim.

Yüce Rabbim inşallah bu vesileyle bu amaçla hep birlikte okuduğumuz ve ettiğimiz dualarımızı kabul etsin ve hepinizin, tüm insanların hakkında en hayırlısı neyse tez zamanda onlara kavuştursun.

Kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere. Sevgimle

Ayşe Hanım, kısmetse, okuduğumda yazarım ben de diğer arkadaşlar gibi, sizi haberdar ederim.

Ayse ozlem icin yazmis oldugun 3 yasini ben okudum. Ozlem in bir sure daha aramiza katilmayacagini dusundugm icin elimden geldikce nasip ksmet Olursa onun yerine okumasini yapacagim. Allah kabul etsin amin amin Ya Rabbi

hiçbi iş yapasım gelmiyo 1 hafta oldu evi temizlemeyeli..çamasırlar asılacak.bulasıklar yerleştiirilecek..içimden hiçbirsey yapmak gelmiyo..sadece uyumak istiyorum

canim seni coook cok iyi anliyorum boyle zamanlarda en iyisi uyumak kimseyide gormek istemezsin sen simdi.aayyyy ben boyle oldugum zamanlar kimseyi gormek istemezdim,kaynanam gorumcem gelirlerdi,yada beni cagirirlardi.nasil zor gelirdi ama onlarin yaninda hic aglamadim.cunki bizler guclu insanlariz.benim kucuk gorumce ikinci cocugu icin 4 ay ugrasti 4 ay olmadi kizin nasil psikolojisi bozuldu caktirmakta istemiyo ama ben anlamazmiyim.onceleri bana derdiki benim cocugum olmasa kafama fzla takmazdim,boyle seyler derdi siz de bilirsiniz boyle insanlari.anaaaam 4 ay bebek olmayinca bana diyoki.ben sana artik hic bisey demiyorum dedi kolay deyilmis.bende dedimki 4 ayda bu hale geldin bide benim gibi 11 yil olmasaydi seni dusunemiyorum dedim.olduda sukur rahatladik

amin canım çok sağol. bugünde 2 tane yasin okudum ben son 1 taneyide oku dersen okuyup yazarım şimdi yeni liste için toplam 5 oldu ya ondan soruyorum(kafanı yordum ama!!)

hayırlısı sakın sıkma canını demekki vakti var daha hayırlı zaman gelmedi demekki
canım okuma artık bu haftalık 5 tane okudun yeter allah razı olsun canım

Ayşecim regl olmuşsun canım hayırlısı olsun ne diyeyim canımmm.her şerde vardır bir hayır...demekki zamanı gelmemiş kendini fazla yıpratma....bak ben 3 kez tüpbebek denedim ve kocaman bir negatif aldım....her test sonucunda bin kez yıkıldık çooooooook zor bir süreç....4.deneme için hazırlanacam rabbim nasip ederse....kızlar tüpbebek süreci zor ve sabır isteyen bir süreç...ve yaş faktörü çok öenmli....yaşım oldu 39...sizler daha çok gençsiniz sanırım şansınız fazla o yüzden yıpratmayın kendinizi ve güçlü olun..... inşallah bizlerde anne olucaz....öncelikle vücudunuzu stresten uzak tutun....stres dolu bir vücut hamile kalamıyor....kendinizi rahatlatacak bişeyler bulun....ve sizi kötü etkileyen strese sokan her türlü olay ve kişileri hayatınızan çıkarın..bir çeşit terapi uygulamamız lazım vücudumuza...... mesela örgü örmek bana terapi gibi gelir......onun gibi bişey bulun....hoşlandığınız....ve kimsenin ne derlerse desinler ne söylediklerine kulak asmayın...bizi en çok etrafımızdaki insanlar yıprattı aslında....."hadi çocuk yapın " diye diye...oluyorda sanki ben yapmıyorum......hamile haberi almak ve hamile görmek istemiyordum bir ara......neyse kısacası no panik no stres......

özaycım tebrik ederim rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.......darısı tüm isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar.......

eveet canim haklisin insallah Rabbim daha fazla bekltemeden versin sana meleyini sonra bir daha bir daha insallah.hamilelere gelince hamile gorumcemi gormeye dayanamiyorum.sanki ink defa doguruyor gibi bize bile gelse aynada mutlaka bi karnina bakiyo.dun dugune gittik tuvalette bile surekli karnina bakiyor hava atar gibi.demiyoki bu kizin yok ici acirmi demiyo surekli icimi acitiyo.....ama bu topiklerdeki hamileler baskaaaaa....bak onlar bizim umutlarimiz onlarin ismine bakip bakip bi kez daha umutlaniyorum......tup bebek coooook zor bi surec...hele igneler,bide opu olurken burda narkoz vermiyolar,yumurtalarimin delindigini defalarca hissetmek zorunda kalmak beni cok fazla geriyor

canim seni coook cok iyi anliyorum boyle zamanlarda en iyisi uyumak kimseyide gormek istemezsin sen simdi.aayyyy ben boyle oldugum zamanlar kimseyi gormek istemezdim,kaynanam gorumcem gelirlerdi,yada beni cagirirlardi.nasil zor gelirdi ama onlarin yaninda hic aglamadim.cunki bizler guclu insanlariz.benim kucuk gorumce ikinci cocugu icin 4 ay ugrasti 4 ay olmadi kizin nasil psikolojisi bozuldu caktirmakta istemiyo ama ben anlamazmiyim.onceleri bana derdiki benim cocugum olmasa kafama fzla takmazdim,boyle seyler derdi siz de bilirsiniz boyle insanlari.anaaaam 4 ay bebek olmayinca bana diyoki.ben sana artik hic bisey demiyorum dedi kolay deyilmis.bende dedimki 4 ayda bu hale geldin bide benim gibi 11 yil olmasaydi seni dusunemiyorum dedim.olduda sukur rahatladik

evet canım bunu ancak yasayan anlar .. ben 16 aylık evliyim daha nasip olmadı ama üzülüyoruz..rabim nasip eder inş. inan sizn gücünüz kuvvettinizin faydasını görüyorum sizinle bende dimdik oluyorum..şimdi yeni aya yeni bi umutla başlayacağım inş.yarın dr.a kontrolum var..
bu ay çok kanamam var neden acaba

eveet canim haklisin insallah Rabbim daha fazla bekltemeden versin sana meleyini sonra bir daha bir daha insallah.hamilelere gelince hamile gorumcemi gormeye dayanamiyorum.sanki ink defa doguruyor gibi bize bile gelse aynada mutlaka bi karnina bakiyo.dun dugune gittik tuvalette bile surekli karnina bakiyor hava atar gibi.demiyoki bu kizin yok ici acirmi demiyo surekli icimi acitiyo.....ama bu topiklerdeki hamileler baskaaaaa....bak onlar bizim umutlarimiz onlarin ismine bakip bakip bi kez daha umutlaniyorum......tup bebek coooook zor bi surec...hele igneler,bide opu olurken burda narkoz vermiyolar,yumurtalarimin delindigini defalarca hissetmek zorunda kalmak beni cok fazla geriyor

insanın kendi canı olmayınca acısını pek anlayamıyor sanırım benim kardeşim hamile olduğunu öğrenince abla sizde çok istiyorsunuz deyip ağlamıştı ve 9 ay boyunca benim canım yanmasın diye naz bile yapamadı canım kardeşim kızı içinde sen onun 2.annesisin der.insanlar hep acaba ben ne kadar kıskanıcam diye her hareketime baktılar gözlerinde bunları anlıyorsun ama allahım herşeyi görüyor nispet yapanıda seninle birlikte üzülenide... niye böyleler niye herkesin işine burnunu sokarlar anlamıyorum yada başına gelincemi anlamak lazım allah büyük kızlar sabredenin yanında sabır sabır...

bende 11,5 yıl evliyim.33 yaşındayım.yıl olarak aynıyız evlilikte.yaşadıklarınızı öyle iyi anlıyorum ki.ama ister 1 sene ister 11 sene olsun burada hepimizin acısı aynı.belki biz daha yorgun uz.yinede hepimizin yüreği aynı şey için atıyor.o ben olsaydım okadar üzülmezdim diyenleri iyi bilirim.hatta yıllarca uğraşıp elde ettikten sonra yaşadıklarını unutup sana yüz çeviren vefasızları da bilirim.herkes feraset sahibi değildir .anlayamaz.anlayamamalarını bende anlamazdım önceleri.ama artık öylelerine acıyorum sadece.inşaalah bizlerde o duyguyu yaşar ve bebişlerimize kavuşuruz birgün.yaşadıklarımızı hiç bir zaman unutmayarak.....

bir iki gün topikte görmeyince merak etmiştim seni hatta yazdım umarım herşey yolundadır diye ve şakadan olsada kızmışsın ya ben senin samimiyetini hissedebiliyorum bize yazdığın güzel duaların ve dileklerinde çok samimi ve içten olduğunu düşünüyorum allah senden razı olsun çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsun ve derdimize ortak oluyorsun sen annesin ve evlat sevgisini bilirsin bizimde o sevgiyi tatmamız için ne kadar çabaladığımız görüp bizlere dua ediyorsun seninde herşey gönlüne göre olsun inşallah

evet haklısın.buradaki canlarımız hariç insan çevresinde hamile bile görmeye dayanamıyor canım.onlara gelince hiç düşünmelerini bekleme.acaba üzülürmü incinirmi diye idrak edemez onlar.ben nelere maruz kaldım bir bilsen.mesela bizim eşimin ailesinde biri hamile kaldığında herkes çağrılır toplanılır size bir haberimiz var çocuğumuz olacaaaak diye söylerler.o anlarda ağlamamak için ellerimi sıktığımı hatırlarım.aileden biri yine hamile olduğunu bana nasıl söyledi biliyomusun.ay sana bişey söylicem.sizi gördükçe gülceğim çıkıyo.bi türlü söyleyemiyorum ben hamileyim....sonra ay ben adam ceketini atsa üstüme hamile kalıyorum diye çirkin hafif söylemler...daha nelerini yaşadım...için acıyo öyle bir acıyo ki.tüp bebek zor bir süreç evet.ama ben hepsinde yumurta toplama işleminde narkoz almıştım.iğneler canını acıtmıyor.bunlar bana okadar kolay geliyorki artık.zor olan o süreçteki moral ve sabır birde sonuç negatif olunca işte asıl zorluk o zaman başlıyor.en önemlisi tüp bebek tedavisi süresince stresten uzak durmak gerekir.bu da zor ama seni üzen ve inciten kimselerle görüşmemek en iyisi.hatta kimseye söylememek daha doğru bence ben gerçi saklayamadım ama.birdahaki sefere gizlemeyi düşünüyorum.buradaki dostlarım hariç.sizlerle moral bulacağımı düşünüyorum o süreçte.inş kendinden olurda hepimizin bunlara gerek klamaz

Şimdi bu yaşadıklarımı neden paylaştığımı merak edenler olabilir konumuz da bu değil aslında ama o kadar doluyum ki ne yapacağımı bilemez haldeyim.Hamile kalınca bütün problemlerim biter mutlu olurum diye düşünmeyin ki ben öyle düşünüyordum Rabbim herşeyin hayırlısını versin.İşte benim kızımla geçirdiğim 6 ayın özeti :(

MELEĞİM
Babanla 2 yıl önce kasım ayında evlendik aradan 1 hafta geçti bebek sormaya
başladılar bana. İlk zamanlar takmıyordum kafama ama giderek öfke duyuyordum
soranlara.Bebek düşünmüyoruz deyip kaçamak cevaplar veriyordum.Sonra aylar geçti her
ay hüsranla sonuçlandı gebelik testlerim.Çevremdekiler o kadar anlayışsızdı ki hiç
kimseyle görüşmeye tahammül edemez olmuştum.
Doktora gitmeye karar verdim.Hem
bende hem babanda problem vardı bunu duyduğumda günler zehir olmuştu her gün
ağlamaktan yorulmuştum.Bu arada çevremdeki yakınlarımın hamile haberlerini aldıkça
kahroluyordum.Kendimden şüphe ettim çoğu zaman ben kıskanç mıyım neden insanların
hamile haberlerini aldıkça üzülüyorum diye.Bu kadar kötü bir insan olabilir miydim ben?

Yavaş yavaş hamile haberlerini saklamaya başladılar benden ama eninde sonunda
duyuyordum artık bir karar vermek zorundaydım babanla konuştum ve aşılamaya karar
verdik.Adet günümü bekliyordum ama adetim 10 gün gecikti baban ısrarla test yapmamı
istiyordu ama ben her zaman ki gibi düzensiz diye aldırış etmiyordum.

26.03.2012 Pazartesi günü baban test alıp gelmiş yapamam dedim ve baban bana küstü
uyudu.İçimden bir ses bana hadi kalk yap en azından için rahatlasın diyordu.Sonucu
bildiğim için gayet sakin testi yaptım ve çift çizgiyi gördüğümde gözlerime
inanamadım.Şoka girmiştim resmen.Gözyaşları içinde babanı uyandırdım bir yandan da
avaz avaz bağırıyordum aşkım uyan ben hamileyim diye.Baban uyandı ve inanamadı çift
çizgiyi görse de emin olamıyordu bir türlü bense hem ağlıyor hem de ayakta duramayacak
kadar titriyordum.Anneanneni aradım hemen anne ben hamileyim diye
bağırıyordum.Sesimi bile kontrol edemez haldeydim.Sonra en yakınlarımıza verdik bu
müjdeli haberi.Herkes senin ve benim için dualar etti.

Sonra doktor kontrolleri başladı her şey yolundaydı kalp atışlarını duymuştum dünyalar
benimdi sanki.Verdiğin rahatsızlıklar umrumda bile değildi.Mide bulantılarım çok aşırıydı
ama takmıyordum sen benimleydin ya o yeterdi bana.Her gün konuşuyordum seninle seni
nasıl sevdiğimi anlatıp duruyordum.Minik minik hareketlerin başlamıştı Allah’ım bu bir
mucizeydi.Bir oyun havası dinliyordum sürekli ve doktora gittiğimiz bir gün doktorun
odasında ki bilgisayarda o müzik açıktı doktor ultrasonda barkken ellerinin hareketini
gördüm oynuyordun resmen çokta hareketliydin doktor senin görüntün karşısında
gülmeye başladı annesi bak oynuyor galiba kız oyunu sevdiğine göre demişti.Müzik tanıdık
mı gelmişti annecim?

28.07.2012 cumartesi akşamı içimde nasıl bir sıkıntı vardı anlatamam bu arada sen 6 aylık
olmuştun.Geceye doğru biraz sancım vardı anlamadım ne olduğunu ara ara devam etti
sancılarım.Gece boyunca çektim sancıları.Sabah bir uyandım bir akıntı var bende baktım
kanamam var yine gözyaşları içinde babanı uyandırdım bu defa korkuyla.Hastaneye gittik
doktor ultrasonda baktı erken doğum tehliken var dedi senin durumunu sordum bebek iyi
dedi.Şikayetlerimi anlattım sancım ve kanamam var dedim sadece ilaç verdi yat dinlen
deyip beni eve gönderdi.Eve gidince kanamam ve sancım arttı.Başka doktora gittik
hemen senin kalp atışını dinlemek istediler ama ses yok panik içinde anneme baktım anne
kalp atışını duymuyorum anne ne oluyor kızım diye bağırıyorum annem gözyaşları içinde
bir şey yok kızım doktor gelecek şimdi sakin ol diye beni teselli ediyor ama ben yavrumun
kalp atışını duymadan nasıl sakin olabilirim.O hızlı hızlı atan kalpten eser yok şimdi
öldüğünü anlayamayacak kadar bilinçsizdim o an.doktor geldi masaya aldılar beni
yavrumun ayakları gelmiş başı sıkışmış ve ölmüş.Dünyam başıma yıkıldı sanki.Minik kızım
bebeğim ölmüş.Bebeğim çıktıktan sonra bana narkoz vermişler kendimi kaybetmiştim
çünkü.Kendime geldiğimde her şey bitmişti benimle değildin artık meleğim seni bir beze
sarmışlar anneannen babaannen herkes görmüş seni ben ve baban görmedik baban
bakmak istememiş dayanamam ben demiş.Ben odada bağırıyorum kızımı getirin ne olur
göreyim sarılayım doya doya ama yok götürüyorlar seni bebeğim büyük dedenin mezarını
birazcık açıp defnetmişler seni oraya.Deden adını Elif koymuş benim düşündüğüm isim Elif
değildi ama olsun deden güzel bir isim koymuş sana Elif’im.Hastaneye gelenler gidenler
çok ama çok zordu.Sadece sen yoktun bebeğim tekmelerin yoktu karnımı okşuyorum ama
yok bomboş konuşmalarımı okşamalarımı hissetmiyorsun artık.1 gün sonra hastaneden
çıktım ve sensiz geçen 4 ay.Benimle beraber hamile kalanlar aldı bebişlerini kucağına
bense mezarına gelip toprağına sarılıyorum.Alışamadım bebeğim yokluğuna canım çok
yansa da isyan etmedim Allah’a hamdolsun o verdi o aldı.Şimdi sadece ultrason
resimlerinle kendimi avutuyorum hani o minik ellerini oynattığın şarkı var ya her yerde
çalıyor herkesin oynadığı o şarkıya ben ağlıyorum.

Şimdi bu yaşadıklarımı neden paylaştığımı merak edenler olabilir konumuz da bu değil aslında ama o kadar doluyum ki ne yapacağımı bilemez haldeyim.Hamile kalınca bütün problemlerim biter mutlu olurum diye düşünmeyin ki ben öyle düşünüyordum Rabbim herşeyin hayırlısını versin.İşte benim kızımla geçirdiğim 6 ayın özeti :(

MELEĞİM
soranlara.Bebek düşünmüyoruz deyip kaçamak cevaplar veriyordum.Sonra aylar geçti her
ay hüsranla sonuçlandı gebelik testlerim.Çevremdekiler o kadar anlayışsızdı ki hiç
ağlamaktan yorulmuştum.Bu arada çevremdeki yakınlarımın hamile haberlerini aldıkça
kahroluyordum.Kendimden şüphe ettim çoğu zaman ben kıskanç mıyım neden insanların
hamile haberlerini aldıkça üzülüyorum diye.Bu kadar kötü bir insan olabilir miydim ben?

duyuyordum artık bir karar vermek zorundaydım babanla konuştum ve aşılamaya karar
verdik.Adet günümü bekliyordum ama adetim 10 gün gecikti baban ısrarla test yapmamı

26.03.2012 Pazartesi günü baban test alıp gelmiş yapamam dedim ve baban bana küstü
uyudu.İçimden bir ses bana hadi kalk yap en azından için rahatlasın diyordu.Sonucu
inanamadım.Şoka girmiştim resmen.Gözyaşları içinde babanı uyandırdım bir yandan da
avaz avaz bağırıyordum aşkım uyan ben hamileyim diye.Baban uyandı ve inanamadı çift
çizgiyi görse de emin olamıyordu bir türlü bense hem ağlıyor hem de ayakta duramayacak
bağırıyordum.Sesimi bile kontrol edemez haldeydim.Sonra en yakınlarımıza verdik bu

Sonra doktor kontrolleri başladı her şey yolundaydı kalp atışlarını duymuştum dünyalar
benimdi sanki.Verdiğin rahatsızlıklar umrumda bile değildi.Mide bulantılarım çok aşırıydı
ama takmıyordum sen benimleydin ya o yeterdi bana.Her gün konuşuyordum seninle seni
nasıl sevdiğimi anlatıp duruyordum.Minik minik hareketlerin başlamıştı Allah’ım bu bir
mucizeydi.Bir oyun havası dinliyordum sürekli ve doktora gittiğimiz bir gün doktorun
odasında ki bilgisayarda o müzik açıktı doktor ultrasonda barkken ellerinin hareketini
gülmeye başladı annesi bak oynuyor galiba kız oyunu sevdiğine göre demişti.Müzik tanıdık
mı gelmişti annecim?

28.07.2012 cumartesi akşamı içimde nasıl bir sıkıntı vardı anlatamam bu arada sen 6 aylık
olmuştun.Geceye doğru biraz sancım vardı anlamadım ne olduğunu ara ara devam etti
sancılarım.Gece boyunca çektim sancıları.Sabah bir uyandım bir akıntı var bende baktım
kanamam var yine gözyaşları içinde babanı uyandırdım bu defa korkuyla.Hastaneye gittik
doktor ultrasonda baktı erken doğum tehliken var dedi senin durumunu sordum bebek iyi
dedi.Şikayetlerimi anlattım sancım ve kanamam var dedim sadece ilaç verdi yat dinlen
deyip beni eve gönderdi.Eve gidince kanamam ve sancım arttı.Başka doktora gittik
hemen senin kalp atışını dinlemek istediler ama ses yok panik içinde anneme baktım anne
kalp atışını duymuyorum anne ne oluyor kızım diye bağırıyorum annem gözyaşları içinde
bir şey yok kızım doktor gelecek şimdi sakin ol diye beni teselli ediyor ama ben yavrumun
kalp atışını duymadan nasıl sakin olabilirim.O hızlı hızlı atan kalpten eser yok şimdi
yavrumun ayakları gelmiş başı sıkışmış ve ölmüş.Dünyam başıma yıkıldı sanki.Minik kızım
bebeğim ölmüş.Bebeğim çıktıktan sonra bana narkoz vermişler kendimi kaybetmiştim
çünkü.Kendime geldiğimde her şey bitmişti benimle değildin artık meleğim seni bir beze
bakmak istememiş dayanamam ben demiş.Ben odada bağırıyorum kızımı getirin ne olur
göreyim sarılayım doya doya ama yok götürüyorlar seni bebeğim büyük dedenin mezarını
birazcık açıp defnetmişler seni oraya.Deden adını Elif koymuş benim düşündüğüm isim Elif
değildi ama olsun deden güzel bir isim koymuş sana Elif’im.Hastaneye gelenler gidenler
çok ama çok zordu.Sadece sen yoktun bebeğim tekmelerin yoktu karnımı okşuyorum ama
yok bomboş konuşmalarımı okşamalarımı hissetmiyorsun artık.1 gün sonra hastaneden
çıktım ve sensiz geçen 4 ay.Benimle beraber hamile kalanlar aldı bebişlerini kucağına
bense mezarına gelip toprağına sarılıyorum.Alışamadım bebeğim yokluğuna canım çok
resimlerinle kendimi avutuyorum hani o minik ellerini oynattığın şarkı var ya her yerde
:( ben çok üzüldüm, enkorktuğum şeylerden biri bebeğime bu şekilde mektup yazmak. senin için yapabileceğimiz bişi var mı?

MELEĞİM

mı gelmişti annecim?

öncelikle çook geçmiş oolsun..allah sabırlar versin.....yaşadıklarını bu kadar net ve açık ancak bu şekilde anlatılabilirdii.. yüreğine sağlıkk.. rabbbimm herkese güç versinnn..çokk zorr dayanmak ama...ellden ne gelir...allahın izniyle...sağlıkllı evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inşallahh...tez zamanda..bir gün olucak ama...ne zamann.?

:( ben çok üzüldüm, enkorktuğum şeylerden biri bebeğime bu şekilde mektup yazmak. senin için yapabileceğimiz bişi var mı?

Niyetim kimseyi üzmek değil hakkınızı helal edin Allah böyle bir mektup yazdırmasın kimseye.Sadece çok doluydum paylaşmak istedim.Allah razı olsun birbirimiz için yapacağımız en güzel şey dua.4 ay oldu kızımı kaybedeli ama hiç bu kadar dağılmamıştım

öncelikle çook geçmiş oolsun..allah sabırlar versin.....yaşadıklarını bu kadar net ve açık ancak bu şekilde anlatılabilirdii.. yüreğine sağlıkk.. rabbbimm herkese güç versinnn..çokk zorr dayanmak ama...ellden ne gelir...allahın izniyle...sağlıkllı evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inşallahh...tez zamanda..bir gün olucak ama...ne zamann.?

Amin canım.2 yıllık evliyim ve burda okuduğum zaman uzun yıllar evli olup hala çocuk sahibi olamayanlar var.Okudukça daha çok üzüldüm onların yerine koydum kendimi daha çok yandı canım.Allah kimsenin evini çocuksuz bırakmasın.Bugün bardağı taşıran son damla eşimin annesinin sözleriydi en yakın zamanda bir evlatlık alın dedi bana.Çok üzüldüm çok ağladım ama ben daha 2 yıllık evliyim ve yavrumu kaybedeli 4 ay oldu :(

Canim yazdiklsrini okudukca icimden parcalar koptu. İnan acini yuregimin en derinliklerinde hissettim. Bunu yazarken agladigina eminim bende okurken agladim.malesef elden bisi gelmEz arkadasim sabirla dua edip beklemekten baska bisi gelmez. Allah im yardimcin olsun icine guc ve kucaginada en kisa zamanda acini hafifletecek saglikli hayirli bir evlat nasiP etsin.
Kv diyecek soz bulamiyorum. Seni sizi sadece emin ol tek gercekten anlayan Rabbim dir ona sigin. Dualarim seninle.

Canim yazdiklsrini okudukca icimden parcalar koptu. İnan acini yuregimin en derinliklerinde hissettim. Bunu yazarken agladigina eminim bende okurken agladim.malesef elden bisi gelmEz arkadasim sabirla dua edip beklemekten baska bisi gelmez. Allah im yardimcin olsun icine guc ve kucaginada en kisa zamanda acini hafifletecek saglikli hayirli bir evlat nasiP etsin.
Kv diyecek soz bulamiyorum. Seni sizi sadece emin ol tek gercekten anlayan Rabbim dir ona sigin. Dualarim seninle.

Allah senden de burdaki diğer arkadaşlardan da razı olsun kimseyle paylaşamadıklarımızı paylaşıp rahatlıyoruz.Aslında kv süper bir insandır ama neden beni çocuk konusunda üzüyor anlamıyorum hamile kalamıyorum diye her gördüğünde beni doktora götüreceğini dile getirip dururdu şimdi de kız evlatlık alın hemen diyo ama eşim duymadı.Rabbim kimseyi bu durumlara düşürmesin Hepinizin gönlüne göre versin Yüceler Yücesi Rabbim iyi ki varsınız hepiniz ayrı ayrı özelsiniz benim için
heart.gif

Amin canım.2 yıllık evliyim ve burda okuduğum zaman uzun yıllar evli olup hala çocuk sahibi olamayanlar var.Okudukça daha çok üzüldüm onların yerine koydum kendimi daha çok yandı canım.Allah kimsenin evini çocuksuz bırakmasın.Bugün bardağı taşıran son damla eşimin annesinin sözleriydi en yakın zamanda bir evlatlık alın dedi bana.Çok üzüldüm çok ağladım ama ben daha 2 yıllık evliyim ve yavrumu kaybedeli 4 ay oldu :(

canım benim rabbim sana dayanma gücü versin ben sadece kalp atışını ekranda görmeme rağmen 1ay dır üzülüyorum sen hareketlerini hissetmişsin çok zor ama rabbimin takdiri...sana sadece 2 yıllık evlisin falan demicem istersen yeni evli ol evlat hasreti çok zor kaybetmenin 1 ayı 6 ayı 9 ayı olmaz sonuçta kayıp.. evlat edinme senin ve eşinin kararı olmalı 3. bir kişinin değil ve senin acın daha çok taze kayınvaliden çok düşüncesiz hareket etmiş ama cahilliğine ver bence 7.5 yıllık evliyim 7 defa tüp bebek denedim evlat edinmeyi düşünmedim evet düşündüm halada düşünüyorum çünkü sadece karnımda değil yüreğimde de bi evladı büyütebilirim ve ona annelik yapabilrim ama bunun için zamanı var gibi geliyor içimden ve toparlanıp yeni bir tedaaviye başlamak istiyorumbu benim kararım eşimin kararı bizede herkes yeter artık tedavi olmayın diyor ama onları sadece dinliyorum içimdeki his ne ise onu yapıcam.. biz birbirimize destek olup güç vericez çünkü seni anlıyorum canım ve yürekten hepinize dua ediyorum rabbim kabul etmiceğini duayı yaptırmazmış

kızlar biliyor musunuz, peygamber efendimizin de 2 yıl çocuğu olmamış.üzülmeyelim rabbim verecektir. o vermeyi vermeseydi istemeyi vermezdi. kevser suresinde peygamberimizin oğlu olmadığı için soyu kesik dnildiğini anlatıyor. ama rabbim sen soyu kesik değilsin diyerek kevser suresini indiriyor. acaba biz kevser suresi de mi okusak? aklıma takılıyor da iki gündür?

canım benim rabbim sana dayanma gücü versin ben sadece kalp atışını ekranda görmeme rağmen 1ay dır üzülüyorum sen hareketlerini hissetmişsin çok zor ama rabbimin takdiri...sana sadece 2 yıllık evlisin falan demicem istersen yeni evli ol evlat hasreti çok zor kaybetmenin 1 ayı 6 ayı 9 ayı olmaz sonuçta kayıp.. evlat edinme senin ve eşinin kararı olmalı 3. bir kişinin değil ve senin acın daha çok taze kayınvaliden çok düşüncesiz hareket etmiş ama cahilliğine ver bence 7.5 yıllık evliyim 7 defa tüp bebek denedim evlat edinmeyi düşünmedim evet düşündüm halada düşünüyorum çünkü sadece karnımda değil yüreğimde de bi evladı büyütebilirim ve ona annelik yapabilrim ama bunun için zamanı var gibi geliyor içimden ve toparlanıp yeni bir tedaaviye başlamak istiyorumbu benim kararım eşimin kararı bizede herkes yeter artık tedavi olmayın diyor ama onları sadece dinliyorum içimdeki his ne ise onu yapıcam.. biz birbirimize destek olup güç vericez çünkü seni anlıyorum canım ve yürekten hepinize dua ediyorum rabbim kabul etmiceğini duayı yaptırmazmış

Ah canım benim tedaviye gerek kalmadan Rabbim nasip etsin inş ve hayırlısıyla kucağına alacağın günleri göstersin."karnımda değil yüreğimde de bi evladı büyütebilirim ve ona annelik yapabilrim"bu sözün beni nasıl etkiledi bir bilsen gözyaşlarıma engel olamıyorum.Eminim çok güzel bir anne olacaksın sen Rabbim o günleri göstersin en yakın zamanda hayırlısıyla

Back
X