• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlencem elimde hiç bişey yok.

inanın aynen böyle söyledim o da şuan sana 850 bile vermem hızlanırsan yaparız bişeyler dedi.
babam bana 1500 e iş buldu ama sanayinin ortası üstelik benden başka kız yok ve orada sürekli atölyede iş yapcam burda masa başındayım ve rahatım gel gör ki adam maaş konusunda cidden abarttı..

eline düşmüşsün
:50::50::50::50:
malesef kullanıyor işte

şimdi mantıklı düşününce rahat işe az para

ama ihtiyaçlarını karşılamıyorsa
elini taşın altına sokmalısın

Cnm 1. Si nişanlın neden senin paranla ilgili hüküm vereliyor? Ailenin ihtiyacı varaa elbette vericeksin daha şimdiden bende ailen ile ilgili böyle dışlamalarda bulunmasın. 2. Si ise bu işe bence şimdilik olur de ama başla iş arayışına da gir. 800 tl gerçekten çok az bir para. Çeyizinde eksiğin çok mu?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hiç bişeyim yok eksik ne kelime :(

merhaba oncelikle hayirli olsun nisaniniz.ben alti yildir ozel sektorde calisan biri olarak soyleyim oyle hemen bas bas paralari yapmiyorlar malesef.etraf sizi gaza getirip 1500 den assa calismassin felan gibi laflar ettiyse uzgunum oyle bir sey yok.benim tavsiyem kafaniz rahat olacakmis ki bu her zaman mumkun deil ise devam edin. biraz tecrube edinince yolunuzu cizmeye calisirsiniz.isin bide vasifli vasifsiz eleman kismi varki malesef cogu yonetici az paraya vasifsiz eleman calistirmak istiyor. sigorta meselesine gelince asla.taviz vermeyin.maastan once bence bunu konusun...

çok düşük bir maaş benim tanığım kişiler var teknik ressam 3.000 para demiyor siz neden korkuyorsunuz ki daha iyi şartlarda daha iyi maaşa çalışabilirsiniz...

biraz cesaret edin...

Biraz calis tecrube olsun sonra baska is ara hemen. Ama simdi cikip o 800den de olma ya. Keske kabul etmeseydin 800u. 1000 deseydin bari.

inanın aynen böyle söyledim o da şuan sana 850 bile vermem hızlanırsan yaparız bişeyler dedi.
babam bana 1500 e iş buldu ama sanayinin ortası üstelik benden başka kız yok ve orada sürekli atölyede iş yapcam burda masa başındayım ve rahatım gel gör ki adam maaş konusunda cidden abarttı..

Ben de muhendsm hic kiz olmayan bi yerde calisiyorum. Bi sikinti yasamadim. Sen bu konuda hata yapmisin.

valla çık daha iyi iş bulursun diyenler var en önemli şey rahat etmek diyende ayrıca nişanlımın karışmasına bişey demişsiniz kendisi aileme para vermeme karışmaz öyle bişey demek istemedi madem kendine bi hayrın olmayacak hiç boşuna üzülme ben senden bişey beklemiyorum ailende bugüne kadar nasıl yaşadıysa öyle devam etsin dedi.

hem ben aileme de kırgınım biz seni okuttuk düğününü kendin yap diyolar hemde benden paramı istiyolar.

üni okurken part time çalışanlar o kadar alıyor yahu sakın kabul etmeyin 800 ü. bıktım bu patronların emek sömürüsünden! çalışanları ucuza getirmesinden! çok ayıp. mesleğinizi değersizleştirmeyin.

kızlar nolur bi akıl verin aranızda evli bekar evlilik iş konusunda tecrübesi olan herkesten fikir bekliyorum.

nişanlıyım bir sene sonra düğünüm var babamın durumu iyi değil anneminde öyle ayrılar.
yeni mezunum ve işe girdim. 1500 alırım diye düşünüyoken adam bana 800 lira teklif etti şok oldum hiç bi eksiğimi tamamlayamam nişanlımda askere gidecek onun iş durumu falan iyi kendi üstüne düşeni fazlasıyla yapar.
babam çalışıyo fakat buna ragmen bana yardımcı ol ilk 2-3 maaşını bana ver diyo annem de kardeşinin dershane parasını ver diyo bende aklımca 1500 alırsam 500 babama 300 kardesıme veriirm en kötü ihtimal kenara her ay 500 koyarım diyodum şimdi patronum maaşımı söyleyince dünyam başıma yıkıldı.

teknik ressamım ve sanayide çalışmak istemiyorum bu yüzden mütavazi bi mimarlık ofisinde çalışmaya başladım adama çok iyi oldu burası tam istediğim gibi falan dedim ilk başta 15 gün dene ve bugün 17. gün maaşı konuştuk işte..
ne yapayım nasıl alcam istediklerimi üstelik ailem benden bu kadar şey isterken.

burada çalışan çaycı abla bile 650 alıyo adam beni saf gördü resmen ben dersem bu kız kabul eder dedi 800 veririm sigortanla bana zaten 1200 e mal oluyosun dedi devam edeyim mi çalışmaya aldığım parayı ne yapayım.

ya evlencem hiç bişeyim yok daha nişanlım çalışma istersen iyiyce pskolojin bozuldu ben senden bişey istemiyorum diyo.

aldığın parayı kimseye verme kendine harca eğer annene babana vereceksen hiç çalışma işten soğursun diyo..

akıl verin ne yapayım?

Canimmm allah yardimcin olsun.senin yaşadığın bu durumu bende aynen senin gibi yasadim benim ailem elimdeki parayi istemiyordu ama ben vermek zorundaydim cunku maddi anlamda cok zor günler yasiyorduk bende asgari ucret aliyordum uni. Mezunuyum bu arada. Is bulamadigim icin mağazada satış Danışmanligi bile yaptım. .o ara nisanlandim ve uykusuz gunler geceler basladi ailem ve benm icin.maddiyat ahh insanin eelini kolunu nasilbaglar gozume soka ssoka hayat, yasadim..ama cok sukur elimizden geleni yaptik yaz sezonnda prim sistemi geldi ben bi calistim afedersin it gibi, o ay tam 1000 kusur lira prim aldim maas disinda gittik makinami beyaz esyami aldik babamla.her ay ufak ufak seyler aldik uc bes havlu iki nevresim iki yorgan..yemek takimi alamadim bime gelen o takimlardan alti kisiliklerden aldim iki takim..bunlari niye anlattin dersen kurbann oldugum rabbim yuva kurana yardim ediyor buna inan..bin sukur tam sayilacak sekilde cikti ceyizim evimden..sennde oyle olur.adi kondumu babbanda para beklemez gor bak..o bile gider alir biseler..gonlunu ferah tut. Dua et bolbol allah hayırlı kapilar acar sanada

Teknik ressamın 800 lira aldığı nerde görülmüş? Biz burda sekretere bile 1000 lira veriyoruz. O işi bırakıp sekreterlik yapsan o kadarını alırsın zaten, en azından sorumluluğun olmaz :)
Bence birkaç ay devam et ama yarından tezi yok hemen başka iş bak kendine. Bir iş bulana kadar orda takıl, hem bişi ler öğrenirsin hem de akmasa da damlar evde oturduğunda 0 liran olcak sonuçta.

Öncelıkle hangı sehırde yasıyorsun canım. Bu parayla İstanbulda bırseyler yapman zor olabılr tabı ama kucuk sehırlerde fazla para vermıyorlar zaten. Erkek meselesıne gelınce organze sanayıde bır fabrıkada calısyrm İnsan Kaynaklrı olarak kısacası işim sdce personelle daha 1 kısının bıle bana yanlş gozle baktgnı gormedım tepkını koydn mu ınsanlar sana yaklasamıyr zaten. Her gün odama en az 100 erkek gelıyr dertlerı soruları avansları hıc bıtmıyr. İlk iş tecruben anladgım kadryla kımseye unıverste bıtrdı dıye paralar saymıyrlar oyle bır dunya yok bende unı mezunuyum hem okudum hem calıstım okul bıttı ilk işe gırdım 400 tl verdıler bana cokta eskı degıl hanı 2 3 yıl oncesı bu ama tecrbe kazanana kadr bak smdı koca fabrkanın İnsan Kaynakları Sorumlusuyum. Hazır parayada ıhtıycn varsa bence devam et tecrbe kazan oyle cık

bence 1 2 ay idare et kimseye de para verme
bir yandan da iş bak canım bune böyle yaaa

Son düzenleme:
dedim ki bari 1000 lira olsun sen zaten sigortanla bana 1200 e geliyosun dedi üstelik benim senden para almam gerekiyo henüz hızlı değilsin şuan işime yaramazsın bile dedi çok bozuldum.
sigortamı hala yapmadı ve bunun için bişeyde istemedi hala benden.

Başka iş bak.Sigortanla bana 1200 e geliyorsun diye düşünen bir adamdan sana ne patron olur ne hayır gelir.o SİGORTA ONUN YASA GEREĞİ MECBURİYETİ.sANA MÜKAFATI DEĞİL.sEN DE MAAŞINDAN VERGİ VERİYORSUN HER VATANDAŞ GİBİ.Çık.O paraya dünya kadar iş var.

el altından başka işler araştır 800 tl maaşmı kaldı be bu zamanda. bundan sonra gireceğin işlerde de önce maaşını konuş adam seni acemi görünce hakkını yemiş. nişanlın senden bişşey istemiyomuş hem o kadar sıkma canını..

pardon hangi bölümden mezunsunuz?

tasarım ve kons öğretmeniyim ama malum teknik liselere atama çok çok zor dolayısıyla ressamlık yapıyorum.
ankaradayım aslında iyi para veren yerler de var ama ne bileyim yahu..

Back
X