Arkadaşlar merhaba çok uzun süreli beraberliğim var 7 yıl..Sevgilimle 1 yıl ıcınde evlenmeyı dusunuyoruz ama gelın gorunkı bızım evde ısler cok fecıBabam hep kendı meslegını yapıyordu battı 3 yıldır ıssız evı ben ıdare edıyorum calısıp..Çokta fazla almıyorum maaş ama oldugu kadar işte..Evlenırken herseyımızı kendımız yapıcaz aıleme yuk olmıcam fakat evlenınce bu kadr yardım edemem ıster ıstemez Yine ederim ama bu kadar olamaz aldıgımın hepsını eve verırsem ben gecınemem Babamında öyle bir mesleği yok..Arkadaslarından borc aldı veremedıi..Evlenırsen bız nolcaz arkadaslarımı dugune nasıl cagırcam bu halde dıyıp duruyor..Ne vıcdansızlıgım kaldı ne bısey..yasım 24 daha ben ne yapabılırımkı? Benmı haksızım ne yapmalıyım ?Ya da sız olsanız ne yapardınız fıkır verın lutfen
babanın iş bulma gibi bir planı var mı?
'kızım evlenme' derken ömür boyu senin mi onlara bakman bekliyor senden?
3 yıldır babanın iyi kötü bi işe girmesi bir şeyler yapması gerekirdi mutlaka.
bence aileye yardım elbette ki yapılır ki ben de yardım ediyorum maddi olarak ancak bunlar da bir yere kadar olmalı,benim özgürlüğümü engellememeli. Benim bildiğim anne-babalar fedakarlık eder, sizde biraz ters olmuş.
Sana vicdansız diyecegine, önce babalıgın gereklerini yerine getirsin,
öyle konuşsun.
Tabi ki evleneceksin, ömür boyu onlara bakacak degilsin.
Sonuçta sen de çalışmıyor olabilirdin.
Adama bak ya, iş arayıp evi nasıl geçindiririm, kızımı nasıl evlendiririm diyecegine,
düğüne çagıracagı arkadaşlarını düşünüyor!
Başka kardeşin falan yok mu?
Ailenize ömür boyu siz bakamazsınız siz çalışınca babanız sorumluluğunu atmış
hayatınızı bugün olmasa yarın kuracaksınız yaşınız evlenmek için erken değil
evet gerekirdi ama cok tuhaf cok bencıllestı boyle değıldı aslında..Ben daha cok annemı dusunuyorum kucuk kardeslerım varev kıra..ama artık sevgıılımde ertelemek ıstemıyor..cok arada kaldım cok..butun sulale bekle bıraz dıyıp duruyor..
borç insanın gerçekten psikolojisini bozabilir, bir de maddi olarak çöküşe geçip etraftan yardım gören bazı kişiler sanki hazır paraya alışıyor diye düşünüyorum. 3 yılda iş bulmayan yine bulamaz,eğer ki sen evlilikte ciddi olduğunu belli edersen paçaları tutuşur da belki bir iş bulur çalışır.
maalesef senin gibi feddakar evlatlar yuva kuramıyorlar genelde,etrafımda böyle çok örnekler var.
sen mutluluğuna bak,kardeşlerinin eğitimine elbette ki yardımcı ol ancak evi geçindirmesi gereken kişi baban olacak sen evlenince. ev geçindirmek için değil kardeşlerinin eğitim masrafları için belli bir miktar yardımcı ol.
burada birkaç gün önce 5 yıllık evli olup ailesi tarafından sömürülen bir arkadaş vardı,tüp bebek yaptıracaktı ona bile para ayıramıyordu öyle çok ailesi yüktü omuzlarında.
Hazır paraya alışmışlar, sen tak yüzükleri baban da toparlansın iş bulsun kendine.
Ertelemek çare değil.
valla ısı zor ıs bulsa bıle bankalara dolu borcu var kesıcekler hep..Bana evlenıncede kırayı odersın dıyo dusunun artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?