- 6 Ekim 2013
- 2.429
- 3.668
- 333
- Konu Sahibi garipbirkelebek
-
Seviyorum sevmediğim ailemAdınızı sevmiyorsanız değiştirirsiniz mahkeme kararıyla.
Ona da sevmediğim için kullanmıyorum dersiniz.
Kimlikte aile. BüyütenlerAklıma bir şey takıldı ! Kimlikte ailen olarak kimler yazılı ? Seni dünyaya getirenler mi , yoksa büyütenler mi ? Sanki babanızda degişmesi için onay vermesi gerekiyor gibi birşey kalmış aklımda ...
Bana güvencinin sarılmasından korkuyorumNiye sorun olsun ki. Eger sorarsa isim anlaşmazlığı olmus sonra da ebru demeye başlamışlar dersin zaten oyle de olmus aslında. Cok da anormal bir durum degil. En az 10 ogrencim var kimlikteki ismini kullanmayan.
Ama esin yani. Ondan böyle bir durumu saklamak çok sacma olur. 3 günlük bir durum değil ki bu. bir ömürlük yani.
Söylemem istemedim2 yillik sevgilinin bunlari bilmemesi zaten kandirilma hissini yasamasina yeter. Bu bahane ile durumu izah et. Ya terk eder ya devam edersiniz. Ama en azindan saglam ilerlersiniz. Ayip degil gunah degil niye sakliyosun boyle bi seyi
Onların verdiği adı kullanmak istemiyorumhiç önemli değil bunlar siz iyi bir ortamda nüyümedinizmi sevilmedinizmi sevmedinizmi değer yargılarınız oluşmadımı var olduğunuz ailede o halde ne diye kendinizi yıpratıyorsunuz bana kalırsa kimsedende nefret etmenize gerek yok
Mesele işin değil askında güvencini kırmaktan korkuyorumİsim değiştirmek için >18 yaş iseniz, baba onayı falan gerekmiyor. Bikaç hafta gazetede yayınlanması vs işleri var sadece..İsminizi sevmiyorsanız değiştirirsiniz o kolay..
Bence diğer olayı anlatın, size ağır geliyor belli ki ama bu anlaşılmayacak birşey değil. Biz bile anladık seni, ama gizlemekle olmaz bu iş. Hep duyma korkusu mu yaşayacaksın?
Ve ailen seni istememiş gibi düşünme, şimdiki ailen gayet de istemiş, emek vermiş, sevmiş.. sevilmeyecek ve istenmeyecek biri değilsin yani, 3 aylık bebeğin nesinden rahatsız olup istemicekler ki ayrıca? Amaç halana evlat sevgisini tattırmakmış sadece.. Ha diyelim ki istemediler. Ne olmuş yani senin değerin mi düşecek ozaman?
Kimseyi sevmek zorunda değilsin. Konuyu bir kerelik açıyorum de, anlat ve sonsuza kadar kapat. Karşındaki bunu anlıyorsa bir ömür seninledir zaten...
Çok zor olur diye korkuyorum bfnsizi anlıyorum ama ben olsam saklamazdım böyle bi'şeyi,güveni kırılır mı diye sormuşsunuz. her yalan bir gün ortaya çıkıyor inanın ki,öğrendi öğrenecek gerginliğini hayatınız boyunca yaşamak çok zor değil mi? o sizin hayat arkadaşınız olacak,başka kimseye anlatmak zorunda değilsiniz ama bence eşinize anlatın.
onun dışında ebru ismini kullanmak istiyorsanız da gidip değiştirin,bu karmaşadan da kurtulun. ben de soyadımı değiştireceğim,babamın soyadından çıkıp annemin kızlık soyadına geçmek istiyorum.insan kendini nasıl rahat hissediyorsa onu yapmalı.
Isim olayı çok buyuk bir sorun mu sizcebence bu senin özelin ve öyle güvenini kıracak birşey değil. evlatlık olmak ayıp değil suç değil hayatın gerçekleri varolan ve yaşanan şeyler. şayet evlenmeyi düşünüyorsanız kesinlikle anlatmalısınız. bunun sebebi yarın bir gün başkasından değil sizden duymuş olması için. o sırada isim olayındanda bahsedersiniz
Isim olayı çok buyuk bir sorun mu sizce
Öncelikle mutlaka evleneceğini insana gerçeği soylemen gerekiyor. Sonra da git bir dilekçeyle isim değiştirmek için mahkemeye başvur.çok zor bir işlem değil merak etme.merhaba,
ben doğduğumda annem ve babam benı halama evlatlık vermışler yani öz anne ve babam yengem ile dayım oluyorlar halamın çocuğu olmayınca benı o buyutmuş onlara anne baba dedim yıllarca asıl anne babama ise dayı ve yenge dedim. yılda bir kere görüyorum kendilerini ve nefret ediyorum benı evlatlık verdikleri için hem de maddi sorunları vs olmamasına rağmen.
neyse asıl sorun şu ki ben doğduğumda adımı öz annem babam gamze koymuş kimlikte de adım böyle yazıyor halam sonradan ebru olarak değiştirmiş yıllarca beni ebru olarak çağırdı bende bu ismi kullandım ama facede instagramda arkadaslar arasında hep ebru gamze diye tanıttım kendimi aileme kızdığım için onların verdiği ismi kullanmak istemedim. şimdi bir erkek arkadasım var 2 senedir birlikte olduğum ve evlilik yolundayız ona da dahil hiçbir arkadasıma evlatlık olduğumu söylemedim söylemeyeceğim de. o beni ebru gamze diye tanıyor ama hep ebru diye seslenir çarşamba gunu emnıyetten ehlıyetımı almaya gıdeceğiz o götürecek beni ama resmi belgede adımı sadece gamze soyadı x yazıyor görünce ne yapar? iki adım olduğunu biliyor ama hep ebru demeyi tercih etti resmin adımın ebru olmadığını görünce bana güveni kırılır mı?
Yok cnm inanmıck bıse yokki gobek adı gbi bizim mahallede ıkı kısının ismi mesela kımlıkte baska ama baska bi isim kullanıo ayrıca ebru gamze demişsin zaten gamze kimlikte yazılıya bana inanmazsa?
Benden Kimliğini sakladın gibi bir durum oluşmasından korkuyorumbence sorun bile değil. neticede bu bir yalan bile sayılmaz aileniz(bence büyütendir aile) ebru ismini vermiş. şartlardan dolayı resmiyette görünmeyebilir. hem zaten hayatınızı paylaşacağınız adam böylesi şeyleri sorun haline getirmek yerine anlayışlı davranıp size yardımcı olabilmeli.
Çekiniyorum söylemeyeKendinizi onun yerine koyun ve sizden böyle bir şey saklandiginda neler düşünürsünüz onu bir empati yapin.
Bana göre soylemeniz gerekir kesinlikle.
Sen değiştirdin miÖncelikle mutlaka evleneceğini insana gerçeği soylemen gerekiyor. Sonra da git bir dilekçeyle isim değiştirmek için mahkemeye başvur.çok zor bir işlem değil merak etme.
Evet ama Ebru yazmıyor kimlikteYok cnm inanmıck bıse yokki gobek adı gbi bizim mahallede ıkı kısının ismi mesela kımlıkte baska ama baska bi isim kullanıo ayrıca ebru gamze demişsin zaten gamze kimlikte yazılı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?