• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evle alakali fikirlere ihtiyacim var.....

Bence de madem herşeye yeniden başlıyosunuz, bari güzel güzel başlayın.Daha ufak ama pencereli bi ev bulun. :) İnternette falan yok mu sahibinden kiralık evler ?

bakiyorum sahibinden yok zor bulmasi düzgün bisey.....ah eski evimiz ne güzeldi birde fiyati iyi idi hemde direkt sahibinden birde adam yakinimizda oturmuyordu yani rahattik ama.......ayrildik ev gitti:5:

Çok haklısınız. Ama bu durum "salonum L şeklinde olsun" veya "mutfağım çok büyük olsun, bir de balkonlu olsun" gibi bir istek değil. Sizin yaşamsal gereksinimlerinizle ilgili. Herkes evi içine sinsin ister, ama hepimizin evinde "şurası şöyle olsaydı keşke" dediğimiz bir şeyler illa ki vardır. Bazılarını tolore edebiliriz veya zamanla alışır öyle yaşamaya başlarız, ama havasızlık gerçekten öyle değil, hayatı çok çekilmez kılabiliyor.

ya banada gözümün önüne getirdigimde cok zor gibi geliyor cami acilmayan 2!!! oda hem yazin nasil olur:26:

ya banada gözümün önüne getirdigimde cok zor gibi geliyor cami acilmayan 2!!! oda hem yazin nasil olur:26:

İster bir zamanlar birkaç aylığına penceresiz bir odada nefes alma mücadelesi vermiş bir insanın kötü tecrübesi olarak ele alın, ister mimar tavsiyesi deyin, ama o eve taşınmayın. Maddi imkânlarınızı bilemiyorum, ama gerekirse daha küçük ama ferah bir eve taşının. Gelişmekte olan çocuğunuza bu yoksunluğu yaşatmayın. Bu yazdıklarım çok abartı gelebilir belki ama inanın insanın psikolojisini de kötü etkiliyor, aldığınız nefesten bir şey anlamayıp ha boğuldu ha boğulacak gibi hissediyorsunuz. Çok zor. Ne zaman 4. Levent'ten geçip o bitişik nizam evleri görsem orada yaşadığım günlere lânet ediyorum.

Eşiniz ve bütçeniz için şuan başka alternatif yoksa ve aceleye getirmemişseniz yani çok aradıysanız bu durum için huzurunuzu bozmayın derim.

ayyy banada karışık geldi havalandırma odada

banyodan odaya kapı açılması felan ebevyn banyosundan mı bahsediyorsunuz

satın almayıp kiralayacaksanız sorun etmeyin ama ben anladım ki içinize sinmemiş..
idare edin bi süre derim

yerinizde olsam ben oturamazdım herhalde. penceresiz düşünemiyorum. madem kirada oturacaksınız başka ev bakın.

yeni ev almak vs.görünce konuyu yazma gereği duydum empati kurdum bi an :)) çünkü bu sırada ben de bu işlerle uğraşıyorum.
kendimden yola çıkarak size bişeyler söylemek isterim nacizane. benim acelem yoktu onun için tam bir senedir oturduğum muhit ve çevrede bakmadığım site kalmadı. çünkü onun orası bunun burası derken hhiçbiri içime sinmedi ama şuan çook sükür her yönden (bişi dışında ) içime sinen bi ev bulduk alıyoruz. ben evin ferahlığından çok etkileniyorum bırakın havalandırma olmasını evin yırtığına bakan bir ev diğer şartları iyi bile olsa içime sinmedi. bunu gözardı etmeyin insan ilk etapta 'evim olsun da' mantığıyla bakıyo ama öyle düşünmeyin sakın. ferahlık çok önemli huzrunu etkiliyo insanın.
bir de 90 m2 bi ev için geniş demişsiniz. 90 m2 çok geniş değildir arkadaşım gözönünde bulundur . size ev boş olduğu için ferah gelmiş olabilir.
çok uzattım galiba :26::26::26: ama yerinizde olsam almam çünkü
1. odaların pencereleri yok
2.anlattıınıza göre odalar dikdörtgen gibi geldi bana
3. 90 m2 ben sığamam ( çok eşyam olmamasına rağmen ferahlıktan yana olduum için)
nacizane benim fikrim tabiii şartlarınızı maddi durumunuzu vs. bilmeden

çamaşırdan ziyade sağlık açısından iyi değil...

havalandırma ve güneş önemli...

ama illa bu ev diyorsan kurutma makinası al.

benim evimde her yerde camlar var.

kurutma makinasını pratiklik, rurubet ve kumaş tozunu azalttığı için kullanıyorum...

ama elektrik komşularımakıyasla 3 kat fazla fatura olarak yansıyor.

cidden kafam karıştı,banyodan odaya mı geçiliyor,cam var ama açılamıyor,havalandırma var ...
burası size yeni bir başlangıç için uygun olmaz anlamakta bile insan güçlük çekiyor yahu
nasıl evmiş? daha küçük bir yer bulun ama sağlıklı olsun sağlıklı bir başlangıç olsun ,
o ev havasız kalacaksa ilerde rutubet olur o da hastalık yapar bu ev öğrencilere felan olur ,
otel gibi kullanılırsa o da sakıncalı ama bi derece ama aileye olmaz,
çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu evde çocuk da büyütülmez,

bilmece gibi bir ev hepsini geçtim mutfaktan banyoya giriş olur mu ? sıkıntı olmayacaksa huzurunuz bozulmayacaksa bu evi tutmayın bence... kurutma problem değil kurutma makinesi alırsınız hem pratik hem sağlıklı ama ev pek hoş değil ..

Arkadaslar sagolun önerilerinizi paylastiginiz icin!

evet haklisiniz ev sahiden kendi kendime diyorum yahu nasil öyle bir ev yapmislar:26:

yok tasinmayacagiz oraya karar verdik.

hani balkon cok sevmeme ragmen diyelim ki olmasaydi yinede derdim tamam ne yapalim o kadarda büyük sorun degil...

ama esimde düsünüp tasinmis ve dedi ki yazin ne yapariz o camsiz odalarda.

ya sahiden simdi düsünüyorumda insan mutfaktan nasil banyoya gider:27:

umarim hayirlisiyla uygun bir yer buluruz:31:

Back
X