Evlatlık almayi düşünür müsün diyen komşu?

konu sahibi soyleneni olmuyor cocugun sen evlat edin bence gibi algilamista olabilir. ben anliyorum hassasiyetini. umarim tez zmaanda evladinizi kucaginiza alirsiniz

Kırılacak birşey yok ama belki bu konuda hassas olduğunuz için art niyetli soylediginni düşünmüş olabilirsiniz. Ne var ki oyle dese, bak benim kendi bebegim var Ma bazen evlat edinsem de bir bebegin hayatını degistirsem mi, yuvada buyumesine engel olsam mi diye düşünmüyor değilim açıkçası..

bence konu sahibi çok hassas bu konuda ve alınmış. sanki senin bebeğin olmuyor, hiç olmayacak pskolojisine sokmuş olabilir komşusu. evlat edinmek güzel bir şey tabi ama kendi çocuğunu doğurmak isteyen bir insanada sanki bütün çareler tükenmiş muamelesi yapmak yanlış.
hımmm bazen art niyetli insanlarda yok mu var malesef, can acıtmak isteyenlerde var. bence insanların yaşadığı sıkıntıyı göz önünde bulundurmak gerek. bizim toplum çocuksuz olunca üstüne gitmeye bayılıyor.

Bu sorunun genellikle iyi niyetle sorulduğunu düşünsem de çok yanlış buluyorum bazı sebeplerden dolayı. Bana biraz had aşmak gibi geliyor, çok özel bir şey. İnsanı biraz da suçlu hissettiriyor. Burada bile yazan olmuş. İnsanlar çocuk sahibi olamayanı, ailesi olmayan çocuklardan sorumlu tutuyorlar neredeyse. " benim çocuğum oluyor, evlat edinmeme gerek yok, ama çocuğu olmayanlar niye evlat edinmiyorlar ki, ama o çocuklar öyle, ama böyle." Evlat herkes edinebilir. İlle çocuğu olmayan değil. İnsanların bu kadar ince düşündüğünü sanmıyorum tabii. Paldır kültür evlat edin tavsiyeleri veriliyor, sanki manavdan domates almaktan bahsediliyor. Öte yandan bu kadar içerlenecek bir şey de değil, düşünmüyorum dersin olur biter. Kadın küfretmemiş ya...
Biri de gelmiş bela okuyup gitmiş. Bu psikolojiyle insan kendi doğuracağı çocuğa nasıl doğru düzgün bakabilir ki... Çocuk çocuk diye geri kalan her şeyi koyvermek de mantıksız. Çocuk sorumluluğu için de normal bir psikoloji gerekiyor bence.

Şahsen çocuğum olmasına rağmen maddi durumum el verse. Tahammülü bir insan olsam. seve seve bir evlada kucak açmak isterim. Ama çok detaycıyım. Kendimi çok eleştirip çok üzerim. Ona bişey söylesem üzülürüm. Kendi çocuğuma söylesem ona cephe alırmı diye düşünürüm. Ama ilk zamanlar çocuğum olmayacak düşüncesi sardıpında beni. Neden olmasın dedim kendi kendime. Benim de onunda bir parçamız eksik olacak ve birbirimizi tamanlayacağız. Ma komşuna gelince bunu kimseye soramam zaten yurttan bir evladı bağrına basabileceğini tüm dünya biliyor. Kimsenin kimseye akıl vermesine gerek yok bu konuda. Sizi anlıyorum aslında. Sizin Umudunuz var içinizde birdahaki sefere olabilme umudu ama komşunuz umutsuzca konuşmuş. Herkes ince fikirli değil malesef. Hayır düşünmüyorum dediyseniz birdaha bu konuyu açacağını sanmam yok tekrar açarsa evden kovulmayı bile hakeder.

Şahsen düşünüyorum ileride evlat edinmeyi.Kendi çocuklarım olsunda istiyorum.İlla insanın kanından canından olmasımı gerek.Bak Angelina Jolie'ye her zaman takdir etmişimdir kadını helal olsun.Bir yavrucağa sıcak bir yuva açmak annelik yapmak o çocuğa gelecek vermek şu hayatta yapılacak en güzel şey zannımca.

evlatlık alsamda merak etme senın haberın olmaz deseydın

Sevmediğim komşum demiş, sevilmeyen komşu tüp bebeği falan ne bilir onu anlamadım ben

ah keşke hepimiz evlatlık alabilsekte o küçük yavruların sıcak bir anne evi olsa...

Milletin boş boğazlığı ortada. neden söylüyorsunuz siz de Allah aşkına. benim çocuğum olmasa mesela denesem vs bana sorduklarında henüz çocuk düşünmüyorum derim. Hamile kalana kadar hatta göz var nazar var diye şöyle karnım belli oluncaya kadar söylemem Çünkü millet patavatsız ve insanlarda sağlığı elvermiyor olabilir bi rahatsızlığı olabilir diye düşünmek diye bir şey yok. Hemen bir ayıplama ve müdahele etme durumu söz konusu. siz de madem rahatsız olmaya başladınız komşunuz çocuk meselesini açtığında hemen kapatın, konuşmak istemiyorum, eşimle paylaşıyoruz bu konuları vs diyin. ki bence olması gereken de budur.

Henüz 2 tup bebek denedim.ama komşum olan kadın evlatlık almayi düşünür musun diye soru sordu.ne diyeceğimi bilemedim

meraba;

sanırım şuan duygusal olarak zayıf oldugunuz bır dönemdesınız.. kendınızı uzucek bırsey soylememıs. benımde ıkı senedır olmuyor ve yakın komsumla bu tarz konusmalar bızde yapıyoruz ki olmuyorsa evlatlık almak kadar muhtesem baska bır secenek olamaz yanı. kırılganlık yapmayın derım. Allahın takdırı. komsunuzla aranızı bozmayın sızın kotulugunuz ıcın soylenmıs bır söz degıl.

Henüz 2 tup bebek denedim.ama komşum olan kadın evlatlık almayi düşünür musun diye soru sordu.ne diyeceğimi bilemedim

Belki samimiyetinize güvenerek size yardımcı olur bakımından sormuştur kötü niyet belkide düşünmemiştir.Sizde hayır diyebilirsiniz olur biter .

daha ılerı gıdıp acımasızca elestırecek sozler sarfetmıs olasydı belkı.. Evlatlık almak kotu bırsey mı?

Ben de pek art niyet göremedim umutsuzluğunu farkedip anne olabilmenin alternatif yollarını da göz önünde bulundurmanı istemiş. Benim de çocuğum olmadı ne evlilik senemiz ne de yaşımız tutuyor evlat edinmek için. 3 sene geçmesini bekliyorum.
Süreç oldukça zor ilerliyor ve kriterleri var öyle filmlerdeki gibi hadi gidelim 100 tane bebek içinden seçip eve getirelim gibi birşey değil.
Annelik sadece doğurmakla olan bişey değil. Komşunu art niyetli görmedim ama senin sinirlerini çok bozuk gördüm yardım almayı düşünmez misin psikolojik?

belki sadece imkanlarımla bir çocuğun geleceğini kurtarmak istiyorum
şahsen çocuğum var ve ilerde düşünüyorum evlatlık
sanki hakaret etmişler
pes
Bir kızım bir oğlum var. Ama geçen akşam eşimle evlatlık konusunu konuştuk, keşke maddi imkanlarımız biraz daha yerinde olsa da bir çocuğun hayatına dokunabilsek diye. Sanki hakaret etmiş gibi davranmışsınız pes...

belki sadece imkanlarımla bir çocuğun geleceğini kurtarmak istiyorum
şahsen çocuğum var ve ilerde düşünüyorum evlatlık
sanki hakaret etmişler
pes
Bu arada biraz önceki yorumumun sonu konu sahibineydi, yanlış anlaşılmak istemem sizinle aynı düşüncedeyim.

Ben art niyet görmedim .aksine keşke herkes kimsesiz hayata gözlerini sansiz açmış bebekleri düşünse. Siz kendinizi üzmeyın inşallah bir bebeğiniz olur sağlıklı hayırlı . Ama evlatlık adı öyle yoksa oda insanın gerçek evladı gibi olur .

ben art niyet hissetmedim herşeyin hayırlısı ... kucağınız bebişle dolar inşallah...

Ben de kendi çocuğunu teklif etti sandım başlığı görünce, neden şaşırdınız ki eğer tüm çabanıza rağmen olmazsa, evlatlık almak kötü birşey değil siz anne babalık keyfini, o yavru da aile sıcaklığını hisseder bence. Şayet benim böyle bir durumum olursa düşünürüm sanıyorum

Çok güzel aciklamissiniz.benim de çocuğum olmuyor zaman zaman çok kötü ruh haline sahip olabiliyorum. Arkadaş hassas bi döneminde muhtemelen anlamak lazım
Bi de iyilik için bile olsa ben dan dun aklina her geleni söyleyen insanları tasvip etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…