Evlatlık edınmek o çocuga sahıp çıkmak ıstıyorum

Ne kadar güzel bir şey yardıma muhtaç bir çocuğu evlat edinmeniz,görüldüğü üzere doğurmakla anne olunmuyomuş ,eşiniz de kabul ediyorsa en doğrusunu yapıyorsunuz bence..

yasal yollarla olmazsa çok sorun çıkar. sorun sadece anne babasının geri istemesi olmaz. bu çocuk okula kayıt olucak sonra hasta olsa kimin üzerinden sigortalı bakılacak? özele götürsen nereye kadar belki durumunuz iyidir ama ilerde çocukların okula başlayınca özel hastaneye para vermek istemeyebilirsin. sonra ne bileyim ikamette falan sorun çıkarmı bilmiyorum sonuçta sizin nufusunuzda olmayan biri neden sizinle aynı evde yaşıyor demezlermi? her yönden düşünün ve eğer nufusunuza alamazsanı o aileyle bağlantınızı hiç bir zaman kesemezsiniz banka hesabı açtırmaya kalksa çocuk büyüyük anne kızlık soyadı vs bilgileri lazım. çocuk okurken bursa başvursa anne baba maaş dökümü lazım vs vs. yani illaki onlarla iletişimde olmanız gereken durumlar olucaktır.

Nüfusunuza geçirebilecek misiniz?elinden tutup götürmekle bitmez.yasal olması şart.bence kimsesizler yurdundan sahiplenmek daha doğru.annesi ve babası istemiyorsa çocuk esirgemeye versin.siz de ordan alın.bence karışık durum.

Sirf bakici aile olursaniz baglanirsiniz bence çoçuga. Ve bir gün anneye geri döndügünde o annenin iyi olmasi ne malum? Cocugu gözyaslar ile geri yolluyacaksin. Senin yazdiklarini yapan anne zaten anne degil, hatta insan bile degil.

Bence en iyisi bir avukata bas vurmak ve yasal bir sekilde neler yapabildiginizi ögrenin. Bence eger yasal yolla çoçugu alabilirseniz kesinlikle alin. Göz göre göre o yavruyu öyle birakmak.. Bilemedim, bunlari okuyunca bile yüregim sikisiyor, birak bide bunlari gerçekten görmeyi

Benimde en büyük isteklerimden bitanesi evlatlik edinmektir. O kadar çok bizim yardimimiza ihtiyaci olan yavrucuklar varki. Insallah ilerde bu hayalime kavusabilirim.

eğer anlattıınız gibiyse, o çocuğun sonu çocuk esirgeme kurumu gibi gözüküyor, yani onu oraya bırakırlar .... Alın sıcak bir yuvası olsun, karnı tok yatsın, sevgi şevkat görsün...

Ülkede sosyal hizmetler diye bir kurum var. Nasıl bu çocuk kapı kapı dolaştırılıp sonra da biz bakamıyoruz verin bunu birine denebiliyor?
Aklı olan bir kişi bile yok mu orada?
Kurumu kimse aramamış mı mağdur bir çocuk var diye?

Niyetiniz çok saf çok güzel. Ama bunun bir prosedürü var. Bu konuda pek bilgim yok. Çocuğu nüfusunuza alamaz sadece koruyucu aile olursunuz ki bu bile kolay değil. İleride çocuğun psikolojisi için sorun olabilir. Önce bürokratik işlemler için bilgi alın. Bir akrabasının onayı gerekir.

Allah o çocuğa ve size yardım etsin inşallah bir an önce sıcak bir yuva sahibi olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok güzel bir şey düşünmüşsünüz ancak diğer arkadaşların da dediği gibi kesinlikle yasal yolları araştırın. aksi takdirde ileride sorun çıkabilir.

ayrıca eşiniz çok istekli gelmedi. bu anlık bir şey değil, ömür boyu çocuğunuz olacak.

hem siz hem eşiniz iyice emin olun.

Benimde cocugum var ama bende sizin gibi ihtiyaci olan bi cocugu evlatlik almak isterim ve bunu her firsatta esime soylerim. Ama akli.ada hep su gelir yarin oburgun annesi Muge Anli'ya cikip cocugu geri isterse ne yaparim diye de dusunuyorum.

Esım üzüldüğüm için evlatlık degılde bakıcı aıle olabılırız dıyor yanı bakım ananeyı dınlendırıp 1 hafta bırakıp tekrar bakabılırız burdan gıdene kadar dıyor

Bence esinizin dedigi daha mantikli cok guzel cok vicdanli bir davranis seninkisi takdir ettim doğrusu ama ilerde sorun olabilir zaten alsaniz da yasal yolla almayi dusunuyosunuzdur herhalde ama bence boyle bir tasin altina elinizi sokmayin...

Siz bakmasanız bile o cocugu o ailenin elinden alın mümkünse ... yurtlar ailesinden iyi bakar gibi duruyor

Öncelikle düşünceniz ve vicdanınız için sizi tebrik ediyorum. Siz o şehirden gidene kadr çocuğa bakarsınız iyi güzel peki siz gittikten sonra? Çocuk size alışacak, sizi sevecek o zamana kadar biraz daha büyümüş olacak siz gidince çocuk çok kötü bir boşluğa düşecek. Şimdi çocuk aklıyla yaşadıklarını unutabilir ama büyüdükçe size alıştıkça sizden ayrıması çok zor olacak. Bir avukata danışın, yasal yollarını öğrenin, eşiniz ve çocuklarınız sorun çıkarmayacaksa sizin kendi çocuğunuz gibi sahiplenin.

Emin misiniz ? Onu kendi çocuklarınızdan asla ayırmayacağınıza ?

Diğerlerine ne alınıyorsa, ona da alacağınıza ?

Ve ne düşünüyorsunuz peki ? Ona gerçeği söyleyecek misiniz ? Yani aslında sizin çocuğunuz olmadığını vs vs ...

Kendi çocuğunuz 7 yaşında büyük olan çünkü. O her şeyin farkında olacak .

Küçük yavruyu düşününce gözlerim doldu ... Sanırım ben de olsam, maddi durumum ve manevi durumum var ise o bebeği alırdım.

İstiyorum da zaten . Evlat edinmek ben de .

Ama prosedür e göre davranın lütfen .

Anneannede cok vicdansiz mis icim sizladi o kelimeyi okurken "alin bunu ne yaparsaniz yapin "yaziklar olsun sanki sokak kedisi veriyor birine vicdansiz hicmi acimiyor evladinin parcasi senin bir tabak ta ona koysan ne olur .Sizin dusunceniz cok guzel ama iyi dusunmek gwrekir umarim o anneannede ilerde o cocuga muhtac kalir .

Kızlar dun gece hıç uyumadım hep duşundum hep duşunduk
Bu iş tabıkı hukuk yoluyla olucak ama esım ben ugrasanam bu tarz işlerle ilerde bırgun baglanıpta aılesı cıkar bı laf eder katıl olurum dıyor
Bu arada aile kuçuk bı köyde anneanne kızım ıstemıyorsa ben nıye ısteyın duşuncesınde karsı komsumada yurdamı verıyon napıyon yap bırı evlatlık alır demış ben ise burdan gıdene kadar guzelce bakarım gıyındırır yedırırım hala anne belkı duzelir evlenır cocugunu yanına alır gıbı guzel seyler dusunuyorum

Yetkili yerlere verilse daha iyi bence. .bende eşinize katılıyorum anne sorun çıkarır ilerde:--( bi müddet bakmak daha kötü çocuk üzülür birakinca:--( bu çocuk kaç yaşında erkek mi?

Pardon yazmış siniz simdi farkettim. .kızınızla yakin yaşları vr erkek çocuk:--( oz kardeş değiller ve çocuk ta bunu bilirse ileride sorunlar büyür. .sizin çocuk olmasa tamamda...müge Anlı da neler görüyorum neler. .yinede güzel düşünce ve merhametiniz için bravo. .

böyle şeyleri okuyunca gözlerimin önüne çocuklarım geliyor bana eşime bişey olupta ortada sefil oldukları...Allah ım sen koru sen bizlere hayırlı uzun ömürler ver..ya nasıl bir sorumsuzlukk hiçmi kalplerinde merhamet yok anneanneye ne demeli ben yedi kat el olduğum halde içim paramparça oldu..
Ayrıca aldığınız bu karardan dolayı önünüzde saygıyla eğiliyorum herkes buna cesaret edemez ama bende arkadaşlara katılıyorum hadi sizi geçtim bu yavru büyüyüncede ailesi onda bir hak iddia ettiğinde onunda psikolojisi bozulacak bence siz yuvaya verip koruyucu ailesi olun canım benim ya inşaallah sağlıklı mutlu bir şekilde büyür ve iyi insanlarla karşılaşır her daim

Merhabalar.. Konunuzu baştan sona kadar okudum.. Temiz kalpli ve iyi niyetlisiniz.. Düşünceleriniz çok güzel.. Ama lar var.. Diğer arkadaşların dedikleri gibi bu işin hukuksal yönlerini araştırmalısınız.. Çocuk ilk önce sosyal hizmetlere verilmeli.. Anne istemiyor, anane istemiyor... Sosyal hizmetlere verildikten sonrada evlat edinmek değil de, koruyucu aile olabilirsiniz... ( evlat edinmekle ,ilgili topikler var. isterseniz orada ki evlat edinmiş arkadaşlardan yardım isteyebilirsiniz) Ama bunun da bir hukuksal süreci var.. Sosyal hizmet uzmanları sizi evinizde ziyaret ediyorlar.. Evin durumu müsait mi? Maddi imkanınız nasıl? Çocuğun bir odası yatağı olacak mı? vs.. vs... Yani zorlu bir süreç.. Siz bu zorlu sürece hazır mısınız? Eşiniz yanınızda destek olacak mı? ve de en önemlisi çocuklarınızın bu durumlardan nasıl etkilenecekler? o çocuğu kabullenebilecekler mi? Bence çok çok iyi düşünmeli siniz?

Bu işler böyle verdim çocuğu,aldım çocuğu demekle oluyor mu.Yasal olarak prosedürü var.Yarın öbür gün vazgeçse,çocuk hırsızı olursun.Anında içeri tıktırır.Böyle konular ciddi meslelerdir.Aileyle,aile büyükleriyle konuşularak herşey ölçülüp biçilerek karar verilmesi gerekir.Bir çocuğu evlat edinmek demek,onun bütün bakımı,eğitimi,herşeyiyle yıllarca maddi manevi ilgilenmek demek.O çocuğun acısıyla tatlısıyla,maddi manevi bütün sorumluluğunu almak demek.Senin zaten kendi çocukların var.Evlatlık bir çocuğu kabullenme psikolojisini aile olarak hepiniz kabullenebileek misinz.Onunla ilgili yarın öbür gün ailesinden gelecek bir sıkıntıya göğüs gerebilecek mmsiniz.Dünyanın öbür ucuna taşın.Artık gbt var.Bir gün çocuğun karşısına çıkarsa ailesi ne yapacaksın.Ya da çocuk aileyi isterse.

Gerek yok böyle birşeye.Üzülürsün maddi ve manevi destek gösteririsin ama zaten çocuğun ailesi normalde değilmiş.

Ben zaten evlatlıktan gectım hanı benım nıyetım yurda gıtmesın evlatlık verılmesın anne belkı bırgun pışman olur hanı ben dıyorum burdan gıdene kadar surunmektense bakayım belkı annenın anneanenın aklı basına gelır sahıp cıkarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…