Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

tilavet secdesinin şartı;iftitah tekbiri(allahuekber) vebelirleyecek şekilde niyet dışındaki namazın şartlarıdır.yani dipnot;hadesten taharet,necasetten taharet,setri avret,ve engel olucu bir zaruret olmadıkça kıbleye dönmek dahi bunda şarttır.mekruh vakitlerde olmaması da şarttır. Kitapta aynen böyle yazmaktadır.yani mekruh vakitlerde tilavet secdesi yapılmaz.

çok sağol canım teskler bu bılgı ıçın

Şu üç vakitte; farz namazları, cenaze namazını kılmak ve tilavet secdesi yapmak caiz değildir:

1) Güneş'in doğma vaktinde,

2) Güneş tam tepe noktasında olduğu zaman,

3) Güneşin kızarmaya başlamasından, batışına kadar.

Alıntı seyyan kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
tilavet secdesinin şartı;iftitah tekbiri(allahuekber) vebelirleyecek şekilde niyet dışındaki namazın şartlarıdır.yani dipnot;hadesten taharet,necasetten taharet,setri avret,ve engel olucu bir zaruret olmadıkça kıbleye dönmek dahi bunda şarttır.mekruh vakitlerde olmaması da şarttır. Kitapta aynen böyle yazmaktadır.yani mekruh vakitlerde tilavet secdesi yapılmaz.

Seyyancım o zaman mekruh vakitlerde tilavet secdesi yapılmaz doğruymuş öylemi....bişey daha öğrendik....osman ünlü hocada doğru demiş o zaman....

Kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????

bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...

Alıntı seyyan kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

Seyyancım o zaman mekruh vakitlerde tilavet secdesi yapılmaz doğruymuş öylemi....bişey daha öğrendik....osman ünlü hocada doğru demiş o zaman....

evet canım yapılmazmış.bak sayen de bizde öğrendik.

kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? Eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????

Bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? Uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...

nie gusul gereksin kiii aaaa ilk defa duydummmm

evet canım yapılmazmış.bak sayen de bizde öğrendik.

Canım benim bu konuda bilgim yok sadece bilgi nakli yaptım size iyikide yapmışım iyi oldu.....bende öğrenmiş oldum sizlerle birlikte...öğrenmemin yaşı yok...öğrenecekte o kadar çooooooooooooooooooook şey varkiii..insanın ömrü yetmez..... rabbim bizleri öğrenenlerden, öğrendiklerini paylaşanlardan ve uygulayanlardan olmayı nasip etsin.....

Kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????

bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...
peygamber efendimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v) hz.Aişe yatarken namaz kılarmış.(uyurken).yani bir mahzuru yok.

nie gusul gereksin kiii aaaa ilk defa duydummmm

bilmiyorum asenatcım...sonuçta tüyler alınırken kanama oluyor.tüy diplerinde mesela ondan olabilir mi???? annem bize her banyoda gusül almayı öğretti..kimisi adet bitiminde gusül abdesti alır mesela..ben her banyodan sonra alırım....bilmiyorum sizler ne biliyorsanız benimle paylaşın... avret yerlerinin tüyleri temizliği sonrası gusül gerekir mi???*

kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? Eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????

Bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? Uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...

canım ben epilasyondan sonra gusul abdesti alıyorum mutlaka..ama almak mecburımı bılmıyorum

Back
X