Evlatlıktan reddediyorum.

Ailen seni deil sen aileni reddet anne baban delirmis seni de delirtecekler galiba nasl bir mantiktir onlarin ki anlamdim yazmiyim dedim ama evlatlik olmadigina emin misin

Anne baba sırf ebeveyn diye haklı olamazlar hiç bi zaman. Ama milletimizde niyeyse hep böyle bir gelenek haline gelmiş. Anne diyorsa haklıdır baba diyorsa doğrudur. Annelerde bazen yanlış şeyler düşünüp yanlış hareket edebilirler . Düğünün ne zaman az kaldıysa dayan annenin babanın evinden çık ne olursa olsun arada küslük olmasın. Evlendikten sonra bi mesafe olacak zaten her halükarda...

Malesefki günümüzde böyle ailelerle bende karşılaşıyorum evlat evlattır nasıl bir zihniyetle bu ayrımcılığı yapabiliyorlar anlamıyorum evden gitmen doğru bir karar olmaz bekle derim gerekirse hiç biriyle konuşma ama bir kaçgün daha bak bir duruma

Çalışıyor musun? Mız mız problemli biri misin ki böyle yapıyorlar Aklım almıyor, senin ağlaman nasıl içini yakmaz anne Baba'nın, aile büyüğü yok mu teyze hala onlarla konuşsan bu kınuyu

Bugun bu tarz okudugum ikinci konu...yine şok...
Emin misiniz???
Durduk yere mi boyleler???
Yani insan evlat ayrimi yapar mi???
Yapar da bukadar mi???
Beynimde deli sorular

Evin beslemesi misin kızı mı bu ne ya? Evlatlık olsa böyle muamele edilmez. Kazayla olsan yine benimsenirsin. Bu işte bi tuhaflık var

Evet öncelikle sabır diliyorum sana . İnancın nekadae yüksek bilmiyorum ama bu dünya sınav dünyası . Bazen çekilmez bi hal alıyor bu dünya ama emin olabilirsin seninde mutlu olman için sıra gelicek . Şükretmek için nişanlın var hayatında ya oda olmasaydı . Silkelenip kendine gelmeni istiyorum . Bukadar güçsüz bi insan olmadığı düşünüyorum ömrünün sonuna kadar ailenle yaşamicaksın sabret ve hayatın için doğru kararlar almaya bak ağlasanda ağlamaktan gebersende kimsenin umrunda olmicaksın emin ol . Kendini sev kendine değer ver bırak diğerleri sen yokmuşsun gibi davransın bu hayat bunlara takılmak işin çok kısa . İstersen otur debelen ağla parçala kendini ama onlar değişmicek sen kendi kendine yapıcaksın kimse senden değerli değil unutma bugün senin miladın olsun bırak sen umursama onları . Mutlu olucağım günlerin umuduyşa sarıl hayata ailede kaybettin evlilikle kazanıcaksın belkide . Asla umutsuzluğa kapılma allah sabredenlerler birliktedir unutma..

Aileniz size neden bu kadar kötü davranıyor anlayamadım . Siz nufus dairesine gidip doğum belgesini alsanıza gerçekten çok tuhaf bir durum belki evlatlık olabilirsiniz , umarım böyle bir şey yoktur tabiki de . Birde ailenizle ilgili sorunları nişanlınıza ve ailesine anlatmayın en ufak tartışmada yüzünüze vururlar emin olun. Allah yardımcınız olsun.

Nişanlına anlatmasaydın, yedi kat ele anlat ama ona anlatma diyenler olmuş. Derdini anlatamayacaksan nasıl hayat arkadaşı olacak o?

İleride tartışma anında başına kakacaksa da yazıklar olsun, yanlış insan olduğu, kötü insan olduğu belli olmuş olur. Tartışmanın da bir adabı var. Olayı anlattığında hak verip, yanındayım deyip, sonra tartışırken "sen iyi olsan ailenle aran iyi olurdu" diyen insan, karşısındakini önemsemeyen kötü insandır.

Başa kakacak çok erkek var diye, bu o durumu normal yapmıyor.

@zeynones2 sizin için çok üzüldüm. Bence gücü elinize alın. Edilgen değil etken olun. Evlâtlıktan reddedilen, evden kovulan, hakaret edilen olmayın. Bunlarda hep size bir şey yapılıyor. Siz ağlamayı bırakıp kontrolü ele alıp bir şeyler yapın. Artık ne yapmak istiyorsanız. Ayrı eve çıkın, anne-babalıktan reddedin veya "ben de sizin için kalmıyorum. Kendim için uygun zamanda gideceğim" deyin.

Bence en kısa zamanda, size en uygun zamanda tüm ilişkinizi koparın da ailecek negatifliklerini çıkaracak başka bir şamar oğlanı bulsunlar. Siz hiçbir şekilde görüşmezseniz ve ezecek başkasını bulamazlarsa birbirlerine düşerler diye tahmin ediyorum. Bence bu insanlarla hiç görüşmeyin ya da ilişkinizi minimuma indirin lütfen. Yoksa ileride doğumunuz, lohusalığınız, çocuğunuzu yetiştirmeniz vs. hepsinde sizi üzebilirler.

önceki konularini bilmiyorum.. cok uzuldum yasadiklarina. özellikle babanin yaklasimi inanilmaz. bir baba kizina nasil defol git reddediyorum seni der.. keza annen ve ablanin sen aglarken vurdumduymazliklari...
Insallah cok cok guzel ve babanin annenin bile sasirip utanacagi bir evlilik yaparsin..
Az biraz sabret, bol dua et.. dua her kapiyi acar unutma.. ve nisanlina biseyler anlatacaksan derine inme, yuzeysel anlat.. cunku bu erkeklerin sagi solu belli olmuyor.. beklemedigin bir anda yuzune vuruveriyorlar gecmisi.
Allah yardimcin olsun..

İki üçkere okudum döndüm durdum böyle bir aile olabileceğine inanmak istemedim, üstelik anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla meleksiniz ancak evin kül kedisi gibi olmuşsunuz bu kadar zulümü öz anne babanın yapıyor olması çok ilginç, hayır bu şahıslar ruh hastası olsalar öteki kardeş neden el bebek gül bebek?yok değiller peki size bu kin neden tamamen suçsuz olduğunuzu varsayalım...Ben sizi suçlamıyorum bu tür aileler var tabiki ancak bu düşmanlığın mutlaka bir sebebi var.. Ayrıca nişanlınızı keşke bu kadar özelinize müdahil etmeseydiniz iyiydi çünkü gün gelir önünüze sunar bu lafımı unutma!!haa ben düşüncemi dile getirdim birde konuyla çok alakasız belki ama şu resim çok itici çok özür diliyorum ama bana çok iğrelti geldi....

nisanlin cok iyi cok sanslisin
ama sana onerim ne yasarsan yasa ona yansitma.evlendikten sonra inanki bazi seyler degisiyor ailenin davranislarindan guc alir ilerde.tamam iyi mantikli anlayisli biri ama ailen kotu bile olsa caresizligni nisanlina yansitirsan kucuk bir kavgada bu sorunlari yuzune tokat gibi carpacaktir

Anne baba niye evlat ayirir anlamam. Ikiside evlat sizin cocugunuz? Yanlisiylada dogrusuylada evlat degilmi? Anne baba arkanda durmazsa kim durur?

Sephora bende bilmiyorum.
Beynim allak bullak.
Insanlar bunu sonradan kurduklari ailede cekiyorlar.
Ben..
Insanin kendi babasi bunu yapar mi?
Yapar canim yapar. Insanin kendi babasi da annesi de cok rahat yapar. Biz dugunumuzde kimseden 5 kurus almadik da istemedik de. Kina gecesi icin 2 ayri sehirde de yer tutulmasin annemin evinde olsun kiz tarafinin kinasi dedim diye uzerime cam kirdi annem ve kardesim. Elimde gelinligim dugun gunu kuafore giderken annemden agza alinmayacak kufurler duydum ben. Onun nedeni de 1 gun once kinam yakildiktan sonra esimle ve ablamlarla yemege gitmemdi. Dugunum bile burnumdan geldi benim (ki ben ayri ev hatta ayri sehirde yasiyordum)
Imkanin varsa evini ayir, sadece tavsiyem annen ya da baban ne kadar kotuluk de yapsalar kv nin ya da nisanlinin onlar hakkinda kotu konusmasina izin verme, ilerde abartip canini sıkabilirler.
Dugun tarihin belli mi bilmiyorum sen ayarlamalarini yaparsin gerekli zamanlarda ararsin baktin orali olmuyorlar davetiye yollarsin gelen gelir gelmeyenin keyfi bilir..

Nisanlın olgunmus ve o çocuk doğru kesi bence. Fazla kimseye yansıtma nisanlına bile kısa zamanda hizlandır ve evlen. Bende benzerini yasadım şimdi kv le gayet mutluyum birlikte 4yıl otrdum ve şimdi iyi komsuyuz diyebilirm

E kaç zaten bu evden. İnsan tehkileli bölgelerden uzaklaşır , vahşi bir hayvan görünce arkasına bakmadan kaçar değil mi? Bu kötü bir şey mi? Bence o evden gelin çıkmayı falan düşünmeyin. Silin o aileyi.

Hiç aile böyle aileden çok daha iyidir.

Ay arada yorumlarını görürdüm zeyno çok üzüldüm valla. İnşallah bundan sonrası çok güzel olur senin için, bu aileyle mutlu olman mümkün değil. Beklentini sıfıra indir kendine yatırım yap. nişanlın düzgün birine benziyo Allah utandırmasın ve bozmasın. Kendini de yıpratma boşu boşuna tartışma, az konuş, mesafeli ol canımcım.

henüz butun konularını okuyamadım ama okuyorum, seni anlıyorum. bu kadar bariz olmasa da bende de söyle bir durum vardı. ablam hep sorunlu kısi oldu, yanlis insanlarla görüştü, görücü usulü yaptigi görüşmelerde Ada'm gibi kararlar veremedi vs vs. ve ailedeki tek gündem buydu. annem de bir anne sonucta kafasına takıyordu onu da anlıyorum ama ben de senin kizinim benim de hayatımı paylaşma ihtiyacım var diyordum. zaten cok konuskanimdir, anlatmazsam icimde patlar. bir kere yine boyle sitem etmiştim anneme. "bana hic nasılsın demedin su zamandır" diye. biraz sonra cay koymuş cagirdi, 5 dkka filan havadan sudan konustuk, "ablan sana bi sey dedi mi kabul edecek mi bu görüştüğü cocugu" dedi. normalde bir sey yok bunda di mi? ama ben cok uzun zamandır beklediğim bir muhabbetin anakonusunun yine ablam oldugunu anlayınca yıkılmıştım. anneme de kızamıyorum, benim islerim yolundaydı ve kafasında ablam vardı. o da onları paylasmak isterdi. ama ben de hayal kırıklığına uğramıştım cok yalnız hissetmiştim. neyse iste kısacası anne olmak cooook zor.. evlat olmak da kolay degil.

Üşenmedim eski konularınızı buldum. Çıkın gidin evlenin. Nişanlınız bunu sorun yapamaz. Ailesine resti çekip silip atan beni de atar diye korkar hatta. Kaçsanız da normal evlensenizde iyi iyidir kötü kötüdür. Önce kendinizi üzmeyin. Ablanızı boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…