- 13 Aralık 2019
- 96
- 115
- 93
- 28
- Konu Sahibi hystericalanduseless
-
Bende aynı durumda oldugumdan konunuzu takibe aldım bakalım ne dicekler :))Merhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
Benim bir derdim var, her zamanki gibi kaygılarımı sizinle paylaşmak istedim belki benimle aynı seyler hisseden vardır aranızda diye. biz esimle cocuk istediğimize karar verdik. benim her zaman çocuklarla aram çok iyi olmustur ki çok da severim çocukları ama hiç kendi çocugum olur bir gün ona bakarım, korurum, kollarım gibi bi düsünce ya da hissiyat oluşmadı içimde. cocuğum olmasını tabi ki çok istiyorum ama ona yetebilir miyim devir çok kötü çocugumu nasıl koruyabilirim, her an her yerde televizyonlarda, telefonlarda maruz kalmamaları gereken şeylere maruz kalıyorlar bunun önüne geçebilir miyim diye düşünüyorum sürekli. düşündükçe de acaba yapmasak mı diyorum. dünya cocuklar için o kadar kötü bir yer ki ona bu kötülüğü yapmasam daha mı iyi olur diyorum. diyorum diyorum ve işin içinden çıkamıyorum hanımlar. benim gibi düşünüp sonradan çocuk sahibi olanlar var mı, bunları nasıl aştınız, tavsiyeye ihtiyacım var.
zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ediyorum, uzun oldu biraz sanırım hakkınızı da helal edin
Su kaygilari yasiyor olmaniz bile iyi bir ebeveyn olacaginizi gosteriyor bana kalirsa. Maddi,manevi ve psikolojik olarak kendinizi hazir hissediyorsaniz, bir canlinin tum sorumlulugunu almayi goze aliyorsaniz bir engel yok bence. Yasadiginiz kaygilara da cok katiliyorum bu arada. Bir cocuk yetistirirken aile faktorunun yani sira cevresel faktorlerde cok onemli ama sevgi, saygi ve guven dolu bir aile ortaminda yetisen cocuklar diger sorunlari daha kolay tolere edebiliyor gibi. Umarim istediginiz gibi olur hersey.Merhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
Benim bir derdim var, her zamanki gibi kaygılarımı sizinle paylaşmak istedim belki benimle aynı seyler hisseden vardır aranızda diye. biz esimle cocuk istediğimize karar verdik. benim her zaman çocuklarla aram çok iyi olmustur ki çok da severim çocukları ama hiç kendi çocugum olur bir gün ona bakarım, korurum, kollarım gibi bi düsünce ya da hissiyat oluşmadı içimde. cocuğum olmasını tabi ki çok istiyorum ama ona yetebilir miyim devir çok kötü çocugumu nasıl koruyabilirim, her an her yerde televizyonlarda, telefonlarda maruz kalmamaları gereken şeylere maruz kalıyorlar bunun önüne geçebilir miyim diye düşünüyorum sürekli. düşündükçe de acaba yapmasak mı diyorum. dünya cocuklar için o kadar kötü bir yer ki ona bu kötülüğü yapmasam daha mı iyi olur diyorum. diyorum diyorum ve işin içinden çıkamıyorum hanımlar. benim gibi düşünüp sonradan çocuk sahibi olanlar var mı, bunları nasıl aştınız, tavsiyeye ihtiyacım var.
zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ediyorum, uzun oldu biraz sanırım hakkınızı da helal edin
Bunlari cok dusundum hala dusunuyorum ama evlat sahibi olmak bambaska bir sey benceMerhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
Hocam keşke herkes bunların farkında olsa ya da her çocuk sahibi olan bunları çocuk sahibi olmayanlara öğütlese.evlat sahibi olunca tek yaptığınız onu korumak değil aynı zamanda kendi hayatlarınızdaki birçok şeyden de ödün vermek demek aslında. uykusuzluğa, ani harcamalara, özgürlüğe elveda demek özellikle ilk birkaç sene.
eğer keyfinize ve özgürlüğünüze çok düşkünseniz, sıkıntıya gelemeyen ve çabuk sinirlenen bir yapınız varsa tekrar tekrar düşünün derim.
mesela yenidoğan döneminde en iyi ihtimalle 1 buçuk 2 saatte bir emzirmek için hazır olmanız lazım uyuyun ya da uyumayın fark etmiyor. banyo yapmaya tuvalete gitmeye vaktiniz olmuyor bazen. hele ki sıcak yemek yemek bile lüks.
canınız istediğinde evden çıkıp gidemezsiniz istediğiniz saatte uyuyup uyanamazsınız. velhasıl feda edilecek çok şeyiniz olacak.
hepsini geçtim ömür boyu korumak kollamak zorunda olduğunuz biri var. anne baba olmak çok ama çok zor.
söylediğinize ben de katılıyorum. hamilelikten önce nasıl ki diş sağlığımıza vitamin değerlerimize baktırıyorsak psikolojik bir destek de almamız gerekebilir. lohusalık bile başlı başına zorlu bir dönem.Hocam keşke herkes bunların farkında olsa ya da her çocuk sahibi olan bunları çocuk sahibi olmayanlara öğütlese.
Mesela bu saydığınız özelliklerden çoğu mevcut bende ekstra olarak çok çok ciddi bir sorumluluk bilincim var yani ben bir çocuğa bakıyorsam tamamen yeterli ve muhteşem bir şekilde bakmalıyım mantelitesi var işime karşı da bu var mesela işte bunu bir şekilde yapabilirsin Ama bir çocuk da bunu yapabilme olasılığın imkansız, bu da ekstra olarak beni sıkıntıya sokacak ve sonuç olarak anne olmayı asla düşünmüyorum çünkü anne olmak benim psikolojimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramaz.Bozuk psikoloji ile annenin de doğru düzgün annelik yapamayacağını çok iyi biliyorum,etraf böyle annelerle kaynıyor
yani bu işin ne denli bir ödün ve taviz istediğinin sanki hiç kimse farkındalığında değil gibi sırf bir sosyal statü atlamak için anne oluyorlar gibi
hayatta ihtimaller üzerine yaşayamayız ne yapıyorsak elimizden gelen en iyisini yaparız buna ebeveynlik de dahil sonrası için yapacak bi şey yok eğer istiyorsanız maddiyat dışında manevi olarak da yeteceğinizi düşünüyorsanız yapabilirsinşz evlat ömür boyu sorumluluk ağır bir sorumluluk bu saydığınız sebeplerden dolayı boşuna annelik delilik denmiyor sevgisi o kadar çok ki insanlar bu deliliği göze alıyor yeryüzündeki hiçbir canlıya duyulan sevgiye benzemiyorMerhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
bizim gibi hassas düşünen insanlar her zaman korundu, nerde düşüncesiz beyinsiz cahil tipler var arka arkaya dogurup üredikçe üredi ve dünya bu hale geldi. Eğitimi reddeden insanlıktan nasibini almamış sevgisiz tipler haybeye doğurup sokaga saldı ilgi alaka terbiye sıfır. Bence bu yüzden kendimizi geri çekipte bu düzene çanak tutmamalıyız. İnsan yetiştirelim ki insanlıgımızı unutmayalım iyice. Korumak evet çok zor ama sırf bundan korkup doğal bi olayı engellemek bu kötülüklerin dahada ilerleyip yayılmasını sağlıyor bence.. Eğitim ailede başlar. Bunu başarmalıyız ve korkmadan insan neslini olması gerektigi gibi iyi yönde ilerletmeliyizMerhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
tesekkür ederim tam karar vermiş değilim henüz ama eşime çocuk istemiyorum diyemem zaten istemiyor da değilim, kafam karışık bazı şeyler tam oturmus değil sadece.Bahsettiginiz ve ilave birçok sebepten ötürü biz en azından birkaç yıl daha çocuk sahibi olmamaya karar verdik mesela... Ama siz karar vermissiniz artik simdiden tebrik ederim allah yardimciniz olsun
yorumlarınız o kadar kıymetli ki tesekkür ederim, cocugum olmadıgı halde tıkandıgım o kadar nokta oluyor ki günlük yaşantımda, çocuk büyütmek de tabiki büyük bir sorumluluk istiyor, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek nasip olur umarım3 yaş 4 aylık kızım var.Bazı şeylerden koruyabiliyoruz ama bazı şeylerden korunamıyorlar ne yazık ki.
Mesela sosyal medya olarak eşimde bende sadece whatsapp kullaniyoruz ne kadar geç öğrenir ulaşabilirse o kadar iyi gözüyle bakıyoruz.Tv de uzun zamandır dizi izlemiyoruz.Bakarsak trt belgesel açık.Youtube kids izlemesine sadece benim ayarladığım içeriklere izin veriyorum.
Okula gidiyor evde hiç duymadığı kelimeleri öğrendi maymun pislik mesela.Onu hiç sallamadan uyuttum hep ama aklı erdikten sonra sallanan çocukları gördükçe ayakta sallanmak istedi.Markette ağlayarak bir şey isteyen çocuklari gördükçe onu uygulamaya çalıştı.Bu ve bunun gibi ufak çaplı yanlışlara bulaşsak da düzelttik.
Çocuk emek demek.Ne verirsen onu alıyorsun.Özellikle anne olarak kendinden daha çok veriyorsun.Ama sevgisi her şeye değer.Ben ailesinden uzakta yaşayan biri olarak diyebilirim ki en yakın arkadaşım kızım.
Onları her kötülükten korumak demek hayattan soyutlamak demek.Ama yanında her daim olarak ne kadar uzak tutabilirsek o kadar güzel oluyor her şey.
Sizde bunu sorgulamaya başladıysanız doğunca her şey daha iyi olacak demektir.Zaman zaman tıkandığımız çok nokta oluyor hatta buraya bi ara haylazlığından dolayı konu açmıştım.Ama zamanla her şey yoluna giriyor.
Allah doğru zamanda gönlünüze göre versin inşallah
Hiç bir zaman anne olmak istemedim aslında .Merhaba hanımlar, nasılsınız, umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?