Evlatlık verilen ablamı nasıl bulabilirim?

bu yaşa gelen biri muhakkak ogrenmistir nego ..alt komsumun kızı da evlatlik defalarca cocuklardan duymus zaten 🤷🏻‍♀️

konu sahibi nasil bulabilirim diyor ..bulmalimiyim diye sormuyor ki ..

karsi tarafin fikrini zikrini isteyip istemedigini kimse bilmiyor ki 🤷🏻‍♀️
Uzaktan bir akrabamız evlatlık. 30 yaşına yakın. Hala bilmiyor gerçeği. Oluyor böyle şeylerde.

Konudaki abla ben olsam bulunmak da görüşmek de istemezdim. Belki ailem çocuk esirgemeden alındığımi evlatlık olduğumu söylemiştir ama kimse bana terkedildigimi ve sonrasında beni terkeden anne babanın başka çocuk yapıp onu büyüttüklerini söylememiştir. Neden istenmediğimi asla anlayamam bu durumda ve babam başkası mıydı ki terk edildim diye sorup durum sürekli. Kimsenin psikolojisini böyle bozmaya hakkınız yok bence.

Ben o kardeşleri istemem şahsen. Mesela, kocan başkasından çocuk yapsa getirse bebeğin suçu ne ama o çocuğu kimse kapıdan sokmaz evine. Bu da aynı hesap, evet diğer çocuğun fiziken bir suçu yok, ama ne kardeşi ya kardeş falan değil o asla istemem ben onları da hayatımda.
haklısın olabilir ama bu başkasından değil kendi öz kardeşi
şöyle düşün bazen arkadaşımız kardeşimizden de yakın oluyor bu da bi ihtimal
o çocuğu eve sokup bakacak insan da var bu da ihtimal
o farklı bu farklı konu esasında

Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söylediler 😔 nasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum :KK43:
Bahsettiğiniz deprem sanırım, 1998 depremi, size evrakların kayıp olduğu bilgisini kim verdi.
Açıkcası verdiğiniz bilgiler den dolayı konunun fake olduğunu düşünüyorum.

Müge Anlı dışında bi çaresi yok gibi görünüyor. Verilen sene aralığı çok geniş. En azından doğum tarihi belli olsa bulunması daha kolay olabilirdi. Ya anne babanıza sorup onların üstüne kayıtlı mıydı kimliği var mıydı öğrenip yol alacaksınız ya da Müge Anlı'ya başvuracaksınız. Size tavsiyem hiç bu duruma girişmemeniz. Ablanız işin sonunda mutsuz olacak. "Seni büyütüp evlatlık vermediler neden beni terk ettiler" diye sürekli sorgulayacak.

Herkes ablanın rahatını bozma demiş ama abla iyi durumda mı kötü durumda mı bunu bulmadan bilemezsiniz. Bence gizliden duyulmadan bulup hayatına bakma şansınız olursa çok güzel olur. Baktınız mutlu mesut ve geçmişi bilmiyor yada istemiyorsa uzak durursunuz. Ama eğer geçmişi biliyo ve istiyorsa görüşmek o zaman herşeyi açık edersiniz. Tabi bulma kısmı işin kilit noktası. Çok detaylı bir araştırma yapılması lazım. Mğge anlı da bile zar zor bulunan yakınları siz tek başınıza nasıl bulacaksınız bilemiyorum. Allah kolaylık versin.

Bugün devlet tarafından yapılan evlat edindirmelerde bir sürü şart aranıyor? Hastane hangi uygun şartlara göre evlat edindirmiş olabilir? El altından yapılan evlat edindirmede nasıl bir aile olduğuyla hastane ne kadar ilgilenmiştir?

Ben burada en çok iyi midir hayatından memnun mudur? Yardıma ihtiyacı var mıdır diye düşünürüm? Üstüne üstlük konu hakkında ailenizin asla konuşmaması.. Bu işte bir iş var gibi.. Çünkü başka çocuklara sahip olup büyütebiliyorlar. Ablanızın yaşadıklarına çok üzüldüm açıkçası, umarım hayatından çok memnundur.

Ablanız eğer yalnızsa , bir kardeşe çok ihtiyacı vardır .
Ne biliyoruz iyi bir aile tarafından evlat edinip mutlu Mesut yaşadığını .
Eğer öyle değilse şu anda sizinle görüşmek ona da çok iyi gelir .
Bence kardeşler birbirini bulsun . Herkes yetişkin artık belli bir düzeyde iletişimimiz olur .
İkiniz içinde belki bir sevgi, kardeş, arkadaş kapınız olur .

Masallah💞ama sen demek memnunsun ailenden, ya kotu bir ailedeyse?
Açıkçası gerçek ailesinden daha kötü olamaz, adamlar çocuklarını hastanede bırakıp kaçmışlar ne arayıp ne sordukları var, üstüne başka bir çocuk da yapmışlar. Ki zaten evlatlık alındığına göre, alan aile çocuk isteyen ve ona çok iyi bakacak bir aile, neden kötü bir hayat yaşatsınlar ki?
Kadın da 30 lu yaşlarına gelmiş, kendi hayatını kurmuştur artık. Evlatlık oldukları genelde çocuklara küçük yaşta söylenir , söylenmesi gerek. O yüzden büyük ihtimalle de biliyordur zaten.

Açıkçası gerçek ailesinden daha kötü olamaz, adamlar çocuklarını hastanede bırakıp kaçmışlar ne arayıp ne sordukları var, üstüne başka bir çocuk da yapmışlar. Ki zaten evlatlık alındığına göre, alan aile çocuk isteyen ve ona çok iyi bakacak bir aile, neden kötü bir hayat yaşatsınlar ki?
Kadın da 30 lu yaşlarına gelmiş, kendi hayatını kurmuştur artık. Evlatlık oldukları genelde çocuklara küçük yaşta söylenir , söylenmesi gerek. O yüzden büyük ihtimalle de biliyordur zaten.
Kactiklqrini anneanne soylemis ama dogru degilse ya😐

Aramayın. Öyöe ya da böyle biz düzeni vardır. Berbat bir halde ise elinden tutup hayatını düzene sokacak mısınız? Muhtemelen hayır. İyi kötü bir düzeni varsa boşuna dağıtacaksınız psikolojisini. İyi durumdaysa zaten bulaşmasın aileniz. Muhtemelen çok iyi olduğunu anne babanız öğrense beklentiye girerler. Bencil bir anne bana diye düşünüyorum. Bu durumda eğer evlatlık verilen aramıyorsa aranmamalı. Evlatlık verilen bulmak istiyorsa bulur zaten. Ayrıca beni verip de arkasından sizi yapsa anne babam ve size baksa sizin suçunuz olmasa bile sizin de yüzünüzü görmek istemezdim.

Kactiklqrini anneanne soylemis ama dogru degilse ya😐
Öyle veya böyle çocuğunu bırakıp giden aileden daha kötü olamaz yeni ailesi. Çocuklarını bırakmışlar, sonra da konu sahibini yapmışlar. Bunun açıklanacak bir tarafı yok. Yeni ailesi yine sahip çıkmış, bir lokma ekmek vermiştir.
Çok yakınımdan biri evlat edindi, yeni doğmuş bebekti hatta. Gözleri gibi bakıyorlar. Ki öyle evlat edinme de kolay bir şey değil, her benim diyene devlet vermiyor. O nedenle söz konusu ablanın da en azından bakıp büyütecek kadar normal bir aileye verildiğini düşünüyorum ben. Kendi öz ailesinden yine evladır.

Son düzenleme:
Hemşerilerim beni hiç şaşırtmıyor. Annen ve babana ihmalden dava açılmıştır edevletten , uyap vatandaş portal girişi- uygulamaya git butonu - dosya işlemleri - dosya sorgulama - ceza- hukuk dosya sorgulama- dosya görüntüleme butonu- evrak- tüm evraklar kısmında bütün detayları vardır. Tabi başkasının edevletini kullanman yasal olarak şuç bu işlemleri tc sahiplerinin yani annen veya babanın kendileri girip yapmaları lazım.

Kisisel fikrim olarak boyle bir durumda kardesimi tanimak isterdim, cunku onun hicbir sucu yok, ama beni terk eden anne ve babam ile gorusmek istemezdim. Bu arada ablaniz 18 yasina geldiginde sosyal hizmetlerden dosyasini alip, biyolojik ailesinin kimligini ogrenme hakkina sahip. Bunu yapmadiysa belki hic istemiyor tanismak, belki de bilmiyor evlat edinildigini. Bu ise kalkisacaksaniz her turlu tepkiye hazir olun, hikayedeki tek magdur ablaniz cunku.

Back
X