Evlendigim sabah basladı kabus

Boyle omur gecmez.. ruh sagliginiz kalmamis.. belli ki cirkef bir aileye dusmussunuz.

ya esinizle konusun sakince. arkamda dur sahip cik yoksa ben giderim deyin. durmuyorsa da gidin.. sayginiz kalmamis adama.. her olayda sen zaten pisiriksin diyeceksiniz. Boyle dusundugunuz hissettiginiz adamdan nasil cocuk yapacaksiniz?

hepimiz sorunlar yasadik. Benim de unutamadigim esimin hakli oldugum halde ailesine inanip uzerime yurudugu konu oldu. Ben Allaha havale ettim. Kisa sure icinde oyle bir cikardi ki Allah ahimi.. bir yili gecti daha toparlanamadilar. Allaha sigin dua et. Bosanmayacaksan arkada birakmayi ogren. Zorla kendini. Gerekirse yardim al. Seytan acik kapi buluyor devamli o noktadan ugrasiyor insanla. Buna izin verme. Ama kararliysan bosancaksan da cocuk yapmadan bosan. Sunu da bil boyle sessiz idareci adami her zaman bulamazsin. Kocan istisnalardan. Erkenler boyle ailenin gazina gelip bir de eslerine catiyor.

İşte ben o agirlik kismini şey edemiyorum.
Gorumcemle gorusmeyi kesmem de oyle rahatsiz oldum diyip sessizce uzaklaşma seklinde olmadi baya karsilikli tartistik onunla, eşim ortamdaydi ama ben kendimi tutamadim, hakaret olmadi ama kotu tartistik ama icim rahatladi baya ohh.

Neyse ama butun aile uyeleriyle bu duruma gelmeyi istemiyorum ben acikcasi. O yuzden mumkunse daha az dahil olup esime birakmak oncelikli tercihim.

Zaten evliligimizin basinda eşim devamli arkamda oldugu icin zamanla bulaşmamaya başladilar. Kayinvalidem suan cok normal davraniyor ilk yila göre.

Evlendikten sonra sabah kahvaltıya falan gitmedim.Düğün kaçta bitiyor zaten.Telaştan bütün gün bişey yiyemiyor insan.Ne ara dinlenip kendine gelip kahvaltıya gidilir ki?
Madem eşiniz sessiz ben olsam işlerdim onu ne kahvaltısı diye.
Ayrıca herkes kendi evinin işini tutsun canım eviniz ayrı köyünüz ayrı.
Kv kp ve görümcenin yaptığının bedelini eşinize ödetmeniz değişik geldi.Kendi hakkınızı kendiniz savunabilirsiniz gayette.He çok canınız sıkılıyorsa bu duruma eşinizi işleyin derim

Bi cinnete bakardı herşey neden susup susup kendinizi yediniz ki? Hoş bana göre nişanlına göz geçiremiyorsun dendiği noktada yanlış başlamış ve bitmesi gerekirdi

Öncelikle kuzudan kurt çıkartmazsın adamın yapısı bu.ikincisi çok kötü günler geçirmişsin ama geçmiş bitmiş kurtulmuşsun.bunlari tekrar tekrar hatırlatmak tekrar tekrar yaşamak demek.hem kendini hem kocanı hem de evliliğini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz bu yaptığın.ben 18senelik evliyim benimde ilk yıllarım çok kötü geçti ben 18 sene boyunca bunları hatırlayıp yıllarımı mahvedemem sende yapma.evliliğin ilk yılları herkes için zordur.

Kabus evlendiğiniz sabah başlamamış ki. Nişanlıyken nişanlına söz geçiremiyorsun diyen kadın evlenince elbette karına söz geçiremiyorsun der. Bunun aksini düşünmek hata. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliymiş. Siz kabullenip evlenmişsiniz. 4 yıldır evli olduğunuza göre bu durumu kabullenmiş olmanız lazım yok eğer unutamıyorum diyorsanız neden boşanmıyorsunuz? Hem size yazık hem eşinize. Ailesiyle de görüşmeye devam ediyorsunuz az gibi yazmışsınız ama haftada bir görüşmek gayet çok. İstiyorsanız görüşmeyin. Eşinizi sessizlikle suçlamışsınız ama siz de aynısınız. Şu eşim beni savunsunu hayatım boyunca anlamadım. Eşim velim mi, benim ağzım yok mu eşim neden beni savunuyor?

Bence eşinizin tarafsız olması,olması gereken... siz kendinizi koruyup lafları vermeniz gerek...ama kendinizi kurup eşle sorun çıkarıp kendi aile huzurunuzu bozmyın.

Ya önune bakarsin ya da yoluna...Boyle kendine eziyet etmenin manasi yok.Kocan saksiymis yapacak bir sey yok.Ben neler nelerr yasadim ama aklimdan cikmayan neler var.Simdi aklima geldikce daralirim hic bir zaman susmadim.Susturamadilar saygisiz oldum.Iyi ki de yapmisim diyorum hala.Bu icimi rahatlatiyor Simdi esimle icimden gelse gelmese mutluluk pozlarimm,mukemmel hayata evlilige sahipmisim gibi yazi ve pozlarimla o tarafa yarim bir sırıtış yolluyorumYap sende illa kavga sozle can yakilmaz

Eşinizin ailesi ile artık görüşmeyin. Eşinize sen gidebilirsin ama ben yaşadıklarımı unutamıyorum ve düşündükçe sana karşı öfke doluyorum. Senden soğumak istemiyorum, bu yüzden artık görüşmüycem zorlarsan eğer bu evliliği daha fazla devam ettiremem bu psikoloji ile deyin, sakin bir şekilde.
Psikolojik destek alın yaşadıklarınız için de.

Kendi kendinizi savunsaydiniz, kayin ailenize laf edince agzinin payini verseydiniz.
Madem esiniz sessiz niye hala haftada 1 gorusuyorsunuz? Gitmeyin madem bir sey demiyorsa

Karşıma gecıp laf saysalar da ortalıgı yakıp gorusmesem..sessız savas yurutuyoruz..ben hala sınır olan tarafım

Kısaca anlatmaya çalışayım mevzu çok derin çünkü. Ben evlenmeden 1 yıl önce ailem vefat etti bir bayram günüydü. O yüzden ben bayramları sevmem buruk geçer bizde . Evlendikten sonraki ilk bayramımızda 1.gun aksam büyük olarak abime gittik ama pesimize kv kp gorumcem kaynım da takıldı. Diğer 3 kardeşim ve esleride ordaydı. Yemek saati olduğu icin yemege ve çaya kaldılar zaten bayram buruk geçiyor kendi ailemle de baş başa kalmak isterken bunlar yapıştı benim biraz canım sıkıldı zaten tüm gün birlikte gezdik kv gille. Ama kesinlikle aksam kardeşlerim falan saygısızlık yapmadı .nyse erkekler nargileye gidelim dedi abimgil eniştemler eşimi de çağırdılar ben de safım ya kaynıma arabada x istersen sen de git değişiklik olur dedim o da bana yok ya gitmem suratlari falan asıktı zaten hepsinin dedi ben şok oldum zaten yok ya ne alaka diyebildim sadece eşim her zamanki gibi sustu... Ama o an beynim yanıyor Hem o acıyla ilk bayramım hem yemiş içmiş benim kardeşlerimin yemeğini hem de hala konuşuyor yaşı küçük değil ergen değil 25 yaşında. Bu durum üzerine eşimle aramız çok bozuldu. Çünkü ben eşimin ailesiyle çok tartıştım ve artık yoruldum. Sandiginiz gibi ben sus bebek gibi oturayim esim her cevabi versin beni savunsun gibi bir durum olmadi . eşimin de bisey demesini istiyordum en azından bana haksizlik yapıldığını anlamasını. Her neyse bu durum kapandı. 1 yıl sonra başka bir bayram kaynım yine böyle bir durumun icine girdi eşimden yine tık yok geliyo gidiyo laf sokuyo geliyo gidiyo laf sokuyo en son dayanamadım kaynıma bağırdım şok olup sustu ama tabi eşim bana o sıra ne dese iyi senlik bir durum yok sus . O sinirle eve geldik ve gerçekten ne olduğunu hatırlamıyorum o kadar çok ağladım bağırdım eşimin tisortunu asılmışım elime geldi 2 gün sesi kısık dolaştım. Öfkemi evet bazı zamanlar kontrol edemem ama haksızlık karşısında asla ama asla dayanamıyorum ve bu durum öyleydi

bayramda buyugunuz olarak hayatda kalan kısıye bayramlasmaya gıderken kayınvalıdenızınde sızınle gelmek ıstemesını ben kotu bulmadım
herkesın yuzu bana asıktı demesını de alıngan buldum ama onu da anlarım cunku sız yapıstı bana dedınız ya bellıkı herkes oyle dusunmus ve bunu yansıtmıs sızde yansıtmıssınız oda alınmıs .
ha bu bır sorun mu , degıl , sızın tavrınız yapıstı bana demenız yanlıs mı hayır degıl. bazen en sevdıgımız kısı olunca bıle o gun tahammul sevıyemız dusukse öffff bu da yaaa dıyebılıyoruz ben orda sızı de kayınvalıdeyı de kotu nıyetlı bulmadım
alınsın cokta tın ıcınızden gelmemıs demek kı karsılıklı bır negatıf ıtım olmus olabılır bunda sıkıntı yok yanı

bunun ıcın esınızle kotu olmanızı anlayamadım ??? senın annen bunu dedı sende sustun dıye nıye kavga cıkardınız kı bu mevzu mesela neden bu kadar buyudu ... degdı mı ? duzeldı mı ?
esınız hayır kımse surat asmadı anne mı deseydı mesela bunu mu duymak ıstedınız belkıde esınızde hepınızın surat astıgını dusunmus olabılır evet gercekten surat asmıs olabılırsınız , yapıstı bana dedınız ya ondan dıyorum . oda buna alınmıs olabılır ne var bunda ortada gercekten olabılen bırseyı durduk yere hayır anne dıye nıye atılsın kı esınız bu bır sorun bıle degıl . surat astıgınızı dusunuyorsa ne guzel ıste uzak dursun oh mis kendı kendıne uzaklasır evet surat astık bıttı gıttı

ates dustugu yerı yakar arkadasım basınız sagolsun ölüm kac yasında olursa olsun acı bırsey kayınvalıdenızın sızın kadar uzulmesı bu sebeple sızı ıyı anlamasını da beklemeyın bencıl bırıymıs bellıkı ama bunun ıcın esle nıye kotu oluyorsun kı ...

1 yıl sonra da baska bır kaynım bır durumun ıcıne gırdı gıttı geldı laf soktu demıssınız ama ne oldugunu anlatmamıssınız ne dedı mesela ne lafı soktu ?
cok asırı hassas bırısınız aslında...

bırde sıze ufak bır tavsıyem var
sımdı ben sadece sızın anlattıgınız kadarını bılıyorum mevzuyu yasayan sızsınız soylemeyı unuttugunuz baska kırgınlıklarınızda vardır gecmısten ust uste gelmıstır bılemıyorum

basa cıkamayacagınızı dusundugunuz kımseyle agız dalasına gırılmez,edepsız car car konusan kendısınden baska kımseyı duymayan kısılerle munakasa edılmez, sadece kendını dusunen kımseyle tartısmaya gırılmez, cahılle tartısmaya gırılmez bunlar tum dunyada genel kabul gormus durumlardır bunları gordunuz mu kırmızı alarm :)
anasıyla dadısıyla anlasamıyorsunuz dıye esle kavga edılmez

bazen bazı ınsanların algısı tutuktur ,aklı tutuktur ,sızın gıbı anlayıp alınacagınızı dusunmemıs bu yuzden susmus ,belkı aılesıne o anda hak vermıs ondan susmus, belkı basa cıkamayacagını anlamıs ondan susmus ,belkı basıt gormus ondan susmustur...

ılla benım dedıgım gıbı algılayıp benım yerıme bu cevabı vermelıydın dıye de tartısılmaz. sızın alındıgınız kızdıgınız seylerı sızın gıbı hıssetmeyebılır cunku . sızın kımınle ne sorununuz varsa cozebılecegınızı dusunuyorsanız sız cozersınız yoksa da kapınızı kapattınız mı herkes dısarda sız kıme ne kadar onem verırsenız hayatınızda o kadar alanı kaplar bunu unutmayın

benım ılıskınızde gordugum en buyuk sorun ıletısım sorunu karı koca bırbırınızı asla anlamıyorsunuz
mızaclarınız cok ters ,hayata bakıs acınız cok ters, adam o kadar rahat ve sakın sızde o kadar asırı hassas ve alıngansınız yanı gercekten cok zor ... sonunuz yok gıbı gorunuyor...

bence hıc bır evlılıkte kayınvalıde gorumce kayın sorun olmamalı , aılesıyle gorusmek zorunda degılsınız gıtmek zorunda degılsınız madem sevmıyorsunuz neden gıdıp gorusuyorsunuz mesela uzak durun esınız gıtsın gelsın
hem sorun yasayıp hem gıdıp gelıp hemde ese neden boyle dedıler dıye kavga edınce elınıze hıc bırsey gecmez sadece yıpranır yıpratırsınız anlamsız yanı

eger esınızle aranızda bır problem yoksa tek sorun gordugunuz aılesıyle bosverın o aıleyı sız kafaya takarsanız var olurlar umursamaz gorusmezsenız yoklar
ama yok esım her konuda genel olarak bana karsı sorumsuz elın herıfı veya komsu bıle bır laf soylese sesı cıkmaz dersenız o zaten adam olamamıs ınsan olamamıs buyuyememıs demektır def edın gıtsın boylesıyle zaten ugrasılmaz zaten hayat paylasılmaz

hakkınızda hayırlısı olsun umarım sızın ıcın hayat yoluna gırer :)

Bende çok şey yaşadım iftiralar neler neler bende aynı sizin gibiyim geçmişi nasıl unutabilirizki sorun yasatan insanlar hayatımızda olup onları gördüğümüz zaman nasıl unutulur ki,bende bilmiyorum ama tek yaptığım tartiscak gücüm kalmadı, eşime dahada sorun cikartirsaniz boşanirim git dedim bıktım çünkü

Nisanliyken bunlari gormussunuz madem neden evlenmeye karar verdiniz

Burada bir cok ornegi var maalesef;
Evlenince duzelmiyor
Evlilik kotu gidiyorsa cocuk yapinca duzelmiyor

Iyi hos sessiz sakin tamam da ne demis peygamber efendimiz “haksizlik karsisinda susan; dilsiz seytandir”

Hele de bu karisiysa..

Bak işte Kendi ağzınla söylemişsin geçmiş işte
Bende bı ara boyledim delirecektim sonra anladım ki Kendi kendimi dolduruyorum düşündüm kendime dedim ki eğer geçmişe gidip duzeltebilecegin bişey varsa yap ha yapamıyormusun o zaman bu çile ne veee herseyi olduğu gibi kabul ettim şimdi öyle eski si gibi değil geçmiş im benimle uğraşmaktan vazgeçti sakinlestim

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. başta suratları asıktı vs diyen kayınvalidem değil kaynımdı ertesi yıl yine benim ailem konusunda başka bi şekilde laf sokanda yine kaynımdı. Ben o iyilikle yaklaştığım halde hala laf sokması ve eşimin bunu gördüğü halde ikinci kez bisey dememesi sınırımı bozdu ve o yüzden sinir krizi geçirdim . Abi olarak kardeşini susturamıyor ve ben sürekli vıdı vıdı kaynımla kavga etmek istemiyorum haksizlik karşısında susamıyorum eşim gibi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…