- Konu Sahibi BalikEsirli
-
Normal iş arkadas cevresınden erkek arkadaslarımız evlendıgınde haliyle soyadı mevzuu acılıyor,
ALınan cevaplur mu hiç öyle sey erkek adamız biz tabiki biizmkini alacak diyerek bir böbürlenme şakayla karısık:))
,
hadi yaböyle durumlarda ben kendimi mantıklı sebeplerle savunurum.. o "erkeğiz biz" diyenlerinde tek dayanağı bu "erkek olma" olduğundan zaten savunma yapamazlar kalırlar öyle..
ama bence sen nişanlın dışındaki kişileri saf dışı bırak ağzı olan konuşur çünkü.. ve nişanlına hep böyle hayallerinden olduğundan falan bahset.. çok ısrar ederse de "bak soyadımı hiç değiştirmem üstüme gelme" diye tehdit et.. :)
eşimin soyadıyla benim soyadımın son 4 harfi aynı benimki 8 harfli eşiminki 7 harfli bu durumda iki soyismi çok komik duruyor.
sadece eşiminkini kullanıyorum ben ama 2 senedir hala kurtulamadım soyadımdan, bankalar, işyeri vs yarısı eski soyadıyla, hastane, pasaport vs yarısı yeni soyadıyla bu bile karışıklığa yol açıyor aman, sadelik güzeldir.
Aynı olayı ben de yaşadım canım. Başlangıçta ya ne olacak ikisi de olsa biri de kalsa farketmez diyordum sonunda tamamene bu olsun bari diyerek ikisini birden kullanmaya karar verdim, tamamen kendi irademle. Nikahtan sonra kayınpeder demek zorunda olduğum insan kıyameti kopardı sırf bu salak konu yüzünden eşini boşayacağını söyledi çünkü onunla birlik olup arkasından iş çevirdiğimiz gibi bi sanrısı var. Ben de başta inada bindirmiştim sonra baktım eşim mutsuz babası sürekli annesi vasıtasıyla değiştirsin baskısı yapıyor, kartopu büyüdükçe büyüdü. ben de huzurumuz geri gelsin o adam bizi rahat bıraksın diye avukata vekalet verdim varsın soyadım değişsin ben o adamı asla affetmicem 10 günlük evliyken beni ve eşimi üzüp ağlattığı için..
yani sana tavsiyem iş büyümeden al eşinin soyadını ya da kendininkini de taşı ama onlara söyleme (kimlik kontrolü yapacak halleri yok ya) sonra küçücük konu yüzünden iş acayip yerlere gelebiliyor. benim ailem takmaz böyle şeyleri ama herkes öyle değil bilinçsiz ve cahil olabiliyorlar.. ne oldu yani şimdi? ben o adamın kızı mı oldum soyadını alınca?? asla, nefret ediyorum..
huzurunuz geri geldi mi?
artık soyadı konusunda vırvırvır karısına baskı yapmıyor, kayınvalidem beni arayıp lütfen değiştir diye bana ve eşime baskı yapmıyor. en azından bu konu artık bizim meselemiz değil. hala babası ve erkek kardeşi eşimle konuşmuyor (düğünün üzerinden 2 buçuk ay geçti) bayramda oraya gittim sırf eşim üzülmesin diye ama konuşmadım tek kelime, konuşmayacağım da... şimdi de bayramda geldiğinde bana baba demedi diye konuşuyormuş kayınvalideme ama eşim en azından cevabını vermiş "az bile yapmış, onun babası bana öyle davransaydı evine bile gitmezdim" demiş yani artık sanırım bize bulaşamayacağını anlar. yani öyle dua ediyorum :))
keşke evlenmeseydim de birlikte yaşasaydık bile diyorum yani ve bu salak mesele yüzünden ama eminim bu olmasaydı da o adam problem yaratacak bi şey kesin bulurdu. iki buçuk aydır kabuslarımda yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?