Evlencem ama nasıl? Vicdansızmıyım hatamı yapıyorum ...:(

lalem12

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
126
5
643
Ankara
Arkadaşlar merhaba çok uzun süreli beraberliğim var 7 yıl..Sevgilimle 1 yıl ıcınde evlenmeyı dusunuyoruz ama gelın gorunkı bızım evde ısler cok fecıBabam hep kendı meslegını yapıyordu battı 3 yıldır ıssız evı ben ıdare edıyorum calısıp..Çokta fazla almıyorum maaş ama oldugu kadar işte..Evlenırken herseyımızı kendımız yapıcaz aıleme yuk olmıcam fakat evlenınce bu kadr yardım edemem ıster ıstemezYine ederim ama bu kadar olamaz aldıgımın hepsını eve verırsem ben gecınemem Babamında öyle bir mesleği yok..Arkadaslarından borc aldı veremedıi..Evlenırsen bız nolcaz arkadaslarımı dugune nasıl cagırcam bu halde dıyıp duruyor..Ne vıcdansızlıgım kaldı ne bısey..yasım 24 daha ben ne yapabılırımkı? Benmı haksızım ne yapmalıyım ?Ya da sız olsanız ne yapardınız fıkır verın lutfen

babaniz neden baska bir is yapmayip da sizin sirtinzdan yeciniyor? hep siz mi bakacaksiniz? evlenip yuva kurmak sizin de hakkiniz..

çok zor bir durum ama ailen bu durumdayken hiç bir hazırlığın sağlıklı olmayacak bence biraz beklemeni tavsiye ederim

babanın iş bulma gibi bir planı var mı?

'kızım evlenme' derken ömür boyu senin mi onlara bakman bekliyor senden?

3 yıldır babanın iyi kötü bi işe girmesi bir şeyler yapması gerekirdi mutlaka.

bence aileye yardım elbette ki yapılır ki ben de yardım ediyorum maddi olarak ancak bunlar da bir yere kadar olmalı,benim özgürlüğümü engellememeli. Benim bildiğim anne-babalar fedakarlık eder, sizde biraz ters olmuş.

merhaba canım öncelikle sevilip sevmek gerçekten çok güzel bir duygu hele birde evliliğe kadar gelmişşe bu yönden çok şanslısın
gelelim diğer yöne. sen ailene ne zamana kadar bakabileceksin ? 1 sene 2 sene 3 sne ? bunun sonu var mı hayır yok sen elinden geldiğince destek olmuşun
ee artık sende bir yuva kurmaya karar vermişin değil mi . ama bu nedenler yüzünden ertelersen hata yaparsın bence
Baban borç almış ödememiş yok efendim düğüne nasıl çağıracağız onu önce düşünecekti canım bu tamamen bir bahane gibi geldi sizde o kişiler çağırmassın olur biter öyle değil mi
Sen nereye kadar bakacaksın ki ailene hayır sen vicdansız değilsin bence sen de yuvanı kuracaksın bu senin en büyük hakkın ve sakın bu sebeplerden dolayı erteleme derim ben sonra elindekilerde gidebilir o zaman ne olacak . bence sen bu konuyu annenle bir konuş eğer konuştusan o ne diyor benimde teyzem ebe . ailesine şu an o bakıyor . babası işsiz ama evlenecek yakında yeteri kadar yardım etti çünkü ve o da anladı artık kendi hayatınıda düşünmek zorunda olduğunu bu sebepten 3 yıl erteledi ve çok pişman oldu

merhaba arkadaşım durumun çok zor gerçekten ama şöyle söyliyim seneye yada 2 sene 3 sene sonra değişen bir şey olucakmı seneler geçtikçe babanın işe girme ihtimali daha zor olucak ben uzatma derim herkesin kendi yuvası sonuçta sizde bir aile kurucaksınız çocuklarınız olucak onların geleceği var zaten yine elinden geldiğince yardım edersin.hem her düğün öncesi zaten ailelerde ufak tefek kavgalar olur benim fikrim bu tabi uygulamak zor olsa gerek ama sevgilini de bir düşün birgün patlak verebilir

Sana vicdansız diyecegine, önce babalıgın gereklerini yerine getirsin,
öyle konuşsun.

Tabi ki evleneceksin, ömür boyu onlara bakacak degilsin.
Sonuçta sen de çalışmıyor olabilirdin.

Adama bak ya, iş arayıp evi nasıl geçindiririm, kızımı nasıl evlendiririm diyecegine,
düğüne çagıracagı arkadaşlarını düşünüyor!

Son düzenleme:
Başka kardeşin falan yok mu?
Ailenize ömür boyu siz bakamazsınız siz çalışınca babanız sorumluluğunu atmış
hayatınızı bugün olmasa yarın kuracaksınız yaşınız evlenmek için erken değil

evet gerekirdi ama cok tuhaf cok bencıllestı boyle değıldı aslında..Ben daha cok annemı dusunuyorum kucuk kardeslerım var ev kıra..ama artık sevgıılımde ertelemek ıstemıyor..cok arada kaldım cok..butun sulale bekle bıraz dıyıp duruyor..

ben bunu kımseye anlatamıyormkı kıme desem onca yıl okuttu sus dıyolar tamam saolsun ama yanı sonucta bende destek verdım 3 yılldır yınede verırım onlar benım canım..Ama işte kımse anlamıyorr benı

kardesım cok kucuk canım daha okula yenı basladı:) Yazın basında soz olcak bırakın takı takmayı ıkram yapıcak kadar bıle ek butce yok ıs yerımdekı yemek kartımdan ewe alısverıs yapıp ıste ac duruyom halımı dusunun

borç insanın gerçekten psikolojisini bozabilir, bir de maddi olarak çöküşe geçip etraftan yardım gören bazı kişiler sanki hazır paraya alışıyor diye düşünüyorum. 3 yılda iş bulmayan yine bulamaz,eğer ki sen evlilikte ciddi olduğunu belli edersen paçaları tutuşur da belki bir iş bulur çalışır.

maalesef senin gibi feddakar evlatlar yuva kuramıyorlar genelde,etrafımda böyle çok örnekler var.

sen mutluluğuna bak,kardeşlerinin eğitimine elbette ki yardımcı ol ancak evi geçindirmesi gereken kişi baban olacak sen evlenince. ev geçindirmek için değil kardeşlerinin eğitim masrafları için belli bir miktar yardımcı ol.

burada birkaç gün önce 5 yıllık evli olup ailesi tarafından sömürülen bir arkadaş vardı,tüp bebek yaptıracaktı ona bile para ayıramıyordu öyle çok ailesi yüktü omuzlarında.

Hazır paraya alışmışlar, sen tak yüzükleri baban da toparlansın iş bulsun kendine.

Ertelemek çare değil.

valla ısı zor ıs bulsa bıle bankalara dolu borcu var kesıcekler hep..Bana evlenıncede kırayı odersın dıyo dusunun artık

valla ısı zor ıs bulsa bıle bankalara dolu borcu var kesıcekler hep..Bana evlenıncede kırayı odersın dıyo dusunun artık

hal böyleyse zor biter o borç evliliği ertelemek de çare değil.

Sen de'baba sen de iş bulursun o zamana kadar öyle konuşuruz bunları, önce bi iş bul' de.

Ne maddi güçlükler içinde evlenenleri biliyorum ben, baban para kapısı kapanmasın diye uğraşıyor şimdiden pazarlık yapıyor.

Canım diyelimki evlilikten vazgeçtin aldığın parayı ailene vermeye devam ettin ilerde değerin bilincekmi sanıyosun o yüzden kendi hayatını yaşa demiyorum ki aileni yüz üstü bırak elbette ufak tefek yardımın olur ama kardeşlerine annene bakmak baban sağ ve sağlıklıysa onun görevi senin değil

Vicdansız olan sen değilsin, baban!
Nasıl da hayatını onlar için hiçe saymanı istemiş ya!
Bir de üste çıkmaya çalışır gibi sana vicdansız diyor.
Ayrıca sana baban seni bunca zaman okuttu diyenlere kulak asma.
Zaten baban onu yapmakla yükümlü.
İlla ki okutacak.
Allah sabır versin.

Son düzenleme:
babamın yası 48 :) yaslı degıl yanı hıc yoksa soforlugu war ıstese soforluk yapar..ama işte..of of of

Senin sırtından geçinmek için okutmadılar ya!.. Anne-babalar çocukları iyi bir meslek sahibi olsun iyi yerlere gelsin diye okuturlar.. Ayrıca 3 yıl uzun bir süre, 3 ay olsa neyse.. Baban çok bencil davranıyor. Kızımında bir hayatı var evlenip aile kuracak ilerde hiç dememiş.. Sen yapman gerekeni fazlasıyla yapmışsın. Babanla konuşman gerek güzelce bu böyle gitmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…