Evlencem ama nasıl? Vicdansızmıyım hatamı yapıyorum ...:(

Babanın sorumsuzluğu yüzünden hayatını yaşamayı erteleme.. Herkes sorumluluğunu bilmeli..

yakın akrabalar konuşsa destek olsa iş bulma konusunda babanı ikna etmeye çalışsalar
sende hazırlık yapmaya başlasan en azından yapar gibi davransan babanda bu sürece kendini hazırlamak zorunda kalır belki o zaman senin gideceğini düşünüp atağa geçer

zor bir durum allah yardımcın olsun

bu konuyu annenle de konuş bence. bu borçların bitmesi için ömür boyu beklemem lazım babam iş bulamadıktan sonra ben nasıl bir başıma bitireyim diyebilirsin. annenden yardım iste babanı sıkıştırın iş bulsun. ayrıca evlenince yardım ederim diyorsun da o biraz zor. her ne kadar eşin olacaksa da gelirinizin ciddi bir kısmı ailene giderse sana ciddi problemler çıkarabilir. sonuçta sizin de borcunuz olacak. bence biraz işlerine gelmiş bu durum annen de baban da çalışabilir durumdaysa yaptıklarını doğru bulmuyorum. insanlar temizliğe gidiyor yada tezgah açıp bir şeyler satarak da para kazanıyor. onların da biraz fedakarlık yapmaları gerek.

okutacak tabi, okutmayıp napıcaktı, ucu açık bırakmış hep sen bak istiyo demek ki

Baban is bulamadiysa oyle oturup beklemis mi? Bir boya sandigiyla bir simit tepsisiyle millet kac cocuga bakiyor. Yaptigi bi kere cok ayip. Baban cok bencil biri. Sevdigin adamla hayatini erteleme...

Evleneceğiniz kişi bu durumu biliyor mu ? Biliyorsa evlenmeden önce ailenize kira konusunda destek olacağınızı anlatabilirsiniz.
Eğer babanızın yıllardır işi varsa ve bir borç batağındaysa kötü günlerdede yanında olmak gerekiyor.
Ya bir yıl bekleyeceksiniz ya da evlendikten sonra destek olacaksınız tabiki.
O evde kardeşleriniz ve annenizde yaşıyor.
Emin olun ki evleneceğiniz kişinin ailesi böyle bir durum yaşasaydı bunu asla göz ardı etmezdi.

babanız size mi vicdansız diyor?

ben evin erkeğinin 3 yıl boyunca kızının eline bakmasını ilginç buluyorum.

sizin de kendi hayatınız var.

kızmayın ama babanızın yaptığı çok bencilce seni okuttum deyip size vicdan yaptırıyor,asıl vicdan yapması gereken kendisi çoçuklarıma babalık görevimi yerine getiremiyorum kızım çalışıyor ben oturuyorum diye mesleği olmaması bir bahane değil.kendi hayatınza bakın bence de.çevremde sizin durumunuzda olan bir ablam vardı hala çalışıyor ve ailesini geçindiriyor 32 yaşına geldi ve hala evlenmedi annesini isteğe bağlı emekli edip rahat yaşamalarını sağlasın diye yani evlenmesini istemeyen annesi ve ben ondan 10 yaş küçük olmama rağmen evlendim bebeğim oldu beni ve bebeğimi görünce üzüldüğünün farkındayım.hayatınızı ertelemeyin sonra üzülebilirsiniz.

Babanız için birşeylr derdim ama neyse şimdi , illa bir mesleği olması gerekmez şöförlüğüde mi yok gidip şöförlük yapsın. Bekçilik yapsın. Bir şekilde çalışsın gururlu bir adam bunu yapar , seninde yuva kurmak hakkın. Zorda kalınca mecbur çalışacak bu durumda o haksız yani. Nihat Hatipoğlu' nu dinlemiştim bu ana- baba hakkı beddua ile ilgili soru sormuştu birisi " ana - baba hakkı var ama evlat hakkıdı var dedi " sen üzerine düşeni yapmışsın. Vicdanın rahat olsun bence evlenince gene bütçenin el verdiği kadar yardım edersin sana mı güvenmiş baban bu yüzden mi dünyaya getirmişler seni. Dünyaya getiriyorlarsa okutacaklar büyütecekler tabi. Hayret birşey ya.

Son düzenleme:
Baban is bulamadiysa oyle oturup beklemis mi? Bir boya sandigiyla bir simit tepsisiyle millet kac cocuga bakiyor. Yaptigi bi kere cok ayip. Baban cok bencil biri. Sevdigin adamla hayatini erteleme...

haklısın ama bugune kadar luks ıcınde yasadıgı ıcın asla yapmaz bılıyorum yapsa 3 yıldır evde oturmazdı

Amin saolun..Ama kimse kalmadı cevresınde..

bende evlenmeden once aıleme yardım edıyordum abımın araba borcu oldugu ıcın o eve para veremıyordu evımız kıra annem ev hanımı babam emeklı ıdı. yaklasık 4-4,5sene ben calısarak aıleme baktım ama bırsure sonra onlarda hazıra alısıyor yanı kolay gelıyor benım hıcbır extra masrafım olmazken babam kahveye gıderdı annem cok sıgara ıcerdı abım daha cok gezerdı bende artık kendı hayatıma bakacagım dıye dusunup evlendım tamam evlılıgımdede sorunlarım var ama duzenı kurmaya calısıyorum cunku herkesın kendıne bır yol cızmesı lazım. ben evlenınce ev telefonunu gereksız bulup kapattılar , annem sıgarayı bıraktı babam ıse kahveye nerdeyse hıc gıtmıyor cok aza düşürdü yani.. dıyecegım o kı canım aılende bencıl olmasın yarın oburgun herkes bır koseye cekılıyor yalnız kalıyorsun tabıkı cok degerlıler ben fırsat buldukca bırseyler alıyorum ama eskısı gıbı para yardımı cok yapamıyorum eskıdne tum maasımı eve verırdım.. bence babanda bıraz senı dusunsun belkı 1sene daha bekleyebılırsın ama oda ceyız vs hazırlık ıcın buarada gene 3-5yardım edersın evde kaldıgın ıcın ama kendılerıde lutfen bıraz caba gostersınler...senı bu dunyaya mutlu ol dıye getırdıler bu yuku sırtına yuklemeye hakları yok!!!

Bence babanız bencil davranıyor. Sizin mutluluğunuz için herşeyi yapması gerekirken, bir de sizi vicdansızlıkla suçlaması çok yanlış. Bence 3 yıl zaten yeterince evi geçindirmişsiniz, artık kendinizi düşünme zamanınız. O zaman arkadaşlarını çağırmayıversin babanız da.

haklısın ama bugune kadar luks ıcınde yasadıgı ıcın asla yapmaz bılıyorum yapsa 3 yıldır evde oturmazdı

Babanın lükse alıştığını kabul ediyorsun bak. O zaman vicdan yapmak için sebebin kalmadı değil mi?

Babanız kendi işinin patronu olmaya alışmış herhalde ama artık bi yerden bi iş bulup çalışmak zorunda
Siz bugün değilse bile yarın evleneceksiniz zaten
Kendi rahatlığı için sizin evlenmenize mani olamaz

Kaldı ki şu an bile sizden bişeyler beklemesi hata, o evin babası çalışıp sizlere bakmakla yükümlü..

Vicdansızın kim olduğu apaçık ortada. Te Allahım ya

onca yıl okutması anne -babanın zaten yapması gereken birşey.

dünyaya bir birey getirirken sorumluluklarının bilincinde olup ona göre hareket edilir.

kendi işsizliğinin faturasını senden çıkarmaya hakkı yok ya da senin mutluluğunu ertelemeye.

kaldı ki 3 yıl geçmiş. mutlaka iş bulurdu. ya ücret beğenmedi ya da hazır senin üzerinden geçinmek kolayına geldi.

asla taviz verme. anne-baba da olsa herkesin hayatı kendine.

merak ettim

babanız çalışamayacak durumda mı? yani tamam bi mesleği yoktur ama var etmekte onun elinde. insan isterse çok ağır olmadan çoğu işi yapablir.

benim babam 50 yaşında, sağlık sorunları var, emekli ve hala işçi olarak çalışıyor.

bence siz gayette düşüncelinisz. kendi hayatınızı kurmakta hakkınız..

Babanın çalışmaya engel bir durumu mu var?
Eğer yoksa mesleğim yok diye birşey yok. Vasıfsız elemanlar bile bu memlekette asgari ucretle ev geçindiriyorlar.
Standartları yüksek tutmak şart değil.
Yani kusura bakma ama baban nasıl kalkıpta evlenirsen biz ne olacağız diyebiliyor anlamıyorum.
Ömür boyu çalışıp senmi bakıcaksın ailene?
Başta söylediğim gibi çalışmaya engel bir rahatsızlığı yoksa çalışmak zorunda.
Evlatlarımızı; Kendilerine bir hayat kurmayıp,hayal kurmayıp, mutsuzlukları pahasına çalışıp bize baksınlar diye doğurmuyoruz öyle değilmi..

baban seni bu kız büyüyünce dizimin dibinde otursun, ömür boyu bize baksın diye okutmuş heralde....
çok bencilce...
Allah korusun size bişey olsa, ne yapacaklar..?
iyi kötü bi iş bulup çalışmaya baksın bence ki sen gidince mecbur öyle yapacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…