Evlatlık edınmek o çocuga sahıp çıkmak ıstıyorum

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.238
36
156
38
Ankara
Benim 7 yasında ve 1.5 yasında bır kızım bır oglum var bulundugum sehırde komşumun bır tanıdıgı var 3 yasında oglu var anne baba ayrı cocugu dısarı atmışlar istemıyorlar cocuk orda burda enson anneanne komsuma seyhan al bunu nereye bırakırsanır bırakın kım ıstıyorsa verın dedı ben her göruşumde uzulup oglumun butun esyalarını oyuncaklarını hep verıyordum fakat nedense iç güdülerim ona sahıplenmem yonunde tetıklıyor çok istiyorum haber saldım ıyı karar versın hemen yollayalım demişler 2 sene sonra tayıncıyız burdan gıdıcez annesı kötu yolda bıze bır zararı olurmu sonradan ıstemıyorum naparsanız yapın dıyor sonrası için neler bekler bırazcık bana destek olurmusunuz herturlu göruse acıgım bu arada yasım 28 gayette ıyı bakarım esım 3. Cocuk ıstıyor bıkac sene sonra bende işte hazır dıyorum

bence sizin almanız, yani tanıdık bildik olması ileride sorun yaratır. yani ailenin yarın bir gün size sarabileceğini düşünüyorum. yarın bir gün o çocuğa bağlanırsınız sonra çocuğu bahane ederek sizi maddi manevi sömürebilirler, size zarar verebilirler.

Çooook iyi düşünüp taşınmak lazım
Yasal yoldan evlat edinilen çocukların aileleri bile yıllar sonra çıkıp belki de
sokağa terk ettiği çocuk üstünde hak iddia edebiliyor
Niyetiniz o kaday güzel ki sizi desteklemek ve eşinizin de bu duruma sıcak bakmasını dilemekten başka
diyecek birşey yok
Umarım herşey yolunda gider ve o şanssız yavruya güzel bir yuva verebilirsiniz

Aynen ben de böyle düşünüyorum..

ne vicdansız insanlar var yaa insan evdeki kuşunu balığını atamaz sokağa..Bunlar çocugu atmışlar
evlatlık alma konusuna gelınce arkdsm aslında cok güzel ve cok hayırlı bi durum. Sevabı büyük.
Fakat günümüze bakarsak evlatlık alan aılelerin başları hep ağrıyor "maalesef"..
Bende küçükken bile tvde böyle atılan annesi babası ölen cocuk görunce aglarmışımdı anne alalım onu kardeşim olsun falan diye :)
Yerinde olsam ben alırdım. Çünkü ne olursa olsun bir çocuga aile sevgisi şefkati vermek dünyanın en güzel şeyi..Ama kesınlkle yasal yollarla alın cocugu.
Duyarlılığınız adına da sizi ayrıca tebrik ediyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esım üzüldüğüm için evlatlık degılde bakıcı aıle olabılırız dıyor yanı bakım ananeyı dınlendırıp 1 hafta bırakıp tekrar bakabılırız burdan gıdene kadar dıyor

Bu karar ilerde başınızı ağrıtabilir, her yönden düşünüp tartmak lazım
Çocuk esirgemeye verip karuyucu aile olabilirsiniz, maddi manevi destekte bulunursunuz
ömrünüz ve maddi imkanınız yettiği ölçüde sahip çıkarsınız
annesi kötü yoldaymış madem ilerde çocuk üzerinden size veailenizi zarar dokunabilir
çok iyi düşünmekte fayda var

Bence de o çocuğu yasal yollarla almalısınız.İlerde sizden para talep edebilirler hemde bir kere değil sürekli isterler vermezseniz sizi polise şikayet edebilirler çocuğumuzu kaçırdı diye bence siz çocuğu sosyal hizmetlere teslim edin evlatlık olarak alamazsanız da koruyucu aile olarak yanında olursunuz.

Son düzenleme:
Öncelikle düşüncenizden dolayı sizi tebrik ederim :) Eğer evdeki herkes hemfikirse ne iyi olur o yavrucağı sahiplenmeniz :) 3 yaşında bebek daha canım benim kıyamam ne biçim insanlar var ya madem bakmıyacaktınız nıye yaptınız o masumu!! Allah ıslah etsın boylelerını... Ama aile ileride sizi tanıdıgı için sizi bulup zorluk cıkartabılır, büyütüp belli bir yaşa getirdiğiniz çocuğu sizden almak isteyebilirim, para talep edebilir vs. Yasal yollarla cocugu uzerınıze almalısınız..

Bir avukatı gidip bu işin yasal yollarını araştırın. Bilmiyorum aileye izinizi kaybettirmeniz lazım. Aİleyi bir daha görmemesi lazım bence tamamen siz üstlenecekseniz her şeyi. Bizde kalsın biz büyütelim değil de hukuken çözün mesleyi ve tayin çıkınca gidip kendinize yepyeni bir hayat kurarsınız.

Bence altından kalkabilirsiniz. O şehirden gidicekmişsiniz madem. Beğer bu sorumluluğu alamazsanız okula başlayana kadar maddi manevi bakımını üstlenin. Sizinle kalsın arada ananesinde. Okula başlayınca yatılı il bölge okuluna falan verebilirsiniz. Haftasonları ve tatillerde ilgilenirsiniz yine.

Sizi düşümcenizden dolayı tebrik ediyorum kolay değil bu karar ama madem istiyorsunuz yasal yol olsun daha üç yaşında bebeğin çektiğine çok üzüldüm. Yavrumu sığdiramamislar bir yere

Eşinizin istediği gibi bakıcı aile olun bence de diğeri sakıncalı olabilir. Öyle ha deyincede üstünüze alamiyorsunuz çocuğu zaten.

Hakkınızda hayırlısi

Sevgiler

Esım üzüldüğüm için evlatlık degılde bakıcı aıle olabılırız dıyor yanı bakım ananeyı dınlendırıp 1 hafta bırakıp tekrar bakabılırız burdan gıdene kadar dıyor

Bu sanki daha mantıklı gibi.
Çocuğu bu şekilde başından atan bir anne daha sonra çocuğu kullanıp sana maddi baskı yapacaktır.
Çok güzel düşünmüşsün ama negatif yanlarını da düşünmelisin.

esin belliki sicak vakmiyor.ama sen esinede aynsini dusunme kinusunda yardim edebikirsen akin cocugu yasal olarak. bakavilecekseniz.bu iki gubluk is degil.hayirlisi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İşte şuan ben köyu yonlerını duşunemıyorum çocugun ayagı yurume bandına sıkışmış ayagının ustu komple soyulmuş ne dr göturmuş ne krem surmuş öylece corap gıydırmış halıyle ayagı coraba yapılmış hiç acımadan corabı cekıp almış bışi olmaz dıye bunları gördukce uzuluyorum bende yasıcagı mutlulugu duşunuyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…