evlencez ama...

nazllmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
5
1
1
34
Merhaba Hanımlar;
Sayfayı epeydir takip ediyorum fikirleriniz benim için çok değerli olduğu için sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var.Güzel giden bir ilişkimiz var ve evlenmeye karar verdik ama bunu babama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.Benim geçen ay atamam oldu yani işe yeni başladım.Etrafımdaki herkes yeni atandın acelen ne tadını çıkart diyorlar. Bazıları ise atandığı gibi evlendi derler etraf ayıplar seni diyor.Etrafın ne dediği umrumda değilde babamda böyle düşünür mü üzülür mü diye canım çok sıkılıyor :( Sizce nasıl adım atmalıyım?Böyle konularıda babamla hiç konuşamamki biraz sert biridir :( Ne yapmalıyım hanımlar akıl verin lütfen bana :(

Annen biliyor mu? Bence annen açılabilir babana,zaten istemeydi sözdü nişandı derken 1 sene geçer. Yaşın ufaksa çok da acele etme

Şimdi yaşınız kaç öncelikle? Sevgilinizin yaşı kaç mesleği nedir?

Ben anneme anlatmıştım annem de babamla konuşmuştu.Benim babam da sert biriidir ama sorun olmadı.

annem biliyor.26 yaşındayım küçük sayılmam sanırım :) annem söyliycek babama ama hem çok utanıyorum hem de aşırı tepki verirse diye korkuyorum.

Annen biliyor mu? Bence annen açılabilir babana,zaten istemeydi sözdü nişandı derken 1 sene geçer. Yaşın ufaksa çok da acele etme
annem biliyor.26 yaşındayım küçük sayılmam sanırım :) annem söyliycek babama ama hem çok utanıyorum hem de aşırı tepki verirse diye korkuyorum.

Merhaba Hanımlar;
Sayfayı epeydir takip ediyorum fikirleriniz benim için çok değerli olduğu için sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var.Güzel giden bir ilişkimiz var ve evlenmeye karar verdik ama bunu babama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.Benim geçen ay atamam oldu yani işe yeni başladım.Etrafımdaki herkes yeni atandın acelen ne tadını çıkart diyorlar. Bazıları ise atandığı gibi evlendi derler etraf ayıplar seni diyor.Etrafın ne dediği umrumda değilde babamda böyle düşünür mü üzülür mü diye canım çok sıkılıyor :KK43: Sizce nasıl adım atmalıyım?Böyle konularıda babamla hiç konuşamamki biraz sert biridir :KK43: Ne yapmalıyım hanımlar akıl verin lütfen bana :KK43:
Anne aracı olmalı.
Atandıktan hemen sonra evlenmenin nesi ayıp ki?
doğru olan ekonomik bağımsızlığı kazandıktan sonra evlilik yapılması değil mi zaten?

26 yaş küçük bir yaş değil hem atandığı gibi evlenmek neden ayıp olsun onu anlamadım işini almışısın eline ve evleneceksin bundan doğal ne var. Aynı insanlar bak iş güç sahibi de oldu daha evlenemedi de der ona bakarsanız yani millete göre konuşacak konu her zaman vardır insanlara göre mi yaşıyorsunuz hayatınızı babanız neden karşı çıksın ki ciddiyseniz sonuçta illa bir gün olacak. Annenizle konuşun o çıtlatsın biraz.

Utanılacak bir şey yok :) Hepimiz bu yollardan geçtik. Neden tepki versin ki evlenmene karşı mı? Yoksa damat adayında onaylamayacağı durumlar mı var?

O bazılarının niyetinden şüphe ettim. Yeni atanıp evlendiğiniz için kim ayıplayabilir sizi? Böyle saçmalık mı olur?

Annenize çıtlatın durumu, o halleder. :)

şimdi söyleseniz bile eminim önümüzdeki yaza kalır. 1 yıl var daha. aceleye gelmiş olmaz. bana kalırsa anneniz durumu basitçe anlatsın. babanız zaten detayları sizinle konuşur.
ben eşimi babama söylemek için kıvranıyordum. o ara da acayip bi görücü trafiğim vardı. sürekli gelmek isteyenler falan. artık bigün kafam attı benim görüştüğüm biri var diye. babamda niye söylemiyosun o zaman dedi:)
sonra tanıştılar söz nişan derken 10 temmuzda düğünümüz var.(resmi nikah yaptık o yüzden eşim diyorum)
hakkınızda hayırlısı

26 yas kucuk olmamakla beraber, eger ki iliskinizi yasamanizda bir sorun - engel yok ise evlenmek icin erken de sayilabilir. ancak kesinlikle "atanir atanmaz evlendi" gibi bir cumleye tekabbul edecek bir karsiligi yok!
lutfen boyle bos islerle, sozlerle ugrasan kisilerden uzakta tutun hayatinizi. N nazllmm

Aşırı tepki,hatta tepki verilecek bir durum yok.Nihayetinde evleneceksin.Her anne baba kızının mürüvetini görmek ister.Atamanda olmuş.Daha ne olsun.Hemen yarın evlenmiyorsun.Bence baban da mutlu olur.

Utanılacak bir şey yok :) Hepimiz bu yollardan geçtik. Neden tepki versin ki evlenmene karşı mı? Yoksa damat adayında onaylamayacağı durumlar mı var?
Babam ablamada banada çok düşkün.Eniştemi çok sevmesine rağmen ablamla evlendiklerinde baya çektirmişti üç yıl kadar bekletmişti onları.Geçende yemekte bir muhabbette ne içirdinizde bana kızımı verdim dedi seni vermem kimseye dedi.İnanın yediğim lokma boğazımda kaldı :))
Ve biliyorum izin verirse şayet erkek arkadaşımı çok sever.Hem meslektaşım hem hemşerim hem de ailelerimiz birbirine çok benziyor yani onaylamaması için herhangi bi neden yok.Fakat gel görki babam çok çok inat :((

Babam ablamada banada çok düşkün.Eniştemi çok sevmesine rağmen ablamla evlendiklerinde baya çektirmişti üç yıl kadar bekletmişti onları.Geçende yemekte bir muhabbette ne içirdinizde bana kızımı verdim dedi seni vermem kimseye dedi.İnanın yediğim lokma boğazımda kaldı :))
Ve biliyorum izin verirse şayet erkek arkadaşımı çok sever.Hem meslektaşım hem hemşerim hem de ailelerimiz birbirine çok benziyor yani onaylamaması için herhangi bi neden yok.Fakat gel görki babam çok çok inat :KK43:(
Baban çok tatlı bir huysuzmuş:KK48: Annen biraz çıtlatsın, sevgilin bir ailenin içine girsin de tanıdıkça herşey hallolur. Seneye olmasın da 2 sene sonra olsun ne farkeder. Emin ol sevgililikten evliliğe geçiş yapınca baş göğe ermiyor,herşeyin zamanı varHoppa

Bence yaşlarınız
sevgilim 27 ben 26 yaşındayım.ikimizde mühendisiz.o 4 yıllık memur ben ise yeni atandım.
bence yaşlarınız gayet uygun evlenmek için. Aman milletin ağzı torba değil ki onlar herzaman herşeye konuşur zaten. Siz onlara hiç kafanızı yormayın. Zaten daha babanıza söyliceksiniz nişan düğün tarihi derken vakit geçecek. Anneniz biliyor mu bilmiyorum ama ilk önce anneniz konuşabilir babanızla. Herşey gönlünüzce olur inşallah

tanıştırdığınız gibi hemen evlenecek değilsiniz sanırım..
önce babanıza ciddi bir ilişkiniz olduğundan ve evlenmeyi düşündüğünüzden bahsedin..sevgiliniz gelsin tanışsın..bir süre sonra aileler tanışır..sonra nişan derken zaten en az 6 ay geçmiş olur:) sonra da en az 6 ay nişan dersek 1 sene sonra düğün,ki herşey yolunda giderse;)

ben atandıktan 1 ay sonra sözlüm evlenme teklifi etti. kimse de ne bu acele vs demedi zaten 3 yıldır beraberdik. bir de mesafe girince bi ciddiyet olsun istedik. hatta soranlara annem "kız orada yalnız başına yaşıyor. teklif edenler filan oluyor diye söz kestik" dedi. ben de 25 yaşındayım buarada. düğünü de seneye düşünüyoruz. bence çok normal zaten hemen evlenmiyorsunuz ki..

Back
X