ya ben de bunu anlamıyorumBu"pes" ne var bunda alınacak diye yorum yapan arkadaşlar,hepinizin çocuğu var sanırım.Hanginiz kaç kere tüp bebek yaptırdınız?Rica ederim biraz empati yapın.
bu mesafe koymaya engel degilÇok patavatsiz bir kadın mesafe koyacam ama eşlerimizin aynı is yerinde çalışıyor
Sevmediğim komşum demiş, sevilmeyen komşu tüp bebeği falan ne bilir onu anlamadım ben
O kadar meraklı komşular var ki, haddi olmayan şeyleri öğrenip birde üstüne yorum yapıyorlar.
Tüp bebek yaptıran bir tanıdığımın komşusu --- o bu ay çok değişik iğneler kullandı, çöpte gördüm, tedavi gördü dedi bana.
Yani anlayacağın bazıları çöpüne varana kadar araştırıyorlar.
Ayrıca bende yıllardır bebeğim olsun diye uğraşıyorum, Bazı sebeplerden ötürü evlat edinmeyi düşünmüyorum. Birde bebek olsun diye kullanılan ilaçlar insanın psikolojisini o kadar bozuyor ki, eşim bile çocukla ilgili bir şey dese sinirleniyorum. Komşum bana bunu sorsa bende sinirlenirim. Sanırım bizim durumumuzu yaşamayanlar anlayamaz.
Söylemeden de geçemeyeceğim yorumlarını beğeniyorum
Benimde bebeğim olmuyor.iyi niyetli dahi olsa çocuğu olamayan bi kadini kirabilecek bi soru çünkü zor bi psikoloji ve bi çok duygu yaşıyor insan bunu ancak yaşayan bilir.yasamayan insana bu dertte bu soru da hafif gelebilir.
Arkadaşımız daha genç bunu düşünmeden kendi bebeginin hayalini kuruyor üzülmesi doğal ileriki yıllarda hiç bir ümidi kalmazsa düşünecegi bi seçeneği bi komşunun sunması cidden hoş degil .derdi çeken bilir ama empatiden yoksun olmamak gerekiyor.
Evlatlik düşünse dahi bunu ilk paylaşacağı kişi eşi ve aile fertleridir.
Zaman zaman düşünüyorum bebeğim olmazsa alır miyim diye bazen tereddüt etmeden evet diyorum alirimda severimde ama bazende o soru bile içimi yakiyor
Tabi ki çok güzel ama anne olamamak zor bi psikoloji... içinizde firtinalar kopabiliyor herkesin tepkileri düşünceleri farklı oluyor. ne olursa olsun karşındaki insana çok yakin degilsen düşünerek konuşmalisin ben böyle düşünüyorum arkadaş tüp bebek tedavisinden çıkmış onca hormon almış iğne ilaç sıkıntılar cabası ve en önemlisi umut etmiş komşusu doğru bişeyi yanlış bi zamanda söylemiş.evlat edinenler topiğini okumanızı tavsiye ederim..
konunun hassas bir yeri yok.. yurtlarda kalan onlarca çocuğu sahiplenmek ona bir yuva sunmak ne büyük olgunluktur..
bunu yapabilenler çok özel insanlardır. Allah razı olsun hepsinden..
Tabi ki çok güzel ama anne olamamak zor bi psikoloji... içinizde firtinalar kopabiliyor herkesin tepkileri düşünceleri farklı oluyor. ne olursa olsun karşındaki insana çok yakin degilsen düşünerek konuşmalisin ben böyle düşünüyorum arkadaş tüp bebek tedavisinden çıkmış onca hormon almış iğne ilaç sıkıntılar cabası ve en önemlisi umut etmiş komşusu doğru bişeyi yanlış bi zamanda söylemiş.
Bu bıçak Sırtı bi konu binu ancak yaşayan anlar.
Zaman zaman bende düşünüyorum tedaviler sonuç vermezse alabilirim diye. bi çocuğu sevmem için benim genlerimi taşimasina gerek yok ama. Umudum ve isteğim hamile kalmak şimdilik
Evet empati şart gerçekten zor bi durum konu komşu soracak diye ödüm kopuyor artik toplum baskisi bazen çok yoruyor hepsini geçtim evde kocaman sessizlik ve boşluk içinizde hep ni bebek hayaliBu"pes" ne var bunda alınacak diye yorum yapan arkadaşlar,hepinizin çocuğu var sanırım.Hanginiz kaç kere tüp bebek yaptırdınız?Rica ederim biraz empati yapın.
Amin Allah dileyen herkese versin. Tüp bebek merkezlerine gidip bi bakin insanların yüz ifadeleri bile beni üzüyor herkes orda olmaktan mutsuz ama bi yandan da umutluişte tüp bebek tedavisini yaşadıklarını anlatabiliyorsa muhtemelen yakın bir komşudur.. Rabbim kimsenin kollarını boş koymasın. evlatla şenlendirsin isteyenlerin yuvalarını..
dilerim sizde beklediğiniz o güzel haberi tez zamanda hayırlısıyla alırsınız
Amin Allah dileyen herkese versin. Tüp bebek merkezlerine gidip bi bakin insanların yüz ifadeleri bile beni üzüyor herkes orda olmaktan mutsuz ama bi yandan da umutlu
Bi de bizim toplumda tüp bebek yaptırmak da evlatlik almak da halen ayip sanki.
Bende durumumu yakin saydığım bi arkadaşımla paylaştım şu an.pismanim ikide bir ne oldu bebek işi diyor gerçekten şaşırtıyor insanlar beni kadınlar birbirlerinin canını yakmayo seviyor sanirim
Herkes anne baba olmak zorunda yada evlenmek zorunda değil tabiiki ama bu çoğu zaman tercih meselesidir;yani istemezseniz anne baba olmazsınız korunursunuz yada evlenmezsiniz ama bu bizim yaşadığımız istediğimiz halde anne baba olamamak.ya ben de bunu anlamıyorum
herkes anne olmak zorunda mı baba olmak zorunda mı evlenmek zorunda mı
çocuk sahibi olamamak dünyanın sonu gibi davranılıyor
neden her işte bir hayır var diye düşünülmüyor
ne aileler ne evlatlar ne ana babalar var
olmasalar daha iyi
dünyada da ne dertler var ama en büyüğü bu sanki
ya sorabilir elbette ama benim hamile kalmam doğal yollardan zor kaldiki hamile kalsam zaten söylerim herkese bunu sık sık sormak manasiz ben onunla rahatlamak için paylaştım gerilmek için deilmaalesef meraklı bir toplumuz..
o belki snei düşündüğünü durumu merak ettiğini, heyecanla o haberi vereceğini beklediğini gösteriyor.. ama işte konu hassas olunca siz farklı anlıyorda olabilirsiniz.. konu derin işte..
ama toplum olarak normalleştirmeliyiz bu tür şeyleri.. ya da açık açık sorman beni rahatsız ediyor deyin bir daha sormaz..
Oha çöpümü didiklemiş paçoz
Bebek sahibi olamamak büyük bir sınav farkındayım, Allah tez zamanda güzel haberler duymayı nasip etsin
Pat diye çocuk sahibi olmuş insanlar gerçekten bizi anlamıyor,olaya daha farklı bakıyorlar,bizi anlamaları için gerçekten bu süreci,yaşadıklarımızı,duygularımızı onlarında yaşaması gerek.Kimse bu konuda hassasız diye bizi suçlamasın.Evet empati şart gerçekten zor bi durum konu komşu soracak diye ödüm kopuyor artik toplum baskisi bazen çok yoruyor hepsini geçtim evde kocaman sessizlik ve boşluk içinizde hep ni bebek hayali
Pat diye çocuk sahibi olmuş insanlar gerçekten bizi anlamıyor,olaya daha farklı bakıyorlar,bizi anlamaları için gerçekten bu süreci,yaşadıklarımızı,duygularımızı onlarında yaşaması gerek.Kimse bu konuda hassasız diye bizi suçlamasın.
Konu komşu umurumda bile değil,şak diye söylüyorum olmuyor diye,üzülmüyorumda,ne yapayım yani suç günah benimmi olmuyorsa,suçlumuyum.Eğer can acıtmak için söylüyorlarsa onlar utansınlar!
Evet evlatlik almak da zor bi süreçtir eminim.senin kabullenmen Yetmez toplum kabul etcek aileler etcek çocuk alisacak vs.Herkes anne baba olmak zorunda yada evlenmek zorunda değil tabiiki ama bu çoğu zaman tercih meselesidir;yani istemezseniz anne baba olmazsınız korunursunuz yada evlenmezsiniz ama bu bizim yaşadığımız istediğimiz halde anne baba olamamak.
Allah herkese türlü türlü dert vermiş,kimine para sıkıntısı,kimine sağlık,kimine eş vs...Şimdi oturup üzülmem için sağlığımızı yada ailemizden birini kaybetmek zorunda değiliz değil mi?Ne yapalım bizimde derdimiz bu.Tabiiki her işte bir hayır vardır diye yerimizde oturuyoruz ama bu duygumuza nasıl engel olabiliriz.
Mesela ben evlat edinme meselesini çok düşündüm,hala da düşünüyorum ama bu çok ciddi ve hassas bir konu,burada yazıldığı çizildiği kadar basit değil.Ben mesela şöyle düşünüyorum;birşeyine kızsam bağırsam acaba kendi doğurduğum çocuk olsa yine bağırırmıydım,vicdan yaparmıyım,yada evlatlık edindim diye çokmu sever de rahat bırakır disiplinsiz yetiştiririm.Yada büyüyünce kendisine evlat olarak edindiğimizi söylediğimizde onun istediği birşeyi yapmazsak tabii evlatlık olduğum için yapmıyorsunuz der mi acaba diye düşünüyorum ve bunun gibi bir sürü şey...
Beni ve bizleri anlayacağınızı ümit ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?